ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 4ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 4ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/09/2009, 11:18:05
Αν αδιαφορούσες φίλε ΖΙΠ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

07/09/2009, 11:29:32
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

Το ποτήρι είναι μια λέξη, ένα νεκρό διανοητικό αντικείμενο μέσα στο νου. Δεν ξέρουμε ποια είναι η πραγματική του φύση. [ Κάνεις λάθος, ξέρουμε και παραξέρουμε. Η φύση της ύλης μας είναι πλέον γνωστή. Ξέρουμε ότι αυτό το ποτήρι δεν είναι τίποτε άλλο από ενέργεια και πως η ενέργεια έχει μια δική της γλώσσα, έναν δικό της κώδικα επικοινωνίας. Απλά, δεν γνωρίζουμε ακόμα πως να μιλάμε την γλώσσα της ] Αυτό που λεμέ ότι γνωρίζουμε είναι αυτό το οποίο μας πληροφορούν οι περιορισμένες μας αισθήσεις ότι είναι. [ Αυτό που λέμε ότι γνωρίζουμε είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζουμε. Οι αισθήσεις μας είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως ΠΡΕΠΕΙ να είναι. Διαφορετικά, δεν θα έβλεπες το ποτήρι. Θα έβλεπες άτομα της ύλης του ποτηριού. Και αυτό, σε διαβεβαιώ, ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ. Δεν θα μπορούσες να ξεχωρίζεις την ύλη, δεν θα μπορούσες καν να μιλήσεις και να πεις πως αυτό που βλέπεις είναι ποτήρι, δεν θα υπήρχε καν η λέξη ... και ο νους σου ούτε καν θα σχημάτιζε αυτό το αντικείμενο. Να δοξάζεις κάθε μέρα τα μάτια σου που βλέπουν έτσι όπως βλέπουν γιατί αν δουν κάτι περισσότερο ή κάτι λιγότερο απ' αυτό που βλέπουν, τότε δεν θα δουν απολύτως τίποτε ]

Αυτή η γνώση είναι ελλιπής. Έχω λοιπών μια ελλιπής γνώση και ταυτόχρονα την πιστή (με τον ορισμό ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ) ότι αυτό που βλέπω το γνωρίζω. [ ασφαλώς και έχεις, δεν τίθεται θέμα γι' αυτό ]

Έτσι όπως το όρισα αυτό μου ακούγεται…….. έχω ελλιπή γνώση και αυτή η γνώση δεν επιδέχεται καμιά αλλαγή. [ ναι, ΈΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΡΙΣΕΣ. Αλλά ποιος σου είπε πως αυτός ο ορισμός σου είναι αληθινός ; ]

Αν αδιαφορούσες φίλε ΖΙΠ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ. [ μην κολακεύεσαι, χάρη σου κάνω ]

Edited by - zip on 07/09/2009 11:45:15

07/09/2009, 11:42:09

Ποσό τραγικό και ειρωνικό μου φαίνεται να ζει κάποιος μέσα στο ψέμα μέσα στην διανοητική του φυλακή και να λέει ότι όλοι ζουν μέσα σε μια αυταπάτη.(που σε ένα βαθμό είναι έτσι) Aυτό συμβολίζετε από την λέξη samsara

Αλλά το χειρότερο είναι να πιστεύει ότι δεν υπάρχει τίποτα έξω από αυτή την αυταπάτη. Αυτός ο άνθρωπος είναι ένας σκλάβος του διανοητικού. Η αφύπνιση της συνείδηση είναι κάτι που είναι πάλι του νου. Όλα τα εξετάζει μέσα από αυτόν.

Η εμπειρία της καθαρής επίγνωσης της συνείδηση θα παραμένει για αυτόν ένα διανοητικό ευφυολόγημα.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΗ. Να περνάς τα πάντα μέσα από τον νου χάνοντας την εσωτερική σιωπή, τον «φωτισμό» του νου, και την βιωματική εμπειρία της καθαρής επίγνωσης της ιδίας της επίγνωσης που είναι χωρίς καμιά κατεύθυνση πάντα μέσα στο τώρα.

Αυτή την εμπειρία του «τίποτε» που είναι άδεια από τον νου αλλά γεμάτη από αυτό που είναι η ΟΥΣΙΑ.. κάποιοι την ονομάζουν προσωπικό δράμα.

Έτσι είναι .οι πεποιθήσεις ονομάζουν κάτι που δεν μπορούν να αγγίξουν και ούτε πρόκειται ποτέ να αγγίξουν. Αυτή την πεποίθηση την ονομάζουν γνώση. Μέσα από αυτή την γνώση μιλούν για την αυταπάτη.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

07/09/2009, 11:48:31
Ναι, καλά ... αλλά δεν μου είπες > πόσων ετών είσαι ;
07/09/2009, 11:49:25
quote:
Κάνεις λάθος, ξέρουμε και παραξέρουμε. Η φύση της ύλης μας είναι πλέον γνωστή Ξέρουμε ότι αυτό το ποτήρι δεν είναι τίποτε άλλο από ενέργεια και πως η ενέργεια έχει μια δική της γλώσσα, έναν δικό της κώδικα επικοινωνίας. Απλά, δεν γνωρίζουμε ακόμα πως να μιλάμε την γλώσσα της ] .

Δεν ξερουμε ομως ποια ειναι η αιτια της ενεργειας. Αρα δεν ξερουμε.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

07/09/2009, 12:17:44
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

Δεν ξερουμε ομως ποια ειναι η αιτια της ενεργειας. Αρα δεν ξερουμε.

Δεν υπάρχει αιτία ρε φίλε. Σου είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις πως μερικά πράγματα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ που γίνονται ; Πρέπει δηλ. ότι γίνεται να έχει και αιτία που γίνεται ; Άντε να σου πω και την αιτία, αν και ακόμη αυτό είναι σε πειραματικό στάδιο, δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι γι΄αυτό. Η αιτία πιθανόν να ονομάζεται δύναμη και μήκος. Κατάλαβες ; Όχι.

07/09/2009, 12:22:38
ΥΠΗΡΕΤΗ, στο ξαναλέω ... μοιάζεις με μια κοσμική δεξαμενή ΗΜΙΜΑΘΕΙΑΣ.
07/09/2009, 12:29:13

quote:
δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι γι΄αυτό

Αυτό μου φτάνει για να καταλάβω αυτό που δεν μπορείς να δεις. Γιατί αν έβλεπες δεν θα έλεγες

quote:
μοιάζεις με μια κοσμική δεξαμενή ΗΜΙΜΑΘΕΙΑΣ

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

07/09/2009, 12:46:26
Ε, φυσικά, δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι γι' αυτό. Το ψάχνουμε. Σε αντίθεση με σένα που έχεις βρει ήδη την αιτία. Ανευθυνότητα και ημιμάθεια αγαπητέ μου, αυτό είσαι, αυτά λες, αυτά πρεσβεύεις. Μια υπεύθυνη & ειλικρινής στάση λέει "δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό, το ψάχνω, πειραματίζομαι πάνω σ' αυτό κι όταν το βρω, θα σου το πω με σιγουριά.". Πιθανόν λοιπόν η ενέργεια να δημιουργείται από τα μόνα φυσικά μεγέθη που υπάρχουν στο σύμπαν. Κι αυτά είναι η δύναμη (F) και το μήκος (L). Αλλά προς το παρόν, αυτό δεν μπορούμε να το πούμε μετά βεβαιότητος. Βλέπεις, δεν είμαστε όλοι υπηρέτες κάποιων αφεντάδων.

Κάτι τέτοιοι σαν κι εσένα, έχουν κάνει τις κοινωνίες μας αλαμπουρνέζικες & κομπογιαννίτικες. ΑΙΣΧΟΣ!

07/09/2009, 12:51:37
Άντε, συνέχισε τώρα τις παπαριές σου ...