ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΚ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΜΚ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

teiher30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
teiherΝέο Μέλος
17/02/2005, 15:03:58
Απλά ο άνθρωπος είναι ετοιμοθάνατος. Δεν έχουμε ιδέα τι μπορεί να έχει πει στην οικογένειά του ή στα άτομα με τα οποία "συνεργάστηκε".

Όσο για την κεντρική είσοδο της σπηλιάς, όπως γράφω και πιο πάνω, έχει σφραγιστεί με τσιμέντο από το 1962. Το θέμα είναι αν υπάρχει ΑΛΛΗ είσοδος σε αυτήν ή αν σε κάποια άλλη από τις εκατοντάδες σπηλιές υπάρχουν σημαντικά ευρήματα.

endΝέο Μέλος
17/02/2005, 15:24:33
Όπως καταλαβαίνεις φίλε-η analphabet πρέπει για την ιστορία αυτή να ενδιαφερθούν κάποια "μεγάλα κεφάλια" και παρά τις κατα καιρούς προσπάθειες του οικισμού δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό.
Για μία σωστή έρευνα χρειάζονται άτομα με σχετικές γνώσεις (ερευνητές, σπηλαιολόγοι κτλ) και φυσικά με κατάλληλα μέσα - εξοπλισμό, δεν είναι δυνατόν μεμονωμένα κάποια άτομα να βρουν ή να κάνουν τίποτα όταν πίσω από όλα αυτά κρύβονται τέτοιες "φήμες".
Αν όμως βρεθεί κάποιος που θα ασχοληθεί σε βάθος με το θέμα και έχοντας τις παραπάνω ιδιότητες πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολλοί εθελοντές που θα ήθελαν να βοηθήσουν να έρθουν στην επιφάνεια τέτοια ευρήματα κάτι που δεν μπορεί κανένας να κάνει μόνος του μεμονωμένα και χωρίς καμία στήριξη.
analphabetΜέλος
17/02/2005, 20:41:02
Ελπίζω να μη με παρεξηγήσατε αγαπητοί κρητικοί, απλώς διατυπώνω την αποροία αυτή γιατί συνήθως η (παρα)φιλολογία για ένα μέρος αυξάνει την περιέργεια των ανθρώπων (κυρίως των νεαρών) και αποτολμούν τέτοιες εξερευνήσεις.

Αλλά μιας και δε γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μπορεί να είναι όντως αδύνατη η σύσταση τέτοιας συμμορίας.

Ζητώ συγνώμη αν είπα (έγραψα) κάτι που σας πείραξε!

BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!

teiherΝέο Μέλος
18/02/2005, 19:45:19
Ασφαλώς και δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης, αγαπητΉ analphabet. Τοπικές συμμορίες σίγουρα υπάρχουν ακόμα και σήμερα και κάνουν λαθρανασκαφές, αλλά με πολύ πιο μικρούς ρυθμούς απ'ότι παλιά. Οι δύο καινούργιοι ασφάλτινοι δρόμοι έχουν κάνει ευκολότερη την αστυνόμευση ακόμα και το χειμώνα.

Το πρόβλημα που εμποδίζει την οργανωμένη ανασκαφή είναι καθαρά οικονομικό. Το ΥΠ.ΠΟ. 20 χρόνια τώρα δεν έχει δείξει την παραμικρή πρόθεση να βοηθήσει. Το ίδιο και το Μουσείο Ηρακλείου (ΚΓ' Εφορεία Αρχαιοτήτων). Καθόμουν πριν από 5-6 χρόνια σε ένα σουβλατζίδικο της περιοχής με το γνωστό αρχαιολόγο Κο Α.Βασιλάκη. Όταν τον ρώτησα γιατί έγιναν οι συγκεκριμένες ανασκαφές (στον ελληνιστικό οικισμό και στο νεκροταφείο) και όχι βαθύτερα στο φαράγγι ή στο σπήλαιο, μου είπε επί λέξει : "Αν γίνει γνωστό στους επιστημονικούς κύκλους ότι σκορπάω τα λεφτά των φορολογούμενων για να βρω ιπτάμενους δίσκους, θα με περάσουν για γραφικό".
Προφανώς εννοούσε : "Αν είχα συγκεκριμένες πληροφορίες πού να ψάξω ή μία καλή ιδιωτική χρηματοδότηση, όμως, θα μπορούσα."
Το ερώτημα είναι : ΠΟΙΟΣ ιδιώτης ή εταιρία είναι αρκετά έμπιστοι και έχουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να χρηματοδοτήσουν κάτι τέτοιο ;; Γιατί σίγουρα εθελοντές για να βοηθήσουν μία οργανωμένη προσπάθεια υπάρχουν πολλοί και εγώ είμαι πρώτος από όλους.

19/02/2005, 01:50:05
quote:
Το ερώτημα είναι : ΠΟΙΟΣ ιδιώτης ή εταιρία είναι αρκετά έμπιστοι και έχουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να χρηματοδοτήσουν κάτι τέτοιο ;;

Οι εψιλον ίσως;

Σοβαρά τώρα, οι πληροφορίες που δίνετε έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Οσο κι αν έψαξα δεν βρήκα κάποιο παραπάνω στοιχείο, οπότε αν δεν γίνει κάποια στιγμή συστηματική έρευνα στην περιοχή μάλλον θα μείνουμε στα υπάρχονται στοιχεία και τις φήμες...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

19/02/2005, 14:47:56
Πάμε μια βόλτα στο τσουτσουρο να δούμε με τα μάτια μας.
Να αφήσουμε και κανά ευρω να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία.

----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

prometheasΜέλος
21/02/2005, 12:51:42
Some things are better left alone....
analphabetΜέλος
08/03/2005, 11:09:03
Λίγο απλοϊκή αυτή η προσέγγιση καλέ μου φίλε. Left alone ακόμα κ αν κάποιοι καπιλεύονται την ιστορία μας ?

Θεωρώ πως έτσι τους λέμε Δράστε ανενόχλητοι παιδιά, εμείσ σεβόμαστε τα αρχαία που εσεις ξεπουλάτε..

prometheasΜέλος
08/03/2005, 12:51:23
quote:

Λίγο απλοϊκή αυτή η προσέγγιση καλέ μου φίλε. Left alone ακόμα κ αν κάποιοι καπιλεύονται την ιστορία μας ?

Θεωρώ πως έτσι τους λέμε Δράστε ανενόχλητοι παιδιά, εμείσ σεβόμαστε τα αρχαία που εσεις ξεπουλάτε..

Πόση αλήθεια μπορείς να αντέξεις ? Ξερεις τι θα βρείς εκει --- >> ?

09/03/2005, 00:09:05
ΓΙΑ ΟΣΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ''ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ'' ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΣΑΡΑΓΑ,ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ(ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΙΟΛΑΣ)ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΥΡΑΚΗ.ΕΙΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΛΟΧΡΥΣΑ ΣΚΑΦΗ,ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΡΠΥΕΣ!
analphabetΜέλος
09/03/2005, 14:10:07
Δεν ξέρω τι θα βρούν, όχι εγώ, αλλά το κράτος το οποίο με φορολογεί για να προασπίζει τα δικά μου συμφέροντα, τη δική μου ιστορία..

Δεν ξέρω αν μπορώ ν αντέξω την αλήθεια. Ξέρω οτι δεν ανέχομαι την κοροϊδία. Τι πιστευεις εσύ ότι έκρυψαν εκεί οι προγονοί μας κ είναι τόσο τρομερό ΄ωστε να ξεπεράσει τις αντοχές μας?

Και που στηρίζεις τις πεποιθήσεις σου αγαπητέ μου?

09/03/2005, 22:50:51
ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΛΠ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ,ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ...
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.ΕΓΩ ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΙ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ....
09/03/2005, 22:52:49
ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΗ.ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ-ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΙ,ΝΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΙ,ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΟΙ;
analphabetΜέλος
10/03/2005, 13:35:41
Νομίζω πως τώρα πια το χάσαμε το μπαλάκι. Αν διεκδικήσουμε κάτι θα μας τραβήξουν το αυτή.

Προμηθέα περιμένω..

Ελπίζω ότι ο λόγος σου δεν είναι απο τα μυστήρια που κρύβουν πίσω τους μεγάλο ..κενό.

teiherΝέο Μέλος
10/03/2005, 16:19:56
Παιδιά, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να πιέσουμε το ΥΠ.ΠΟ. για να ενεργοποιηθεί. Στείλτε e-mail σε περιοδικά (και αν βλέπουν οι υπεύθυνοι από το "Ανεξήγητο" ας το κάνουν θέμα) και ΜΜΕ να ερευνήσουν το θέμα και πάνω απ'όλα, να ρωτήσουν το Υπουργείο Πολιτισμού γιατί δεν κάνει κάτι για να γίνουν οργανωμένες ανασκαφές. Αυτό είναι το σημείο-κλειδί. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος δεν έχει καταφέρει να κάνει πολλά, κυρίως γιατί δεν έχει πρόσβαση σε τέτοια ΜΜΕ ώστε να πιέσει τους πολιτικούς. Απλά έχει αποσπάσει ψεύτικες υποσχέσεις. Τους φέρονται σαν να είναι "ιθαγενείς".

Προς Θεομήστωρ : Κληρονόμοι είμαστε όλοι. Η κοιλάδα Νάζκα ανήκει στους Περουβιανούς; Οι πυραμίδες στο ακρωτήριο του Γιουκατάν ανήκουν στους Μεξικανούς; Το Σινικό Τείχος ανήκει στους Κινέζους;

teiherΝέο Μέλος
10/03/2005, 16:34:54
Τροφή για σκέψη :

- Ο Αστέριος Ζεύς έδωσε την Ευρώπη σύζυγο στον Αστερίωνα, βασιλιά της Κρήτης. Επόμενος βασιλιάς της Κρήτης ήταν ο Μίνωας, γιος του Δία και υιοθετημένος από τον Αστερίωνα και διάδοχός του Μίνωα ο Ανδρόγεως (Άνδρας της Γης !!!).

- Τα διαστημόπλοια ονομάζονται "ταχύονες" / τα σωματίδια που κινούνται γρηγορότερα από το φως ονομάζονται ταχυόνια.

- Ο Ανδρόγεως ήταν πρωταθλητής της δισκοβολίας. Αλήθεια, έχει ερευνήσει κανείς την αρχαία προέλευση της δισκοβολίας;

orfeas7Μέλος
10/03/2005, 17:04:18
Το κράτος και οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν ξοδέψει πολλά εκατομύρια ευρώ σε άσκοπα έργα, σε μίζες, σε κομπίνες κ.α. Δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς. Δεν πιστεύω να το κάνει κάποιος για μία αρχαιολογική ανασκαφή που μακροπρόθεσμα θα ενισχύσει την τοπική οικονομία του Τσούτσουρου και της Κρήτης.

Δεν πιστεύω να υπάρχει τρόπος να κουνήσουμε κανένα υπουργό πολιτισμού από την καρέκλα του. Ο μόνος τρόπος για να κινηθεί το ενδιαφέρον κάποιου προς την περιοχή είναι με ένα γεγονός το οποίο θα καλυφθεί από τα ΜΜΕ και θα παρουσιαστεί σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

- Γιατί έχουν φράξει την είσοδο της σπηλιάς;
- Γιατί υπάρχουν ευρήματα αξίας.
- Γιατί δεν κάνουν τότε μια αρχαιολογική ανασκαφή;

prometheasΜέλος
11/03/2005, 10:36:18
quote:

Νομίζω πως τώρα πια το χάσαμε το μπαλάκι. Αν διεκδικήσουμε κάτι θα μας τραβήξουν το αυτή.

Προμηθέα περιμένω..

Ελπίζω ότι ο λόγος σου δεν είναι απο τα μυστήρια που κρύβουν πίσω τους μεγάλο ..κενό.

Keep searching
Τιποτα αλλο προς το παρόν..

analphabetΜέλος
11/03/2005, 12:40:57
Συγνώμη Προμηθέα αλλά μετά από αυτή σου την απάντηση οδηγούμαι στο συμπέρασμα πως πίσω από τα λόγια σου υπάρχει το απόλυτο κενό κ πως απλά προσπαθείς να κερδίσεις τις εντυπώσεις.

Λυπάμαι πολύ που πίστεψα πως όντως είχες κάτι να πεις. Σε παρακαλώ στο μέλλον να μη σχολιάσεις τα όσα λέω κ γράφω με εξυπνάδες του τύπου "Πόση από την αλήθεια μπορείς ν αντέξεις?" αλλά κ γενικότερα σε παρακαλώ να μη μου απευθυνθείς ποτέ ξανά με στειρότητες σε περιτύλιγμα μυστηρίου.

Σε ότι αφορά το Υπουργείο Πολιτισμού κ τις ανασκαφές θα σας πω το εξής : Στο βιβλίο του Γεωργίου Γ. Αυφαντή, "Άνθρωπος κ Επιστήμη" ο συγγραφέας αναφέρει πως από συγκεκριμένη θέση του Υμηττού ο βράχος της Ακροπόλεως φαινόταν ως μεγαλιθική προτομή του Διογένη.

Τράβηξε φωτογραφίες κ τις απέστειλε σε εφημερίδες καθώς κ στο υπουργείο πολιτισμού. Η τότε υπουργός που είχε συγκλονίσει για τις προσπάθειες της προκειμένου να επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα, ένα μήνα μετά άρχισε τις διαδικασίες αποκατάστασης του ναού με αποτέλεσμα την καταστροφή του αγάλματος για τις ανάγκες των εργασιών υποστύλωσης !!!

Καμία εφημερίδα δε δημοσίευσε τις φωτογραφίες.

Αυτά.

14/03/2005, 23:11:58
quote:

από συγκεκριμένη θέση του Υμηττού ο βράχος της Ακροπόλεως φαινόταν ως μεγαλιθική προτομή του Διογένη.

Τράβηξε φωτογραφίες κ τις απέστειλε σε εφημερίδες καθώς κ στο υπουργείο πολιτισμού. Η τότε υπουργός που είχε συγκλονίσει για τις προσπάθειες της προκειμένου να επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα, ένα μήνα μετά άρχισε τις διαδικασίες αποκατάστασης του ναού με αποτέλεσμα την καταστροφή του αγάλματος για τις ανάγκες των εργασιών υποστύλωσης !!!

Καμία εφημερίδα δε δημοσίευσε τις φωτογραφίες.

Αυτά.

Ενδιαφέρον !

Μπορείς να μας πείς κάτι περισσότερο πάνω σε αυτό ????