ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

zip30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
06/01/2010, 10:56:19
quote:
Φίλε Αλεξ θα ήθελα να δω πρακτικά τι σου λέει η ελεύθερη σου βούληση να κανείς τι σου λέει να ακολουθήσεις;

Απο το πιό μικρό εώς το πιό μεγάλο,δέν υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα.Απο μία άποψη εώς και μία στάση ζωής σε διάφορες καταστάσεις.

quote:
Τι είναι αυτό που δεν κανείς και διαπράττεις έγκλημα κατά του εαυτού σου;

Δεν μπορώ να μιλήσω προσωπικά.Αν αυτό θέλεις.

Το να μήν κάνεις αυτό που θέλεις και να κάνεις αυτό που σου λένε οι άλλοι,αυτό δέν είναι έγκλημα κατά της ελευθερίας του εαυτού?Δέν είμαστε δούλοι κανενός.

quote:
Λες «ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ» εσύ τι θέλεις;.. για να έχουμε ένα παράδειγμα για το τι συζητάμε.

Π.χ. θέλω να γνωρίσω τον εαυτό μου,να προχωρήσω στην αυτογνωσία.Κάποιοι φίλοι μου θα μου πούν οτι όλο αυτό,δηλαδή η αυτογνωσία, είναι μπούρδες και να μήν χαλάω καθόλου τον χρόνο μου σε αυτό. Είναι φανερό τί είναι σωστό και τί λάθος.

Σε κάποιες καταστάσεις, ή θα απογοητεύσουμε την κοινωνία γύρω μας ή τον εαυτό μας,πρέπει να διαλέξουμε ώς προς τί είναι το πιό σημαντικό,γιατί υπάρχουν πράγματα στα οποία πρέπει να υποχωρούμε για να μήν γίνουμε εγωιστές.

Ενα μικρό παράδειγμα,έχεις να δείς για πολλύ καιρό κάποιο φίλο σου, ο οποίος αποφασίζει να έρθει σπίτι σου και να σε προσκαλέσει να βγείτε έξω.Εσύ όμως είσαι έτοιμος να δείς τον αγώνα και δυστηχώς στον φίλο σου δέν αρέσει το ποδόσφαιρο(ξενέρωτος).Τότε θα ήταν σοφότερο να μήν κάνεις αυτό που θέλεις γιατί ο φίλος σου είναι πιό σημαντικός απο τον αγώνα.

Edited by - alex22 on 06/01/2010 11:03:34

06/01/2010, 16:44:23
Εμένα δεν με ενδιαφέρει να είμαι ελύθερος με ενδιαφέρει να είμαι ευτυχισμένος αλλά εφόσον το ένα πάει με το άλλο...

quote:
Η ελεύθερη βούληση είναι προνόμιο του ανθρώπου. Η μηχανική αντίδραση που προκύπτει από κάποιο εγώ την οποία λανθασμένα λέμε «ελεύθερη βούληση» δεν είναι παρά μια ικανότητα ενός «διανοητικού ζώου»

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 06/01/2010 17:09:51

06/01/2010, 17:07:27

quote:

Dr Jekyll Mr Hyde
Η τάξη απο μόνη της είναι άχρηστη. Η τάξη υπάρχει γιατι οδεύει κάπου. Αν της αφαιρέσεις τον σκοπό τι μένει?

alfa-omegaΤο χάος.
Το τέλειο είναι το παν .
Αλλά τι σημαίνει τέλειο για εσένα ?

Dr Jekyll Mr Hyde
Απεστάλη: 05/01/2010, 16:23:11
Η εξίσωση με το δημιουργό.. κάποια στιγμή η επανενσάρκωση της ψυχής για να ζήσει αυτό που ζούμε τώρα εμείς.. Προσωπικά απλά θέλω να βλέπω όλη την εικόνα. Δηλαδή θέλω να ζω εδώ αλλά να το κάνω συνειδητά, να ξέρω δηλαδή ποιες είναι οι επιλογές μου.

alfa-omegaΗ ψυχή σου μπορεί να είναι ήδη επανενσαρκωμένη .
Για να το καταλάβει αυτό ένα άτομο, θα πρέπει να δεχθεί πρώτα την επανενσάρκωση της ψυχής ως χρήσιμη για την τελειοποίηση της προσωπικότητας με την οποία θεωρητικά είναι συγχωνευμένη σχεδόν κάθε προσωπικότητα και γράφω σχεδόν , διότι οι προσωπικότητες που δεν χρειάζονται επανενσάρκωση της ψυχής , έχουνε ξεπεράσει τα ζεύγη των αντιθέτων .

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Για μια λοιπόν γυμνή απο συναίσθημα ψυχή ποιος είναι ο σκοπός?

alfa-omegaΘα σου έκανε καλό να απαντήσεις ο ίδιος σε αυτήν την απορία .
Η απάντηση είναι γνωστή ,τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, για όλους όσους έχουνε σχέση και ασχολούνται σοβαρά με τους εσωτερικούς κόσμους.

Dr Jekyll Mr Hyde
Εντάξει ξέχασα. Τώρα όμως θέλω να θυμηθώ.
Θέλω να βρίσκομαι ηθελημένα εδώ όχι γιατί απλά "βρέθηκα" εδώ. Τώρα νιώθω λίγο σαν να με βάλανε σε αυτό τον κόσμο.. σαν με άφησαν απο το πλοίο σε μια βάρκα στη μέση του ωκεανού να μου πέταξαν και ένα κουπί και άντε καλή τύχη. Θα σε βλέπουμε απ το καταστρωμα. Και αν πνιγείς πνίγηκες..
alfa-omegaΤην εικόνα όλη , δεν νομίζω να μπορούμε να την δούμε .
Η επιθυμία όμως της προσωπικότητας , είναι να έχει σημεία , που να επιβεβαιώνουνε ,να επαληθεύουνε , ότι αυτή (η προσωπικότητα που διαμορφώνει ) , βαδίζει προς το φως .

mimosaΜέλος
06/01/2010, 18:27:23
quote:
Εν αρχή στο ότι δεν θα 'ναι άνθρωπος

;;;;

quote:
τότε θα πρέπει να μπορούμε να μην υποκύπτουμε στον θυμό στην λαγνεία, στην ζήλεια και σε πολλά αλλά ελαττώματα.

Μάλιστα.
Ού θυμώσεις
Ού ποθήσεις
Ου ζηλέψεις... κ.α φαντάζομαι
Οι Εντολές της νέας εποχής, και τίποτα παραπάνω.

quote:
Το ότι υπάρχουν ψευτο-γκουρου ψευτο-διδάσκαλοι ψευτο-ιερείς και γενικά ψευτο-κάτι και όλοι αυτοί μπορεί να υπηρετούν το χρήμα και ίσως κάποια φιλοδοξία ..όλα αυτά δεν καταργούν το ότι υπάρχουν πραγματικά πνευματικοί άνθρωποι.

Δεν είπα κάτι τέτοιο. Είπα ότι ανθρώπους για να μας "οδηγήσουν" έχουμε ήδη. Είτε αληθινούς είτε ψεύτικους, έχουμε. ΗΔΗ. Δεν θέλουμε άλλους.
06/01/2010, 19:05:02
quote:
Μάλιστα.
Ού θυμώσεις
Ού ποθήσεις
Ου ζηλέψεις... κ.α φαντάζομαι
Οι Εντολές της νέας εποχής, και τίποτα παραπάνω.

Ποσά κρύβεις πίσω από αυτά που λες … «Οι Εντολές της νέας εποχής, και τίποτα παραπάνω»

Φίλη mimosa . Δεν είναι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις!! Δεν είσαι κανένα πρόβατο!

Αυτό το οποίο λέω είναι ότι δεν έχεις ελεύθερη βούληση!!

"Όταν η επιλογή έρχεται μέσα από ένα εγώ τότε δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση. Όταν η επιλογή έρχεται από την συνείδηση χωρίς να μεσολαβεί κάποιο ψυχολογικό ελάττωμα τότε μπορούμε να μιλάμε για ελεύθερη βούληση".

Όταν θυμώνεις παίρνεις κάποιες αποφάσεις λες κάποιες λέξεις και έχεις μια ορισμένη συμπεριφορά.

Όλα αυτά τα έχεις επειδή εσύ τα επέλεξες..από την ελεύθερη βούληση που έχεις; ή όλα αυτά είναι οι μηχανικές αντιδράσεις ενός ελαττώματος που έχεις;

Από όσα είπα θέλω να ξέρεις ότι δεν τίθεται θέμα πειθαρχίας σε κάποιους κανόνες αλλά περισσότερο το να δεις… ότι αυτό που νομίζεις ότι είναι ελεύθερη βούληση δεν είναι παρά μια μηχανική αντίδραση.

Όταν όλες σου οι αποφάσεις και οι επιλογές και το τι θα κανείς και το όπως θα κινηθείς βγαίνουν μέσα από ένα ψυχολογικό ελάττωμα τότε να ξέρεις πως η ελεύθερη βούληση είναι μια αυταπάτη.

Είπες

quote:
Υπάρχουν ήδη. Παππάδες ή ιερείς τους λέμε και βρίσκονται κάθε Κυριακή στην εκκλησία.
Άυτό θέλεις;
η κάτι άλλο;
και σε τι θα διαφέρει αυτό το κάτι άλλο από τους παππάδες στην εκκλησία;

Αυτό το από «τους παπάδες στην εκκλησιά».

Ξέρεις ..μου βγάζει κάτι αρνητικό… κάτι το κάλπικο, ένα κατεστημένο που δεν έχει κανένα υπόβαθρο ..μια απατή για τον κόσμο ..κάτι που δεν έχει σεβασμό και μας έχουν υποχρεώσει να το σεβόμαστε και αυτό είναι που μας αηδιάζει σε αυτόν τον κόσμο..

Για αυτό και λες σε τι θα διαφέρει το κάτι άλλο από τους παπάδες στην εκκλησία;

Μετά λες

quote:
Δεν είπα κάτι τέτοιο. Είπα ότι ανθρώπους για να μας "οδηγήσουν" έχουμε ήδη. Είτε αληθινούς είτε ψεύτικους, έχουμε. ΗΔΗ. Δεν θέλουμε άλλους.

Δεν είπες κάτι τέτοιο πριν.. Μπορει ομως να κανω και λαθος..!!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

06/01/2010, 19:24:05

Φίλε Αλεξ όλο το «μυστικό» βρίσκεται σε αυτό που επισήμανε ο φίλος Dr Jekyll Mr Hyde

«ελεύθερη βούληση είναι προνόμιο του ανθρώπου. Η μηχανική αντίδραση που προκύπτει από κάποιο εγώ την οποία λανθασμένα λέμε «ελεύθερη βούληση» δεν είναι παρά μια ικανότητα ενός «διανοητικού ζώου»»

quote:
Απο μία άποψη εώς και μία στάση ζωής σε διάφορες καταστάσεις.

Αν αυτό βγαινει από την συνείδηση και όχι μέσα από ένα εγώ τότε ενταξη!

quote:
Το να μήν κάνεις αυτό που θέλεις και να κάνεις αυτό που σου λένε οι άλλοι,αυτό δέν είναι έγκλημα κατά της ελευθερίας του εαυτού?Δέν είμαστε δούλοι κανενός.

Ένταξη καταλαβαίνω τι λες αλλά μην το γενικεύεις.. γιατί αν έρθω στο σπίτι σου μπορεί να θέλω να του βάλω φωτιά ..αυτό θέλω να κάνω, γιατί να μην το κάνω υπάρχει κανένα πρέπει που με εμποδίζει; Και αν με εμποδίζει να κάνω αυτό που θέλω…δεν είναι αυτό ένα έγκλημα κατά του εαυτού μου; (αστειο)

quote:
Π.χ. θέλω να γνωρίσω τον εαυτό μου,να προχωρήσω στην αυτογνωσία.Κάποιοι φίλοι μου θα μου πούν οτι όλο αυτό,δηλαδή η αυτογνωσία, είναι μπούρδες και να μήν χαλάω καθόλου τον χρόνο μου σε αυτό. Είναι φανερό τί είναι σωστό και τί λάθος.

ναι…

quote:
Ενα μικρό παράδειγμα,έχεις να δείς για πολλύ καιρό κάποιο φίλο σου, ο οποίος αποφασίζει να έρθει σπίτι σου και να σε προσκαλέσει να βγείτε έξω.Εσύ όμως είσαι έτοιμος να δείς τον αγώνα και δυστηχώς στον φίλο σου δέν αρέσει το ποδόσφαιρο(ξενέρωτος).Τότε θα ήταν σοφότερο να μήν κάνεις αυτό που θέλεις γιατί ο φίλος σου είναι πιό σημαντικός απο τον αγώνα.

Έχει το ποδόσφαιρο σχέση με την αυτογνωσία;

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

06/01/2010, 19:37:52
Κάτι πιο απλό είναι το θυμίαμα είτε με λιβάνι είτε με δάφνη. Ό,τι σε βολέυει.

"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα

06/01/2010, 21:07:35
quote:
Ένταξη καταλαβαίνω τι λες αλλά μην το γενικεύεις.. γιατί αν έρθω στο σπίτι σου μπορεί να θέλω να του βάλω φωτιά ..αυτό θέλω να κάνω, γιατί να μην το κάνω υπάρχει κανένα πρέπει που με εμποδίζει; Και αν με εμποδίζει να κάνω αυτό που θέλω…δεν είναι αυτό ένα έγκλημα κατά του εαυτού μου;

Υπάρχει και ο νόμος της ισότητας,που εννοείται οτι πρέπει να ισχύει, για αυτό δεν το ανέφερα κάν.

06/01/2010, 21:42:10
Αστειεύτηκα.

Ο νόμος της ισότητας τι λέει;

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

mimosaΜέλος
06/01/2010, 22:34:00
Όταν ένας άνθρωπος θυμώνει συνειδητά δικαιολογείται δηλαδή;

---- Παππάδες & εκκλησία ----
Όποιος χρειάζεται κάποιον εκπρόσωπο του θεου να τον καθοδηγήσει, μπορεί να απευθυνθεί στον παππά της εκκλησίας του. Που είναι το αρνητικό;