ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μια Φυσική ή Τεχνητή Πυραμίδα στον Ταΰγετο; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Μια Φυσική ή Τεχνητή Πυραμίδα στον Ταΰγετο; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

steelspring23 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Neo24483Νέο Μέλος
01/09/2003, 09:44:17
Όσον αφορά το Λιαντίνη, είχε ακουστεί μία απίστευτη ιστορία πριν δύο χρόνια... Ο καθηγητής ασχολούταν με την κηπουρική, που ήταν η κύρια απασχόληση του πνεύματός του πέρα από τη φιλοσοφία. Λέγεται λοιπόν, ότι η γυναίκα του ξύπνησε ένα πρωί και βρήκε τον κήπο φτιγμένο, τα εργαλεία προσεκτικά τοποθετημένα στη θέση που τα έβαζε ο κύριος καθηγητής και πάνω στο χώμα σκαλισμένους κάτι τύπους της Φυσικής. Δεν έχω περισσότερες πληροφορίες. Όποιος έχει ακούσει κάτι σχετικό ας ρίξει λίγο φως.
Για την κορφή του Ταϋγέτου τώρα, είχαν γίνει παλιότερα ανασκαφές και βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα που αποδεινύουν ότι ο τόπος ήταν όντως τόπος λατρείας κατά την αρχαιότητα.

"Και ουδέν ό,τι ουκ απώλετο..."

TaigetosΜέλος
08/09/2004, 22:21:22
Καταγομαι απο την ενδοξη Σπαρτη και τον Αυγουστο που περασε επισκεφθηκα κι εγω για πρωτη φορα αυτο το μυστηριο..

Η αληθεια ειναι οτι απο μερικες οπτικες γωνιες δεν μοιαζει καθολου με πυραμιδα , απο αλλες ομως ειναι τρομακτικη η ομοιοτητα της κορυφης με πυραμιδας.

Παντως δε θεωρω τυχαιο οτι αυτο συμβαινει μονο με την υψηλοτερη κορυφη του Ταυγετου..

Ειπωθηκε οτι και καποιες αλλεσ κορυφες μοιαζουν με πυραμιδες..
εγω θα ελεγα οτι δεν εχουν καμια σχεση ομως με τη μορφη της συγκεκριμενης.

Τωρα ειναι πολυ παραξενη η μορφολογια του εδαφους καεως ανεβαινεις προς την κορυφη- οχι τοσο γηινο το τοπιο.
Τα πετρωματα σχηματιζουν ιδιομορφα στρωματα..

Το πιο σπουδαιο απο ολα ειναι η σκια που δημιουργειται στον μεσσηνιακο οταν ο ηλιος ανατελλει.
Δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο παραξενο ειναι..(τριγωνο?)

Μαλλον το πιο παραξενο ειναι γιατι τοσα χρονια δεν εχει γινει
καποια ερευνα απο το κρατος και αφηνουν το θεμα στην αφανεια.

Παντως επειδη καποιος ρωτησε πως να παει:

Mπορεις να πας με αυτοκινητο στο καταφυγιο του Ταυγετου(επικοινωνηστε με τον ορειβατικο συλλογο) οπου μπορεις και να διανυκτερευσεις και απο εκει και μετα συνεχιζεις με τα ποδια
περιπου 2-3 ωρες αναλογα με τη διαθεση σου.

Ακομα κι αν πατε καλοκαιρι να ειστε εξοπλισμενοι καλα γιατι κανει λιγο κρυο εκει πανω (2407 μ) ιδιαιτερα την νυχτα.

Η αναβαση δεν ειναι πολυ επικινδυνη μονο λιγο -οταν πλησιαζεις την κορυφη γιατι το εδαφος υποχωρει λιγο και ειναι λιγο αποτομος ο γκρεμος απο κατω..

Αλλα οταν βρεθεις στην κορυφη θα καταλαβεις οτι αξιζε τον κοπο
σου δημιουργειται ενα ασυνηθιστο συναισθημα..

A και κατι που μαλλον δεν ξερετε..
εχω ακουσει οτι η κορυφη αυτη εχει καποια σχεση(γεωμετρκη) με το ιερο που υπαρχει στο Λεωνιδιο (Σπαρτη) και με καποια αλλη αρχαια τοποθεσια.
Αν εχετε ακουσει κατι..γραψ'τε

μερικοι συνδεσμοι -αν και μπορει να εχουν αναφερθει
στο www.geocities.com/hellas_not_greece

TaigetosΜέλος
08/10/2004, 17:56:16
Νομιζω οτι εχω παραθεσει και καπου αλλου την φωτο αλλα το ξανακανω!

Οσο τυχαια ειναι αυτη η σκια, τοσο τυχαιο ειναι και το σχημα της κορυφης του Ταϋγετου...