ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ,ΑΛΛΑ "ΕΚΤΕΛΕΙΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ.... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ,ΑΛΛΑ "ΕΚΤΕΛΕΙΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ.... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

blackjudge2 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
blackjudgeΝέο Μέλος
14/05/2005, 13:04:56
Σαββατο μεσημερι,καλησπερα σε ολους σας. ειμαι καινουργιος στην παρεα σας,οπως εχετε διαπιστωσει και ειμαι και οπαδος της θεωριας οτι οταν ανηκεις σε μια ωραια παρειτσα, και ειδικα με τετοια ωραια θεματα ειναι καλο να αποφευγεις την γκρινια,και τις κοντρες τις εσωτερικες, για να μην δημιουργειται κλιμα εντασης. Βλεπω ομως σημερα οτι 'κοπηκε' ενα θεμα σχετικα με το ερωτημα αν χρειαζομαστε μια 17 Νοεμβρη, και προσπαθω να καταλαβω τον λογο.
Μπορει ολοι να μην εχουμε την ιδια αποψη. μπορει αλλοι να σκοτωνουν με οπλο,και αλλοι με την πεννα και τον γραπτο η τον προφορικο τους λογο. ομως ειναι ενα θεμα για το οποιο πριν ενα μηνα,πανεπιστημιο της Μπολονια το ειχε ως θεμα σε εξετασεις ( αν θεωρειτε οτι υπαρχει πια χωρος στις ελευθερες χωρες και κονωνειες για τρομοκρατικες οργανωσεις) το ακουμε καθημερινα στον μπακαλη,τον μαναβη,στα καφενεια,και παντα ως εκφραση "ε,ρε 17Ν που θελετε" και γενικοτερα αν εχεις επαφες AMALIA με κοσμο,βλεπεις οτι ειδικα οι νεοι ειναι τοσο αγανακτησμενοι απο την πολιτικη σαπιλα,που σχεδον παντα αντιδρουν η θα ηθελαν να αντιδρασουν με βια.
ασχετα λοιπον με το αν συμφωνουμε και ποσοι με την προταση που γραφτηκε,ασε να ξεδιπλωθει το θεμα, να διαβασουμε πολλες αποψεις και μετα βλεπουμε.
Γιατι με τον τροπο σου,εγω σε θεωρω πολυ πιο επικινδυνη AMALIA απο την 17Ν η το ιδιο επικινδυνη αφου και εσυ,εκτελεις με το πληκτρολογιο σου οτι κατα την γνωμη σου δεν σου "παει".
αληθεια μιας και δεν σου αρεσουν τετοιου ειδους πρακτικες,μου δινεις σε παρακαλω την δυνατοτητα οταν δεν μου αρεσει δικο σου θεματακι,να μπορω και εγω να στο "εκτελω" και να μην δεχεσαι αλλες αποψεις?
ευχαριστω για τον χρονο σας.
14/05/2005, 16:06:19
blackjudge, εάν θεωρείς ότι το συγκεκριμένο θέμα(ή οποιοδήποτε θέμα) απενεργοποιήθηκε επειδή "δεν μας άρεσε" ή "δεν μας πάει", θα πρέπει να σου πω ότι πλανάσαι οικτρά...

Επίσης, εάν θεωρείς ότι απενεργοποιούνται Θέματα στο ESOTERICA επειδή "δεν δεχόμαστε άλλες απόψεις", θα σου πρότεινα, πριν απ'όλα, μιας και είσαι "καινούργιος στην παρέα" μας όπως προείπες, να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να διαβάσεις μία αντιπροσωπευτική και ευρεία γκάμα από τις Συζητήσεις μας και τότε ίσως αποκτήσεις το ηθικό δικαίωμα και μπορείς να το αποδείξεις έμπρακτα και επιβεβαιωμένα να κρίνεις την στάση μας πάνω σε ορισμένα ζητήματα.

Διαβλέπω μία μεγάλη σπουδή να ανοίξεις ένα θέμα "διαμαρτυρίας" και θα έλεγα και προσωπικής κατάκρισης απέναντι σε έναν άνθρωπο τον οποίον δεν γνωρίζεις και με τον οποίο δεν έχεις συζητήσει, στον οποίο μάλιστα σπεύδεις να "κρεμάσεις και μία ταμπέλα", "επικίνδυνος", και που απλά έπραξε με τον ίδιο τρόπο που θα έκανε και κάθε άλλος Διαχειριστής στις Συζητήσεις του ESOTERICA.

Το κάνεις δε αυτό χωρίς καν να έχεις διαθέσει τον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται(ή τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω εγώ από την πράξη σου) για να διαπιστώσεις ότι στον ίδιο χώρο που άνοιξες το Θέμα αυτό(Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.), μόλις πριν μισή ημέρα έχει ήδη ανοιχτεί ένα άλλο σχετικό: "ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ".

Ελπίζω να μην "κρεμάσεις" και σε μένα μία αντίστοιχη "ταμπέλα" καθώς θα απενεργοποιήσω το παρόν(διπλό) θέμα μετά το μήνυμα αυτό και θα σε παραπέμψω στην εκεί Συζήτηση η οποία παραμένει για την ώρα ενεργή. Στο ίδιο θέμα προτείνω και στην amalia να απευθυνθεί εάν επιθυμεί να σου δώσει μία απάντηση σχετικά με αυτά που εξέφρασες εδώ.

Εγώ πάντως θα διαθέσω λίγο χρόνο για να σε ενημερώσω σχετικά με μερικά πράγματα που αφορούν την αντιμετώπισή μας και την "τακτική" μας σχετικά με τις Συζητήσεις.

- Υπάρχουν κάποια δεδομένα κριτήρια στις Ομάδες Συζήτησης σχετικά με τα θέματα που μπορούν να φιλοξενηθούν σε αυτές. Βασικά να σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα(πλην σχετικά σαφώς) με την ευρύτερη θεματολογία του Τόπου, δηλαδή την Μεταφυσική Έρευνα και την Εσωτερική Αναζήτηση.
- Θέματα που δεν σχετίζονται τόσο εμφανώς με την ευρύτερη θεματολογία μας, αλλά που όμως έχουν μία στόχευση που αφορά "την Βελτίωση και την Εξέλιξη της Αξίας του Ανθρώπου και όχι την Υποβάθμιση και την Βεβήλωσή της"(όπως έγραψα πριν κάποιες ώρες στο Θέμα που σε παραπέμπω παραπάνω και το οποίο θα σε παρακαλούσα να διάβασεις), δηλαδή διαθέτουν μία Εσωτεριστική Σκοπιμότητα μπορούν επίσης να φιλοξενηθούν στις Συζητήσεις μας καθόσον δεν παρεκτρέπονται από αυτή την βασική τάση.
- Υπάρχει μία δεδομένη ευαισθησία εδώ στο ESOTERICA για θέματα Κοινωνικού και Πολιτικού προβληματισμού(είναι υπό σκέψη δε στην επερχόμενη νέα δομή των Forums) να διατεθεί ειδικός χώρος γι'αυτά. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει αυτά να αθετούν τα γενικότερα κριτήρια των Συζητήσεων ή να παραβαίνουν τους κανονισμούς λειτουργίας τους.
- Συζητάμε λοιπόν ζητήματα Κοινωνικά και Πολιτικά(με την καθαρή φιλοσοφική έννοια του όρου, δηλαδή όχι κομματικής σκοπιμότητας) με μία Εσωτεριστική Οπτική, όσο αυτό είναι δυνατόν.
- Ως ένας άλλος Γενικός Κανόνας, ισχύει το ότι δεν προωθούμε απόψεις που υποστηρίζουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την ωμή βία, την μισαλλοδοξία και τον φανατισμό οποιουδήποτε τύπου, απ'όπου και αν προέρχονται, είναι δεν είναι "δικαιολογημένα" καθ'οιονδήποτε τρόπο.
- Στις Συζητήσεις μας λοιπόν, όπως γίνεται κατανοητό μάλλον από τα παραπάνω, δεν μπορούν να φιλοξενηθούν όλα τα είδη των Ζητημάτων και όλοι οι Τρόποι Χειρισμού τους. Ενθαρρύνουμε τον Φιλοσοφικό Διάλογο πάνω σε Θέματα που άπτονται άμεσα ή έμμεσα της ευρύτερης Θεματολογίας του ESOTERICA. Αυτό και αποτελεί έναν βασικό άξονα των Καταστατικών μας "Προκυρήξεων" . Οι φίλοι και φίλες που βρίσκονται μαζί μας από καιρό το γνωρίζουν πιστεύω καλά.

Πέρα από τα παραπάνω, που αποτελούν μία απλούστευση κάποιων από τα κεντρικότερα κριτήριά μας σχετικά με τις Συζητήσεις και για τα οποία έχουμε μιλήσει αρκετές άλλες φορές, σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα που κινητοποίησε την "αντίδρασή" σου έχω ήδη τοποθετηθεί στη Συζήτηση που σε παραπέμπω.
Θα ήθελα να προσθέσω ότι προτείνω μία ιδιαίτερη προσοχή στην έκθεση "αφοριστικών" απόψεων όπως αυτή για την "17η Νοέμβρη" που εκφράστηκε στο απενεργοποιημένο θέμα.

Προσωπικά είμαι υπέρμαχος του να Συζητιούνται και τέτοια θέματα, ιδιαίτερα με μία Ερευνητική ματιά "Πανεπιστημιακού" επιπέδου όπως και στο Θέμα εξετάσεων για το οποίο μας ενημερώνεις, όμως αντιτίθεμαι σαφώς σε "εύκολες" διατυπώσεις "του μπακάλικου, του μανάβικου ή του καφενείου", και πολύ περισσότερο για φαινόμενα σαν αυτά που απαιτούν, αν μη τι άλλο, μία ιδιαίτερη άσκηση της Διάνοιας για να μπορέσει κάποιος απλά να ασχοληθεί Διαλεκτικά μαζί τους.

Όποιος επιθυμεί να ανοίξει κάποιο θέμα που να αναφέρεται στο Θέμα της Τρομοκρατίας ή στο ζήτημα της δικαιολογημένης Αγανάκτησης των νέων απέναντι στην Πολιτική Αποσάθρωση και Διαφθορά, πάντα όμως με στόχο και κίνητρο την Εσωτερική Ουσία των πραγμάτων είναι ευπρόσδεκτος(για παράδειγμα "ποιες ψυχολογικές και κοινωνιολογικές ανάγκες οδηγούν στο παγκόσμιο φαινόμενο της Τρομοκρατίας και στις δράσεις Πολιτικού Ακτιβισμού;", "Τι εκφράζεται και τι υποδηλώνεται σε σχέση με τα αδιέξοδα της Ανθρώπινης Υπόστασης από το φαινόμενο της Τρομοκρατίας;", "Με ποιους τρόπους μπορεί η Τρομοκρατία να είναι επικίνδυνη για την Εσωτερική εξέλιξη της ανθρώπινης Ψυχής;" κ.ο.κ.)

Θα ζητήσω όμως και από εσένα blackjudge αλλά και από όσους άλλους ενδιαφέρονται για τέτοια Θέματα να μας επιτρέψουν να Θέτουμε εμείς τα Κριτήρια θεματολογίας και Μεθόδου Έρευνας για τον Χώρο για τον οποίο είμαστε Υπεύθυνοι αλλά και να τα εξελίσσουμε με τη καλοπροαίρετη Συμβολή των φίλων Συνοδοιπόρων. Πιστεύω εσύ να μην επιθυμείς να μου αφαιρέσεις αυτή τη δυνατότητα... έτσι δεν είναι; Εγώ εξάλλου δεν σου αφαιρώ την δυνατότητα να επιλέξεις ελεύθερα εάν θέλεις ή όχι να συμμετέχεις σε αυτήν την Κοινότητα Διαλόγου εάν συμφωνήσεις με την Νοοτροπία που στηρίζουμε γι'αυτόν τον Διάλογο και τους Κανόνες της Διεξαγωγής του...

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------