ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

scully4 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
scullyΜέλος
06/12/2003, 09:29:19
quote:
Αναρωτιεμαι γιατι ο ανθρωπος να γερναει.

Εγω το βλεπω πολυ απλα. Σκεφτομαι πως ολα τα ζωα γερνουν και τελικα πεθαινουν. Ετσι κι εμεις...απλα...ακολουθουμε τον κυκλο!
δεν το βλεπω σαν τιμωρια!

Στην Αφρικη θα παω με τους Massai

NeosΜέλος
06/12/2003, 09:34:24
καλά μας δουλευέτε?
συνέχεια παρατηρώ σχολια του τύπου "ο Θεός ειπε"
το παληκάρι που μπηκε και εθεσε τα ερωτηματα του διοτι δέν τον "γεμιζουν" οι απαντησεις των θρησκειών γενικά.
και εσεις του απανταντε με "ο Θεος ειπε" ΤΙ ΕΙΠΕ? ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΕΙΠΕ?

Μην τρελαθουμε τωρα...

Δολοφόνησε ο μωησης εναν αιγυπτιο, το μετανιωσε και καπακι του μιλά ο ΘΕΟΣ σε προσωπικο επιπεδο!(και θα κάτσω να το πιστεψω? επειδή ήθελαν οι εβραιοι ενα στηριγμα στην επανασταση τους εναντιον των φαραω "βρηκαν" το θεο face to face για να τους βοηθησει...και θα κάτσω να το πιστεψω?)

Μετά λέτε,
"γιατι(?) να αναφέρουν τα ευαγγελια τους γαλαξιες τους δεινοσαυρους και οτι αλλο επιστημονικά αποδεδειγμενο, αφού δεν θα μπορουσαν να το κατανοησουν οι ανθρωποι της εποχης"
και μετά μας αναφέρετε πόσες μερες χρειαστηκε ο ΘΕΟΣ να φτιαξει το ουρανο την γη και με τί σειρά τα έκανε και πώς διημηουγησε τον άνρωπο(με λεπτομέρειες,πολύ ισχυρές βεβαια ε? με πηλούς κτλ)!!!

ο ΘΕΟΣ ΑΝ υπάρχει δεν ειναι αυτός που όλοι νομιζετε...τί νομιζετε βεβαια αυτά που σας έχουν πει...

Σκεφθητε ο ανθρωπος δεν ειναι τίποτα αλλο απο αναμνήσεις...

ο ΠΙΟ εξυπνος ειναι αυτός που θυμάτε καλυτερα και συνδιαζει αυτα που θυμάτε με κατανοητους τρόπους...

Θελετε να μάθετε αν υπάρχουν όλα? θα πεθάνετε και θα μάθετε!

scullyΜέλος
06/12/2003, 11:56:40
quote:
Θελετε να μάθετε αν υπάρχουν όλα? θα πεθάνετε και θα μάθετε!

Mεχρι τοτε...ποιος ζει ποιος πεθαιμει...!

VIKINGΜέλος
06/12/2003, 16:32:20
quote:

quote:
Αναρωτιεμαι γιατι ο ανθρωπος να γερναει.

Εγω το βλεπω πολυ απλα. Σκεφτομαι πως ολα τα ζωα γερνουν και τελικα πεθαινουν. Ετσι κι εμεις...απλα...ακολουθουμε τον κυκλο!
δεν το βλεπω σαν τιμωρια!

Ax,scully γιατι επανεφερες το θεμα αυτο.Ηταν το θεμα που πρωτοανοιξα
οταν εγινα μελος του Φορουμ.Εχω αναθεωρησει ορισμενες θεσεις.Πρωτα
απο ολα στο γιατι γερναμε συμφωνω σε αυτα που λες,οτι ακολουθουμε τον κυκλο τον οποιο ακολουθουν ολα τα μερη και οντα του Συμπαντος απο
τα κατωτερα ειδη εως τους πλανητες και τα αστρα.Ισως μας προετοιμαζει
η φυση με τα γηρατεια να δεχτουμε τον θανατο.

Δευτερον εχω μελετησει αρκετα θεματα στο Φορουμ και πιστευω οτι ολα
τα ιερα κειμενα των λαων(βιβλος,κορανι,βεδες) περιεχουν αλληγοριες
και ισως κρυμμενες αληθειες και πιστευω οτι ολες οι θρησκειες στοχευουν στην ηθικοποιηση του ανθρωπου.Οπως εχω ξαναπει
δεν ειμαι θρησκος.Αλλα πιστευω οτι υπαρχει κατι που ρυθμιζει
τα παντα στο Συμπαν και απο οπου εκπορευεται η ζωη.Φυσικα υπαρχουν
χιλιαδες ερωτηματα τα οποια με προβληματιζουν οπως και καθε σκεπτομενο ανθρωπο και για τα οποια δεν νομιζω οτι θα βρουμε απαντησεις απο καμια θρησκεια,απο κανεναν επιστημονα.Οσο για
την καθε Εκκλησια που καμια σχεση δεν εχει με το αληθινο πνευμα των θρησκειων θεωρω οτι λειτουργει σαν κερδοσκοπικη επιχειρηση.

quote:
Μιλάς για ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ μεταξύ των θρησκειών...
Χμμμμ, πράγματι ΑΝ μείνεις στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ και ΝΕΚΡΟ τυπολατρικό τελετουργικών ΟΛΩΝ των θρησκειών, πράγματι θα βρείς ΚΑΙ διαφορές ΚΑΙ αντιφάσεις...

Αλλά φίλε μου ΑΝ ξεφύγεις απο τα στείρα λόγια και ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙΣ στο ΒΑΘΟΣ και στην ΟΥΣΙΑ των ζωοποιών λόγων των ΟΝΤΩΝ που θέσπισαν τις θρησκείες, υποθέτω ότι θα ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ τις όποιες ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ πραγματικά διακρίνεις...

O ΦΙΛΟς Κελσος ισως εχει δικιο σε αυτα που λεει.

quote:
ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ

αλλά αυτοί (τα ιερατεία) ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

Πολυ σωστος.

quote:
Γιατί η Γή να πεθάνει..?Γιατί ότι γεννιέται πεθαίνει, αφού δεν είμαστε θεοί..Ο Θάνατος όμως είναι η αλλαγή μίας κατάστασης..Τι και έαν η Γη πεθάνει εκκατομύρια πλανήτες μετετρέπονται σε μάυρες τρύπες κάθε μέρα, και άλλοι τόσοι γεννιούνται..Επειδή ο άνθρωπος κατοικεί πανω στην γή..?Μα το ΟΛΟΝ δεν φτιάχτηκε για τον άνθρωπο αλλά ο άνθρωπος απο και για το ΟΛΟΝ. Το ίδιο σκεπτικό θα είχαν ενδεχωμένως και οι βάτραχοι εάν η λιμνούλα τους το καλοκαίρι εξατμιζόταν, καταδικάζοντας τους σε θάνατο...

Η γή είναι μία απο τις αναρύθμητες μορφικές καταστάσεις του σύμπαντος, η οποία φιλοξενεί πάνω της κάποιες συγκεκριμένες μορφές ύπαρξης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και μοναδικές.

Συμφωνω στο οτι το ΟΛΟΝ δεν φτιαχτηκε για τον ανθρωπο.Αλλωστε ας μην
ξεχναμε οτι ολες οι θρησκειες ειναι ανθρωποκεντρικες και οι περισσοτεροι νομιζουν οτι τα παντα στο Συμπαν γινονται για τον ανθρωπο.Εγω νομιζω οτι ο ανθρωπος ειναι μερος της φυσης οπως
ειναι και ολα τα ζωα και δεν ειμαστε κατι ανωτερο.
Τωρα στο ερωτημα αν υπαρχει ζωη μετα το θανατο εχω να πω οτι
δεν αποκλειω την μετενσαρκωση.Ισως να εχουν δικιο σε πολλα οι
Βουδιστες.
Αλλα δεν πιστευω σε κολασεις,παραδεισους,φτερωτους αγγελους και δαιμονες.Δεν πιστευω στα θαυματα με την εννοια της παρουσιας καποιου
Θεου στα δρωμενα της ζωης αλλα θεωρω οτι ολα αυτα που ονομαζουμε
θαυματα εχουν να κανουν με τις δυναμεις του ανθρωπου.Αλλωστε οπως
θα θυμαστε ο Βουδας ειχε πει πως ολοι μπορουμε να γινουμε Βουδες.
Αρα μπορουμε να τελειοποιηθουμε σαν οντα.