ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Ναος- Η οικοδομη- Η φιλοσοφια - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ο Ναος- Η οικοδομη- Η φιλοσοφια - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

drumx1331 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
25/10/2003, 12:51:01
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ...... (ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ)...

ΟΙΚΟ-ΔΟΜΙΣΗ ΛΟΙΠΟΝ.....
ΕΝΟΣ ΝΑΟΥ ....

ΑΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟ-ΔΟΜΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟΡΓΗ....
ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΝ ΗΜΙΝ ΣΚΗΝΩΜΑ ΙΣΧΥ , ΚΑΛΟΣ , ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ....

ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

drumx13Μέλος
26/10/2003, 18:24:15
Χαιρεται και ευχαριστω για την συμετοχη.

harmonia και εγω πιστευω σ'αυτο και δεν νομιζω οτι με βασανιζει τιποτα απλα αφηνω το μυαλομου Ελευθερο μακρια απο δογματισμους και αγκυλωσεις για να βρω και να ανακαλυψω μονος μου δρομους...
Αλωστε αυτο ειναι το πνευμα της ολοις υποθεσης.... Ελευθερια στο μυαλο και στο πνευμα.
Αν βρω κατι που το εχουν βρει αλλοι πριν απο μενα θα ειμαι ευτυχης που η κοινη αυτη γνωση μου εγινε βιωμα αν βρω κατι καινουργιο θα το γυαλισω και θα το τοποθετησω σε μια προθηκη (καλη ωρα) και θα καλεσω ολο τον κοσμο να μου πει την γνωμη του κα να γινει μετοχος.

Η Μονη αληθεια ειναι οτι η γνωση δεν διδασκεται αλλα βιωνεται.

Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει

harmoniaΜέλος
26/10/2003, 18:31:16
Συμφωνώ απόλυτα σε ό,τι λες φίλε Drumx και κυρίως ότι η γνώση βιώνεται
η βαθειά γνώση γεννιέται από μέσα μας

drumx13Μέλος
26/10/2003, 19:00:56
Φιλε ραμογλου ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Η πρωτη σου απαντηση προς τα μενα φιλε μου ειναι ακριβεστατη και την αποδεχομαι .
Στην ουσια λεμε το ιδιο πραγμα αλλα χρησημοποιουμε αλλη λεξη
εγω λεω βια εσυ παιδεμα και αναφερεσαι στο οτι ειναι πρωσοπικη επιλογη σου.
ΟΡθΟΝ
ΟΡΘΟΤΑΤΟΝ
Απλα προσπαθω να το κατανοησω μεσω της παρατηρησης και να το εξηγησω.

Παιδευομαι...και σε καθε περιπτωση προσδοκω να δημηουργησουμε ολοι μαζι ενα καλυτερο κοσμο.
Ουσιαστικα μιλαμε για μια διαμωρφωση του περιβαλλοντος προ μια ποιο φιληκη εκδοση του.
και επαναλαμβανω ....

quote:
οτι ο ηγητωρ ειναι αυτος που -μεταξυ αλλων- θελει ή προσαθει να διαμωρφωσει ενα περιβαλον ποιο φιλικο

Αυτο λαξευουμε ή και αυτο???

Οσον αφορα την διαφορα σου με τον εξαιρετικο συνομηλιτη Oannes που λιγο πολυ ειναι.... Αν προκυτε για ενα Ναο ή τρεις Για ενα Ναο η τρεις και μια στηλες και μπλα μπλα μπλα...

Αντιλαμβανεσται πιστευω οτι ολα αυτα αποτελουν ΔΟΓΜΑ αντιστοιχο του Τρια σε ενα και ενα σε τρια της Χριαστιανικης Αγιας τριαδας.

Ουσιαστικα προκυτε για ασυμαντες ασυμαντοτητες για την ταξη το συμπαντος και την ανθρωποτητα, για το project και την θεια βουληση, για ολους.

Αλωστε πρευβευουμε την ελευθερια σκεψης ,μακρια απο δογματισμους και δεσποτισμους αυτου του τυπου.
Η λεξεις ειναι συμβολικες και για αλλους ασυμαντες για αλλους συμαντικες αλλα παντα συμολικες.
Απλα σημαινει οτι ο καθενας μας μπορει να το εξηγησει οπως θελει
καθως δουλευει με την πετρα του .

Βουταμε στην λασπη της Ιστοριας ψαχνοντας πολιτιμους λιθους γνωσης για να γινουμε εμεις και ολοι καλυτεροι....ψαχνουμε την αληθεια παρατηροντας την φυση..... βρισκουμε μια ακατεργαστη μορφη της και την καθαριζουμε την κοβουμε σωστα ωστε να δωσει ολη της την λαμψη στο κοινο και αφαιρουμε προσμηξεις χωματος και σαβουρας απο τον χρονο. Θα μπορουσε να ειναι και ετσι...συμβολικα τι λετε???

και δεν κολαμε στα δογματα που διχαζουν οπως εγινε και εδω.

Ελευθερια

Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει

27/10/2003, 08:00:50
Eρώτημα:
To κτίσμα αυτό ανήκει σε μένα ή στο "δημόσιο"?
Το κτίσμα αυτό θα εξυπηρετήσει δικό μου σκοπό ή σκοπό άλλων?
Το κτίσμα αυτό χρειάζεται τη βοήθειά μου στην ανέγερσή του?
αν ναι γιατί? Αν λείψει ένας "λίθος" εύκολα μπορεί να αντικατασταθεί από κάποιον άλλο φαντάζομαι...
Μου ζητήθηκε να συνεισφέρω στην ανέγερση του κτίσματος, οφείλω ή θέλω να το κάνω?

"Τάδε έφη Avallon"
MaraΜέλος
27/10/2003, 09:52:30
Χμμμμμ…

Το κτισμα καλη μου Avallon εισαι εσυ! Είναι ο εαυτος σου, το ΕΙΝΑΙ σου… ολος σου ο εσω-κοσμος, είναι λοιπον δικο σου, ανηκει σε σενα, όπως σε σενα ανηκει το κάθε κομματι που θα κατακτησεις και θα προσθεσεις στο κτισμα σου

Εξυπηρετει πρωτα από όλα και παντα τους δικους σου σκοπους… εσυ ξερεις τι θελεις να επιτυχεις , οποτε εσυ περνεις την αποφαση του τι σχηματος και ογκου θα εχει και ποιο σκοπο θα εξυπηρετει… τους σκοπους ποιων αλλων θα μπορουσε να εξυπηρετησει (εκτος και αν μιλαμε για στρατιωτακια – αν και δεν νομιζω ότι είναι το θεμα μας αυτό)

Σκοπος ολων είναι να καλυτερευσουμε τον εαυτο μας, να τον καλλιεργησουμε, αν βρουμε αυτά τα στοιχεια τα οποια θα μας βοηθησουν στην προοδο μας… οι εσωτερικες διεργασιες που εμεις θα κανουμε στην συνεχεια ουσιαστικα αποτελουν την ανεγερση του κτισματος μας…θα μπορουσε ποτε να γινει χωρις την δικη μας δουλεια???… εκτος και αν αναφερομαστε σε μασημενη τροφη!!!

Σου ζητηθηκε από ποιον??? Οφειλεις???
Θεωρω ότι το μοναδικο πραγμα που οφειλουμε ως προς τον εαυτο μας πρωτα και κατ’επεκταση ως προς τους αλλους είναι να σεβομαστε το δημιουργημα μας και να προσπαθουμε να το κανουμε ποιο στερεο, ποιο γερο. Αν στην συνεχεια θελουμε να στηριξουμε και αλλους και να ενωθουμε τα κτισματα μας δημιουργωντας ένα μεγαλο ναο είναι στην ελευθερη βουληση του καθενος. Σαφως και είναι καθαρα θεμα του «ΘΕΛΩ» … αν εμεις δεν θελουμε να κανουμε κατι ποιος θα είναι αυτος που θα μας αναγκασει? Συνηδειτα ο καθενας μας θα συνεισφερει καποιο ή ολο το κομματι του …

Καλη σας μερα

ΥΓ. Πως και δεν ρωτησες αν καποιος πληρωνει και νοικι ???

Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.

Edited by - Mara on 27/10/2003 09:53:56

27/10/2003, 09:59:06
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Avallon ΕΒΑΛΕΣ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑ....
ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΕΡΙΑ ...
ΟΠΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ...
ΟΠΩΣ ΤΑ ΝΙΩΘΩ ...

(Ο ΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ-ΤΟ ΕΝ ΗΜΙΝ ΣΚΗΝΩΜΑ-Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΝΑΟΣ).

Το κτίσμα αυτό θα εξυπηρετήσει δικό μου σκοπό ή σκοπό άλλων?
(ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ , ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΩΣΗ , ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΔΡΟΜΟ , Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ Η ΑΤΡΑΠΟΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙ).

Το κτίσμα αυτό χρειάζεται τη βοήθειά μου στην ανέγερσή του?
(ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΚΤΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΝΑΟ ΣΟΥ-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ)

Αν λείψει ένας "λίθος" εύκολα μπορεί να αντικατασταθεί από κάποιον άλλο φαντάζομαι...
(Ο ΚΤΙΣΤΗΣ ΕΣΥ ... ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΝΑΟ)

Μου ζητήθηκε να συνεισφέρω στην ανέγερση του κτίσματος, οφείλω ή θέλω να το κάνω?
(ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ - Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΗ ΣΟΥ)

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Avallon ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΙΣ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

OannesΜέλος
27/10/2003, 10:20:36
quote:

Το κτίσμα αυτό, ως έργο ζωής, είναι ο Ναός της Αρετής μέσα μας.
Ακολουθεί η ανέγερση του Ναού που θα στεγάσει την πολύπαθη Ανθρωπότητα.
Βελτίωση εαυτού - Ανέλιξη Ανθρωπότητας. Επομένως το κτίσμα μπορεί να είναι του «δημοσίου» αλλά εσύ είσαι το «δημόσιο»

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
27/10/2003, 20:33:07
Θα συμφωνήσω με την Μάρα και τον Avatar .

Φίλε μου Drumx ρωτάς :

quote:
Αυτο λαξευουμε ή και αυτο???

Η γνώμη μου είναι πώς λαξεύουμε ΚΑΙ αυτό , αλλά πρώτιστα εμάς .
Αν καταφέρουμε να λαξεύσουμε εμάς τότε και μόνο τότε θα λαξεύσουμε και το περιβάλλον που στην ουσία θα είναι η δική μας εναρμόνιση με το θείο σχέδιο .

Όσο αφορά τη «διαφωνία-επεξήγηση» με τον Oannes αυτή ήταν μια καθαρά εκφραστική διαφωνία , δηλαδή μια διφωνία στο πως διατύπωσε την πρόταση , μιλάμε για το ίδιο πράγμα και αυτό είναι ο αποσυμβολισμός της στήλης του κάλους , της στήλης της ισχύος , της στήλης της σοφίας και της στήλης του ανθρώπου .

Αν ο άνθρωπος καταφέρει να εναρμονιστεί με τις άλλες τρεις στήλες τότε το οικοδόμημα του Ναού της Αρετής ( δηλαδή το όλον ) θα είναι το τέλειον το απόλυτο .

Ο κακός λύκος

27/10/2003, 20:57:32
:)))))))

θεος-ιησους-αγιο πνευμα
δημιουργος-λογος-σοφια

διαδικασιες που για να ακολουθησει ο ανθρωπος ,ωστε να φτασει στην τελειοτητα

να δεχεται τον λογο(αληθεια) ,ετσι ωστε να καλλιεργησει το εσω του,

εχωντας καλλιεργησει το εσω του ,αποκτα την γνωση για τον εαυτο του και για τα γυρω του

η αποκτηση γνωσης ειναι δυναμη που μπορει να καλλιεργησει ,ωστε να φτασει την σοφια,

φτανοντας στην σοφια ,αγγιζει τα ορια της προσωπικης αναστασης ,που τον φερνει μπροστα στον δημιουργο των ολων ,των παντων,στην απολυτη ολοκληρωση .

η δικη μου αποψη περι του ομορφου αυτου θεματος :)))))))

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

Edited by - manos on 27/10/2003 20:59:00

Edited by - manos on 27/10/2003 21:22:17

Edited by - manos on 27/10/2003 21:23:36

27/10/2003, 21:36:03
Nα ευχαριστήσω τους καλούς φίλους που μου απάντησαν σε κάτι που ήξερα αλλά έθεσα τα ερωτήματα αυτά ως ρητορικά... αλλά και για να εστιάσω την προσοχή μας σε αυτά τα σημεία...

Κατά συνέπειαν Μάρα μου δεν υπήρχε περίπτωση να ρωτήσω για ενοίκιο παρά μόνο αν με εξυπηρετούσε στην αλληγορία την οποία είχα ξεκινήσει...

"Τάδε έφη Avallon"