- Νομος της ελξης(law of atraction) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Επειδή το βιβλίο το έχω διαβάσει και εγώ πιστεύω πως κάποια πράγματα ισχύουν. Σίγουρα κανένας μας δεν είναι στη θέση να καταφέρει να κάνει το νόμο να δουλέψει 100% γιατί χρειάζεται πολύ πνευματική δουλειά και προσπάθεια για να το καταφέρει κανείς.....αν κάποιος καταφέρει να φτάσει σε αυτό το σημείο θα είναι σε θέση να μας πει αν τελικά ισχύει ή αν όλα αυτά που μας έχουν συμβεί λόγο του "secret" είναι θέμα τύχης και το είδαμε εμείς διαφορετικά επηρεασμένοι από το βιβλίο.
Εγώ πάντως συνεχίζω να το δουλεύω το θέμα γιατί πολύ απλά δεν έχω να χάσω τίποτα δοκιμάζοντας το.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ...!!
Ας πάμε όμως στα γραφόμενα σου. Είπες οτι η θεωρία μπορεί να ισχύει μπορει και οχι. Κάποιοι εδω μεσα πιστεύουν προφανώς οτι ισχύει απο τα γραφόμενα τους, εγω πιστεύω πως οχι. Που ειν το πρόβλημα σου? Την άποψη μου λέω.
Σε μια ανθρώπινη δήλωση πάντα υπάρχουν άνθρωποι που συμφωνούν και άνθρωποι που διαφωνούν για διάφορους λόγους. Απαγορευεται να διαφωνούμε φίλε μου? Απο πότε? Στην τελική όταν δημιουργείται πολικότητα σε μια δήλωση τότε μπορούμε να πούμε οτι η δήλωση μπαίνει σε μια διαδικασία εξέτασης πέρα απο τις καθαρά υποκειμένικες απόψεις του στύλ: Εγώ πιστεύω πως δουλεύει ή εγω πιστεύω πως δεν δουλεύει.
Όπως είπα και στον φίλο Φούρναρη δεν είναι ωραίο το να είσαι πρακτικός. Νομίζεις δεν θα θελα να σκέφτομαι τα λεφτά και να μου πεφτουν κατεβατα? Η το να μεταφέρομαι όπου θέλω η να μου ρχονται τα ταίρια στο κρεβάτι απο μόνα τους? Το θέμα φίλε μου είναι οτι αυτός ο τρόπος σκέψης έχει την ίδια βάση με αυτόν της θρησκείας. Μην ανυσηχείτε για τίποτα, ο Ιησούς είναι εδώ για σένα και όλα είναι εντάξει.
Οχι φίλε μου, σε αυτή τη ζωή τα καλά κόπεις κτώνται. Κι εγώ θέλω ενα λιαρ Τζέτ αλλα απο τώρα μέχρι το τέλος του χρόνου αν το σκεφτομαι αυτό δεν θα μου ρθει αν δεν "σπάσω αυγά"
The eye seldom sees what the mind does not anticipate.
Έτσι και αλλιώς όλη η ζωή ένα πείραμα είναι, ότι και να κάνεις τίποτα δεν είναι σίγουρα αν δεν δεις το αποτέλεσμα.
Το μόνο που μπορώ να δεχτώ απο μια τέτοια πρακτική οραματισμού είναι οτι σε εστιάζει περισσότερο στο στόχο σου παρέχοντας σου κίνητρο(Παρέχοντας φυσικά οτι υπάρχει ενας συγκεκριμένος στόχος και οχι γενικότητες του τύπου θέλω λεφτά, θέλω κοκο). Αλλα υπάρχουν τόσα πολλά πραγματα που σου δίνουν κίνητρο στη ζωή. Σίγουρα για να χτίσεις κίνητρο είναι δύσκολο, πόσο μάλλον για να το διατηρήσεις αλλα πριν απορίψεις τις φυσικές μεθόδους ενδυνάμωσης κινήτρου δες τι λένε. Είναι πολύ πιο προσγειωμένες απο θεωρίες του τύπου οτι σκεφτείς θα το χεις. Α ναι, και δουλέυουν!
Τα ξαναλέμε, εδώ γύρω θα μαι..
απο την αρχη που ανοιξα συζητηση μαζι σου ήξερα οτι δεν θα βγαλει πουθενα γιατι ημουν σιγουρος οτι δεν εχεις καμια ιδεα περι νομου της ελξης!αυτο το θεμα το ανοιξα για να σηζητησουμε γι'αυτο και οχι για να ερθουμε σε αντιπαραθεση.εσυ ειδες ενα θεμα στο οποιο εισαι αντιθετος και μπαινεις και ειρωνευεσαι, πως θες λοιπον να μην 'πεσουν' ολοι πανω σου? επειδή απ'οτι καταλαβα πιστευεις παρα πολυ στον Χριστο, Θεο κλπ και απο εκει πιγαζει ολη αυτη η ειρωνια προς στον νομο της ελξης μαθε λοιπον οτι τιποτα απο αυτα που λεει το βιβλιο (secret) δεν ειναι αντιθετα με καμια θρησκεια,ισα ίσα λεει να κανεις και να πιστευεις πραγματα που σε κανουν να νιωθεις καλα αν θες να πιστευεις στον Βουδα πιστευε αν θες να πιστευεις στον ΤζουΤζου πανω στον βουνο πίστευε αν θες να πιστευεις στον Ιησου πιστευε.
φιλοι μου,
Θα ηθελα μιας και ειμαι ο δημιουργος αυτου του θεματος να σηνεχισουμε να σηζηταμε για τον νομο της ελξης και οχι να ερχομαστε σε αντιπαράθεση.
(Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη!
Άλμπερτ Αϊνστάιν)
Το ωραίο είναι πάντοτε παράξενο.
Charles Beaudelaire
Δε με ενδιαφέρει αν δεν γουσταρεις που είμαι εδώ. Μάθε να με αντιμετωπίζεις, να με ανέχεσαι και να κοινωνείς και θα βρούμε άκρη. Αλλα στο θεό που πιστέυεις αν πιστέυεις, μη μου βάζεις λόγια στο στόμα γιατί αυτές οι κινήσεις με φορτώνουν.
Θα ξεκαθαρίσω κάτιτις για να βάλουμε την κουβέντα πάλι σε τροχιά. Αν δεν σ αρέσει σαν δημιουργός του θέματος μπορείς να πάρεις τα μπογαλάκια σου και να φύγεις.
Βλέπεις το κακό με κάποια πράγματα είναι οτι απο τη στιγμή που βάλουμε τους σπόρους και φυτρώσει κάτι απο κει και πέρα δεν είναι πιά υπο τον έλεγχο μας. Ενα θέμα είναι ενα καλό παράδειγμα αυτού που λέω.
Για την ιστορία θα σου πώ πάντως οτι είμαι σχετικός με αυτό το οποίο αποφάσισα να μιλήσω, ειδαλλιώς δεν θα το έκανα. Είπα εξαρχής οτι έχω άποψη επι του ζητήματος και αρνούμαι να σου αδειάσω τη γωνιά επειδή δεν σου αρέσει. Σε κάτι που λέγεται υπάρχουν συμφωνίες και διαφωνίες. Ποιός είσαι εσύ που θα μου κλείσεις το στόμα ω φανταστικε δημιουργέ του τόπικ?(Δώσε σε κάποιον εξουσία και θα δείς το αληθινό του προσωπο)
Καλώς η κακώς με τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι και με το να χάνεις την ψυχραιμία σου καταφέρνεις μόνος σου να απασχολείς το θέμα ΣΟΥ με αυτά για τα οποία θελεις ν' αποφύγεις.
Δεν σε βλεπω να είσαι πρόθυμος να συνεχίσεις το διάλογο. Μήπως γιατί δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς?
Charles Beaudelaire
Όσο για την ηλικία μου δεν στη λέω γιατί θα κλάψεις. Άσε που δεν παίζει ρόλο κιόλας. Η γνώση έχει σημασία οχι η ηλικία. Αλλα σε ποιόν τα λέω? Είσαι ενα άτομο που πιστέυει σε νόμους της έλξης. Το σάλιο μου χάνω.
Οκ φίλος, κατάλαβα, είσαι εδώ για να προπαγανδίσεις Αμερικανιές και σου χαλάω τη ζαχαρένια. Πές λοιπόν οτι έχεις να πείς. Άλλωστε πιά είναι ανώφελο το να προσπαθώ να εκμαιεύσω απαντήσεις.
Θα περιφέρομαι ωσαν το ηλεκτρόνιο... τα λέμε.. cya
Charles Beaudelaire
Όταν βλέπω μπουρδολογία διάχυτη στον αέρα τότε σόρρυ αλλα είμαι αλεργικός.
Δεν μπήκα εδω μέσα για να παίξω τον πολιτσμάνο αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι αν μπορώ να δώσω μια σωστή κατευθυνση στο θέμα οτι δεν θα το κάνω. Πάντα υπάρχει ώφελος στο να ακούγονται όλες οι απόψεις αλλα αυτό θα πρέπει να γίνεται στη σωστή βάση.
Μια θεωρία παραμένει θεωρία μέχρι την απόδειξη η την κατάρριψη της.
Είμαι σίγουρος οτι θ αρχίσεις τα δικά σου αλλα τι να κάνουμε, απ την άλλη εγώ πάντα ελπίζω οτι μερικοί ανθρώποι έχουν την ικανότητα να επιδείξουν ανωτερότητα και αντι να φορτώσουν τον αρνητισμό μιας κουβεντας να κάνουν ερωτήσεις στον εαυτό τους και να γίνουν καλύτεροι.
Θα το κάνω λοιπόν με τον τρόπο σου. Με τον τρόπο του νόμου της έλξης!!! Μακάρι ο Φούρναρης να καταλάβει αυτά που του λέω και να μη με πρήξει ξανά!
Καληνυχτώ
Charles Beaudelaire