- Πρεπει οπωσδηποτε να ανηκουμε σε καποια θρησκεια? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Αυτό που θα μπορούσα λοιπόν να πω κλείνοντας είναι ότι ο άνθρωπος πρέπει πάντα να ερευνά, να ψάχνει, να αναζητά, να προσπαθεί να ανακαλύψει όσο μπορεί τα θετικά στοιχεία από κάθετί γύρω του, έχοντας πάντα σεβασμό στον συνάνθρωπο του, στα δικαιώματα του και σε Ιδέες.
Είναι αυτό που τα περικλείει όλα για μένα.. αυτό που κοιτάω να κάνω ως επί το πλείστον στην ζωή μου. Είναι απλό και σοφό συνάμα αυτο που λες dying incubus. Αυτά τα θετικά στοιχεία που λες..προσπαθώ..είναι δύσκολο φίλε αλλά προσπαθώ πάντα.!![]()

quote:Εδώ θα διαφωνήσω φίλτατε, Θα δεις ότι αν διαβάσεις για παράδειγμα το κατα ματθαίον ευαγγέλιο όταν το τελειώσεις δεν σου μένει στο μυαλό καμία εικόνα της κόλασης και κανένας φόβος. Αυτά ουσιαστικά, ο φόβος, η κόλαση κτλπ, είναι ιδέες στις οποίες δόθηκε μεγάλη έμφαση και καλλιεργήθηκαν με σύστημα από τους διάφορους θρησκευτικούς ηγέτες για λόγους εκμετάλλευσης των μαζών. Ουσιαστικά δηλαδή αυτό που έκαναν οι διάφορες θρησκευτικές ηγεσίες πέρα από το να διαστρεβλώσουν και να κόψουν και να ράψουν τα αυθεντικά κείμενα που θα ήταν η βάση του χριστιανισμού, ήταν να πάρουν ότι καλό είχαν μέσα τα κείμενα, να το βάλουν στην άκρη ως ασήμαντο και να δώσουν έμφαση στη δικιά τους διαστρεβλωμένη αντίληψη φόβου και μίσους που ήθελαν να περάσουν. Από μια τέτοια εκκλησία προέρχεται και η σημερινή. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι μέσ' τις εκκλησίες που πραγματικά παράγουν πνευματικό έργο. Αλλά είναι μια μειοψηφία. Αυτοί όμως οι λίγοι, μαζεύουν πολύ κόσμο γύρω τους που έχει διάθεση να τους ακούσει.
Φίλε μου δεν είναι οι χριστιανοί οι “κακοί” της παρέας.
Η βάση όλων των θρησκειών είναι ο φόβος της τιμωρίας, και υ υπόσχεση μιας μελλοντικής αθανασίας και συνεχούς γαλήνης και ευτυχίας.
"..και υ υπόσχεση μιας μελλοντικής αθανασίας και συνεχούς γαλήνης και ευτυχίας." Αυτή είναι μια ακόμη διαστρέβλωση της εκκλησίας για να ευχαριστεί τον κόσμο στη προκειμένη περίπτωση. Ο Χριστός σε όσα σημεία μιλάει για το ζήτημα της σωτηρίας αναφέρει "Στενός ο δρόμος της σωτηρίας, μεγάλος ο δρόμος της καταστροφής". Με άλλα λόγια αυτό που λέει είναι ότι στη σωτηρία θα πάνε οι λίγοι που με κόπο και θυσία θα αλλάξουν την εσωτερική τους ποιότητα, και όχι κάθε καρυδιάς καρύδι όπως αφήνεται να εννοηθεί σήμερα.
quote:Να 'χεις πάντα τα μάτια σου ανοιχτά
ξερετε υπαρχουν μερικα φορουμ που οχι μονο δεν θα μου απαντουσαν αλλα θα με θεωρουσαν καπως.ετσι ειναι οταν απευθυνεσαι σε ανωριμους ξερολες που το μονο που νιωθουν να πηγαζει εντελως φυσικα απο μεσα τους,ειναι η μαγκια,ο ανταγωνισμος,η κακια κ η καταρευση του συνανθρωπου τους.τι να πω...μακρια απ'αυτους.
quote:Φίλε μου καλό είναι να ρωτάς, αλλά ακόμα καλύτερο είναι να μελετάς. Αν θες να κρίνεις τον χριστιανισμό διάβασε το ευαγγέλιο. Μη περιμένεις ούτε από μένα ούτε απ' τους παπάδες -τους σύγχρονους Φαρισαίους- να ακούσεις την αλήθεια σχετικά με το περιεχόμενο του χριστιανισμού. Κανείς δε θα σου δώσει την σιγουριά που ψάχνεις πέρα από την άμεση εμπειρία.
καποτε ρωτησα μια ξαδερφη μου το εξης-εφοσον εισαι χριστιανη κ υποστιριζεις οτι ειναι η απολυτη αληθεια,δεν θα εκανες το παν,να μεινει το παιδι σου σ'αυτο το δρομο?εχοντας υποψην τις φοβιες, τις κολασεις κ το πυρ το εξωτερον που σας τρομοκρατει ανελειπως,θα ανυσηχουσες να μην παει στην κολαση το παιδι σου.ετσι δεν ειναι?--ΝΑΙ.
εγω ομως αλλο βλεπω απο τους χριστιανους.σου δινουν την ελευθερη βουληση.μα δεν κολλαει συμφωνα μ'αυτα που εγραψα πιο πανω.ετσι δεν ειναι?

Με άλλα λόγια αυτό που λέει είναι ότι στη σωτηρία θα πάνε οι λίγοι που με κόπο και θυσία θα αλλάξουν την εσωτερική τους ποιότητα, και όχι κάθε καρυδιάς καρύδι όπως αφήνεται να εννοηθεί σήμερα.
Καλησπέρα συνδίκτυε , διάφορα προκύψαντα θέματα με κράτησαν μακριά για λίγο διάστημα και σου οφείλω και μια απάντηση σε ένα ερώτημά σου και θα ήθελα να μου το υπενθυμίσεις διότι έχω χάσει "επεισόδια" .... ωστόσο θέλω να ξέρεις ότι δεν αρνούμαι να σου απαντήσω , το αντιθετο μάλιστα...
Όμως θα ήθελα να μου πείς για ποια σωτηρία μιλάς...για την επίγεια και καθημερινή που προκύπτει απο τις συναναστροφές μας με τον υπόλοιπο κόσμο αλλα και απο τον εαυτό μας τον ίδιο ή κάποια άλλη???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Αυτά τα θετικά στοιχεία που λες..προσπαθώ..είναι δύσκολο φίλε αλλά προσπαθώ πάντα.!
Φυσικά κι είναι δύσκολο, φίλε starstruck, αλλά για αυτό είναι και τόσο όμορφο... ![]()
Δεν είναι όντως εύκολο, στην πορεία καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν πολλά εμπόδια που περιμένουν να τα ξεπεράσεις και αρκετά από αυτά μάλιστα προέρχονται από εσένα τον ίδιο.
Εάν τα ξεπεράσεις προχωράς λίγο παρακάτω μέχρι να συναντήσεις το επόμενο και να προσπαθήσεις να το υπερπηδήσεις.
Εάν πάλι αποτύχεις, θα συνεχίσεις να το βλέπεις μπροστά σου μέχρι να είσαι ικανός να το ξεπεράσεις. ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
ισως η μαλλον σιγουρα καποιοι αλλοι δεν σε αφηνανε κ σε κρατουσαν στο σκοταδι.(χριστιανοι).
ο φοβος ειναι οτι χειροτερο για τον καθενα μας.
Φίλε μου, μου επιτρέπεις να σε ρωτήσω κάτι;
Θα ήθελα όμως να μου απαντήσεις ειλικρινά.
Τι φοβόσουνα ενόσω ήσουν Χριστιανός και πώς το ξεπέρασες τώρα;

το ξεπερασα ψαχνωντας κ εμπιστευτηκα το ενστικτο μου να με παει εκει που πρεπει.εκει που με αντιπροσωπευει σαν ανθρωπο.στο φως κ την αληθεια.οτι δεν με αγγιζει το αφηνω στην ακρη.ελπιζω να σε καλυψα.
quote:
φιλε ψηλε αυτο που φοβομουν ηταν να σωσω την ψυχη μου για να μη καω στην κολαση.κ καλα.
το ξεπερασα ψαχνωντας κ εμπιστευτηκα το ενστικτο μου να με παει εκει που πρεπει.εκει που με αντιπροσωπευει σαν ανθρωπο.στο φως κ την αληθεια.οτι δεν με αγγιζει το αφηνω στην ακρη.ελπιζω να σε καλυψα.
Με μπέρδεψες λιγάκι
Πριν ανησυχούσες για την ψυχή σου ενώ τώρα όχι;

εκεί όπου αγγαλιάζει η ψυχή σου,
εκεί που νοιώθεις αυτοσεβασμό.
Γεννηθήκαμε ελεύθερα όντα,όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για το
αντίθετο.
Ότι δίνουμε,αυτό μας επιστρέφεται έστω κι αν δεν το καταλαβαίνουμε.
Εάν κάνεις καλό,αυτό θα σου επιστραφεί ίσως και στο πολλαπλάσιο.Το ίδιο ισχύει και για το κακό.
Αγάπα και θα αγαπηθείς...μίσησε και θα μισηθείς.
Κανένας Ιησούς δεν θέλησε να ιδρύσει καμμία θρησκεία.Απλά δίδαξε το υπέρτατο αγαθό...ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ !!! Όλα τα άλλα (θρησκείες,δοξασίες κλπ) είναι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ !!!