- "ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 3". - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Αθεους κτλ καταλαβαίνεις ποιους εννοεί.Όσους διαβάλλουν τη συζήτηση με κοροιδίες και ειρωνίες.
quote:
Δεν θα αποκλείαμε ποτέ τον Αριστοτέλη από μία συζήτηση λόγω θρησκεύματος (αν ποτέ θα ήμασταν σε θέση να συνομιλήσουμε μαζί του λόγω της χαώδους πνευματικής διαφοράς μας) αλλά προσωπικά δεν θα προσκαλούσα και τον Αρχιεπίσκοπο Θεόφιλο (εκτελών εντολή του Θεοδόσιου) που έκαψε ζωντανή και διαμέλισε η Υπάτια καθώς και κατέστρεψε την παγκοσμίου κύρους και μοναδικό φάρο Φωτός Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Έτσι, για να γνωρίζουμε ότι δεν κάνει η θρησκεία τον άνθρωπο αλλά το είδος της παιδείας και η ποιότητα του μυαλού που ο καθένας μας διαθέτει.
Αυτό ξαναπές το Στώμεν Καλώς.
Γιατί δυστυχώς και θλίβομαι πολύ για αυτό , πάρα πόλλοί κατηγορούν τον Χριστιανισμό σαν Θρησκεία για τις πράξεις μερικών ανεγκέφαλων η ακόμη και για κάποιες μαζικές εγκληματικές πράξεις.Τα φορτώνουν στον Θεό ενώ είναι ανθρώπινες πράξεις.
ΤΕΛΟΣ πια με τα παραμύθια αυτά.Ο χριστιανισμός είναι ιδέα και τρόπος ζωής.Είναι αγάπη και ελευθερία.Το τι κάνουν κάποιοι εγκληματίες στο όνομα του Χριστού είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση.
"Του ανδρειωμένου ο θάνατος
...θάνατος δεν λογιέται "
Edited by - Dimitris213 on 11/05/2008 16:34:43
μια ερωτηση
ο εκλεκτος βασιλιας τη ηλικια θα εχει τελικα?
ξερει καποιος?
γιατι εδω στην συζητηση εχω ακουσει πολλες ηλικιες
quote:
Να υποθέσω ότι τα σχόλια σου αναφέροντε σε μένα επειδή ζήτησα να μάθω για την ημερομηνία? Από τα ποστ που γράφω σου έχω δώσει το δικαίωμα για αυτό το σχόλιο που κάνεις?
??Οχι φίλε OmasEpsilon δεν αναφέρομαι σε σένα.Προς Θεού.Νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε ποιοι εδω μεσα είναι άθεοι και απο τον τρόπο που μιλούν και απο τον τρόπο που μπήκαν στο φόρουμ..
Δεν μου απάντησες για τις 8 Μαίου
quote:
Το θέμα αφορά όλους μας ασχέτου θρησκεύματος. Το αν κάποιος πιστεύει σε κάτι άλλο από την Χριστιανική Ορθόδοξη πίστη, είναι αναφαίρετο δικαίωμά του όπως και η συμμετοχή του σε κάθε είδους συζητήσεις.
Το θέμα αφορά όσους πιστεύουν στις προφητείες αγίων της ορθοδόξου εκκλησίας μας.Το να εισβάλουν κάποιοι άλλοι που δεν τις πιστευουν και να ειρωνεύονται είναι απαράδεκτο.
quote:
Τα ειρωνικά σχόλια όμως, οι προσβολές και οι προσπάθειες του να μειωθούν οι προσωπικότητες κάποιων γενικώς αποδεκτών και παραδεκτών προσωπικοτήτων, δεν είναι μέσα στα πλαίσια ενός εποικοδομητικού διαλόγου.
Νομίζω απάντησα στο φίλο OmasEpsilon
quote:
Αυτά πρέπει να εκλείψουν και όχι να αποκλεισθούν άτομα διαφορετικών πιστεύω.
Δεν απέκλεισα ατομα,απέκλεισε τον τρόπο με τον όποιο αναφέρονται στις προφητείες και γενικά στην χριστιανική πίστη.
Και στην τελική όταν ανοίγεται ένα φόρουμ σίγουρα θα υπάρχουν αντί8ετες απόψεις. Όμως δεν θα προσπαθείς να αλλάξεις και το θέμα επειδή δεν το πιστεύεις.ΕΛΕΟΣ!!
ΕΛΛΗΝ
Δυστυχώς δεν έχουμε καταλάβει ότι δεν είμαστε ΤΙΠΟΤΑ ιδιαίτερο (τουλάχιστον όχι ακόμα).. βρισκόμαστε σε έναν πλανήτη ΠΟΥ ΔΕΝ μας ανήκει εδώ και μερικές 100δες χιλιάδες μόλις χρόνια όταν αυτός ο πλανήτης υπάρχει 4,5 δις χρόνια. Άλλα όντα πριν από εμάς (βλέπε δεινόσαυρους) έζησαν εκατομμύρια χρόνια σε σχέση με εμάς που είμαστε μια τελίτσα στην γραμμή της ιστορίας της γης.. αν κάποιος έβλεπε σε μέσα σε μια ώρα στο γρήγορο την ιστορία της γης ούτε δευτερόλεπτο δεν θα πιάναμε και θέλουμε να θεωρούμε πως τα πάντα μας ανήκουν, πως ένας θεός ασχολείται μόνο με εμάς γιατί είμαστε τόσο ιδανικοί, πως πρέπει να διεκδικούμε αυτά που χάσαμε λες και δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι τίποτε παραπάνω από λίγο πιο έξυπνα ζώα που είμαστε ΌΛΑ ίσα..
Αντί να κοιτάμε να εξελιχθούμε πνευματικά ώστε να έρθουμε σε ένα σημείο πραγματικά να αξίζουμε κάτι, μια δεύτερη ευκαιρία, να αγαπήσουμε πραγματικά τον πλησίον μας και να ξεφύγουμε απ την ζωώδη εκδικητική φύση μας (που θα μπορούσαμε να το κάνουμε με τις δυνάμεις που έχει το μυαλό μας για εξέλιξη) το μόνο που μας νοιάζει είναι η καταστροφή, η εκδίκηση, ο αλληλοσπαραγμός και η εύρεση δικαιολογιών στο παρελθόν για να κατασπαράζουμε ο ένας τον άλλο.
Αν λοιπόν υπάρχει θεός αγάπης που σε όλο το απέραντο σύμπαν μας έχει δώσει τόσο μεγάλο χρόνο από την ασχολία του τότε πραγματικά κρίμα..
Πιστεύω στο ότι θα γίνουν τα περισσότερα απ όσα λέτε γιατί απλά πιστεύω στην δύναμη του μυαλού και θεωρώ ότι ένας άνθρωπος που ζει μονάζοντας και σε συγκεκριμένες συνθήκες φυσικά μπορεί να δει πράγματα ή να καταλάβει τα σημεία των καιρών. Αυτό που με ενοχλεί και θεωρώ επικίνδυνο είναι οι ΕΡΜΗΝΕΊΕΣ.. αν εγώ ο άνθρωπος του θεού δω κάποια πράγματα και δώσω την ερμηνεία που συμφέρει την χώρα μου τότε είναι ή όχι επικίνδυνο? αν τις εικόνες καταστροφής και τον πόνο των ανθρώπων το ερμηνεύσω σαν "ο θεός θα τους μαζέψει και θα σφαγιασθούν" τότε έχω δώσει επικίνδυνη ερμηνεία? Τι παραπάνω έχω εγώ δηλαδή που είμαι έλληνας απ οποιοδήποτε άλλο άνθρωπο? δεν είμαστε όλοι ίσοι στα μάτια του θεού? αυτό δεν μας μάθανε??!? ή τελικά σύμφωνα με τους περισσότερους από εσάς κάποιοι είναι πιο ίσοι απ τους άλλους? γιατί θα πρέπει να έρθει ο θεός να καταστρέψει κάποιους για το συμφέρων κάποιων άλλων?!? Είναι απλό.. κανένας θεός δεν θα καταστρέψει τίποτα η μ... που μας δέρνει σαν είδος θα μας καταστρέψει το ότι όλοι θεωρούμε την πάρτη μας σημαντικότερη απ του δίπλα, το ότι κρίνουμε τους άλλους από χρώμα απ το σημείο που γεννήθηκαν, από το πόσα λεφτά έχουν, απ τους προγόνους τους και ότι έστω και ασυνείδητα αναζητάμε συνεχώς την εκδίκηση και την απόδειξη της ανωτερότητας μας, ενώ δεν βλέπουμε γύρω μας που έχουμε καταντήσει αυτόν τον πλανήτη και ότι οδεύουμε μόνοι μας προς την καταστροφή μας.
Ας κάτσουμε λοιπόν να περιμένουμε τον θεό να μας λυτρώσει να σκοτώσει τους αλλόθρησκους να μας δώσει ότι δήθεν μας ανήκει και ας τα αφήσουμε όλα στην μοίρα τους, δίνοντας τις ερμηνείες που μας συμφέρουν και με τις οποίες θα έχουμε το μεγαλύτερο κέρδος... και όσο περιμένουμε όλα αυτά ελπίζω αν κάποιοι καταστραφούν να είναι εμείς οι επικίνδυνοι άνθρωποι που τα περιμένουμε αυτά. Άλλωστε σε αυτή την μικρή ιστορία μας σαν είδος που πάει να τελειώσει πρόωρα, ψάχναμε πάντα με διάφορους τρόπους (βλέπε θρησκείες) να διαχωρίσουμε τους ανθρώπους, να υποτάξουμε ή να ξεσηκώσουμε τις μάζες για να επωφελούνται πάντα κάποιοι.. το βλέπω και εδώ με την απευθείας επίθεση που έφτασε στο σημείο να πει κάποιος να το βουλώσουν όσοι δεν συμφωνούν ουσιαστικά.. γιατί να μην μας αξίζει λοιπόν ότι πάθουμε?
Κρίμα γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε πολύ καλύτερο μέλλον και γιατί εκμεταλλευτήκαμε το δώρο της νοημοσύνης με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.. και ελπίζω έστω και τελευταία στιγμή να γίνει κάτι να ξυπνήσουμε όλοι... και τα 7 δις σε αυτό τον πλανήτη.
του Χριστού.Αν ολα αυτά δεν σε πείθουν δυστυχώς δεν μπορώ να σε πείσω με το ζόρι.Πιστέυω όμως για να παρακολουθείς αυτή τη συζήτηση
κάτι σε παρακίνησε να το κάνεις, όπως και εμένα φυσικά.Ο ΘΕΟΣ πάντα βρίσκει τρόπους για να ανακαλύψουμε την αλήθεια και αυτό το κάνει
μόνο απο αγάπη.Οταν όμως δεν ερχόμαστε στον δρόμο του απλά παιδευόμαστε απο τα δικά μας λάθη ή πάθη.
Απο ότι είδα οι γείτονές μας προχωρούν σταθερά τις προκλήσεις τους.
Μήπως απο την επίσκεψη Γράψα γίνει η αρχή;
Είπεν άφρων εν καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός.
Ουκ έστιν εν τω θανάτω ο μνημονεύων σου. Εν δε τω άδη τις εξομολογήσεταί σοι;
Παιδια σε λιγο θα ξεκινησει η συζητηση για τα 6-12 ν.μ. και πρεπει να ειμαστε ολοι με τα ματια ανοιχτα.
Όμως αν δεν γίνει κάτι συγκλονιστικό που να ταράξει τους πάντες ξέρεις που θα οδηγηθούμε? Στην ολοκληρωτική καταστροφή.
Βέβαια είμαι και εγω αντίθετος στο "να μαζέψει τους απογόνους τους ο θεός και να σφαχτούν". Ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μέχρι η ανθρωπότητα να φτάσει στην απόλυτη απελπισία. Από την άλλη όμως σε τι έφτεξαν όλοι αυτοί που σφάχτηκαν? Για αυτούς δεν υπήρχε θεός? Τιμώρησε ο θεός κανέναν? Ίσως για αυτό να λέει "...τους απόγονους τους..".
Τέλος πάντων αυτά τα πράγματα είναι λεπτά και όπως και να πιάσεις την συζήτηση πάντα θα υπάρχει κάτι που θα μας ξενίζει.