- Τα Πιο Παραξενα των Παραξενων... No1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
madata.gr
Ένας άντρας, από την Γερμανία, έπεσε από τον τρίτο όροφο του σπιτιού του στην προσπάθεια του να πετάξει από το παράθυρο το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Ο εν λόγω άντρας έπεσε από ύψος περίπου 8 μέτρων όταν έχασε την ισορροπία του προσπαθώντας να πετάξει το δέντρο από το μπαλκόνι του!Το δέντρο δεν μπόρεσε να ανακόψει την πτώση του άντρα και η σύγκρουση ήταν σφοδρή!
«Υπάρχει μια τηλεοπτική διαφήμιση που δείχνει ανθρώπους να διασκεδάζουν πετώντας τα παλιά χριστουγεννιάτικα δέντρα από το παράθυρο.
Όμως δεν πρέπει να πέφτουν και άνθρωποι με τα δέντρα,» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας κύριος Willy Thevessen.
Ο άντρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο πλησιέστερο νοσοκομείο με πολλαπλές εγκεφαλικές κακώσεις!

madata.gr
Αυτό και αν ήταν πάρτι! Δεκάδες αστυνομικοί, περιπολικά, εκπαιδευμένα σκυλιά, ακόμη και ελικόπτερα επιστρατεύτηκαν για να τεθεί υπό έλεγχο ένα άγριο πάρτι 500 νεαρών στο Γουόρεν της αυστραλιανής πολιτείας της Βικτόριας, που ξεσήκωσε στο πόδι ολόκληρη γειτονιά.
Τα παιδιά, ηλικίας 16-17 ετών, κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και πλημμύρισαν στην κυριολεξία τους δρόμους πετώντας διάφορα αντικείμενα στους αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους απομακρύνουν έπειτα από παράπονα τρομοκρατημένων γειτόνων.
Ολα άρχισαν όταν ο 16χρονος Κόρι Ντελάνι, εκμεταλλευόμενος την προσωρινή απουσία των γονιών του, κάλεσε μέσω του Ιnternet τους φίλους του σε πάρτι. Την πρόσκληση αποδέχτηκαν 500 νεαροί- άγνωστοι οι περισσότεροι στον Κόρι. Και έγινε το έλα να δεις!

madata.gr
Αστυνομικοί στην Αυστρία αναζητούν ένα ένοπλο ληστή που το έβαλε στα πόδια όταν η υπαλληλος που προσπάθησε να ληστέψει τον αγνόησε!
Η κυρία Ingrid Kassel, πωλήτρια του καταστήματος, υπέθεσε πως το περίστροφο ήταν ψεύτικο και είπε στον ληστή να πάει πίσω στην σειρά του! Ο ένοπλος άντρας είχε εισβάλει στο κατάστημα, στην πόλη Vienna, έσπρωξε αυτούς που βρίσκονταν στην ουρά για το ταμείο και έφθασε στην ταμία έστρεψε το όπλο πάνω της και της ζήτησε χρήματα!
«Νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα και έτσι του είπα να πάει πίσω στην ουρά. Οι πελάτες μου είπαν πως ήμουν πολύ ψύχραιμη αλλά αργότερα συνειδητοποίησα πόσο επικίνδυνο ήταν,» είπε η 27-χρονη κοπέλα.
Ο ληστής που δεν περίμενε τέτοια αντίδραση από την κοπέλα το έβαλε στα πόδια και η αστυνομία τον αναζητά!

Ο ιός της γρίπης μπορεί να επιβιώσει περισσότερο από δύο εβδομάδες πάνω σ' ένα χαρτονόμισμα
Ο ιός της γρίπης μπορεί να επιβιώσει περισσότερο από δύο εβδομάδες πάνω σ’ ένα χαρτονόμισμα, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων της Γενεύης που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος μιας ελβετικής τράπεζας.
Η τράπεζα, το όνομα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, ανησυχούσε για την πιθανότητα να διαδοθεί μια ενδεχόμενη πανδημία από τις ανταλλαγές των χαρτονομισμάτων, σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα "Le Temps" που δημοσιεύει σήμερα την πληροφορία.
Μόνο στην Ελβετία, ανταλλάσσονται καθημερινά από 20 ως 100 εκατομμύρια χαρτονομίσματα.
Οι ερευνητές των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων της Γενεύης τοποθέτησαν διάφορα στελέχη του ιού της γρίπης πάνω σε χρησιμοποιημένα χαρτονομίσματα, τα οποία στη συνέχεια διατηρήθηκαν σε θερμοκρασία και υγρασία περιβάλλοντος. Μολονότι γενικά ο ιός δεν αντιστέκεται στην κατάσταση αυτή παρά μόνο μερικές ώρες, ορισμένα δείγματα, στα οποία οι συγκεντρώσεις του ιού ήταν σημαντικές, επέτρεψαν την επιβίωση των μικροβίων για πολλές ημέρες. "Ακόμη χειρότερα, όταν ο ιός ήταν ανακατεμένος με ανθρώπινες εκκρίσεις (βλέννα), μπορούσε να επιβιώσει για δυόμισι εβδομάδες!" αναφέρεται στο δημοσίευμα της "Le Temps".
Για τον ιολόγο Ιβ Τομά, ο οποίος διεξήγαγε την έρευνα, "αυτή η αναπάντεχη σταθερότητα του ιού υποδηλώνει πως δεν πρέπει να αγνοούμε αυτό το είδος της αδρανούς μη βιολογικής υποστήριξης στην προετοιμασία μας για μια πανδημία".
Οι ερευνητές της Γενεύης θα μελετήσουν τώρα σε ποίο βαθμό τα χαρτονομίσματα μπορούν πραγματικά να συμβάλουν στη διάδοση του ιού, δήλωσε ο Τομά σχετικοποιώντας πάντως πολύ τον κίνδυνο. Στη διάρκεια των περιόδων επιδημίας, "κυρίως τα σωματίδια που αιωρούνται στον αέρα και οι άμεσες επαφές μεταξύ των ανθρώπων (φιλιά, χειραψίες) είναι αυτά που συνιστούν την πρώτη αιτία μετάδοσης του ιού", υπογράμμισε.
πηγή:www.madata.gr
Ας τα είχαμε εμείς όλα αυτά τα μωβ χαρτονομίσματα της φωτογραφίας και θα τα βάζαμε στο κλίβανο να φύγει ο ιός, εκεί θα τα χαλάσουμε τώρα; ![]()

quote:
Ας τα είχαμε εμείς όλα αυτά τα μωβ χαρτονομίσματα της φωτογραφίας και θα τα βάζαμε στο κλίβανο να φύγει ο ιός, εκεί θα τα χαλάσουμε τώρα;
Εγώ μια φορά το έχω δει από κοντά αυτό το χαρτονόμισμα και δεν ξέρω αν θα το δω δεύτερη! ![]()
Από την άλλη, δεν κυκλοφορεί ευρέως στην αγορά κι είναι λογικό.
Εδώ πολλές φορές σε διάφορα περίπτερα δε μπορώ να χαλάσω 50ευρο, φαντάζεσαι να έδινα 500ευρο; ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Dying_Incubus - Εγώ μια φορά το έχω δει από κοντά αυτό το χαρτονόμισμα και δεν ξέρω αν θα το δω δεύτερη!
Φίλε D. Incubus αυτός είναι και ο λόγος που το βλέπουμε τόσο σπάνια αυτό το χαρτονόμισμα, φροντίζει το κράτος για την υγεία μας…![]()
![]()

quote:quote:
Ας τα είχαμε εμείς όλα αυτά τα μωβ χαρτονομίσματα της φωτογραφίας και θα τα βάζαμε στο κλίβανο να φύγει ο ιός, εκεί θα τα χαλάσουμε τώρα;Εγώ μια φορά το έχω δει από κοντά αυτό το χαρτονόμισμα και δεν ξέρω αν θα το δω δεύτερη!
Εδώ πολλές φορές σε διάφορα περίπτερα δε μπορώ να χαλάσω 50ευρο, φαντάζεσαι να έδινα 500ευρο;
In anticipation of my resurrection...
Εγω... λογο της δουλειας... εχω "συναναστρεφει" με αυτο το χαρτονομισμα ουκ ολιγες φορες! και μαλιστα...τν πρωτη φορα που το επιασα, ηταν το 2002 (πριν ακομα κυκλοφορισει στην Ελλαδα...) ωραιο μεν...αλλα δεν το "κρατας" για πολυ... πρεπει να το δωσεις για τις υποχρεωσεις!
Στο περιπτερο βεβαια... αμα το δωσεις... το λιγοτερο που θα παθει ο περιπτερας, ειναι ενα εγκεφαλικο... ΑΡΑ προκαλει "αρρωστειες" ![]()

quote:
Εδώ πολλές φορές σε διάφορα περίπτερα δε μπορώ να χαλάσω 50ευρο, φαντάζεσαι να έδινα 500ευρο
Εκτος άμα ψωνίσεις και του πεις τα ρέστα τα δικά του .
Μια ολόκληρη διμοιρία της αστυνομίας, στην Ουγγαρία, χρειάστηκε να διασωθεί μέσα από μια παγωμένη λίμνη κατά την διάρκεια καταδίωξης ενός ληστή!
Η αστυνομικός Ani Kosut κατεδίωκε ένα ληστή όταν ο τελευταίος αποφάσισε να διασχίσει την παγωμένη λίμνη Szigliget.
Η αστυνομικός έπεσε μέσα στα παγωμένα νερά και οι περαστικοί ειδοποίησαν τους συνάδελφους της να την απεγκλωβίσουν.
Τριάντα αστυνομικοί κατέληξαν μέσα στα παγωμένα νερά και χρειάστηκε μια ομάδα της πυροσβεστικής για να τους «βγάλει» έξω!
Η ειρωνεία της υπόθεσης ήταν ότι ο ληστής διέφυγε και ολόκληρη η διμοιρία των αστυνομικών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περίθαλψη!
Χώρισαν το σπίτι με συρματόπλεγμα!
Δυο αδέλφια, στην Βουλγαρία, έχουν χωρίσει το πατρικό τους σπίτι με συρματόπλεγμα έπειτα από 200 μηνύσεις που έχουν υποβάλει ο ένας εναντίον του αλλού!
Ο κύριος Taso Hadjiev, 74 ετών, και ο αδελφός του Asen, 75 ετών, από την περιοχή Malka Arda, ξεκίνησαν τις μηνύσεις το 1968 όταν διαφώνησαν για την γη που τους άφησαν οι γονείς τους!
Έκτοτε ξεκίνησαν οι δικαστικές διαμάχες με αποτέλεσμα να ξοδεύουν όλα τους τα χρήματα σε δικηγόρους και να μπορούν φύγουν από το πατρικό τους σπίτι.
«Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει όλα τα χρόνια. Οδηγούνται στα δικαστήρια για λόγους που ούτε οι ίδιοι δεν θυμούνται. Είναι κάτι σαν σαπουνόπερα,» είπε η γείτονας τους κυρία Sabka Shehova.
πηγή:www.ethnos.gr

Ο βασιλιάς των τρωκτικών ζύγιζε έναν τόνο

Λονδίνο
Μέσα σε ένα κουτί ξεχασμένο για χρόνια σε μουσείο Φυσικής Ιστορίας, παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν τα απολιθώματα ενός ζώου που έμοιαζε με διασταύρωση ποντικού με ιπποπόταμο. Με βάρος που πρέπει να ξεπερνούσε τον ένα τόνο, πρόκειται για το μεγαλύτερο τρωκτικό που έχει βρεθεί ποτέ.
Το γιγάντιο τρωκτικό ζούσε πριν από 4 εκατ. χρόνια στη Νότιο Αμερική, η οποία τότε δεν είχε ακόμα ενωθεί με τη Βόρειο Αμερική. Σε μια προϊστορική εκδοχή του «Τομ και Τζέρυ», το τρωκτικό ίσως γινόταν βορά στα σπαθόδοντα αιλουροειδή με τα οποία μοιραζόταν την ήπειρο.
Το νέο είδος, Josephoartigasia monesi, είναι λιγότερο συγγενικό με το ποντίκι και περισσότερο με το ινδικό χοιρίδιο και τον σκαντζόχοιρο.
Τα κοπτήρες του απολιθωμένου κρανίου -το υπόλοιπο σώμα δεν βρέθηκε- έχουν μήκος αρκετά εκατοστά, είναι όμως αναλογικά πιο κοντοί σε σχέση με άλλα τρωκτικά. Οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι το τρεφόταν κυρίως με τρυφερούς βλαστούς, ίσως και φρούτα, στις ακτές ποταμών ή λιμνών μέσα στο δάσος.
«Η συμπεριφορά του ήταν πιθανώς παρόμοια με σημερινά τρωκτικά που ζουν κοντά στο νερό, όπως οι κάστορες, που μοιράζουν το χρόνο τους ανάμεσα στην ξηρά και το νερό» σχολιάζει ο Αντρες Ρίντερκνεχτ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και Ανθρωπολογίας της Ουρουγουάης.
Τα απολιθώματα βρέθηκαν στην Ουρουγουάη και δωρήθηκαν στο μουσείο πριν από δύο δεκαετίες, μέχρι σήμερα όμως δεν είχαν μελετηθεί. Η ανακάλυψη δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στο βρετανικό Proceedings of the Royal Society Β.
Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ βάρους είναι ο προϊστορικός φοβερόμυς, που ζούσε στη Βενεζουέλα και ζύγιζε περίπου το μισό από ό,τι ο J.monesi.
Το μεγαλύτερο σημερινό τρωκτικό είναι το καπιμπάρα, επίσης στη Νότιο Αμερική, με βάρος έως και 65 κιλά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press