ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Προκαλώ...... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Προκαλώ...... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ThePriest61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
ThePriestΝέο Μέλος
14/02/2003, 18:04:57
Αγαπητή sofia7,

Όντως μου έδωσες μια απάντηση , γιατί όμως μου ζητας να μην την κρίνω;
Μου λες δηλαδή να την δεχτώ ως έχει; Για πιο λόγο ;
Μπορεί να σε πείραξε ο τρόπος που εκφράστηκα και σε αυτό θα συμφωνήσω αλλά όπως λέω και στον τίτλο προκαλώ… και απαντώ….

Από την άλλη εσύ η ίδια λες ότι στο forum εκφράζουμε απόψεις , μα μια άποψη δεν είναι αποτέλεσμα μιας κρίσης ;

Κλείνοντας θέλω να σου πω αν αυτό που σε πείραξε είναι το τελευταίο σχόλιο που έκανα , αγνόησέ το, αυτά που έγραψα πριν από αυτό δε σε πείθουν ότι πρέπει να αναθεωρήσεις την άποψη σου; Αν όχι γιατί ;

Φίλε Kelso,

Δεν θέτω πολλά , συγκεκριμένα δεν έχω θέσει τίποτα απλά απαντώ στα μηνύματα που έρχονται ίσως με λίγο διαφορετικό τρόπο
Όσο για τους τέκτονες , ωραία αυτά που λες αλλά δεν έχουν σχέση με αυτό για το οποίο αναφέρθηκαν σε προηγούμενο μήνυμα…
Πάντως θα ήταν καλό να συζητήσουμε και γι αυτούς κάποια στιγμή…

Τέλος και λίγο πλάκα, αν θέλεις να μιλήσουμε για τη ροή των ρευστών δια μέσου σωλήνων θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον… :) (πάντα μου αρέσουν οι συζητήσεις περί φυσικής)

Ευχαριστώ…

sofia7Μέλος
14/02/2003, 18:14:09
quote:
Μου λες δηλαδή να την δεχτώ ως έχει;

quote:
Αν ο ορισμός που σου έδωσα (και δεν είναι απο κανένα λεξικό) δεν σου ταιριάζει δεν είσαι υποχρεωμένος να τον ασπαστείς

quote:
μια άποψη δεν είναι αποτέλεσμα μιας κρίσης ;

Οχι καλέ μου φίλε δεν ειναι τουλάχιστον μόνο αποτέλεσμα κρισης, είναι πολλές οι διεργασίες για να σχηματίσει κάποιος μία άποψη.

Θα τα πούμε όμως απο Δευτέρα, πρέπει να φύγω!!!

elixirΜέλος
14/02/2003, 18:16:02
Kαλως ηρθες Priest...

Θα συμφωνησω μαζι σου στη γενικη ιδεα του προβληματισμου σου, αν και ειμαι απο τα ατομα που μαγευονται απο τη ''μεταφυσικη'' -βαλε τον δικο σου ορισμο- διαταση των πραγματων. Νομιζω ειναι αναγκη πνευματος (πρωτα απ'ολα), αλλα και παραλληλα καθημερινων βιωματων μου, να αναζητω μονιμως ''εξηγησεις'', για πραγματα που συμβαινουν γυρω μου, αλλα και μεσα στην ψυχη μου! Ομως, αυτο δεν σημαινει οτι δεχομαι τα παντα με αυτο το σκεπτικο, αλλα ουτε οτι τα παντα τα ερμηνευω με τη λογικη. Θα αποτυγχανα σε σχεση με τον εαυτο μου αν απερριπτα ειτε το ενα , ειτε το αλλο. Σε ευχαριστω παντως που μου εδωσες την ευκαιρια να τοποθετηθω...

....αλλα επετρεψε μου μια ερωτηση: γιατι θεωρεις οτι ''αυτα τα πραγματα μας διχαζουν''? Δηλαδη, το να εκφραζεται και να σκεφτεται καποιος με διαφορετικο τροπο απο εναν αλλον, (διαφωνια αποψεων), ειναι κατι που θα επρεπε να διχαζει, η κατι που σε τελικη, ''ανοιγει'' πνευματικους, κοινωνικους κτλ οριζοντες? Εγω πιστευω παντως, πως (ειδικα) σε εκ διαμετρου αντιθετες αποψεις, ανακαλυπτει κανεις βαθειες, ''κρυμμενες'' αληθειες...

ΦΙΛΙΚΑ

14/02/2003, 18:20:53
Θα έπρεπε Πάτερ μου να περιμένω αυτή σου την απάντηση...
Τι θα μπορούσε να γνωρίζει ένας Πάτερ για την ΟΥΣΙΑ του Τεκτονισμού, για να μην πώ και με αναθεματίσεις, για την ΟΥΣΙΑ του Χριστιανισμού!!!

Φυσικά έτσι και ΕΜΒΑΘΥΝΕΙΣ λίγο στο ΤΙ έγραψα "θα ανοιχθούν οι οφθαλοί σου" και θα κατανοήσεις...
Αν πάλι δεν γίνει έτσι, δεν με απασχολεί...
Εχω ανοιχτά ΗΔΗ τα μάτια μου, χωρίς να σημαινει ότι είμαι ΔΕΜΕΝΟΣ με μία απο τις ΠΕΝΤΕ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ μας και κατ'επέκταση με τη ΛΟΓΙΚΗ, της οποίας είναι λειτουργοί (οι ΠΕΝΤΕ αισθήσεις)...

Αλλά για να συζητήσουμε Πάτερ μου θα λέμε ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι ΨΕΜΑΤΑ...
Πώς δηλαδή ΔΕΝ έβαλες πολλά θέματα;;;
Μόνο σε ένα πόστ δικό σου μέτρησα ΠΕΝΤΕ!!! (ο αριθμός μάλλον ΤΥΧΑΙΟΣ θε έιναι και μάλλον καμία σχέση δεν φέρει με τις ΠΕΝΤΕ αισθήσεις...)

quote:
Αμφίβολο; Μήπως είσαι λίγο άδικη , μια αποτυχία δε σημαίνει ότι μάλλον θα έχει την ίδια κατάληξη οποιαδήποτε άλλη ασχολία τους

Αυτοσκοπός; Ποιός είναι αυτός,εσύ τον ξέρεις; Υπ'αρχουν πολλοί ή ενας;

Μεταφυσική; Τι είναι αυτό;Τί ακριβως εννοείς;

Δυσκολότερος; Δε νομιζώ , εκτός αν θεωρείς οτι η αυτογνωσία επιτυγχάνεται μεσω της μεταφυσικής;

Ειναι όντως δρόμος η μεταφυσική; Γιατί ;

Σε όλα αυτά η καλή μας Αμαλία δεν καλείται να απαντήσει;;;
΄Η κάνω λάθος;;;
Μιλάς απλά ΡΗΤΟΡΙΚΑ;;;

Κέλσος ο Φιλαλήθης

ThePriestΝέο Μέλος
14/02/2003, 18:57:02
Φίλε Kelso,

Τα θέματα είναι προς απάντηση από την amalia αλλά όχι απαραίτητα στο forum , νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αυτονόητο , αν κάνω λάθος ζήτω συγγνώμη.

Σίγουρα δεν μπορείς να ξέρεις ποσά και τι γνωρίζω για την ουσία οποιουδήποτε θέματος όπως επίσης και δεν μπορείς να ξέρεις ποσά από αυτά που γνωρίζω λέω…

Επίσης δε νομίζω να έχω πει ότι γνωρίζω την ουσία σε οτιδήποτε
αλλά ακόμα κι αν δεν την γνωρίζω μπορώ να καταλάβω ποτέ κάποιος λέει κάτι άσχετο σε μια συζήτηση…

Μπορεί αυτά που είπες να είναι γεμάτα νόημα αλλά είναι άσχετα τη στιγμή που χρησιμοποιήθηκαν

Προσπαθώ να έχω τα μάτια μου ανοικτά , εσύ προσπαθείς να έχεις ανοικτά τα αυτιά σου;

Το αστείο είναι ότι κι εγώ περίμενα μια τέτοια απάντηση από εσένα…

Πάντως ο αναθεματισμός και οι κατάρες είναι για τους αδύναμους….

Νομιζω οτι εσυ αν ξερεις περισσοτερα απο καποιον θα σου ειναι ευκολοτερο να συζητησεις μαζι του αν θελει πραγματικα να συζητησει αλλα δεν ξερει πολλα...

Δεν ειναι αναγκη να προσπαθεις να ανεβασεις τους τονους...

Ευχαριστώ

ThePriestΝέο Μέλος
14/02/2003, 19:22:17
Φιλε elixir,

ο διχασμος προκυπτει απο τον φανατισμο....

εχεις δει εσυ σε καποιο forum να συζητανε χωρις φανατισμο

καθενας εμμενει πεισματικα στην αποψη του ακομη κι αν ειναι ολοφανερο οτι ειναι αστηρικτη...

συμφωνω οτι η διαφωνια ειναι εποικοδομητικη , χωρις φανατισμο...

Ευχαριστω...

thothΙδρυτικό Μέλος
14/02/2003, 19:34:04
Γεια σου ThePriest.

Παρακολουθώ εδώ και ώρες το ξεδίπλωμα των σκέψεών σου και την μεθοδολογία των απαντήσεών σου σε αυτό και σε άλλα topics. Με συγχωρείς που το λέω αυτό αλλά ο τρόπος μου θυμίζει ένα αυτάρεσκο μαιουδάκι που χοροπηδάει από κλαδάκι σε κλαδάκι, χωρίς να μας πετάει τουλάχιστον μία... μπανάνα για να κερδίσουμε κι εμείς κάτι από αυτό το χοροπήδημα.

Καταρχήν προκαλείς τους πάντες ότι μπορείς να αποδείξεις ότι η ομάδα Ε δεν υπάρχει. Καλώς. Γιατί δεν το κάνεις, όμως, σε κάποιο από τα ανάλογα topics (έχουμε αρκετά παναθεμάτα, γεμάτα και... τροφαντά ). Νομίζω ότι εκεί θα ήταν πιο καίρια η παρέμβασή σου.

Δεύτερον λες:

quote:
OLA AYTA TA LEW GIATI PREPEI NA STAMATISOUNME OLOI NA ASXOLOYMASTE ME PRAGMATA POY TO MONO POU KANOYN EINAI NA MAS DIXAZOYN
H SKEPSI MAS PREPEI NA ANALWNETAI STIS PRAGMATIKES ANAGES MAS....

Το νόημα είναι να μην ξεφεύγουμε από τον πραγματικό προορισμό της ζωής μας

Πάλι, καλώς. Οι παρεμβάσεις σου νομίζω, όμως, ότι είναι μακράν του να αποδεικνύουν την επιθυμία σου να μας... ενώσεις. Αντιθέτως, οι ειρωνικές σου φράσεις όπως:

quote:
Για να σας δω λοιπόν τέκνα μου...

αρα , συγγνωμη κιολας , αλλα ο ορισμος ειναι τουλαχιστον αστοχος ή καλυτερα προχειρος...

δείχνουν ότι μάλλον προκαλείς τους άλλους και δεν αγωνίζεσαι για κάποια ένωσή μας.

Επίσης μιλάς συνέχεια γενικά και αόριστα για το να δώσουμε σημασία στις πραγματικές μας ανάγκες. Ποιες είναι, λοιπόν, οι πραγματικές μας ανάγκες, όπως τις θεωρείς εσύ; Νομίζω ότι αν θέλεις κάτι θετικό να προσφέρεις είναι να μιλήσεις για αυτές τις ανάγκες.

Τώρα αν γράφεις σε αυτό το forum απλώς για να προκαλέσεις κάποιον ή κάποιους για να τους αποδείξεις ότι εσύ έχεις δίκιο και οι άλλοι άδικο, εεε, νομίζω ότι είναι πολύ παιδικό και αφελές. Δεν σε όρισε κανένας εξεταστή των άλλων, ούτε ιεροεξεταστή της αλήθειας.

Είσαι σε forum εσωτερικής αναζήτησης όχι σε δικαστήριο, ούτε σε Βουλή και η συζήτηση έχει τους δικούς της κανόνες. Συνείσφερε κι εσύ. Έξυπνο παιδί φαίνεσαι και με γνώσεις. Χρησιμοποίησέ τις για να μας δώσεις κάτι θετικό. Η στάση της άρνησης ή της πρόκλησης είναι άγονη και άκαιρη.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

elixirΜέλος
14/02/2003, 19:45:09
Φιλε Priest,

...ο φανατισμος που αναφερεις (ο αστηρικτος), τρεφεται και διαιωνιζεται απο το πεισμα της ''αλλης πλευρας'' να αποδιξει το ''αστηρικτο'' του. Δηλαδη ''οφθαλμος αντι οφθαλμου''!!. Θα μου πεις, ετσι δεν θα γινει ποτε διαλογος, αλλα τι νοημα θα ειχε ενας διαλογος, του οποιου τα συμπερασματα θα ηταν..... αστηρικτα? Με λιγα λογια, πιστευω οτι οι ενας φανατισμενος λογος, δεν θα ''πρεπει'' να εχει αντιλογο, αλλα μιλαω καθαρα προσωπικα....

Παντως, δεν ειναι ΟΛΑ τα forum ετσι, εισαι αδικος.... Υπαρχουν πολυ ομορφα θεματα σε αυτο τουλαχιστον το forum, (εξαιρεσεις παντου υπαρχουν), αλλα φυσικο ειναι να υπαρχουν και συγκρουσεις....και θα συμφωνησω μαζι σου, οτι η καλη διαθεση προεχει ολων...

Απ'την αλλη, ειναι και η μερα τετοια, ΕΝΤΟΝΟΥ ΠΑΘΟΥΣ.....ναζια ειναι αυτα!...

ΦΙΛΙΚΑ

ThePriestΝέο Μέλος
14/02/2003, 20:48:53
Αγαπητέ toth ,

Μιλάς για μεθοδολογία απαντήσεων , εγώ θα έλεγα ότι από μέρους σου υπάρχει μεθοδολογία απαντήσεων όπως και σε αρκετούς από αυτούς που γράφουν σε διάφορα forums. Αυτή είναι να απομονώνουν κάποιες φράσεις από το κείμενο κάποιου και να τις ερμηνεύουν ανεξάρτητα του υπόλοιπου κειμένου…

Αν από όσα έχω γράψει αυτό που έχεις καταλάβει είναι ότι προσπάθησα να ειρωνευτώ και να διχάσω (εφ’οσον κατά τη γνώμη σου δεν προσπαθώ να ενώσω) τότε δεν χρειάζεται να διαβάσεις πέρα από αυτήν την παράγραφο. Ειρωνεία είναι αυτό που γράφεις εσύ στην αρχή του μηνύματος περί μαμουδιών και μπανανών , (χαριτωμένο πάντως) αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την πικρόχολη Ειρωνεία από ένα αρνητικό σχόλιο με καλοπροαίρετη διάθεση δεν φταίω εγώ…

Με κατηγορείς ότι μιλάω γενικά και αόριστα ….
Χμμ , φαντάζομαι αντίθετα όλοι όσοι γράφουν στα forums γράφουν πολύ αναλυτικά και συγκεκριμένα……(τώρα ειρωνεύομαι αγαπητέ αλλά και πάλι όχι με κακή διάθεση)

Επίσης δεν είμαι εγώ αυτός που θα υποδείξει ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες σου , αυτές αλλάζουν από άνθρωπο σε άνθρωπο , αν π.χ. δεν έχεις να φας πρώτη ανάγκη είναι να βρεις φαγητό…
Ωστόσο μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μαιευτική μέθοδο για γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου ….και τις ανάγκες σου κατ’επεκταση

Σαφώς δεν είμαι σε δικαστήριο και σαφώς δεν είμαι σε βουλή …γι’αυτό και ακόμα και αυτά που θεωρώ ανόητα και προσβλητικά όχι μόνο τα ακούω αλλά τα σέβομαι και προσπαθώ να απαντήσω αμερόληπτα (και όχι αντικειμενικά ,όποιος νομίζει ότι είναι αντικειμενικός πιστεύω ότι σφάλει…)

Όσο για την ομάδα Ε . τα όσα έχω ακούσει και διαβάσει για τα υποτιθέμενα όπλα και κάποια φαινόμενα είναι τουλάχιστον αστεια.Πραγματικά συγχώρεσε με αλλά σε προκαλώ να μου πεις ένα βιβλίο, θα το αγοράσω αύριο και πες μου ποιο σημείο κατά τη γνώμη σου θα ήθελες να σου σχολιάσω…

Επειδή φαντάζομαι κι εσύ είσαι έξυπνο παιδί προσπάθησε να πάρεις τις γνώσεις αν και όταν τις προσφέρω και συζητά μαζί μου αντί να αναλώνεσαι σε τέτοιου είδους κείμενα…

Αν πραγματικά ήμουν αυτάρεσκος θα είχα αγνοήσει αυτό το site….

Συγγνώμη αν κάποιες φορές είμαι οξύς , κυρίως στις κρίσεις μου δεν το κάνω ούτε από κακία ούτε για να «πουλήσω μούρη» που λέμε…

Ειλικρινά σε ευχαριστώ…και ελπίζω σε συζητήσεις και όχι φιλονικίες…

thothΙδρυτικό Μέλος
14/02/2003, 21:11:02
Γεια σου ξανά ThePriest.

Καταρχήν το "όνομά" μου είναι THOTH (όχι Toth).

Δεν έχω καμία πρόθεση να φιλονικήσω. Ο χρόνος μου είναι πολύτιμος για να τον χρησιμοποιώ για φιλονικίες. Επειδή βλέπω ότι έχεις διάθεση να συζητήσεις και να καταλάβεις για αυτό και χρησιμοποιώ τον χρόνο μου για να συζητήσω μαζί σου. Αλλιώς απλά και λυτρωτικά θα σε αγνοούσα όπως κάνω με πολλούς άλλους.

Δεν έχω να πω κάτι νέο γιατί δεν μου έδωσες τροφή για κάτι νέο. Απλώς να τονίσω ξανά αν δεν έγινε πλήρως κατανοητό ότι δεν άνοιξα εγώ αυτό το topic κι έτσι δεν έχω καμία ανάγκη να το υπερασπίσω. Και να σου πω την αλήθεια δεν με πολυενδιαφέρει γιατί δεν πίστεψα ποτέ ότι υπάρχει μία τέτοια ομάδα "Ε". Την μόνη αξιόλογη και μαχητική ομάδα "Ε" που γνωρίζω (γιατί είμαι και μέλος της) είναι η ομάδα "Ε"(soterica) και αυτήν υπερασπίζομαι εδώ.

Αφού λες:

quote:
Επειδή φαντάζομαι κι εσύ είσαι έξυπνο παιδί προσπάθησε να πάρεις τις γνώσεις αν και όταν τις προσφέρω και συζητά μαζί μου αντί να αναλώνεσαι σε τέτοιου είδους κείμενα…

εγώ θα κάνω υπομονή και θα περιμένω όταν και αν μου προσφέρεις τις γνώσεις σου για να δω αν αξίζει τον κόπο να τοποθετηθώ. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που... αναλώνομαι . Πάντως επειδή αρκετές φορές μας προέτρεψες να αναλώνουμε τις σκέψεις μας στις πραγματικές μας ανάγκες εγώ επιμένω να... αναλώνομαι σε μια πραγματική μου ανάγκη, να σε καλώ να μου πεις ποιες είναι οι πραγματικές μου ανάγκες. Οι ερωτήσεις και οι αμφισβητήσεις είναι ο εύκολος δρόμος. Θα περιμένω να δω πότε θα ακολουθήσεις τον δύσκολο.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

14/02/2003, 23:37:49
quote:
αυτάρεσκο μαιουδάκι που χοροπηδάει από κλαδάκι σε κλαδάκι, χωρίς να μας πετάει τουλάχιστον μία... μπανάνα για να κερδίσουμε κι εμείς κάτι από αυτό το χοροπήδημα.

1)VRE POS TA LEEI AYTOS O ANTHROPOS..(THOTH)
2)EAN SOY PW OTI DEN KATALAVA PIOS AKRIVOS EINAI O PROVLIMATISMOS
SOU KALE MOU IEREADEN PISTEUW NA ME PAREXIGISEIS!!

FILIKA

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 14/02/2003 23:39:37

14/08/2012, 18:26:50
quote:
Τα κοινά συσσίτια, η έλειψη ιδιοκτησίας, η κατασκευή "ΟΜΟΙΩΝ", είναι καραμπινάτος ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ έστω και άν τότε δεν είχε εφευρεθεί ο όρος αυτός.

Το ίδιο και ξωτικά στα βιβλία του Τόλκιν! Κομμουνιστές και αυτοί;

quote:
A Communism, ascetic, denouncing all the pleasures of life, Spartan, was the first form of the new teaching.

Που διαφωνεί το κείμενο σε αυτό που λέω εγώ;

A Communism ....Spartan

Στο ότι το Spartan είναι επιθετικός προσδιορισμός για τις πρώτες μορφές του κομμουνισμού που δηλώνει το "αυστηρά απλό" καμία σχέση με την έννοια "σπαρτιάτικος κομμουνισμός" που είναι δικιά σου εφεύρεση.

Είναι σα να βρήκες μια φράση που να λέει "η λακωνική δήλωση του Στάλιν" και να προσπαθείς να αποδείξεις ότι οι Σπαρτιάτες ήταν Ρώσοι

quote:
Και στο κάτω - κάτω γιατί δεν είσαστε υπερήφανοι για τους Κομμουνιστές Σπαρτιάτες;

Δεν πήρατε τέτοια γραμμή από το κόμμα;

Εγώ δεν παίρνω γραμμές, εσύ;

quote:
I love capitalism

Το έχεις ξεκαθαρίσει ότι είσαι εθελόδουλος, σου είπα δικαίωμα σου δεν είναι ανάγκη να το θυμίζεις!

EumenisΜέλος
26/08/2012, 12:23:48
quote:

quote:
Τα κοινά συσσίτια, η έλειψη ιδιοκτησίας, η κατασκευή "ΟΜΟΙΩΝ", είναι καραμπινάτος ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ έστω και άν τότε δεν είχε εφευρεθεί ο όρος αυτός.
Εδώ ίσως κάνεις λάθος.
Ποίος σου είπε ότι δεν είχαν ιδιοκτησία;
Είχαν, αλλά η γη ήταν μοιρασμένη εξ ίσου σε όλους τους πολίτες.
Ιδιοκτησία της πόλης ήταν οι είλωτες.
Επίσης - δεν κατασκεύαζε - προήγαγε ομοίους ΠΡΑΚΤΙΚΑ, αλλά όχι ίσους.
Αλλο το ένα και άλλο το άλλο. Ισους (θεωρητικά, ΟΧΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ) διαπαιδαγωγούσε ο κομμουνισμός.

Αν θέλεις, για να μαθαίνεις, τα πλησιέστερα στον κομμουνισμό είναι τα Πυθαγόρεια κοινόβια, όπου δεν υπήρχε ατομική ιδιοκτησία.

Edited by - Αίολος on 14/08/2012 13:51:20

Τα Πυθαγόρεια κοινόβια. Γιατί όχι;

Πυθαγορικός κομμουνισμός και η ίδρυση της ...ΜΑΣΩΝΙΑΣ!

EumenisΜέλος
26/08/2012, 12:27:45
quote:

quote:

quote:
A Communism, ascetic, denouncing all the pleasures of life, Spartan, was the first form of the new teaching.

Που διαφωνεί το κείμενο σε αυτό που λέω εγώ;

A Communism ....Spartan

Στο ότι το Spartan είναι επιθετικός προσδιορισμός για τις πρώτες μορφές του κομμουνισμού που δηλώνει το "αυστηρά απλό" καμία σχέση με την έννοια "σπαρτιάτικος κομμουνισμός" που είναι δικιά σου εφεύρεση.

Είναι σα να βρήκες μια φράση που να λέει "η λακωνική δήλωση του Στάλιν" και να προσπαθείς να αποδείξεις ότι οι Σπαρτιάτες ήταν Ρώσοι

quote:
Και στο κάτω - κάτω γιατί δεν είσαστε υπερήφανοι για τους Κομμουνιστές Σπαρτιάτες;

Δεν πήρατε τέτοια γραμμή από το κόμμα;

quote:
I love capitalism

Το έχεις ξεκαθαρίσει ότι είσαι εθελόδουλος, σου είπα δικαίωμα σου δεν είναι ανάγκη να το θυμίζεις!

ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ

1 Ό κομμουνισμός εν Ελλάδι. Κατά τήν ελληνική αρχαιότητα ό κομμουνισμός παρουσιάζεται άφ ενός μεν ώς πολιτικόν και πρακτικόν σύστημα στην Κρήτη και στην Σπάρτη, άφ' ετέρου δε ώς θεωρητικόν πολιτικόν σύστημα στην πλατωνική φιλοσοφία.

α) Κρητικός κομμουνισμός - μινωική νομοθεσία.

Στην Κρήτη κατά τους προϊστορικούς χρόνους υπήρχαν δύο τάξεις: οι δούλοι και οι ελεύθεροι. Οι δούλοι, κατά τήν μινωϊκήν νομοθεσίαν (ομοιάζοντες προς τους δουλοπάροικους του μεσαίωνα υποχρεούνται νά καλλιεργούν τήν γήν και να εργάζονται στήν βιομηχανίαν, παρέχοντες μέρος τών εισοδημάτων είς τόν δημόσιο θησαυρό, εκ του οποίου κατεβαλλοντο τά έξοδα της συντηρήσεως του κράτους και της τάξεως τών ελευθέρων. Οι ελεύθεροι στερούντο ατομικής ιδιοκτησίας και είχαν είδος ταξικού κομμουνισμού, σιτιζόμενοι από το δημόσιο ταμείο.
Όπως είναι φανερόν, ό κομμουνισμός ούτος ήτο ευνοϊκός μόνον δια τήν αρχουσαν τάξιν, ενώ είχε καταπιεστικόν και τυραννικόν χαρακτήρα δια τήν τάξιν τών δούλων (δουλοπάροικων).
Ητο παρασιτικός κομμουνισμός και υπό του Αριστοτέλους χαρακτηρίζεται ώς ανόητος, τυραννικός και αντικοινωνικός.

β) Σπαρτιατικός κομμουνισμός - Λυκούργειος νομοθεσία.

Έκ του Κρητικού συστήματος φαίνεται οτι ό Λυκούργος ένεπνεύσθη τήν δημιουργίαν του δικού του, κατά πολύ βελτιωμένου συστήματος. Κατά τήν Λυκούργειον νομοθεσίαν, ή οποία απέβλεπε είς τήν μείωσιν της μεταξύ τών ελευθέρων παρουσιασθείσης ταξικής διαφοροποιήσεως, όλα τά κινητά αγαθά και οί είλωτες έκηρύχθησαν αγαθά κοινής χρήσεως, τό χρήμα ώς μέσον ανταλλαγής κατηργήθη σχεδόν και ή γη έμοιράσθη έκ νέου μεταξύ τών ελευθέρων. Τους κλήρους τών ελευθέρων έκαλλιέργουν οί είλωτες, παρέχοντες τό μεγαλύτερον μέρος τών εισοδημάτων είς τους κυρίους της γης, οί όποιοι ουδέν δικαίωμα ένεχυριάσεως ή πωλήσεως του κλήρου των είχον και έσιτίζοντο είς κοινά συσσίτια. Τά τέκνα τών ελευθέρων από της ηλικίας τών 7 ετών άνετρέφοντο και έξεπαιδεύοντο υπό του κράτους. Τοιουτοτρόπως και στην Σπάρτη ό κομμουνισμός δέν αφορούσε τό σύνολον της κοινωνίας, αλλά μίαν μόνον τάξιν, τήν αρχουσαν.

γ) Ιδεολογικός κομμουνισμός του Πλάτωνος.

Ό Πλάτων εν τη «Πολιτεία» του διαγράφει τό σχέδιον μιας ιδεώδους κομμουνιστικής πολιτείας, ή οποία πάλιν δέν περιλαμβάνει όλα τά μέλη της κοινωνίας, διότι έχει ώς προϋπόθεσιν τήν διατήρησιν του θεσμού τής δουλείας, προς όφελος πάντοτε της άρχούσας τάξεως τών ελευθέρων. Κατά τό σύστημα τούτο οί ελεύθεροι, άναλόγως τών ψυχικών των δεξιοτήτων, πρέπει νά διαιρεθούν είς τρεις κατηγορίας:
α') τών δημιουργών,
β') τών φυλάκων και
γ') τών αρχόντων.
Είς τάς δύο τελευταίας τάξεις τών φυλάκων και τών αρχόντων πρέπει νά είναι άπαγορευμένη ή ατομική ιδιοκτησία, διά νά μή προβαίνουν είς άδικίαν ένεκα πλεονεξίας. Πάντα ανεξαιρέτως τά αγαθά θά είναι κοινά είς χείρας τών μελών τών δύο τούτων αρχουσών τάξεων. Διά τήν διατήρησιν ενός τοιούτου καθεστώτος πρέπει νά καταργηθή η οικογένεια, η οποία δημιουργεί κατ' ανάγκην τό κληρονομικόν δίκαιον, και ν' άντικατασταθή ό γάμος δι' ενώσεων, είς τάς οποίας θά έχουν τήν γενικήν έποπτείαν οί άρχοντες, φροντίζοντες όπως τηρώνται αυστηρώς οί κανόνες της φυσικής επιλογής καί ευγονίας. Αι γυναίκες εκάστης έκ τών δύο άρχουσών τάξεων θά είναι κοινές είς τά άρρενα μέλη κάθε τάξεως, τά δέ γεννώμενα τέκνα θ' ανήκουν είς τήν τάξιν καί θά άνατρέφωνται ύπ' αυτής. «Δει κοινάς είναι τάς κτήσεις και τάς γυναίκας, κοινούς δέ και τους παίδας». Οι κομμουνιστικές θεωρίες του Πλάτωνος ούδεμίαν πρακτικήν έπίδρασιν άσκησαν, αλλά τροφοδότησαν απλώς παρόμοια ουτοπιστικά συστήματα μεταγενεστέρων διανοητών,

2. Χριστιανικός κομμουνισμός.

Δεν ήταν διαφόρου χαρακτήρα ό κομμουνισμός τών παλαιοχριστιανικών χρόνων. Ή στερέωσις της χριστιανικής Εκκλησίας άπαιτούσε , οί πιστοί να θυσιάζουν και την Ίδιοκτησίαν και την οικογένεια και την ζωή τους. Στις Πράξεις των αποστόλων διαβάζουμε: «πάντες οί πιστεύοντες ήσαν επί τό αυτό και είχον άπαντα κοινά και τα κτήματα και τάς υπάρξεις επίπρασκον και διεμοίραζον αυτά πασι, καθ' ο,τι άν τις χρείαν είχε».
Ή ζωή λοιπόν των πρώτων Χριστιανών ήτο κομμουνιστική, υποχρεωτικού χαρακτήρος και δεν άπέβλεπεν είς εύδαιμονιστικούς σκοπούς και την βελτίωση των οικονομικών όρων της κοινωνίας. Ητο μάλλον μιά συνένωσις χάριν του θριάμβου της χριστιανικής θεωρίας και της δημιουργίας της πρώτης κομμουνιστικής αυτοκρατορίας την οποία διοικούσε μία μικρά αρχουσα τάξις που αποτελείτο από τον Βασιλέα, τους φεουδάρχες, τον πατριάρχη, τους επισκόπους και τους ηγουμένους των μοναστηριών, είχε ιδιαίτερα καταπιεστικόν και τυραννικόν χαρακτήρα και η μεγαλύτερη μάζα του λαού ανήκε στήν τάξιν τών δούλων (δουλοπάροικων).

Ό κομμουνισμός άνεφάνη με πρακτικότερον και δραστικώτερον χαρακτήρα στή αίρεση τών άναβαπτιστών, ή οποία προήλθεν εκ τών μεταρρυθμιστικών αρχών του Λουθήρου. Ό κύριος εκπρόσωπος τής αίρέσεως ταύτης Θωμάς Μύντζερ, διεκήρυσσεν ότι, προς πραγματοποίηση της απολύτου χριστιανικής αδελφοσύνης, απαιτείται πλήρης πολιτική εξίσωση μεταξύ τών ανθρώπων, κατάργησις κάθε κοσμικής εξουσίας και απόλυτος κοινοκτημοσύνη τών αγαθών. Απόπειρα πραγματοποιήσεως τών αρχών τούτων υπό του Θ. Μύντζερ και τών οπαδών του με βάσιν τους πτωχούς άγρότας, μετά τινας παροδικάς επιτυχίας, προεκάλεσε την φυσική αντίδραση τών κυβερνήσεων και στο τέλος το κομμουνιστικό σχέδιο του Θ. Μύντζερ κατεπνίγη.

EumenisΜέλος
26/08/2012, 12:30:58
quote:

ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΡΟΖΑ ΛΟΞΕΜΠΟΥΡΓΚ - ΜΑΦΑΛΝΤΑ.

Τα στρουμφάκια προβάλλουν τον κομμουνισμό!

Η θεωρία ότι τα αθώα στρουμφάκια προβάλ­λουν την κομμουνιστι­κή θεωρία κυκλοφορεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ενώ οι συνοδ­ευτικές θεωρίες συνο­μωσίας (ο,τι δηλαδή εί­ναι πράγματι φτιαγμένα έτσι από τους σο­βιετικούς για να έχουν τα παιδιά επαφή με τα κομμουνιστικά ιδεώδη) αντικρούονται ώς υπερβολικές, τα σημάδια ότι, ηθελημένα ή μή, το χωριό των αγαπημένων ηρώων των παιδικών μας χρόνων είναι στην πραγ­ματικότητα μιά μικρογραφία της ουτοπι­κής κομμουνιστικής κοινωνίας είναι αδι­άψευστα.

Αρχίζει πρώτα κανείς από το γεγονός ότι το χρήμα απόυσιάζει από το στουμφοχωριό. Οι δουλειές έχουν μοιραστεί στα μισά περίπου στρουμφάκια που έχουν στερεοτυπικούς ρόλους μέσα στην στρουμφοκοινωνία: ο Προκοπής είναι οι εργάτες, ο Κηπευτής (Φάρμερ) είναι η αγροτική τάξη, ο Ζω­γράφος και ο Ντορεμί οι καλλιτέχνες, ο Λιχούδης ο μάγειρας και ο Ράφτης είναι… ο ράφτης. Όλοι αυτοί κάνουν ο καθένας τη δουλειά του για όλα τα στρουμφάκια του χωριού χωρίς να ζητά αντάλλαγμα. Τα άλ­λα μισά στρουμφάκια είναι παραδείγματα ελαττωμάτων που η κοινωνία των στρούμφ βλέπει ως αρνητικά.

Ο Χουζούρης έχει την τεμπελιά του, ο Λιχούδης την λαιμαργία, ο Μελένιος τη μα­ταιοδοξία. Τα περισσότερα επεισόδια με κεντρικούς ήρωες τέτοιους χαρακτήρες έχουν ηθικό δίδαγμα το πόσο κακό είναι το αντίστοιχο ελάττωμα για τη στρουμφο-κοινωνία. Και φυσικά το δίδαγμα το εκφράζει πολύ συχνά η συμβουλευτική φω­νή του πάνσοφου Παπαστρούμφ. Ο «κόκκινος πατέρας» όλου του χωριού που φροντίζει για τη ευημερία αλλά και την ισό­τητα στο χωριό, είναι ο μοναδικός αξιωμα­τούχος στο χωριό και ο μοναδικός που αναγνωρίζεται ως κοινωνικά ανώτερος από οποιοδήποτε άλλο στρουμφάκι. Συγκεκριμένα τα κόκκινα ρούχα του έχουν εμπνεύσει και το (σχεδόν σίγουρα retroacronym) S.M.U.R.F = Socialist Men Under a Red Father. Παρά την οπτική ομοιότητα του όμως με την επίσης γενειοφόρα φιγούρα του Μαρξ ο ρόλος του στη στρουμφο-κοινωνία είναι ο ίδιος με του Στάλιν. Η μεγαλύτερη βέβαια απόδειξη για τον πα­ραλληλισμό με το σοβιετικό καθεστώς εί­ναι ο Σπιρτουλης. Ο Σπιρτούλης είναι ο Τρότσκι. Λέει ότι είναι βοηθός (και διάδο­χος σε ένα επεισόδιο) του Παπαστρούμφ, αν και σε ένα άλλο επεισόδιο κάνει ένα από τα πραξικοπήματα που έχουν γίνει στο στρουμφοχωριό και γίνεται βασιλιάς απόυσία του παπαστρούμφ (τα μισά στρουμφάκια διοργανώνουν αντίσταση). Και φυσικά το κλασσικό πέταγμα του Σπιρτούλη από το χωριό είναι παραλληλίσιμος με την εξορία του Τρότσκι. Και ο Δρακουμέλ; Απλώς ένας κακός μά­γος που κυνηγάει τα στρουμφάκια για να τα φάει; Να τα φάει από ένα σημείο και μετά γιατί στα αρχικά επεισόδια θέλει να πιάσει έξι από αυτά για να τελειώσει το ξόρκι που δα του επιτρέψει να φτιάξει χρυ­σάφι. Έτσι κάποιος μπορεί να δει το Δρα­κουμέλ σάν ενσάρκωση του καπιταλισμού που σκοπό έχει να καταστρέψει την ουτο­πική κοινωνία των στρούμφ για το κέρδος. Την Ψιψινέλ μπορούμε να τη δούμε ως το προλεταριάτο-τον εξαρτώμενο εργάτη τον οποίο εκμεταλλεύεται το κεφάλαιο(Δρακουμέλ) ώστε να υλοποιήσει τα σχέδια του. Και βέβαια υπάρχουν συγκεκριμένα επεισόδια που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς ως επιχειρήματα. Το επεισόδιο με τα σοκολατένια νομίσματα είναι το πιό συ­χνά αναφερόμενο. Ο Δρακουμέλ και η μα­μά του στέλνουν το σατανικό σπόρο στην αυλή του Λιχούδη και φυτρώνει ένα δέν­τρο με σοκολατένια νομίσματα τα οποία δοκιμάζει ο Λιχούδης. Μετά αντί να τα μοι­ραστεί με τα άλλα στρουμφάκια (τι πιο φυ­σιολογικό στην κομμουνιστική κοινωνία) τα θεωρεί δικά του (ιδιοκτησία = καπιτα­λισμός) και τα πουλάει στα άλλα στρουμ­φάκια αντί απαραίτητων γι αυτά εργαλεία (τα βάρη του Προκοπή, την τσάπα του κη­πουρού, τα εργαλεία του ξεφτέρη). Χωρίς αυτά η στρουμφοκοινωνία καταρρέει αφού δεν μπορεί να παραχθεί τίποτα. Η κατά­σταση σώζεται μετά από παρέμβαση του παπαστρούμφ που εξηγεί στο λιχούδη ότι για την κατάσταση φταίει η παράλογη ανά­γκη του να συγκεντρώσει πλούτο.
Σε άλλο επεισόδιο η αυτόματη μηχανή πα­ραγωγής φαγητού του Ξεφτέρι οδηγεί τα στρουμφάκια σε υπερκατανάλωση με από­τέλεσμα να εξαντληθούν οι φυσικοί πόροι (στρουμφόμουρα). Ακολουθεί πανικός και την κρίση απότρέπει ο Παπαστρούμφ μετά από καταστροφή της μηχανής με ένα πενταετές πλάνο*… εεε.. δηλαδή με μια απόθήκη με φαγητό.

Πραξικόπημα στο χωριό γίνεται 2 φορές. Μία από τον Σπιρτούλη και μία από τη Στρουμφίτα που θέλει να γίνει «Βασίλισσα για μιά μέρα». Και τα δύο καταλήγουν σε μάχη που όμως σταματά ο Παπαστρούμφ βάζοντας τέλος σε ιδέες περί βασιλείας. Η Στρουμφίτα τί ρόλο παίζει; Είναι πλήρως εξισωμένη στο Στρουμφοχωριό, αν και εί­ναι το αντίθετο φύλο και προφανώς τα Στρουμφάκια μοιράζονται και αυτή και αρ­κούνται με μία όπως και τους φυσικούς πόρους, φαγητό κτλ.
Επίσης, το παρακάτω γίνεται πιό εμφανές στο Αγγλικό version. Όλα τα στρουμφά­κια αναφέρονται το ένα στο άλλο κολλάνε από πίσω το ‘Smurf’ π.χ Papa Smurf, farmer Smurf, Painter Smurf. Κάτι σαν το “Comrade Stalin” δηλαδή. Τέλος να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε πίστη σε θρησκεία ή κάτι άλ­λο στο Στρουμφοχωριό. Συνεπώς ούτε Ιερατείο και ναοί, και «Παπάς» Στρούμφ.

Πηγή: ΑΓΓΕΛΙΟΧΩΡΟΣ 31.10.2006

EumenisΜέλος
26/08/2012, 12:41:00
quote:
I love capitalism

Σαν τους Χριστιανο-κομουνιστές: Οι καπιταλιστές είναι δούλοι των υλικών απολαύσεων.

Ενώ οι Κομμουνιστές το ρίχνουν στον λοιμό:
Ε ρε γλέντια!

Holodomor Голодомор
Passers-by ignore corpses of starved peasants on a street in Kharkiv, 1933.

EumenisΜέλος
26/08/2012, 12:47:51
quote:

Να προσέχεις, γιατί το κόμμα αλλάζει συχνά γαμμή και θα βρεθείς εκτροχιασμένος, σαν τον σύντροφο Ζαχαριάδη!

EumenisΜέλος
26/08/2012, 12:51:10
quote:

Επίσης - δεν κατασκεύαζε - προήγαγε ομοίους ΠΡΑΚΤΙΚΑ, αλλά όχι ίσους.

Τώρα ποια η διαφορά μεταξύ ομοίων και ίσων περιμένω να με διαφωτήσεις σύντροφε Κροπότκιν.

26/08/2012, 13:40:41
Αγαπητέ Eumenis, θα μπορούσες να γράφεις τις απαντήσεις σου προς τους συνομιλητές σου σε ένα μήνυμα, αναφέροντας τους τις θέσεις σου κι όσα θες να μοιραστείς μαζί τους.
Οι αποσπασματικές απαντήσεις από την πλευρά σου των επί μέρους προτάσεων από το μήνυμα ενός συνομιλητή σου, καθιστά δυσχερή την ανάγνωση τους και δεν πιστεύω ότι βοηθάει στην περαιτέρω ανάπτυξη του θέματος.
Επιπλέον, θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις την παράθεση τόσων φωτογραφιών, δεν νομίζω ότι σχετίζονται με το θέμα ούτε μπορούν να υποκαταστήσουν μια γραπτή απάντηση.

In anticipation of my resurrection...

EumenisΜέλος
27/08/2012, 20:12:18
quote:

Αγαπητέ Eumenis, θα μπορούσες να γράφεις τις απαντήσεις σου προς τους συνομιλητές σου σε ένα μήνυμα, αναφέροντας τους τις θέσεις σου κι όσα θες να μοιραστείς μαζί τους.
Οι αποσπασματικές απαντήσεις από την πλευρά σου των επί μέρους προτάσεων από το μήνυμα ενός συνομιλητή σου, καθιστά δυσχερή την ανάγνωση τους και δεν πιστεύω ότι βοηθάει στην περαιτέρω ανάπτυξη του θέματος.
Επιπλέον, θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις την παράθεση τόσων φωτογραφιών, δεν νομίζω ότι σχετίζονται με το θέμα ούτε μπορούν να υποκαταστήσουν μια γραπτή απάντηση.

Θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τις ΚΑΘ' ΟΛΑ ΕΥΓΕΝΙΚΕΣ παρατηρήσεις σου.

Όσο για τις φωτογραφίες, τοποθετούνται για το υπολανθάνον νόημα που υποστηρίζουν.