ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! ! ! Νο 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! ! ! Νο 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

kapodistria42 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
19/11/2010, 12:45:37
...γλυκιά μου! !!!

promitheus90Μέλος
19/11/2010, 12:54:47
Καλησπερίζω!

Θα διαφωνήσω με την Καποδίστρια ως προς ένα θέμα.Δεν είναι μόνο ο σκοταδισμός του χριστιανισμού που διέκοψε τη διάδοση του υψηλού πνεύματος(καθότι για μένα είναι ανόητο να λέγεται πλέον μόνο ελληνικό).Βεβαίως και ο χριστιανισμός που έκανε θραύση στην ευρώπη κατά το μεσαίωνα ήθελε ή ακόμα καλύτερα εκμεταλλεύθηκε εξ ολοκλήρου την παρακμή-θάνατο των αρχαίων-παγανιστικών θρησκειών.Ωστόσο από μια κεκτημένη ταχύτητα που θα μπορούσε να ονομασθεί "ηλιθιότητα" ή "φανατισμός",έγινε σύνδεση των παρακμαζόντων θρησκειών με τη φιλοσοφία,την επιστήμη και γενικά με ό,τι είχε σχέση με τους αρχαίους καιρούς.

Άλλη δικαιολογία που ακούω και με πιάνουν τα γέλια είναι ότι με τα 400 χρόνια τουρκοκρατίας οι Τούρκοι μας μπολιάσανε αυτό το γύφτικο που έχει σήμερα ο νεοελληνο-ελληναράδικος χαρακτήρας μας.Γελάω και με αυτό.

Και οι δύο εκδοχές είναι υπεκφυγή και φυγοπονία,όπως γενικά πιστεύω ότι είναι το να ψάχνεις τι έφταιξε και όχι πώς να απαλλαχθείς από αυτή την κατάσταση.

Αυτές τώρα είναι σκέψεις μου.Μήπως το ελληνικό πνεύμα επειδή ακριβώς δεν περικλείει μόνο μέσα του τους Έλληνες αλλά όλο τον κόσμο,έπρεπε κάποια στιγμή να γίνει φάρος και για τον υπόλοιπο κόσμο;(αποτέλεσμα η Αναγέννηση,ο διαφωτισμός και οι λοιπές επαναστάσεις της Δύσης);Μήπως είναι απλά η σκέψη του ανθρώπου γενικά που δημιούργησε αυτό το θησαυρό σοφίας και όχι κάτι ξεχωριστό στο γονιδίωμα του Έλληνα;Μήπως οι δυτικοί είχαν περισσότερη μαγκιά να εφαρμόζουν τα όσα έμαθαν από τους σοφούς και να διεκδικήσουν έπειτα και το copyright;

Εν τέλει,αν είναι όλος αυτός ο φιλοσοφικός στοχαμός να αποφέρει κάπου,ας είναι για τη βελτίωση του ελληνικού κράτους,για να φορολογείστε λιγότερο,να αμοίβεστε περισσότερο,να εξασφαλίσετε καλύτερο βιοτικό είπεδο και να μορφώνεστε καλύτερα,παρά να χρησιμοποιείτε τα πάντα για τη διαμόρφωση μια ςεθνικής ταυτότητας.

Θέλουμε δε θέλουμε τα έθνη είναι ιδέες και μόνο.Η υλική τους υπόσταση επιτυγχάνεται με το κράτος.Αλλά με ένα κράτος μπάχαλο,τι έθνος ακριβώς θέλουμε;

promitheus90Μέλος
19/11/2010, 12:59:17
Από την άλλη,για να τα λέμε και όλα.Σε καμία περίπτωση δεν είναι η Ευρώπη,η Ε.Ε. και γενικά η Δύση που εκπροσωπεί σήμερα τις αρχές και τα ιδανικά της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας.Η πολιτεία του Πλάτωνα π.χ. δε θα έλεγα ότι είναι και το πρώτο εγχειρίδιο που γράφτηκε για τον καπιταλισμό.Και γενικά από καπιταλιστικά κράτη που απαξιώνουν τον άνθρωπο,την πνευματική,κοινωνική του ανάπτυξη και κατά κύριο λόγο την εργασία του,δεν βαδίζουν στο δρόμο του Ανθρωπισμού όπως έκαναν οι αναγεννησιακοί.

19/11/2010, 13:16:15
quote:
Θέλουμε δε θέλουμε τα έθνη είναι ιδέες και μόνο.Η υλική τους υπόσταση επιτυγχάνεται με το κράτος.Αλλά με ένα κράτος μπάχαλο,τι έθνος ακριβώς θέλουμε;
Λάθος φίλτατε!
Τα ένθη είναι θρησκεία και μόνο!
Η "υλική τους υπόσταση" υπαγορεύεται από τις επιταγές της θρησκείας.
Τα ήθη και τα έθιμα.
Θέλουμε θρησκεία που να αποτρέπει από την βλακεία.

promitheus90Μέλος
19/11/2010, 13:23:51
Είναι απολυτο αυτό που λες αγαπητέ Αίολε.Και λογικά παράλογο...Τα έθνη είναι θρησκεία(;;;).

Όλοι αναγνωρίζουμε ότι έθνος είναι η ενότητα μια ςομάδας ανθρώπων με κοινά χαρακτηριστικά πολιτισμού.Τέτοια δεν είναι μόνο οι θρησκευτικές πεποιθήσεις.Είναι η γλώσσα,ήθη και άλλα.

Επιπλέον,σε ένα διεθνές δικαστήριο δε θα μας εκπροσωπήσει ο Jeronimo.Εκπρόσωποι του ελληνικού κράτους θα μας εκπροσωπήσουν.

Εγώ γενικά θέλω και κράτος και θρησκεία και ο,τιδήποτε αποτρεπτικό της βλακείας.Όλα τα δέχομαι...

Edited by - promitheus90 on 19/11/2010 13:24:15

19/11/2010, 13:29:49
Για έθνος μιλάμε φίλε μου. Οχι για κράτος.
Και ένα έθνος το χαρακτηρίζουν τα ήθη κι έθιμά του, που απορρέουν αποκλειστικά από την θρησκεία.
Από πόυ αλλού θα μπορόυσαν να πηγάζουν;

promitheus90Μέλος
19/11/2010, 13:48:47
Για τη γλώσσα τι έχεις να πεις όμως;Δεν αποτεέί κι αυτή κομμάτι του έθνους;Γιατί έτσι πέφτεις στο λογικό σφάλμα ότι και οι Ρώσοι,ως ορθόδοξοι χριστιανοί είναι και Έλληνες.Η θρησκεία από μόνη της και ό,τι άλλο συνεπάγεται δεν διαμορφώνει έθνος.

19/11/2010, 14:02:04
Η γλώσσα προσδιορίζει την καταγωγή, διαμονή, κλπ. Δηλαδή το κράτος.
Αλλως τε, όποιος μιλάει Αγγλικά είναι Εγγλέζος; Οχι βέβαια...

Δεν υπάρχουν Ρώσοι και Ελληνες. ΧΟ υπάρχουν.
ΚΟΙΝΑ ΗΘΗ ΚΙ ΕΘΙΜΑ!

Edited by - Αίολος on 19/11/2010 14:16:12

19/11/2010, 14:04:36
quote:

quote:
Τα ερωτήματα του Πλάτωνα και η συνεχής απορία του , έγιναν πηγή έμπνευσης για τους Πρωτοχριστιανούς ... υποστασιοποιώντας τον διάβολο και τα έργα του , φέρνοντας τον στην ζωή μας...!!!
Οχι ρε! Ο Σωκράτης! Ο Διάβολος!
Χααχαχα!
Ομολογώ ότι κάποιον μου θυμίζεις έντονα...
quote:
το κακό όμως έχει αλλού τις ρίζες του και όχι στον Θεό....
Στην βλακεία ίσως;

Η Παλαιά διαθήκη καλλιεργεί την εντύπωση ότι ο Ιεχωβάς ... όπως και ο ένας Θεός των Αιγυπτίων , ήταν υπεύθυνος για τα πάντα στην γή και την κρατούσε σε ισορροπία μέσω του νόμου που ο ίδιος παρέδωσε στον Μωϋσή...

Εγώ είμαι ο "ανυπέρβλητος Ιεχωβάς" καυχιέται -ταπεινότητα και μετριοφροσύνη...- στον Ησαϊα {45:7} .

Εγώ δημιουργώ το φώς και το σκοτάδι -καλό και το κακό- εγώ την καλοτυχία ... εγώ και την κακοτυχία...ΕΓΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...

Είναι φανερό , ότι δεν αφήνει κανένα περιθώριο για κάποια άλλη "ΑΝΏΤΕΡΗ ΔΎΝΑΜΗ" που θα προσέγγιζε μια προσωποποίηση του κακού...

"Και πάντας τους Βασιλείς αυτών και την γήν αυτών ΕΠΑΤΑΞΕΝ ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΣΑΠΑΞ ΟΤΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΕΠΟΛΕΜΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ"
Ιησούς του Ναυί 10:24 -3.

Οι πρωτοχριστιανοί λοιπόν αναγκάσθηκαν να διαφοροποιηθούν απο την επίσημη Θρησκεία των Ιουδαίων αναγκαστικά και εισήγαγαν στο νέο δόγμα , νέες εμπνεύσεις βιβλικών περιγραφών μαζί με πολλά άλλα υιοθετημένα στοιχεία απο την Θρησκεία των Αρχαιων Ελλήνων...και της Αιγυπτιακής ιδέας του "Μα'ατ" δια μέσου του Ησαϊα {Ησαϊας 11:6-9}.

Ειδικότερα στην σύγχρονη εποχή , όπου εντάσσουν και την ψυχολογία αλλα και ψυχολογικούς όρους -στρεβλωμένους και κακέκτυπα των επισήμων επιστημονικών- δημιουργούν και θα δημιουργήσουν περαιτέρω σύγχυση και τάσεις ευτελισμού των όσων έλεγαν...προέλεγαν και τώρα λένε -πλέον- με διαφορετικό τρόπο ...!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
19/11/2010, 14:13:41
...και ο φουκαράς ο Σωκράτης που κολλάει λεβεντιά μου;

Ομολογώ ότι στην ιουδαιολογία είσαι ασυνήθιστα σαφής...

geo1980Νέο Μέλος
24/03/2004, 01:43:48
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ Η ΣΤΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΟΤΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ!ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ Η ΒΑΣΙΚΗ ΤΡΟΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΑΔΙ!ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ!ΕΓΡΑΦΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ!ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΑΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ!ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

savelΜέλος
05/04/2004, 19:48:38

ELEOS RE PEDIA ,
MA OUTE MIA APANTISI?
ELEOS
ELEOS
ELEOS

05/04/2004, 22:04:46
Θα προσθέσω κάτι σχετικό.

Η ελιά και γενικά το ελαιόλαδο είναι ένα απο τα πιο υγιεινά λάδια στο κόσμο. Η Ελιά μεγαλώνει μόνο στη Μεσόγειο και στη Καλιφόρνια. Αλλά το καλύτερο σε ποιότητα είναι το ελληνικό που παράγεται στη Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

Το καλό ελαιόλαδο ξεχωρίζει απο το χρώμα του και την οξύτητα του...έχει χρώμα βαθύ, σχεδόν σαν σμαράγδι.

Στα αρχαία χρόνια οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το ελαιόλαδο ιερό και αποτελούσε το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής οικονομίας.

Η Αθήνα όταν έχασε τον εμφύλιο απο τους Σπαρτιάτες, της έκοψαν όλα τα ελαιόδεντρα με αποτέλεσμα να καταστραφεί η οικονομία της.

Τα ελαιόδεντρα παίρνουν πολύ καιρό να μεγαλώσουν και είναι δύσκολο να καλλιεργηθούν.

Επίσης η μεταφυσική έννοια του ελαιόλαδου αφορά τη σοφία που είναι η στοιχείο της θεάς Αθηνάς.

Στο καντήλι που ανάβουμε έχει ένα συγκεκριμένο συμβολισμό.

Το νερό στο πάτο συμβολίζει το υποσυνείδητο του ανθρώπου, το ελαιόλαδο
τη σοφία και τη γνώση και το αναμμένο φυτίλι τη θεϊκή γνώση.

Αυτά!

Κανείς άλλος;

giagiakaΜέλος
06/04/2004, 08:46:13
επισης να προσθεσω οτι ελια ειναι ενα απο τα καλυτερα φαρμακα στην εναλλακτικη θεραπευτικη !
βραζοντας 5 λεπτα χλωρα φυλλα ελιας με 1 κουταλακι λαδι ειναι το καλυτερο φαρμακο για τους υπερτασικους και για την χολιστερινη !

ασχετο αλλα θαυματουργο !

κανεις αλλος ?

I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life, and see if I could not learn what it had to teach, and not, when I came to die, to discover that I had not lived !!!

pappous_manowarΝέο Μέλος
06/04/2004, 10:30:28
giagiaka pou meneis?

-------------------------
Α_α_Β_β_Γ_γ_Δ_δ_Ε_ε_Ζ_ζ_Η_η_Θ_θ_Ι_ι_Κ_κ_Λ_λ_Μ_μ_Ν_ν_Ξ_ξ_Ο_ο_Π_π_Ρ_ρ_Σ_σ_Τ_τ_Υ_υ_Φ_φ_Χ_χ_Υ_υ_Ω_ω
τι παρατηρήτε;

giagiakaΜέλος
06/04/2004, 10:55:08
Σπιτι μου !!!!!!!

προς τι το ενδιαφερον ????????

:D :D :D:D:D:D

I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life, and see if I could not learn what it had to teach, and not, when I came to die, to discover that I had not lived !!!

ΘΝΗΤΟΣΝέο Μέλος
06/04/2004, 12:31:45
ΓΙΑΓΙΑΚΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ ΕΧΩ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ. ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

giagiakaΜέλος
06/04/2004, 13:21:19
Θνητε δεν θα το πιστεψεις αλλα κολλησε το μυαλο μου !

και να φανταστεις το φτιχνω καθε μερα στον μπαμπα μου !
βραζεις χλωρα φυλλα ελιας ( αν εχουν και ανθος ακομα καλυτερα) οπως βραζεις και το τσαι του βουνου και πινεις ενα ποτηρι καθε πρωι νηστικος !

περισσοτερες λεπτομερειες ομως θα σου γραψω αργα το βραδυ ή αυριο το πρωι για να ξαναδιαβασω λιγακι καθε ποτε για για ποσο καιρο το πινεις !
αποτελεσματικο για την πιεση ειναι και ενα ποτηρι χαμομηλι καθε βραδυ πριν κοιμηθεις !

εαν εχεις και χολιστερινη , ενα αλλο βοτανο που την κατεβαζει ειναι ο μαιντανος σε συνδυασμο με το σελινο ! ( ειναι και αυτο δοκιμασμενο και αποτελεσματικο )
θα βαζεις μεσα σε βραστο νερο 30 γραμ σελινο + μαιντανο και θα το αφηνεις 1 ωρα !
πινεις απο 1 ποτηρι την ημερα ΜΟΝΟ 3 φορες την εβδομαδα !

αυτα !

ελπιζω να σε βοηθησουν

ΘΝΗΤΟΣΝέο Μέλος
06/04/2004, 14:07:28
ΓΙΑΓΙΑΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΕΧΩ ΣΙΧΑΘΕΙ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΙΡΟΠΙΑ ΕΔΟ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΝΩ ΧΑΠΙΑ ΓΙΑ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΜΕΣΩΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ...

ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

giagiakaΜέλος
07/04/2004, 08:43:29
αγαπητε Θνητε καλημερα,
επανερχομαι στο θεμα της ελιας με οδηγιες !
για την πιεση βραζουμε 50-100γρ φρεσκια φλουδα ελιας ή 200 γρ χλωρα φυλλα σε ενα λιτρο νερο !
το σουρωνουμε και πινουμε απο 1 κρασοποτηρο 3 φορες την ημερα πριν το φαγητο .

επισης εαν πινεις πρωι και βραδυ απο 1 κουταλια σουπας ελαιολαδο διαλυμμενο με φρεσκο χυμο λεμονιου κατεβαζει και διαλυει την χοληστερινη !( καλο θα ηταν και στο νερο που πινεις να ριχνεις λιγες σταγονες απο λεμονι )

ευχομαι τα παραπανω να σε βοηθησουν !

φιλικα
γιαγιακα