ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περίεργο περιστατικό: πρόκειται για μαγεία; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Περίεργο περιστατικό: πρόκειται για μαγεία; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

iskantar28 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
iskantarΝέο Μέλος
13/05/2005, 02:33:30
Παιδια καλησπερα.Εχτες μου ετυχε ενα περιστατικο το οποιο με προβληματισε και με ανησυχησε παρα πολυ. Γυρνωντας στο αυτοκινητο μου μετα τη δουλεια περι τις 4 π.μ. ειδα στον ουρανο του αυτοκινητου μου κατι εντοσθια μαλλον εντερα ηταν.Αυτα ηταν πολυ μικρα οποτε υποθετω οτι ηταν καποιου πτηνου.Και γυρω γυρω σε ολον τον ουρανο του αυτοκινητου υπηρχαν κηλιδες αιματος σαν καποιος να ειχε ραντισει ολον τον ουρανο.ηταν οπως οταν ριχνει ψιλοβροχο.Δεν ξερω αν με καταλαβαινει καποιος.Το ειπα στη γυναικα μου και εκεινη μου ειπε οτι καποια γατα ισως εφαγε αυτο το πτηνο,αλλα η διαταξη των κηλιδων γυρω γυρω απο τα εντοσθια αυτα καθως και το οτι ηταν σταλες αιματος με ανησυχησε πολυ.Απο εσας θα ηθελα να μου πειτε αν καποιος ασχολειτε σοβαρα με μαγειες και τετοια τι μπορει να σημαινουν ολα αυτα και αν ειναι καλο η κακο.Ευχαριστω πολυ

ιωαννιδης

ΓιώργοςΜέλος
13/05/2005, 15:07:07
Μαγεία ειναι η πρακτική (δυναμική - επαναληψης , συγκεντρωσης , παρατηρησης) του να δίνουμε σημασία στα πραγματα που μας συμβαίνουν (για να μπορουμε να τα αλλαξουμε με την Θεληση μας αργοτερα )

το ερώτημα ειναι τι Θέλεις/Πιστευεις να σημαινουν ολα αυτα για ΣΕΝΑ

Γιώργος
μεγας μαγιστρος του Ηγουμενίου των βυΖΙΩΝ

13/05/2005, 18:02:09
Γειά σου iskantar.
Προσωπικά, πιστεύω την εκδοχή με τη γάτα. Άσε που οι περισσότερες έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση σε καπώ αυτοκινήτων, σέλες μοτοσυκλετών, κ.λπ.
Γιατί να μην χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό σου για τραπέζι της;

Πάντως, γενικά θα σε συμβούλευα να μη δώσεις πολύ μεγάλη σημασία στο γεγονός, διότι συνήθως η σκέψη μας επάνω σε τέτοια γεγονόντα, τα κάνει πιο δυνατά και πολύ συχνά είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να τεθούν σε λειτουργία.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, που πολλές από τις περιπτώσεις μαγγανείας (κι όχι μαγείας) γίνονται με τέτοιο τρόπο, που το θύμα να μπορέσει να δει τα περίεργα αντικείμενα (σαπούνια, κεριά, αίματα, κ.λπ). Στοχεύουν στο θύμα, έχοντας ως βασικό μηχανισμό, τις εντυπώσεις που θα προκαλέσει η "τυχαία" ανακάλυψή τους!

Το θέμα αυτό που άνοιξες, μεταφέρεται στη θεματική ενότητα:
.-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
(από την ενότητα "Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.")

κι επίσης, μετονομάζεται σε:
"Περίεργο περιστατικό: πρόκειται για μαγεία;"
από
"Μαγεία" που ήταν ο αρχικός του τίτλος, λόγω της ύπαρξης και άλλων θεμάτων με αυτόν τον τίτλο στα forums, τα οποία πραγματεύονται το αντικείμενο της μαγείας με πιο θεωρητικό τρόπο.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

hantokΜέλος
14/05/2005, 06:04:59
mia mera ida mia gata na mou katourai to amaksi ti lete prokite gia magia giati sinithos auto to kanoun i skili
LoucasΜέλος
14/05/2005, 15:04:57
Πάντως, γενικά θα σε συμβούλευα να μη δώσεις πολύ μεγάλη σημασία στο γεγονός, διότι συνήθως η σκέψη μας επάνω σε τέτοια γεγονόντα, τα κάνει πιο δυνατά και πολύ συχνά είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να τεθούν σε λειτουργία.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, που πολλές από τις περιπτώσεις μαγγανείας (κι όχι μαγείας) γίνονται με τέτοιο τρόπο, που το θύμα να μπορέσει να δει τα περίεργα αντικείμενα (σαπούνια, κεριά, αίματα, κ.λπ). Στοχεύουν στο θύμα, έχοντας ως βασικό μηχανισμό, τις εντυπώσεις που θα προκαλέσει η "τυχαία" ανακάλυψή τους!

Συμφωνό απόλυτα με την αμαλία.

Μην τους δώσεις καμία σημασία είτε εγιναν τυχαία είτε όχι.

Θες να πετύχεις πάλεψε.
Θες να μάθεις διάβασε.
Θες να χαρείς την ζωή... τότε απλώς χαμογέλα και
μην την πάρεις και πολύ
στα σοβαρά.

14/05/2005, 17:02:22
hantok
το να ειρωνεύεσαι, άντε να το δεχτούμε...
αλλά να ειρωνεύεσαι στα greeklish...

Ε, αυτό πάει πολύ!!!

Στο επόμενο μήνυμά σου θα σε παρακαλέσω να χρησιμοποιήσεις την ελληνική γλώσσα για να εκθέσεις την άποψή σου.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

undeafetedΜέλος
14/05/2005, 17:49:04
δεν νομιζω οτι ειναι μαγεια.μαλλον προκειτε για καποια ανοητη φαρσα.ετσι οπως το περιγραφεις δεν θα ηταν δυσκολο καποιος διεστραμενος να βαλει εντοσθια μια κοτας για παραδειχμα στον ουρανο του αμαξιου και μετα να ριξει λιγο αιμα.αυτο που λες εγινε χθες δηλαδη λιγες μερες μετα το πασχα.σιγουρα καποιου του περισεψε κατσικι και αποφασισε να σου κανει ενα βλακωδες αστειο

dark banishing

sanomiKΝέο Μέλος
15/05/2005, 01:03:41
Ενα σκοπιμο ερωτημα θα ηταν εαν το αυτοκινητο ηταν σταθμευμενο σε χωρο που εχει κινηση ή οχι;επισης πιστευεις οτι θα ηθελε κανεις να σου κανει κακο;γιατι και "μαγος" να το εκανε,δεν θα το εκανε για να περασει η ωρα του,υποθετω..
tptΜέλος
16/05/2005, 10:01:31
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ.ΜΗΝ ΔΩΣΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ "ΠΕΡΙΕΡΓΑ".
ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑ 99% ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΑ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.
16/05/2005, 18:50:26
Προσωπικά δεν ξέρω να γινεται μαγγανία με εντοσθια ζώου. Αυτά παραδοσιακά τα χρησιμοποιούσαν για μαντεία, ακόμα και οταν το ζώο ήταν προϊον θυσίας σε κάποιο Θεό.

Ο ΦΟΒΟΣ είναι κακός σύντροφος. Αποκλείω το γεγονός να είναι μαγεία, συμφωνώ με την Αμαλία σε όλα τα υπόλοιπα.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
ConquerorΜέλος
17/05/2005, 08:51:14
quote:
hantok
το να ειρωνεύεσαι, άντε να το δεχτούμε...
αλλά να ειρωνεύεσαι στα greeklish...

Ε, αυτό πάει πολύ!!!

χαχαχαχαχαχαχ

..Learn to listen and you will learn to learn...

stemixΜέλος
17/05/2005, 10:33:13
Φίλε iskantar ηρέμησε. Καμιά φορά αυτά που βλέπουμε είναι τελείως διαφορετικά από την πραγματικότητα.
Για παράδειγμα τώρα που μου το θύμισες, ένα βράδυ καθόμουν στο μπαλκόνι του σπιτιού μου μαζί με μία φίλη μου, η οποία έβγαλε παπούτσια και κάλτσες και τα άφησε εκεί. Αργότερα όταν πήγε να τα φορέσει, η μία κάλτσα ήταν άφαντη. Πιθανότατα φύσηξε αέρας. Το πρωί, όταν πήγα να φύγω για δουλειά, βλέπω μια γυναίκα που έμενε δίπλα, αλαφιασμένη να φωνάζει ότι της κάνουν μάγια και ο άντρας της να πιάνει με ένα ξύλο την κάλτσα της φίλης μου και να την πετάει στην απέναντι αυλή, η κάτοχος της οποίας, πανικόβλητη να ωρύεται που της μεταφέρουν τα μάγια στο δικό της σπίτι.
Εγώ φυσικά έκανα τον κινέζο . Αυτοί όλοι είχαν μετατραπεί σε Ούννους . Που να τολμήσω να τους εξηγήσω . Την ίδια μέρα είχαν φέρει παπά για ευχέλαιο.
Χωρίς να μπορώ να αποκλείσω τπτ, γιατί υπάρχουν και περίεργοι άνθρωποι και γιατί δεν μπορώ να ξέρω την ιδιωτική σου ζωή (αν δλδ υπάρχουν άτομα που θα ήθελαν να σε βλάψουν με τέτοιο τρόπο) θα σου πρότεινα να μην το σκέφτεσαι και πολύ. Συχνά την απλούστερη εξήγηση δεν μπορούμε να την δούμε…

Edited by - stemix on 17/05/2005 10:41:30

oneiric1Μέλος
17/05/2005, 10:48:35
Θα ήθελα και ‘γω να διηγηθώ μια ιστορία που έζησα στο παρελθόν.

Πριν αρκετά χρόνια, περιμένοντας έναν φίλο να τελειώσει από την δουλειά του (εργαζόταν σ’ ένα club) είδα κάτι που ακόμα θυμάμαι.

Ήταν περίπου 4 τα ξημερώματα και δεν υπήρχε μεγάλη κυκλοφορία στον δρόμο όπου περίμενα (μέσα στο αυτοκίνητο). Ξαφνικά βλέπω ένα αμάξι να σταματάει και να βγαίνει από μέσα μία κοπέλα κρατώντας ένα μπουκάλι (κάτι σαν οινόπνευμα). Την βλέπω λοιπόν να πηγαίνει και να ραντίζει ολόκληρο το αυτοκίνητο (επάνω, κάτω, μπρος, πίσω) μ αυτό το υγρό που περιείχε το μπουκάλι, ενός νεαρού που επίσης εργαζόταν στο συγκεκριμένο club και γνώριζα. Τελείωσε, κοιτάζοντας πάντα γύρω της μήπως την έβλεπε κανείς, μπήκε στο αμάξι της και έφυγε.

Στην αρχή τρόμαξα πολύ αφού το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν πως έριχνε κάποιο εύφλεκτο υλικό (ξέρω ότι είναι ανοησία αλλά αυτό σκέφτηκα πρώτα!). Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν κάποια κοπέλα η οποία είχε χωρίσει με το νεαρό ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και τον πίεζε καιρό για επανασύνδεση.

Θα μου πεις, «ωραία, τι το περίεργο είχε αυτό το γεγονός και θα το θυμάσαι τόσο έντονα?! Ειλικρινά μέχρι εκείνη την στιγμή φανταζόμουν ότι νέοι και «μοντέρνοι» άνθρωποι των καιρών μας δεν πιστεύουν σε «μάγεια / μαγγανείες» κλπ., για να «καλυτερεύσουν την ζωή τους... Ήταν απίστευτο ....

* Ειρήνη *

~ Love is the only truth ~

stratis79Μέλος
19/05/2005, 15:35:21
φίλε iskantar ίσως πράγματι να πρόκειται για μαγεία. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος θέλει το κακό σου. Ακόμα όμως κι αν όντως είναι μαγεία και όχι τυχαίο περιστατικό, να ξέρεις ότι τα μάγια δεν πιάνουν σε άτομα που είναι κοντά στην Πίστη και προσεύχονται. Όπου υπάρχει Χριστός, δε χωράει ο διάβολος
undeafetedΜέλος
19/05/2005, 19:05:02
οπου υπαρχει ο θεος δεν χωραει ο διαβολος"

εισαι σιγουρος για αυτο?

"σιγουρα καποιος θελει να σου κανει μαγια"

ελα τωρα μην ακουω βλακειες.αλιμονο αν τα μαγια γινοντουσαν ετσι.και γιατι καποιος που θελει να κανει κακο να παρει τον δυσκολο δρομο της μαγειας ενω μπορει να παρει ενα μαχαιρι και αν κανε

ι το ιδιο κακο.

[img]http://www.wfu.edu/~matthetl/sunrise/angels/Mihaly.Zichy.lucifer.jpg[img]

undeafetedΜέλος
19/05/2005, 19:07:35
οπα βιαστηκα εκει που λεει "σιγουρα καποιος θελει να σου κανει μαγια " βαλε "αν ομως και οντως ειναι μαγεια"

20/05/2005, 09:38:17
Γεια σας.Δεν ειχα ασχοληθει ποτε με το θεμα μαγεια ωσπου μου συνεβει κατι περιεργο.Σε καποια περιπτωση της ζωης μου αντεδρασα κατα τροπο τελειως αντιθετο με μενα.Ηταν σαν να δεχομαι εντολες απο καποιον μεσα στο μυα
λο μου .Καταλαβενα οτι ολο ηταν παραλογο αλλα δεν μπορουσα να αντιδρασω.Εκεινη την εποχη ενεπλακην με ατομα που ειχαν σχεση με τον εσωτερισμο .Πιθανως ανθυποβληθηκα,δεν ξερω.Οταν καποια στιγμη απελπιστας ρωτησα ενα ατομο απο αυτα αν ελεγχει το μυαλο μου, ενω περιμενα να γελασει και να με ρωτησει τουλαγχιστον τι εννοω[ ακονα δεν ξερω πως ρωτησα κατι τετοιο],μου απαντησε θυμωνενο οτι το κατηγορουσα οτι ειχε κακη προθεση...Ειδα και επαθα να συνελθω απο την ενταση και την καταθληψη που αν3εξηγητα ειχε διημιουργηθει.
Ξερει κανεις να μου πει πως ξεχωριζουμε την ψευδαισθηση απο την υποβολη η την μαγεια
undeafetedΜέλος
20/05/2005, 11:51:36
φιλε nst το αν ελεγχει καποιος το μυαλο καποιου ειναι πραγματικα πολυ δυκολο.νομιζω οτι ηταν λαθος που ρωτησες επειδη ακομα και αν το εκανε αποκλειεται να σου ελεγε "ναι εγω το εκανα "μ οποτε η ερωτηση ειχε μονο μια απαντηση.στον κοσμο υπαρχουν πολλα περιεργα πραγματα.ολα ειναι μαγεια.αν πηγαινες σε εναν ινδιανο και του εδειχνες τον μαγνητη θα το θεωρουσε μαγεια.αλλωστε οταν πηγε ο κορτεζ τον νομιζαν για θεο.μεχρι και η επιστηση "μαγεια"ειναι.για το περιστατικο σου τωρα υπαρχουν πολλες εκδοχες.αλλα πρωτα πρεπει να ξερουμε για αυτη την περιπτωση.εισουν νευαριασμενος τοτε? ενιωθες οργη η κανενα πολυ εντονο συναισθημα οταν εγινε αυτο?

20/05/2005, 16:18:09
Ευχαριστω που μου απαντησες.Ειχα πολυ εντονη καταθλιψη και ενιωθα απογνωση.Το καταλαβαινα οτι ρωταγα κατι εξωφρενικο αλλα απο τερας λογικης που ειμουνα εβλεπα να εχω μετατραπει σε κατι ακρως ευσυγκινητο .Επιπλεον οι αντιδρασεις μου ηταν εξω απο μενα.Ισως ειχα επηρρεαστει και απο το γεγονος οτι τα εν λογω ατομα συμμετειχαν σε πνευματιστικες συγκεντρωσεις [ενα απο αυτα ελεγε οτι εβλεπε τη νυχτα να κυκλοφορουν γυρω του πνευματα.Ισως φαινομαι ηλιθια η αφελης αλλα πρεπει να δωσω δυο στοιχεια ακομα.1]Ποτε πριν εγω δεν ειχα ασχοληθει νε τον εσωτερισμο,ειχα βεβαια ανησυχιες μεταφυσικες αλλα δεν ειχα ερευνησει.Με το ενα απο αυτα τα ατομα συνεργαζομασταν στον επαγγελματικο χωρο φιλικα αλλα και τυπικα μαζι Λιγο πριν φυγει απο εκει μου εδωσε να διαβασω μερικα βιβλια απο καποια σχολη εσωτερισμου και να ακουσω ενα CD.Απο εκει και μετα [ασχετα αν εκεινη την εποχη
αμφιβαλλω αν καταλαβα τι διαπαγματευονταν τα βιβλια]μου ειχε γινειεμμονη ιδεα.Ηθελα να φυγω απο την οικογενεια μου [καποια στιγμη απεχθενομουν και τα πιο οικεια μου ατομα]και να βρισκομαι συνεχεια μαζι τους.Πρεπει να πω οτι παντα ειμουν κατα της συμμετοχης σε οργανωσεις και συλλογους.Το μονο που με εβγαλε απο ολο αυτο ηταν η αναμνηση του εαυτου μου και μια εσωτερικη φωνη που μου ελεγε να μην κανω τιποτα.Τωρα αν και εχω διαβασει και εσωτερισμο και ψυχολογια και φυσιολογια ειμαι μεν παλι οπως παλια αλλα μετα απο ενα χρονο αναζητησης τρομαζω οταν θυμαμαι τι εκενα τοτε και κυριως τι σκεπτομουν...Πως βαζουμε τονους και ερωτηματικο στα κειμενα
undeafetedΜέλος
21/05/2005, 12:31:06
Ωχ σορυ νομιζα ότι εισουν ατρας.λοιπον τωρα στο θεμα.ειπες ότι ειχες πολύ εντονη καταθλιψη και ενιωθες απογνωση.γενικως τα ακραια συναισθηματα μπορουν να οδηγησουν στα μεταφυσικα φαινομενα.ειπες επισης ότι τα εν λογω ατομα που εισασταν και γνωστοι επερναν μερος σε πνευματιστικες συκεντρωσεις. Δηλαδη τι πνευματιστικες συκεντρωσεις? Κανανε βουντου με κουκλες? Τι ακριβως ξερεις για αυτές τις συκεντρωσεις? Δεν φαινεσαι καθολου ηλιθια και δωσε οσα στοιχεια θες.ειπες ότι καποια στιγμη ενας σου χαρισε κατι βιβλια τα οποια διαβασες και σου εγινε εμμονη ιδεα.μμμμ εδώ ειμαι σχεδον σιγουρος ότι τα βιβλια δεν ηταν και τοσο αξιολογα αλλα μαλλον εντυπωσιακα ώστε να σου γινει εμμονη ιδεα.κατι βασικο για οποιον ασχολειτε με αυτά είναι τα πρωτα του βιβλια αν είναι και καλα εως οτου και μπορει να κρινει τι διαβαζει.αλλα ειπες ότι στην συνεχεια ασχοληθεηκες πολύ αρα θα με καταλαβαινεις.η φωνη που σου ελεγε να γυρισεις πισω ηταν σιγουρα ο ευατος σου που πιθανον να σε εσωσε και από κατι που μονο εκεινος ειχε δει.πολλες φορες ο εσωτερικος μας εαυτος προβλεπει μερικα πραγματα και μας προλαβαινει από τις λαθος κινησεις.ξερεις ποσες φορες εχω πει «αχ να μπορουσα να γυρισω τον χρονο πισω» κάθε φορα που κατι γινεται και αποτυγχανω σε κατι.και μετα από καιρο λεω «λοιπον πολύ καλυτερα που εγινε ετσι» μου εχει συμβει πολλες φορες. Α και για ντα ερωτηματικα είναι πολύ ευκολο.στο πληκτρολογιο εκει που είναι το Μ 3 κουμπια δεξια είναι το ερωτηματικο.πρεπει να εχεις κρατημενο το shift την ωρα που θα πατας το ερωτηματικο.