ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Ελεύθεροι" δούλοι;;; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- "Ελεύθεροι" δούλοι;;; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Αίολος60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
10/06/2003, 12:56:35
Κατ' αρχήν,
οι υπναγωγικές παραστάσεις που αναφέρθηκάν από
τον Shadows δεν είναι σύμπτωμα ασθένειας αλλά
πολύ συχνό φαινόμενο καθώς βυθιζόμαστε στον ύπνο
ή ξυπνάμε. Μοιάζουν πολύ με όνειρα αλλά δεν είναι
και δεν νομίζω ότι ο "κοιμώμενος" φαίνεται να
είναι ξύπνιος. Αν θέλεις, φίλε Shadows, μπορείς
να αναφέρεις την πηγή των πληροφοριών σου;
Να δώσω μία άλλη εκδοχή για τους βρυκόλακες.
Έστω ότι κάποιος πείθεται ότι είναι βρυκόλακας
και αρχίζει να καταναλώνει αίμα. Από ένα σημείο
και μετά ίσως γίνει τόσο μεγάλη η ανάγκη του
για κατανάλωση αίματος που η έλλειψη μπορεί
όντως να προκαλεί ανησυχία και θλίψη. Επίσης,
είναι γνωστό ότι η ψυχολογία επηρεάζει σε μεγάλο
βαθμό και τον οργανισμό μας σε σωματικό-ανατομικό
επίπεδο. Αυτό που θέλω να πώ είναι το εξής :
από ένα σημείο και έπειτά ο εν λόγω άνθρωπος
απλώς φαντάζεται ότι είναι βρυκόλακας ή
όντως είναι (γιατί αν ορίσουμε ως βρυκόλακα το
πλάσμα που έχει ανάγκη από αίμα τότε ποια
η διαφορά;);

10/06/2003, 12:59:52
Φίλε Hel-lin...

1)Εχέμβροτος πιθανός! σημένει ΕΧ(έχει)ΕΜ (α-μ)ΒΡΟΤΟΣ (θνητός) = Αυτός που είναι ή έχει την αθανασία, αθάνατος (άμβροτος)

2)Το βιβλίο είναι των εκδόσεων ‘δελφίνι’ και συγγραφέας ο Μόνταγκ Σάμμερς

Σε χαιρετώ προς το παρόν

στην πεδιάδα ρέει το γάλα, ρέει ο οίνος και της μέλισσας το νέκταρ….

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 10/06/2003 13:00:43

morphΜέλος
10/06/2003, 21:04:15
http://dir.yahoo.com/Society_and_Culture/Cultures_and_Groups/Real_Vampires/

το παραπάνω link το είναι από το yahoo και αναφέρεται στα site τα οποία έχουν να κάνουν με blood drinkers, ανθρωπους που θεωρούν τους εαυτούς τους vampires και αλλα τέτοια χαριτωμένα!!! δεν προλαβα να κοιτάξω κανένα από αυτά αλλά είμαι σίγουρος ότι κάτι θα υπάρχει για μας τους "αδαεις".
καλή μελέτη

"de profundis domine, τι ζώον είμαι..."
Ρεμπω (μια εποχή στη κόλαση)

hel-linΜέλος
11/06/2003, 17:11:25
Πολυ καλες συνδεσεις φιλε μου..Νομιζω κατατοπιστικοτατες για οποιον θελει..
Θα ηθελα ωστοσο να ρωτησω κατι-ισως και χαζο....
Τα ατομα τα οποια δαγκωνονται απο αυτους(θεωρω βεβαια πως υπαρχουν..),τι παθαινουν;
Βρυκολακιαζουν κι αυτοι,οπως βλεπουμε στις περισσοτερες ταινιες;
Πεθαινουν,οπως βλεπουμε σε αλλες;
Χαζο μεν,αλλα με μπερδεψε....

---ου καταισχυνω οπλα τα ιερα...---

(P.S.:πως θα μπορεσω να βαλω εικονα στις απαντησεις μου;δεν πολυκαταλαβα...)

ShadowsΝέο Μέλος
13/06/2003, 01:56:48
Auto pou egrapsa gia tis upnagwgikes paraisthisies to phra apo to biblio "Neurology and neurosurgery illustrated", apo tous Lindsay kai Bone triti ekdosi, apo tis ekdoseis Churchil-Livingstone.
To Synopsis of psychiatry apo tous Kaplan kai Sadock anaferei pws "genika" den thewreitai pathologiko fainomeno.Ara loipon file kratas oti protimas.

hel-linΜέλος
13/06/2003, 14:16:16
Καλησπερα..
Μηπως ξερει κανεις την θεση της εκκλησιας πανω στο θεμα;
Εψαξα και στο διαδικτυο,αλλα τιποτα....Νομιζω εχει ενδιαφερον...

-Ανδρος χαρακτηρ εκ λογου γνωριζεται....-

HelsingΝέο Μέλος
24/05/2004, 17:39:40
καλησπερα
8α η8ελα να ακουσο κι αλλεσ ιστοριες με βρικολακες στην ελλαδα μοιπος ξερει κανεισ που μπορω να βρω? επεισις 8α ηθελα να ρωτησω αν εχουν πεση φοτογραφιεσ στα χερια κανενοσ με πιθανους βρικολακες?

HelsingΝέο Μέλος
24/05/2004, 17:43:31
ξερει κανεις πια οι θεση των κυνιγον βρικολακων υπηρχαν υπαρχουν οι ειναι διμιουργιματα του κινιματογραφου? στησ μερεσ μας υπαρχι κατι αντιστοιχο .....?

HelsingΝέο Μέλος
24/05/2004, 17:44:14
ξερει κανεις πια οι θεση των κυνιγον βρικολακων υπηρχαν υπαρχουν οι ειναι διμιουργιματα του κινιματογραφου? στησ μερεσ μας υπαρχι κατι αντιστοιχο .....?

Ant-miΜέλος
25/05/2004, 02:11:59
Καλησπέρα. Κατάγομαι από Σαντορίνη και εχω διαβάσει και ακούσει ότι είναι από τα πλέον διάσημα βαμπιρονήσια. Από ντόπιους όμως δεν έχω ακούσει το παραμικρό... Όλοι με κοιτάνε καλά καλά όταν τους ρωτάω. Νιώθω πολύ άσχημα όμως που έχω κάτι που τόσο μ¨ενδιαφέρει στον τόπο μου και δεν έχω την παραμικρή πηγή πληροφόρησης. Όποιος έχει κάποια έγκυρη πληροφορία θα παρακαλούσα να την αναφέρει. Ευχαριστώ.

Όποιος διστάζει να πει αυτό που σκέφτεται, καταντάει να σκέφτεται μόνο αυτό που δε διστάζει να πει...

ΑΡΗΣΜέλος
17/04/2005, 16:07:07
στα 25 μου χρονια αποφασισα να δωσω τα στοιχεια μου και να παρω μερος στις συζητησεις σας.μετα απο 8 ετη συστηματικης και προσεκτικης ερευνας γνωριζω μονο οτι με αφηνουν "εκεινοι" να γνωριζω.ελπιζω να ειμαι καλοδεχουμενος.

καλη ερευνα και παντα με προσοχη.

mariha2912Μέλος
17/04/2005, 17:23:34
FILE Ant-mi, KOITA AYTO TO THEMA:

www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2174

Άλκης ΚούροςΝέο Μέλος
17/04/2005, 20:38:22
Μία ύποπτη περιοχή όσον αφορά διάφορες απαγορευμένες λατρείες, είναι το Σοφικό Κορινθίας. Όσοι έχουν διαβάσει Lovecraft, ίσως δουν την λατρεία των Μεγάλων Παλαιών εκεί. Επειδή παραθερίζω εκεί κοντά, έχω ακούσει διάφορες ιστορίες από ντόπιους, ενώ χαρακτηριστική είναι η απροθυμία των κατοίκων του χωριού στο να μιλάνε (μάλλον πολύ σύκολα θα τους συναντήσουμε σε κάποιο... forum).
Το όλο θέμα πιστεύω ότι σχετίζεται με το θέμα των βρυκολάκων.

Φλεγόμενος Λύκος

bxrulezΝέο Μέλος
19/04/2005, 11:53:22
ΦΙΛΕ HELSING

ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΝΗΓΟΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΥΠΑΡΧΑΝ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ "ΚΥΝΗΓΟΥΣ" ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ-ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΥΠΗΡΞΕ Ο VAN HELSING ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤΙΑΝΕΣ ΠΑΡΑΛΑΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ VAN HELSING THE MOVIE ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΓΚΙΣΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΣΤΟ DRACULA ΤΟΥ ΚΟΠΠΟΛΛΑ

DEATH HEALS PAIN

e_shadowΜέλος
19/04/2005, 16:04:54
Αυτή την ιστορία τη βρήκα σε ένα site μου έκανε εντύπωση γιατί θυμήθηκα την ιστορία του hel-lin που είχα διαβάσει εδώ και έτσι την έβαλα εδώ να τι δείτε και εσείς

Η ιστορία που κυκλοφορεί στις μέρες μας , είναι ότι βρικόλακες υπάρχουν και ζουν ανάμεσα μας σαν κανονικοί άνθρωποι . Έχουν τα καταστήματα τους , προφανώς ο κόσμος εννοεί μπαράκια , στα οποία μαζεύονται . Δηλαδή δεν μπορείς να τους ξεχωρίσεις , γιατί τα δόντια τους μεγαλώνουν μόνο όταν είναι σε ανάγκη τροφής . Μια κοπέλα , η Αθηνά , μας περιέγραψε μια εμπειρία της όπως ισχυρίζεται μ'ένα βρικόλακα . 'Ήταν βράδυ Σαββάτου και όπως όλοι βγήκα σε κάποιο μπαρ με τις φίλες μου . Ψάχνοντας κάποιο μπαρ , το μάτι μου πήρε ένα μπαράκι το οποίο το είχα δει για πρώτη φορά (στην πόλη που μένει) . Αποφασίσαμε να μπούμε . δυνατή μουσική , χαμηλός φωτισμός .Προσπαθήσαμε να παραγγείλουμε ποτά , αλλά ο μπάρμαν μας είπε πως σερβίρουν μόνο κρασί .
Έτσι πήραμε όλες ένα ποτήρι κόκκινο κρασί . Το κρασί είχε μια περίεργη αλλά συγχρόνως γλυκιά γεύση .
Μας παρέσυραν στην πιστά κάποια άτομα μέσα από το μπαρ και ξεκινήσαμε να χορεύουμε . Κάποια στιγμή ήθελα να ξεκουραστώ και είπα στο παιδί που χορεύαμε μαζί ότι θα είμαι στο μπαρ . Αυτός μου χαμογέλασε και μου έκανε νόημα ότι συμφώνησε . Ζαλισμένη από το περίεργο κρασί που έπινα ζήτησα ένα ποτήρι νερό , αλλά ο μπάρμαν μου είπε πως δεν έχει . Τότε κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά . Ξαφνικά τα μάτια του μπάρμαν άλλαξαν , έγιναν κόκκινα και με ρώτησε αν πεινάω . Τρόμαξα και έβαλα τις φωνές . Γύρισα το βλέμμα μου στην πιστά για τις φίλες μου , αλλά δεν υπήρχαν πλέον . Είχαν χαθεί . Τότε το βλέμμα μου έπεσε πάλι στον μπάρμαν , του οποίου τα δόντια είχαν μεγαλώσει , όπως ενός βρικόλακα . Εκείνη την στιγμή έτρεξα προς την έξοδο και με ένα ταξί γύρισα στο σπίτι . Την επόμενη μέρα προσπάθησα να βρω τις φίλες μου , αλλά οι γονείς μου είπαν ότι τις έψαχναν και ότι δεν είχαν γυρίσει από χθες το βράδυ . Τους εξήγησα τι συνέβη και με την αστυνομία πήγαμε στο μπαράκι που ήμασταν χθες . Προς έκπληξη όλων το βρήκαμε κλειστό και οι αστυνομικοί μας είπαν πως είναι κλειστό 10 ολόκληρα χρόνια ! Οι φίλες μου χάθηκαν , ξέρω ότι δεν θα τις ξαναδώ . . . ' Η Αθηνά τώρα είναι σε κάποιο μοναστήρι , όπου περνάει την ζωή της

.
Αν τελικά πιστεύετε την ιστορία της Αθηνάς η όχι δεν έχει σημασία . Αυτό που έχει όμως είναι ότι , όταν μας έλεγε την ιστορία της , έτρεμε ολόκληρη . Τελικά υπάρχουν βρικόλακες ; Τα πλάσματα της νύχτας όπως τα αποκαλούν , κυκλοφορούν ανάμεσα μας

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ , δε βολεύομαι ! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι

CountessΝέο Μέλος
11/10/2005, 00:21:21
Κάποιοι αμφιβάλλουν για την ύπαρξη τέτοιων πλασμάτων και βασίζουν τη δυσπιστία τους αυτή στην έλειψη πληροφοριών και στοιχείων...

Με την ίδια ευκολία και λογική απλά υποστηρίζω ότι υπάρχουν, εφόσον δεν έχουμε στοιχεία που θα αποδείκνυαν την ανυπαρξία των.

Και θα μιλήσω για ένα σοβαρό στοιχείο υπέρ της άποψης ότι ζουνε ανάμεσά μας.
Αυτά τα πλάσματα κάποιος τα δημιούργησε. Αν είναι μυθικά, η φαντασία των θνητών ανθρώπων. Αν όχι, τότε συνεχίζουν και εξαπλώνονται. Είτε αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά και χωρίζονται σε ομάδες, τις λεγόμενες clans (και όχι δεν έχει καμία σχέση η ονομασία με διάφορα παιχνίδια), είτε σημαίνει ότι υπάρχει μόνο ένας επιζών μεταξύ αυτών...

Fear of the Dark!

Έσεται ΉμαρΝέο Μέλος
11/10/2005, 03:55:47
Βρυκολακες και τριχες κατσαρες.Παραμυθια για να φοβουνται οι πιτσιρικαδες και να τρωνε το φαι τους.Αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη και πιστευω πως μια βαμπιρικη συνωμοσια μονο στο blade χωραει.Παρολα αυτα με προξενησαν το ενδιαφερον οι διαφορες ιστοριουλες που παρουσιασατε μιας και αποδεχομαι την υπαρξη των βρυκολακων κατα φαντασια.
GDS1Μέλος
11/10/2005, 11:11:51
hel-lin σε παρακαλώ επειδεί θα πάω Ιταλία σύντομα πες μου το μαγαζί που βρίσκεται, να σκάσω μύτη με κανένα κιλό σκορδαλιά και καμία 15αριά κοτσίδες σκόρδου για να τα τρέξω τα Ιταλάκια λίγο...!!! άκου εκεί να αφρίσει η μπύρα και να μην διαλύεται....αίσχος

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

ΕρεβοςΜέλος
11/10/2005, 13:59:36
Ισως ο hel-lin αναφερετε στο διασημο transylvania.Δεν ειναι μονο ενα τετοιο club εχει και σε αλλες πολεις τις ιταλιας.Αν θυμαμαι ανηκουν σε καποιο σκηνοθετη ο οποιος ηθελε να δωσει μια αισθηση ταινιας τρομου σε αυτα τα club...

'Between astonishment and grief,I was tearless.'

CountessΝέο Μέλος
11/10/2005, 20:24:37
Δεδομένου ότι η ιστορία είναι αληθινή (και ότι υπάρχουν vampires και και και...), η κοπέλα δε θα προλάβαινε να τη διηγηθεί...

Fear of the Dark!