- Όρος Πεντελικόν - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Αγαπητέ Rostar, βρέθηκα στους Δελφούς αυτές τις ημέρες μετά από πολλά χρόνια. Η συγκίνηση που ένιωσα ήταν απίστευτη. Και η στενοχώρια επίσης ειδικά για την παραμέληση του χώρου αλλά και την έλλειψη σεβασμού των συμπολιτών μας. Αντιθέτως ύπήρχαν ξένοι τουρίστες με πλήρη΄συναίσθηση της ιερότητας του χώρου. Αντίκρυσα γκρουπ Γάλλων τρίτης ηλικίας με μαγκούρες να ανεβαίνουν με πείσμα στον αρχαιολογικό χώρο, παρέα άλλων νεαρών τουριστών να διαλογίζονται και γενικώς οι ξένοι τουρίστες παρακολουθούσαν με προσήλωση τους ξεναγούς τους και στέκονταν με πλήρη σεβασμό απέναντι στον ιερό χώρο. Οι Έλληνες, δυστυχώς γραφικοί, είχαν έρθει να δουν τις "πέτρες" (το άκουσα και αυτό).
Φίλε Νταβέλη, που ακριβώς βρίσκεται αυτή η βίλα;
Αγαπητή Narya, και οι δύο βίλες που προανέφερα, βρίσκονται στην Πολιτεία.
Αυτή όμως που μου κάνει περισσότερο εντύπωση είναι αυτή με το "ΑLPHA LAND".
Mάλιστα, επιχειρώντας να ψάξω στο Internet περί αυτού, εμφανίστηκε μια σελίδα που έλεγε "Αlpha Land developers - The page is being redesigned, we'll be back in a few days". Aυτή η ανακοίνωση υπάρχει εδώ και ένα χρόνο. Για ποιές "λίγες ημέρες" μιλάμε ;
Υπάρχει όμως και ένα άλλο σπίτι σε μια ερημική τοποθεσία, ένα σχετικά παλιό πετρόχτιστο αρχοντικό το οποίο κρύβει και αυτό πολλά μυστήρια. Την πρώτη φορά που το εντόπισα έκανα να πλησιάσω στην είσοδο. Εκεί είδα μια ξύλινη πινακίδα που
έγραφε : ΠΡΕΤΖΙΑΣ 1832 - ΡΑΧΙΕΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ.
"ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ; ; ; "
Εκείνη τη στιγμή βγήκε απο το υπόγειο ένας τύπος ο οποίος κρατούσε στο χέρι του ένα μεταλλικό κύλινδρο πάνω στον οποίο υπήρχε μια μεταλλική πλάκα. Του είπα
"καλημέρα" και εκείνος έκανε σα να μην υπήρχα. Ούτε κάν με κοίταξε. Πέταξε αυτό το αντικείμενο έξω στην αυλή και ξαναμπήκε μέσα.
Τον τελευταίο καιρό που επισκέπτομαι τακτικά το σπίτι, μου έκανε εντύπωση οτι δεν διέθετε μπάνιο. Αν υποθέσουμε πως έμενε εκεί κάποια οικογένεια, τότε πως πλενόντουσαν ; Φρόντισαν όμως, με το άφθονο νερό που τρέχει σε κάποιο σημείο του κήπου να φτιάξουν δύο πισίνες οι οποίες γεμίζουν απο την πηγή.
Ψάχνωντας στο εσωτερικό του, βρήκα ένα σκονισμένο χαρτί που έγραφε "Πρετζιάς -Αντλίες". Η κορύφωση ήρθε όταν στο υπόγειο του σπιτιού (εκεί όπου είδα να βγαίνει αυτός ο τύπος) βρήκα δύο άσπρες κουκούλες με άνοιγμα μόνο στα μάτια και μυτερές στην κορυφή, καθώς και τρείς μπότες άσπρες κι αυτές, φτιαγμένες απο ύφασμα οι οποίες έδεναν με κορδόνι. Οι μπότες αυτές έφταναν μέχρι το γόνατο. Τι μπορεί να είναι αυτά ; Τις φωτογράφησα και ύστερα τις πήρα μαζί μου.
Σχετικά με την πινακίδα, ομολογώ οτι η λέξη "ραχίες" μου ήταν παντελώς άγνωστη. Στην αρχή νόμιζα οτι μάλλον εννοούσε τις ράχες του Βουνού αλλά τελικώς η λέξη "ραχία" βγαίνει απο το "ράσσω" που σημαίνει "χτυπώ", "ρίχνω κάτω", "πατάσσω", "καταρρίπτω".
"Ραχία", σημαίνει "κύμα που θραύεται", "πετρώδης γιαλός".
Καλά όλα αυτά αλλά εκείνο το "αναλήψεως" που κολλάει τελικά ; Τι μπορεί να σημαίνει ;
Μήπως υπάρχει έστω και ελάχιστη σχέση με εκείνη τη φήμη σχετικά με εκείνη την περιοχή που έλεγε οτι ο στρατός είχε περιφράξει πρίν χρόνια μια τεράστια έκταση στην Πεντέλη όπου η είσοδος σε αυτήν απαγορευόταν λόγω..."ισχυρών μαγνητικών πεδίων" ; Αυτή τη φήμη την έχω ακούσει απο τρείς διαφορετικούς ανθρώπους άγνωστους μεταξύ τους.
Η περίφραξη όντως υπάρχει. Την έχω δεί. Σίγουρα δεν πρόκειται για καταπάτηση μιάς και πρόκειται για τεράστια δασική έκταση με μικρά λοφάκια και ρεμματιές. Δυσκολεύομαι όμως λιγάκι να δεχτώ την παραπάνω φήμη. Δεν ξέρω όλα είναι πιθανά με αυτό το Βουνό, πλέον αρχίζει να μην με εκπλήσει τίποτα απ'όλα αυτά.
Αλλά και εκείνα τα μικροσκοπικά κτίσματα που υπάρχουν στην απέναντι απο το σπίτι πλαγιά που άλλοι λένε οτι ανήκουν στη ΝΑΣΑ, άλλοι οτι ανήκουν στους Μασόνους, άλλοι οτι ανήκουν σε διάφορες παραθρησκευτικές οργανώσεις, αιρέσεις κ.λ.π ; Πάντως όσες φορές έτυχε να περάσω απο αυτά τα σπιτάκια, φαίνονται μέν, περιποιημένα, παρόλα αυτά όμως, είναι πάντα έρημα.
Ωστόσο το ψάχνω ακόμα και απ'ότι βλέπω, και απο αυτά που προκύπτουν σε κάθε επίσκεψη μου στο εν λόγω μέρος, τα πράγματα είναι όντως περίεργα και πολύπλοκα.
Σημ. Η πινακίδα δεν υπάρχει πλέον. Κάποιοι την ξήλωσαν. Ευτυχώς που πρόλαβα να την φωτογραφήσω.
Σας χαιρετώ
ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ
Καλωσόρισες και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια αλλά και για την προθυμία σου να βοηθήσεις. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα πούμε απο κοντά. Όποτε θέλεις.
Να'σαι καλά !
quote:
...Rostar σου πηρε πολυ να σκεφτεις ολα αυτα που γραφεις?...
Ρε δεν πειθετε κανεναν εκτος απο τους ομοιους σας...
που δυστυχως ειναι πολλοι και κατεχουν και θεσεις ανωτερες...
Φίλε Πάνο (Sonap)
Έχεις ακούσει τη φράση "Γλώσσα λανθάνουσα τά αληθή λέγει ;..."
Ναι, λοιπόν, είμαστε πραγματικά ΠΟΛΛΟΙ.
Πολύ περισσότεροι από όσο θα μπορούσες να φανταστείς. Πολλοί και σε θέσεις ΑΝΩΤΕΡΕΣ, όπως πολύ σωστά επισημαίνεις.
Αλλά, το σπουδαιότερο, υπάρχουν απείρως περισσότεροι χωρίς κανένα απολύτως αξίωμα.
Άνθρωποι απλοί, οι οποίοι μην αντέχοντας την αφόρητη υποκρισία και τα νοητικά αδιέξοδα στα οποία τους οδηγεί ένα αποστεωμένο και βαθύτατα αντιεπιστημονικό δόγμα, τους ήταν πολύ εύκολο να στραφούν στα μηνύματα και τις αξίες της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗΣ.
Το ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ συνιστώσα, στην παγκόσμια συνισταμένη της ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ, κατόρθωσε να επιβιώσει έπειτα από χιλιάδες χρόνια επίσημου αποκλεισμού και διωγμού, είναι σαφέστατη απόδειξη της κυριαρχούσας τάσης της εποχής μας και αυτών που θα ακολουθήσουν.
ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,...ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ...
Κι όταν με την ευκαιρία της ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ (την οποία φαντάζομαι ότι θα παρακολούθησες)...ΤΡΙΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΑΙΑ...κρατούσαν την αναπνοή τους την στιγμή της επίκλησης ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ από την Πρωθιέρεια, ελπίζω να μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι τόσο ιλιγγιώδες, στην πνευματική συνάθροισή του, κοινό...ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΟΓΜΑ ΔΕΝ ΕΥΤΗΧΗΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ.
ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,...ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.
Παρ΄όλα αυτά, εμείς ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να χρησιμοποιήσουμε μεθόδους αποκλεισμού και πράξεις εξανδραποδισμού για πιστούς άλλων πεποιθήσεων. Μακράν ημών ο θρησκευτικός φανατισμός...
Μπορείς, λοιπόν, να συνεχίσεις να λατρεύεις και να προσκυνάς τον δικό σου θεό, να του αποδίδεις όποιες ιδιότητες επιθυμείς.
Αν, όμως, εγώ τα θεωρώ όλα αυτά ως αστήρικτα, ανιστόρητα, ανεδαφικά και αδιάφορα, αυτό αποτελεί πλέον ΣΤΟ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ...ΥΨΙΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΛΑΥΝΟΥΣΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ, ΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ.
.......................
ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ...
ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΣ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΡΕΥΜΑ !!!
Φίλοι μου Narya, Ntavelis666, Zesberg
σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια.
Θα απουσιάσω και πάλι για κάποιο χρονικό διάστημα και ελπίζω να επανέλθω σύντομα στη φωτεινή σας συντροφιά, όσο και στο φιλόξενο και γεμάτο γόνιμη αναζήτηση Esoterica.
Nα είστε όλοι σας καλά, δεχόμενοι το άπλετο Απολλώνειο Φως, που αυτή την εποχή ανατέλλει από τις πάνσεπτες πτυχές του Πεντελικού, για να ποτίσει χωρίς φειδώ την ιερή Αττική Γη.
Με πολλή εκτίμηση
Rostar
Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΞΕΘΩΡΙΑΖΕΙ...ΣΑΝ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΑΛΙΟ
(Iron Maiden : Dance Of Death)
Φίλε Νταβέλη, έχω τρέλα με τα παλιά σπίτια. Σε αρκετά παλιά εξοχικά σπίτια στην Ελλάδα δεν υπήρχε τουαλέτα μέσα στο σπίτι αλλά έξω σε διαφορετικό μικρό οίκημα, συνήθως σαν καμπίνα. Εάν το σπίτι είναι σε φάση αναπαλαίωσης μπορεί η εξωτερική τουαλέτα να έχει κατεδαφιστεί ώστε να φτιαχτεί μέσα στο σπίτι. Αρκετά σπίτια δεν είχαν μπάνιο , αλλά πλένονταν σε άλλους χώρους π.χ. στο λεγόμενο πλυσταριό. Βέβαια το να φτιάξει κάποιος 2 πισίνες και να μην φροντίσει να φτιάξει μπάνιο είναι τουλάχιστον παράλογο.
Το "Ραχίες Αναλήψεως" ίσως να δηλώνει τον τόπο καταγωγής του ιδιοκτήτη. Εφόσον έβαλε το όνομα του γιατί να μην βάλει και τον τόπο καταγωγής του; Ίσως να είναι κάποιο χωριό.
Σχετικά με τα μικρά οικήματα δεν θα εκφέρω άποψη γιατί δεν ξέρω που είναι, δυστυχώς έχω πολύ καιρό να περάσω από αυτές τις περιοχές.
Χαιρετω την καλη παρεα!
Για καμια αναδασωση θα παμε? αντε λιγο να οργανωθουμε:)
(τοσα αρνια φαγαμε το πασχα, νομιζω ολοι εχουμε δυναμεις τωρα):P
Μπαι μπαι!
-=Rabigh , D4 lost C1ty in Da D3sert o Ar4bia=-
quote:Το ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ συνιστώσα, στην παγκόσμια συνισταμένη της ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ, κατόρθωσε να επιβιώσει έπειτα από χιλιάδες χρόνια επίσημου αποκλεισμού και διωγμού, είναι σαφέστατη απόδειξη της κυριαρχούσας τάσης της εποχής μας και αυτών που θα ακολουθήσουν.
ενα μπραβο θα πω μονο
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν