ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΛΛΗΝ ΓΙΑ ΕΣΑΣ....? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΛΛΗΝ ΓΙΑ ΕΣΑΣ....? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

osiris_myth10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
osiris_mythΜέλος
10/01/2004, 15:22:54
ΤΟΥ ΚΙΤΣΟΥ Η ΜΑΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ.....
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ....

ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ "ΑΛΛΟΥ"......ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ....

Sir AuronΝέο Μέλος
10/01/2004, 23:36:27
ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ Ε;;;

Ειμαι εγω αλλου και εισαι εσυ αυτος που παταει στην πραγματικοτητα κανοντας σκεψεις οπως οτι οι Ελληνες ισως να προερχονται απο αλλο πλανητη και να εχουν ιδιαιτερες δυναμεις και αλλες παρωμιες φαντασιωσεις?
Τον καημενο......

osiris_mythΜέλος
11/01/2004, 12:22:15
ΚΑΗΜΕΝΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΣΕΝ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΟΥ ΟΥΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ. ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ Ή ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΣΕ ΚΑΤΙ.....

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ.....ΣΙΡΟΠΑΚΙ

alexeyev1970Μέλος
11/01/2004, 15:04:49
Για να προλάβω οποιαδήποτε παρεξήγηση θέλω να τονίσω κάτι. Είμαι κάτι παραπάνω από ευτυχισμένος που γεννήθηκα σ'αυτή τη χώρα κι όχι σε οποιαδήποτε άλλη.Η Ελλάδα έχει γεννήσει όχι μόνο ήρωες αλλά και τη λέξη ήρωας καθεαυτή. Αυτό και μόνο για μένα αρκεί. Όμως δε θα έπρεπε να μας διαφεύγει το γεγονός ότι η ίδια αυτή χώρα έχει γεννήσει και μερικούς από τους μεγαλύτερους ρουφιάνους.Μην ξεχνάτε την κατοχή , όπου Έλληνες καλυμμένοι με κουκούλες πήγαιναν παρέα με το ναζί Γερμανό και του υπέδειχναν τον εκάστοτε αντιστασιακό. Μην ξεχνάτε αυτόν που άνοιξε την κερκόπορτα. Μην ξεχνάτε τον Εφιάλτη , τους πολιτικούς του χτες , του σήμερα , του αύριο. Κι αυτοί - δυστυχώς - Έλληνες ήταν-είναι-θα είναι. Το θέμα είναι πόσο Έλληνας νιώθεις κι όχι που γεννήθηκες. Το θέμα με τους ομογενείς το έθιξα διότι ήταν μία προσωπική (και δύσκολη)εμπειρία που μου έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια και με ανάγκασε-ευτυχώς-να στρέψω το βλέμμα μου περισσότερο στον άνθρωπο κι όχι στην καταγωγή του. Και επίσης να υπενθυμίσω ότι οι γραφικότατοι τύποι που πουλάνε αρχαίο ελληνικό πνεύμα από τις εφημερίδες , τα περιοδικά , την τηλεόραση κλπ , βγάζουν λεφτά από αυτό ή χρηματοδοτούνται. Με τέτοιες συνθήκες νομίζω είναι πολύ εύκολο για όλους μας να γίνουμε εθνικιστές και υπερασπιστές του έθνους μας και να βάζουμε στο ίδιο σακί όλους τους υπόλοιπους. Δεν είμαι ανθέλληνας και μην εκλάβετε τα λόγια μου ως ανθελληνικά. Περιμένω απόψεις και γόνιμο διάλογο(που άλλωστε γίνεται).
ΥΓ-κάτι εντελώς "κουφό". Τη στιγμή αυτή που γράφω έγινε σεισμική δόνηση που την καταλάβαμε όλοι εδώ μέσα στο ίντερνετ καφέ που βρισκόμαστε. Είναι Κυριακή 11 Ιανουαρίου. Τρέχω στο σπίτι να δω τις ειδήσεις.Θα το πούνε ?

osiris_mythΜέλος
05/08/2004, 21:26:23
ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΛΛΗΝ?

06/08/2004, 17:54:53
"Έλλην" σήμαινει δίκαιο και άδικο . "Ελλην" σήμαινει ηρώισμος και δείλια "Έλλην" σήμαινει κάλο κα κάκο ."Ελήν" σήμενει ελέυθερια . "Ελλήν" σήμαινει πρόδοσία για την πάτριδα και θάνατος για χάρη αυτής΄.Έλλην σήμαινει επίσης μεγάλη και πόλυδίαστατη σκέψη . Είναι Αυτή όμως η πράγματικότητα του θαυμάστου Ελλήνισμου πολίτισμου ήτανε μέρος του Ελλήνικου πόλιτισμου πότε ο Εφίαλτης ήτανε μέρος του Έλληνιμου οι πρόδοτες της πάτριδας . Πέριορίζοταν πότε Έλληνιμος σε μίκρο χώρο . *Είναι πράγματικοί Έλληνες ερώτω αυτοί που απόμάκρινονται γία πάντα από το φώς* Σύνέχιζω τι είναι ο Ελλήνισμος . Είναι ό πολίτισμος η και ή άλλη πλέυρα του νόμισματος .

Τι στοίχεια αρμόζουν στον ¨Ελληνα απάνταχου της γης (και όχι μόνο) . Στον σήμερινο Έλληνα υπάρχουν όλα τα σήμαδια του Ελλήνικου πόλιτισμου όπως και τα σήμαδια της κάθε έποχης , πως ένεργα κάποιος που έχει μέσα του σπόυδαιο πόλιτισμο , σαν Έλληνας .

¨Ελληνας λοίπον μπόρει να είναι όποιος δηποτε είναι Έλληνας όλοι μας έχουμε σημάδια του Έλληνισμου μέσα μας .

Και σύνεχίζω αυτό που σου σύνεβηκε με τους Τουρκους τι δήλωνει , τι δείχνει . Το πας μη Έλλην βάρβαρος πως χρήσιμοποιήτε σώστα και πως λάνθασμενα . Ποιές είναι οι σήμασιες του .

Το πόσο βάρβαρος είναι ό κάθενας μας είναι αντάνακλαση του έαυτου μας δεν θα είναι υπέρβολη άν πω πως αυτοί οι Τούρκοι έπραξαν πιο Ελλήνικα κατα την δίκη μου ένοια από ότι οι υπότιθείμενοι Έλληνες που συνάντισες. Η ένοια του ελλήνισμου για εμένα ταυτίζεται με την ένοια του ελλήνικου πολιτισμού το οποίο είναι το ξέχωριστο σήμειο των Ελλήνων .

και Συνέχιζω με μια γνώστη φράση οι Έλληνες ΔΕΝ μάχονται σαν ήρωες οι ήρωες μάχονται σαν Έλληνες . Έλληνας είναι αυτός που πράγματικά το νοίωθει .

Τέλικα σε ένα Έλληνα ίσως να υπάρχουν τα αρνήτικα στοίχεια του αλλά πάντα θα υπάρχουν και θα ανάπτυσονται τα θέτικα και πάντα θα είναι το πιο σήμαντικό μέρος του Έαυτου του. ¨Ελληνα θέωρω τον άξιο κλήρονομο του ελλήνικου πολίτισμου το οποίο είναι το πράγματικο στοίχειο του Έλληνισμου.

Ανθέλληνα εγώ θα πω όποιον με όποιοδήποτε τρόπο με κάνει να νοίωσω πως μείωνει αυτό το στοίχειο . Σωστος δεν είμαι ποτε και πάντοτε αλλά η γνώση του ελλήνισμου και του έαυτου μας ανήκει σε εμάς τους ίδιους .
Η ανάπτυξη και δίαιωνυση του δίεθνης ελλήνισμου το οποίο ταυτίζεται με τον ελλήνικο πόλιτισμο μόνο εθνίκιστική δεν είναι . Ο εθνίκισμος ξέκινα εκει που δεν πρόσπαθουμε να ανάπτυξουμε τον ελλήνισμο αλλά κάτι άλλο. Επίσης ο Ελλήνικος πολίτισμος δεν μέταφράζεται πάντα ελλήνικα μπόρει να μέταφραστει σε όποιαδήποτε "γλώσσα" του πόλιτισμου πάντα όμως θα είναι ελλήνικος. Η όντοτητα του ελλήνισμου είναι πάγκοσμια λοίπον και αλήθινη . Το τι είναι πράγματικος ελλήνισμος είναι μια γλώσσα που μπόρει να μίλησει στην κάρδια μας και μπόρουμε να ασκούμε χώρις να έχουμε την γνώση της . Αυτή είναι η κατ'εμέ έννοια του Ελλήνισμου. Τελίωνω με κανείς δεν είναι τέλιος αλλά όλοι μπόρουμε νοίωσουμε Έλληνες.

Ο σεβασμός και η αποδοχή είναι οι βασικές αρχές της ελευθερίας

steelspringΜέλος
08/08/2004, 03:45:29
Έλληνας δεν είναι ο "Ελλαδίτης"
Έλληνας δεν είναι αυτος που πήγε σε ελληνικά σχολεία.
Έλληνας είναι αυτός που αγαπά και χαίρεται τη ζωή.
Αυτός που περιφρονεί το θάνατο.
Που περιφρονεί την ¨εξουσία"

Όπως και να το κάνουμε , το θέμα είναι καθαρά φυλετικό.
Και για να μή μπερδευόμαστε , υπάρχουν Έλληνες περισσότερο ή λιγότερο "καλλιεργημένοι"
Λίγο - πολύ όμως έχουν την ίδια ψυχοσύνθεση που είναι ουράνια.

junk95Μέλος
08/08/2004, 04:06:31
Δηλαδή για να είσαι Έλληνας πρέπει:

quote:

Έλληνας δεν είναι ο "Ελλαδίτης"

Να μην έχεις γεννηθεί στην Ελλάδα.

quote:

Έλληνας δεν είναι αυτος που πήγε σε ελληνικά σχολεία.

Να είσαι αμόρφωτος.

quote:

Έλληνας είναι αυτός που αγαπά και χαίρεται τη ζωή.

Να είσαι πρόσχαρος τύπος.

quote:

Αυτός που περιφρονεί το θάνατο.

Να έχεις αυτοκτονικές τάσεις.

quote:

Που περιφρονεί την ¨εξουσία"

Να είσαι παράνομος.

quote:

Όπως και να το κάνουμε , το θέμα είναι καθαρά φυλετικό.

...και βέβαια η γνωστή προϋπόθεση να έχεις προκύψει από ελληνικό
σπέρμα χυμένο σε ελληνικό μ@#νί.

quote:

Και για να μή μπερδευόμαστε , υπάρχουν Έλληνες περισσότερο ή λιγότερο "καλλιεργημένοι"

...χωρίς αυτό να σε κάνει ίσο με τους άλλους.

quote:

Λίγο - πολύ όμως έχουν την ίδια ψυχοσύνθεση που είναι ουράνια.

...αλλά δεν έχει σημασία γιατί όλοι την έχετε ψωνίσει το ίδιο.

Πού καταλήγουμε;

Ότι ο αντιπροσωπευτικός -κατά steelspring-
Έλληνας είναι ένας νεόπλουτος πρώην μετανάστης με αυθαίρετο
στη Λούτσα και κάμπριο που το έχει αγοράσει με τα ένσημα που κλέβει
από τον υπάλληλό του, ενώ η διάθεσή του να πάει να σκοτωθεί για
την πατρίδα μετριάζεται από το γεγονός ότι όλη μέρα την πίνει και
απαυτώνει τη γυναίκα του -και συνήθως τη γυναίκα κάποιου άλλου-
για να φτιάξει κι άλλα Ελληνάκια.

Παραδόξως, όχι ιδιαίτερα μακριά από την αλήθεια...

ZephyrΜέλος
09/08/2004, 16:24:17
EΛΛΗΝΑΣ είναι αυτός που θεωρεί τον εαυτό του "Έλληνα" ανεξάρτητα από μόρφωση και καταγωγή.

ΕΛΛΗΝΑΣ είναι αυτός που αγαπάει την Ελλάδα και την θεωρεί πατρίδα του ακόμη κι αν δεν αυτή δεν είναι στην πραγματικότητα.

ΕΛΛΗΝΑΣ δεν είναι αυτός που βλέπει την Ελληνική σημαία σαν έπαθλο αλλά αυτός που την προσεγγίζει με σεβασμό,κατανοώντας τις αξίες και τις αρχές που αυτό το "πανί" αντιπροσωπεύει.

lamogioΜέλος
09/08/2004, 18:34:34
quote:
Έλληνας είναι ένας νεόπλουτος πρώην μετανάστης με αυθαίρετο
στη Λούτσα και κάμπριο που το έχει αγοράσει με τα ένσημα που κλέβει
από τον υπάλληλό του, ενώ η διάθεσή του να πάει να σκοτωθεί για
την πατρίδα μετριάζεται από το γεγονός ότι όλη μέρα την πίνει και
απαυτώνει τη γυναίκα του -και συνήθως τη γυναίκα κάποιου άλλου-
για να φτιάξει κι άλλα Ελληνάκια.

Γιατί παιδεύεις το πληκτρολόγιο;
Θα μπορούσες απλά να γράψεις το nickname μου