- τι ειναι ο χρονος? - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
ποια ειναι η αποψη σας επι του θεματος?
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
Edited by - manos on 17/08/2003 14:37:14
Ειλικρινά δε γνωρίζω επιστημονικά αν θέλεις,να σου απαντήσω.
Την άποψή μου θα πω...
Χρόνος είναι αυτός που μπορεί καταδυναστεύει,να καταστρέψει,να κάνει να ξεχαστούν και να χαθούν εντός του τα πάντα,ΕΚΤΟΣ από το θεό...
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν,ας περιμένουμε και τα άλλα παιδιά!
O Σκοτεινός Άγγελος! ![]()
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

ΛΟΙΠΟΝ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΣΩ; ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ;

Πέθανε μια άλλη μέρα

1)Ο ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ
2)Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ
ΚΑΙ 3)Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΥΦΩΝΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΤΡΕΜΟΥΝ.
ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΙΝΗΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΒΗΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΧΑΝΕΤΑΙ.
ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279
-Ο Χρόνος είναι η αιτία που αποτρέπει να συμβαίνουν τα πάντα την ίδια στιγμή...
-Ο Χρόνος είναι ο καλύτερος δάσκαλος αλλά δυστυχώς σκοτώνει όλους τους μαθητές του...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Ωραία ερώτηση... υπάρχει ο Χρόνος; Και αν υπάρχει έχει ροή και μάλιστα προς μία μόνο κατεύθυνση;
Μήπως διάβασες για την νέα θεωρία που έχει "αναστατώσει" τους επιστημονικούς κύκλους;
New Theory of Time Rattles Halls of Science
http://www.space.com/scienceastronomy/time_theory_030806.html
Κατά την ταπεινή μου γνώμη ο Χρόνος είναι (και έχει) μια καθαρά προσωπική-εμπειρική διάσταση.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Κατά την ταπεινή μου γνώμη ο Χρόνος είναι (και έχει) μια καθαρά προσωπική-εμπειρική διάσταση.
Αυτό αφορά κυρίως τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον Χρόνο και όχι απαραίτητα την "πραγματική" του φύση, η οποία νομίζω ότι παραμένει άγνωστη.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
τι ειναι ο χρονος?
Πρωτευόντως, άλλη μια πτυχή του ανθρώπινου Νού.
Δευτερευόντως είναι η σκέψη.
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you![]()
Edited by - reptilesalonica on 18/08/2003 04:23:18
μου αρεσουν ολα οσα λετε,θα προσπαθησω να δωσω και την δικη μου αποψη,ενα μερος της απαντησης δηλαδη,αυτη που ειναι καταγεγραμμενη στο φυλο εξετασης:)))
ο χρονος για μενα ειναι συνδεδεμενος με την ζωη,ειναι ισως η ιδια η ζωη,ο χρονος ειναι αγαπη και ερωτας,μεσα απο αυτην την συνυπαρξη γεννιεται η διαιωνιση.ο χρονος ειναι ο κοσμος,ο χρονος ειναι ο ανθρωπος.χωρις ζωη ,χωρις τον ανθρωπο,δεν υπαρχει συγκριση,δεν υπαρχει αισθηση.
χρονος ειναι η υπαρξη,χρονος ειναι ενα αγγιγμα,ενα φιλι,ενα χαμογελο.
αυτος ειναι ο χρονος με ολες τις υποστασεις του,απο τα ματια ενος μεγαλου παιδιου:))))
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας.

quote:
ο χρονος ειναι αγαπη και ερωτας,μεσα απο αυτην την συνυπαρξη γεννιεται η διαιωνιση.ο χρονος ειναι ο κοσμος,ο χρονος ειναι ο ανθρωπος.χωρις ζωη ,χωρις τον ανθρωπο,δεν υπαρχει συγκριση,δεν υπαρχει αισθηση.
χρονος ειναι η υπαρξη,χρονος ειναι ενα αγγιγμα,ενα φιλι,ενα χαμογελο.
Καλέ μας mano χαίρομαι που είσαι ευτυχής!
Όσο για τα παραπάνω,ένα μικρό σχόλιο αν μου επιτρέπεις:
χρονος ειναι η υπαρξη,αλλά ενα αγγιγμα,ενα φιλι,ενα χαμογελο,δίνουν στο χρόνο ΝΟΗΜΑ...

Δευτερευόντως είναι η σκέψη.
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you![]()
ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ.ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΕΚΘΕΣΕΙ,ΠΕΡΙ ΧΡΟΝΟΥ,ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ.
quote:
ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΣ,ΕΔΩ ΜΑΛΛΟΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ...ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΤΑΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΓΓΙΞΕΙ..
ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ Η "ΜΑΓΕΙΑ" ΤΟΥ ΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ,ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΒΙΩΣΗ...(λ.χ.ΣΑΙΝ ΖΕΡΜΑΙΝ )Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΗΛ. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΧΡΟΝΟ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΕΔΩ;
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΩΣ ΜΥΘΟΣ..ΠΑΝΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ...
ΑΡΚΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ...
[/quote]
ασφαλως και θελω τα σχολια σας και τις αποψεις σας και τις επισυμανσεις σας και να με διορθωνεται οποτε νοιωθετε οπου αυτο πρεπει
πιστευω πως η υπαρξη απο μονη της ειναι ενα νοημα,απλα το φιλι,το χαδι το χαμογελο συμπληρωνουν αυτο το νοημα,συμπληρωνουν την υπαρξη.
οτι υπαρχει, υπηρχε ως ιδεα ,δεν θυμαμαι τον αρχαιο ελληνα που το αναφερε,συγνωμη.
Μιας και λέμε για απόψεις κοιπόν,θα διαφωνήσω:
quote:
πιστευω πως η υπαρξη απο μονη της
Χμ...η ζωή είναι νόημα...η ύπαρξη είναι προϋπόθεση για τη ζωή...![]()

χρονος=υπαρξη,
αγγιγμα-φιλι-χαμογελο=νοημα,
αγγιγμα-φιλι-χαμογελο=ζωη,
χρονος=αγαπη και ερωτας,
χρονος=ανθρωπος,
ανθρωπος=ζωη,
νοημα=ανθρωπος,
ανθρωπος=υπαρξη,
αγγιγμα-φιλι-χαμογελο=ανθρωπος,
ανθρωπος=νοημα της υπαρξης-ζωης.
ελπιζω να μην σας μπουρδουκλωσα πολυ,προσπαθησα να γινω οσο πιο κατανοητος μπορουσα με αυτο το "παιχνιδι λεξεων",σας ευχαριστω για την κατανοηση,καλο ξημερωμα φιλοι μου.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ;ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΙΩΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ 'Η ΝΑ
ΤΟΝ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙΣ!
ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ 'Η ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙ!
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ.
ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...
καλημερα σε ολους σας φιλοι μου
quote:
νοημα=ζωη,
χρονος=υπαρξη,
αγγιγμα-φιλι-χαμογελο=νοημα,
αγγιγμα-φιλι-χαμογελο=ζωη,
χρονος=αγαπη και ερωτας,
χρονος=ανθρωπος,
ανθρωπος=ζωη,
νοημα=ανθρωπος,
ανθρωπος=υπαρξη,
αγγιγμα-φιλι-χαμογελο=ανθρωπος,
ανθρωπος=νοημα της υπαρξης-ζωης.
ελπιζω να μην σας μπουρδουκλωσα πολυ,προσπαθησα να γινω οσο πιο κατανοητος μπορουσα με αυτο το "παιχνιδι λεξεων",σας ευχαριστω για την κατανοηση,καλο ξημερωμα φιλοι μου.
ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ ΚΑΛΕ ΜΑΣ ΜΑΝΟ,
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ....
ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ.... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
ΑΜΑ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΓΕΡΝΑΣ....
ΑΝ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΤΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ,ΓΕΡΝΑΣ....
ΑΝ ΖΕΙΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ,
ΑΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ,
ΑΝ ΒΙΩΝΕΙΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ,
ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΤΟΤΕ...
ΤΟΤΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ...
ΤΟΤΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑ...
ΤΟΤΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΥΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ...
ΤΟΤΕ ΠΕΡΝΑΣ ΣΤΗΝ ...ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ!!!!!
ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ.... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.