- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
Ισως η πτωση του Εωσφορου δεν ειναι παρα η πτωση του πρωτου ανθρωπου απο την επαρση που του προκαλεσε η μεγαλη δυναμη και γνωση με τις οποιες ηταν προικισμενος.
Σύμφωνα μ' αυτό το σκεπτικό θα μπορούσε ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος κατείχε μεγάλη γνώση να ταυτιστεί με τον Εωσφόρο ο οποίος εξέπεσε λόγω της αλαζονείας και της έπαρσης του.
Ίσως η αλαζονεία αυτή να προήλθε από την ικανότητα του να διαχειρίζεται την γνώση και την δύναμη που αυτή του έδινε με τρόπο ακατάλληλο κι αλόγιστο.
Αν ισχύει αυτό λοιπόν θα πρέπει να σκεφτούμε πως μπορεί για τον καθένα μας ξεχωριστά η πτώση να μετατραπεί σε άνοδο...

In anticipation of my resurrection...
Όπως λες μπορεί να γίνει ένα μέσο για την ένωση του ανθρώπου με το Θείο μέσω της εξύψωσης και της εξερεύνησης της ψυχής μας.
Δυστυχώς πολλές φορές η τέχνη απλά μας βοηθάει στο να προβάλλουμε τον εαυτό μας και σταματάμε εκεί.
Ακυρώνουμε δηλαδή ένα μεγάλο - αν όχι το μεγαλύτερο - μέρος από την ωφέλεια της.
Φυσικά είναι επόμενο μέσα από μια τέχνη να επέλθει η προβολή μας, όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο.
quote:
Για αυτο και ο Ελιφας Λεβι στο ΜΕΓΑ ΑΠΟΡΡΗΤΟ προειδοποιει οποιον αποφασιζει να ασχοληθει με την μαγεια οτι αργα η γρηγορα θα εχει να αντιμετωπισει τον διαβολο.
Αναρωτιέμαι αν ο Διά-βολος σε αυτή την περίπτωση απεικονίζει το εγώ μας ή όχι... ![]()

Ξέχασα τον κωδικό μου το ζώον!Άνοιξα λοιπόν έναν πρόχειρο.
Ζητώ συγνώμη για την απουσία μου αλλά ήμουν από τους λίγους τυχερούς που μπόρεσαν να πάρουν άδεια όλη την εβδομάδα του Πάσχα και έτσι έλειπα στο χωριό μου, ορινά της Πίνδου στα Αθαμανικά Όρη(Τζουμέρκα για όσους ξέρουν).
Διάβασα με ενδιαφέρον τη συζήτηση όπως αναπτύχθηκε τόσο καιρό και μπορώ να πω ότι συμφωνώ με τον προβληματισμό σας και τις απόψεις σας.
Θα έλεγα ότι ο άνθρωπος που σαν μόνο στόχο έχει να γνωρίσει καλύτερα τη δημιουργία και άρα να πάρει "Γνώση" μέσα από μια επίκληση δεν έχει να φοβάται τίποτα.Πολύ απλά η καθαρότητά του και η ειλικρινής αφοσίωσή του προς το Μεγάλο Έργο θα τον προστατέψουν.Όμως ένα τέτοιο επίπεδο πνευματικής συνειδητότητας είναι πραγματικά δύσκολο να επιτευχθεί...
Τι να κάνουμε...δεν είναι βασιλικός ο δρόμος αλλά γεμάτος πέτρες...
ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!
(κι ύστερα σου λένε ότι οι διακοπές χαλαρώνουν....τσ,τσ,τσ)
Οπότε ο προσωρινός λογαριασμός οτι θα απενεργοποιηθεί.
Αν κάποια στιγμή στο μέλλον αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα με τον κωδικό σου ή τον ξεχάσεις, θα μπορούσες να αποστείλλεις κάποιο e-mail σε κάποιον από την Ομάδα Υπευθύνων ή θα μπορούσες επίσης να χρησιμοποιήσεις την υπενθύμιση κωδικού ώστε αυτός να σου αποσταλλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχεις δηλώσει στο προφίλ σου. ![]()

Φίλε lousipan το θέμα "είναι δεν είναι στο κεφάλι μας" είναι πραγματικό δύσκολο να το λύσει κανείς.
Εγώ την άποψή μου την έχω εκθέσει αλλά παραμένει μόνο μια άποψη που βασίζεται σε κάποια στοιχεία και σε σκέψη.Δεν μπορώ πραγματικά να ξέρω αν έχω απολύτως δίκιο ή άδικο.
Όπως σωστά λες,
quote:
βλεπουμε οτι κανουμε και χρηση καποιων ακαταλυπτων λεξεων και ονοματων και γενικως η ολη διαδικασια σου προκαλει πιθανοτατα μια αλλαγη της συνειδησιακης σου καταστασης
Αυτό ισχύει στο έπακρον αλλά εδώ ακριβώς πιστεύω πως βρίσκεται το μπέρδεμα.
Θυμάσαι το παράδειγμα του δυσδιάστατου ανθρώπου;Εκείνος για να "δραπετεύσει" από τη διάστασή του πρέπει να χοντρίνει κυριολεκτικά!Το μεγάλο του βάρος θα αλλιώσει τον κόσμο του και θα "δημιουργήσει" ύψος.
Κατά ανάλογο τρόπο και εμείς αυτό προσπαθούμε να επιτύχουμε! Θέλουμε να "βαρύνουμε" για να "δραπετεύσουμε" από τον κόσμο μας και να έρθουμε σε επαφή με έναν άλλο.Αυτό ακριβώς προσφέρει η αλλαγή της συνειδησιακης σου καταστασης!
Δεν είναι οξύμωρο;Ενώ κάνεις επίκληση, δηλαδή "καλείς" ένα πλάσμα από μια άλλη διάσταση, στην ουσία και εσύ πρέπει να μπείς στη δική του!
Πως σου φαίνεται αυτό;
Dying_Incubus καλημέρα και σε εσένα.Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου!