- Εχουν οι αγγελοι φτερά???... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
με κραγιόνια βυσσινιά
παράπονο
Τα φτεράκια τους πουλήσαν
και τ'αφήσαν στην γωνιά
Λέει ο πρώτος θέλω απόψε
την παλιά μου την αγάπη
Λέει ο δεύτερος κοιμήσου
στο δικό μου το κρεβάτι
Και γύραν κι έπεσαν στο χώμα
όλη νύχτα δίχως σώμα
Κι ο τρίτος που πλανιότανε στα κύμματα
με δυό καρδιές ανήμπορες και κρίματα
αυτός δεν είπε τίποτα
αυτός δεν ήθελε άνθρωπο να δει
γιατί γυρνούσαν στην καρδιά του
αυτοί που φύγαν μακρυά του
...
Galadriel των Λευκών Λυγμών

πολλές φορές το Φως είναι
πιο απειλητικό απ' το σκοτάδι
http://www.helena-michaelsen.com/fans/angel-drawing-1.jpeg
με απέραντο σεβασμό και αγάπη ο μάνος σας
WHISPERS OF THE DREAMS

HOME SWEET HOME
quote:Η έννοια των Αγγέλων - όπως τους αντιλαμβανόμαστε σήμερα - προέρχεται κυρίως από τη Βίβλο. Οπότε και οι εικόνες Αγγέλων προέρχονται κυρίως από εκεί, και μάλιστα από την Παλαιά Διαθήκη.
Πως δημιουργήθηκε η εικόνα των Αγγέλων με τα φτερά στον ανθρώπινο νου?
..
..
Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών που περιγράφονται οι Άγγελοι είναι ανθρωπόμορφοι, άνδρες, χωρίς φτερά.
Μερικές φορές είναι "όντα" (μη-ανθρωπόμορφοι) με 6 φτερά (εξαπτέρυγα), μερικές φορές όντα φωτός (φωτεινές "μπάλες", η εβραϊκή λέξη για "άγγελο" είναι malak' και σημαίνει "φωτεινός").
Σε μία ασυνήθιστη περίπτωση εμφανίζονται 2 άγγελοι με μορφή γυναίκας - και φτερά! Από αυτήν και τα εξαπτέρυγα προέρχονται οι εικόνες αγγέλων με φτερά.
Προφήτης Ζαχαρίας κεφ. 5:
9 Τότε σήκωσα τα μάτια μου, και είδα, και να, έβγαιναν έξω 2 γυναίκες. Και ένας άνεμος ήταν στις φτερούγες τους επειδή, αυτές είχαν φτερούγες σαν φτερούγες πελαργού, και σήκωσαν το εφά ανάμεσα στη γη και τον ουρανό. 10 Και είπα στον άγγελο που μιλούσε μαζί μου: Πού φέρνουν αυτές το εφά; 11 Και μου είπε: Για να οικοδομήσουν γι’ αυτό έναν οίκο στη γη Σενναάρ και θα στηριχθεί και θα μπει εκεί επάνω, στη βάση του.
Στην Καινή Διαθήκη διατυπώνονται δύο ιδέες:
1. Του "φύλακα" άγγελου σε κάθε παιδί (που μάλλον μένει μαζί με τον άνθρωπο και όταν μεγαλώσει) - κατά Ματθαίο 18:
10 “Κοιτάτε να μην καταφρονήσετε έναν από τους μικρούς αυτούς. Γιατί σας λέω ότι οι άγγελοί τους στους ουρανούς διαπαντός βλέπουν το πρόσωπο του Πατέρα μου που είναι στους ουρανούς. 11 Γιατί ήρθε ο Υιός του ανθρώπου να σώσει το χαμένο.
2. Του "φύλακα αγγέλου" ενηλίκων με μορφή όμοια του ανθρώπου που "φυλά" Πράξεις των Αποστόλων κεφ. 12:
13 Όταν λοιπόν αυτός έκρουσε τη θύρα του προαυλίου, προσήλθε μία μικρή δούλη για να ακούσει, με το όνομα Ρόδη, 14 και όταν αναγνώρισε τη φωνή του Πέτρου, από τη χαρά δεν άνοιξε την πύλη, αλλά έτρεξε μέσα και ανάγγειλε ότι έχει σταθεί ο Πέτρος μπροστά στην πύλη. 15 Εκείνοι είπαν προς αυτήν: “Είσαι τρελή”. Αυτή ισχυριζόταν πως έτσι είναι. Εκείνοι έλεγαν: “Ο άγγελός του είναι”. 16 Και ο Πέτρος επέμενε να κρούει. Όταν άνοιξαν τότε, τον είδαν και έμειναν εκστατικοί.