ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

alex2243 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
-Κενό-Μέλος
08/04/2009, 21:39:56
Υπάρχουν και πόμολα !!

Πολύ καλό !!

Τέλος πάντων δεν τρόμαξα με την κλασσική έννοια του όρου πιθανόν να μου ήρθαν στο νου λανθασμένοι συνειρμοί και να κατέληξα σε σκέψεις άνευ περιεχομένου , συνωμοσίες και άλλα τέτοια ζοφερά .....

Πάντως αν μου δινόταν η ευκαιρεία θα ήθελα να κατανοήσω τα Θολά Νερά ...

hurricane21Μέλος
09/04/2009, 00:47:02
file υπηρετη τα εθεσες πολυ ωραια....

απο πολυ μικρος ισως και απο την ηλικια των 10 χρωνων με βασανιζε το ερωτημα τι γινεται οταν πεθαινουμε...οχι που παμε κλπ κλπ...
αλλα τι γινεται με την συνειδηση μας και αν ζουμε και μετα θανατον δλδ κνυομε σκεψεις ή απλα σταματαμε να υπαρχουμε...

σκεφτομενος ολα αυτα και σκεφτομενος και το τι συμβαινει στο αστρικο κλπ κλπ εχω αρχισει να φθανω σε ενα συμπερασμα πως μετα θανατον η ψυχη μας συνεχιζει να υπαρχει στο αστρικο..ομως εδω ειναι που τιθεται ενα ερωτημα...αν καποιος δεν ειανι συνειδητος και δεν γνωριζει πως βγαιενι σε απ κατα την διαρκια της νυχτας μετα θανατον θα εχει αυτη την συνειδηση???

09/04/2009, 10:02:23
Γεια σας

Πολύ σωστή η απορία σου φίλε hurricane21 και η απάντηση είναι πολύ περίπλοκη επειδή υπάρχουν πολλές και ξεχωριστές περιπτώσεις .

Η αλήθεια είναι ότι όταν κάποιος κοιμάται στο φυσικό επίπεδο τότε κοιμάται και σε όλα τα αλλά επίπεδα. Ασυνείδητη ζωή, ασυνείδητη μετά θάνατον κατάσταση.

Μερική αφύπνιση της συνείδηση ,μερική συνείδηση στην μετά θάνατον κατάσταση.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ σε όλο τον κόσμο

-Κενό-Μέλος
09/04/2009, 23:07:42
Γεια σας ,

Θα ήθελα να ρωτήσω πως καταλαβαίνει κανείς ότι δέχεται μία αστρική επίθεση .

Επίσης είναι πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο σε κάποιον που είναι μη συνειδητός ??

Και αν ναι αφήνει μήπως αποτυπώματα στο σώμα του θύματος τα οποία ξεθωριάζουν σταδιακά????

Αυτά

11/04/2009, 09:58:29
Γεια σας

Φίλε hurricane21 το ερώτημα είναι τι πεθαίνει και τι συνεχίζει.

Αυτό που πεθαίνει είναι το φυσικό σώμα το οποίο αποσυντίθεται σιγά σιγά μέσα στην γη. Μετά πεθαίνει το ζωτικό σώμα δηλ το ενεργειακό σώμα μας που έχει σχέση με την 4η διάσταση και μετά η προσωπικότητα.

Η προσωπικότητα είναι μια έχτρα ας το πούμε ενεργεία που έχει κατασκευαστεί από διάφορες επίκτητες και μιμητικές τάσεις και καλλιέργειες που έχουν σχέση με το περιβάλλον μας και με την συμπεριφορά μας σε σχέση με τους γύρο μας. Επίσης η προσωπικότητα λειτουργεί σαν το μέσον που μπορεί να εκφράζετε η Ουσία ή τα εγώ.

Αυτά που συνεχίζουν είναι η ουσία (συνείδηση) και τα εγώ.

Όταν η Ουσία παίρνει ένα καινούριο σώμα έχει και ένα καινούριο ζωτικό και κτίζει μια καινούρια προσωπικότητα. Αυτό που κάνει να μοιάζει η παλιά προσωπικότητα με την καινούρια είναι τα εγώ τα οποία ξαναεμφανίζονται και μας οδηγούν στις ίδιες τάσεις, λάθη, αδυναμίες πάθη, φόβους κ.λ.π.

Όταν λοιπών το σώμα μας βρίσκετε στον ταφώ η συνείδηση ανάλογα με το πόσο έχει αναπτυχθεί ή έχει προοδεύσεις θα μπορεί να αντιλαμβάνεται τι της συμβαίνει διαφορετικά όλα θα είναι σαν ένα όνειρο.

Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει την περίπτωση ενός φίλου μου που είχε ένα ατύχημα και ήταν σε κώμα ένα μήνα. Όταν τον έδιδα αφού βγηκε από το νοσοκομείο τον ρώτησα «βόλο αυτόν τον καιρό που ήσουν σε κώμα καταλάβαινες τι σου συμβαίνει;»

Και μου λείπε ότι όλο αυτόν το καιρό αυτός ζούσε κανόνιζα. Σηκωνόταν το πρωί πήγαινε στην δουλειά του γύρναγε έβγαινε με τους φίλους του και γενικά έκανε ότι έκανε κάθε ημέρα . Όταν σύνελθε από το κώμα κατάλαβε ότι όλο αυτόν τον καιρό ονειρευόταν.

Μια φορά ο δάσκαλος ήταν στο αστρικό και συνάντησε έναν άνθρωπο ο οποίος είχε πεθάνει. Αυτός ο άνθρωπος δούλευε πολύ σκληρά. Τότε ο δάσκαλος του αποκάλυψε ότι δεν χρειάζεται να δουλεύει τόσο σκληρά και ότι είναι νεκρός. Αυτός συνέχισε να κάνει αυτά που έκανε σαν υπνωτισμένος . Αυτό είναι μια περίπτωση. Υπάρχουν παρά πολλές ξεχωριστές περιπτώσεις.

Μια άλλη περίπτωση είναι η συνείδηση να βίωση την ελευθερία της στην 6η διάσταση του αιτία του επιπέδου. Άλλη πάλι να κινηθεί σε μια από τις διαφορετικές αστρικές ατμόσφαιρες των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος που ακουμπούν την γη.

Κάθε ατμόσφαιρα έχει και μια συγκεκριμένη δόνηση . Έτσι η συνείδηση ανάλογα με το που δονείτε θα συντονιστή με την ανάλογη ατμοσφαίρας. Δηλ. στην ατμόσφαιρα της Σελήνης η συνειδήσεις έλκονται από τα υλικά αγαθά. Όσο ποιο λεπτές οι δονήσεις τόσο ποιο καλά.

Και μια άλλη περίπτωση είναι η καθοδική εξέλιξη μέσα στο ορυκτό βασίλειο!!

Αυτά για τώρα.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ

hurricane21Μέλος
11/04/2009, 16:58:21
φιλε υπηρετη αυτη ηταν η καλυτερη εξηγηση ποου εχω διαβασει πανβω στο θεμα και σε ευχαριστω παρα πολυ...

αναφερεις...
Όταν η Ουσία παίρνει ένα καινούριο σώμα έχει και ένα καινούριο ζωτικό και κτίζει μια καινούρια προσωπικότητα. Αυτό που κάνει να μοιάζει η παλιά προσωπικότητα με την καινούρια είναι τα εγώ τα οποία ξαναεμφανίζονται και μας οδηγούν στις ίδιες τάσεις, λάθη, αδυναμίες πάθη, φόβους κ.λ.π.

διαβαζοντας το αυτο μου ερχεται στο μυαλο η σειρα battlestar galactica και συγκεκριμενα μια φραση που λεγοταν αρκετα σε αυτη την σειρα...
all this has happened before and all this will happen again...

11/04/2009, 21:50:22

Γεια σας

Έτσι φίλε hurricane21 μπορεί αυτή την στιγμή να επαναλαμβάνουμε πράγματα που έχουν συμβεί σε μια περασμένη ζωή σαν κάτι που συμβαίνει μοναδικά τώρα.

Απλά στο τώρα γίνετε η επανάληψη. Το καινούριο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι κάτι ξανά επαναλαμβάνετε αλλά αυτό που επαναλαμβάνετε είναι Ίδη κάτι παλιό!! Αυτό το παλιό είναι μια υποτροπή των εγώ.Δηλ.μια παλιά τάση.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ

hurricane21Μέλος
13/04/2009, 00:42:17
μπορω να φανταστω πως αυτο εχει σχεση με το οτι δεν εχουμε μνημες απο τις προηγουμενες ζωες μας και δεν μπορουμε να εχουμε επικοινωνια με τους αλλους μας εαυτους???
13/04/2009, 10:57:17
Γεια σας

Φίλε hurricane21 Υπάρχουν δυο ενεργειακά τσακρα που βρίσκονται στην ωμοπλάτη . Ένα δεξιά και ένα αριστερά. Αυτά τα τσακρα μπορούμε να πούμε πως είναι η αποθήκη της μνήμης όλων των ζωών μας. Όταν γεννιόμαστε και παίρνουμε την πρώτη ανάσα, αυτά τα κέντρα κλειδώνουν με αποτέλεσμα να μην έχουμε πρόσβαση σε προηγούμενες ζωές.

Οι άλλοι εαυτοί που λες δεν είναι παρά η διαφορετικές προσωπικότητες και η έκφραση των εγώ. Αυτοί είναι ο ψυχολογικός εαυτός ,όχι όμως αυτό που πραγματικά είμαστε. Ο εαυτός είναι ένας. Δεν υπάρχει ανώτερος και κατώτερος.

Αυτό που υπάρχει είναι ένας ψυχολογικός φαινομενικός εαυτός που είναι φτιαγμένος από την ιδέα για το ποιοι είμαστε δηλ μια εννοιολογική πραγματικότητα που μπορεί να είναι διαφορετική για τον καθένα δηλ το ίδιο άτομο μπορεί να έχει διαφορετική εικόνα ή εντύπωση για το ποιος είναι στα μυαλά των άλλων ανθρώπων.

Ο ψυχολογικός φαινομενικός εαυτός είναι όλα αυτά και ταυτόχρονα είναι η έκφραση των ελαττωμάτων μας συν την εκπαίδευση της προσωπικότητας. Αυτή η ταύτιση της συνείδησης πάνω σε όλα αυτά είναι ο ψευδής εαυτός ή ο ψυχολογικός εαυτός.

Ο ΕΑΥΤΟΣ είναι πέρα από όλα αυτά. Και αυτό είναι που πρέπει να ανακαλύψουμε.

Όταν εμείς δεν έχουμε την εμπειρία του ΕΑΥΤΟΥ τότε όλα τα πράγματα είναι σαν να επαναλαμβάνονται λόγω της μηχανικής υποτροπής των εγώ αλλά και κάποιων κοσμικών νόμων.

Αυτό συμβολικά σημαίνει ότι είμαστε μέσα στον τροχό της samsara δηλ μέσα στον κόσμο της πλάνης και των φαινόμενων. Αυτός ο τροχός κάνει κύκλους. Δηλ επαναλαμβάνεται. Σε διαφορετικό μήκος του χρόνου ,αλλά αυτό που ήταν επάνω σαν σημείο επάνω στο τροχό θα βρεθεί κάτω και μετά πάλι θα βρεθεί εκεί που ήταν αρχικά και μετά ξανά το ίδιο.

Σπάει κανείς αυτή την κοσμική επανάληψη όταν αφυπνίζει την συνείδηση του δηλ αποκτά την αυτογνωσία.

Έτσι φίλε hurricane21 πολύ θέλουν να μάθουν ποιοι ήταν στην προηγούμενη ζωή τους αλλά δεν μπαίνουν ποτέ στο κόπο να μάθουν ποιοι είναι τώρα και ο τροχός γυρνά και γυρνά και γυρνά και…

Παρόλο που δεν φαίνεται να υπάρχει ένα κοσμικό τέλος όπως δεν φαίνεται να υπάρχει μια κοσμική αρχή, η δυνατότητα για μια ψυχή να φτάσει την αυτό πραγμάτωση είναι περιορισμένη!!

Ο χρόνος που διαθέτη μια ψυχή είναι τρομακτικός αλλά μέσα στην αιωνιότητα μηδαμινός. Μια εκπόρευση του απολύτου είναι 311.040.000.000.000 χρόνια. Μετά αυτή η κοσμική δημιουργία επιστρέφει στην αρχική της κατάσταση για αλλά τόσα χρόνια και μετά ξανά και ξανά και ξανά..

Στον άπειρο χώρο μπορούν να υπάρχουν κοσμικά συστήματα που βρίσκονται στην αυγή τους, αλλά στο τέλος τους. Δεν υπάρχει περιορισμός στην απειρότητα και την αιωνιότητα.

Εμείς σε όλο αυτό μένουμε με σκυφτό το κεφάλι βυθισμένοι μέσα στα προβλήματα τις καθημερινότητας κοιτώντας πώς να πούμε ψέματα πώς να βολευτούμε, πώς να καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τις αδηφάγες επιθυμίες μας. Ζούμε σαν όντα που κινούντες μέσα σε σκιές ζώντας μια αργή αυτοκτονία.

Από εδώ ξεκινά η επανάσταση της συνείδηση. Μια επανάσταση που λαμβάνει χώρα μέσα μας. Μια επανάσταση που πάει εναντίων του θανάτου δουλεύοντας με τον θάνατο του ψυχολογικού εαυτού με των θάνατο των εγώ, των ελαττωμάτων, των αδυναμιών των επιθυμιών των θάνατο όλων αυτών που νομίζουμε ότι είμαστε.

Μέσα από αυτόν το θάνατο έρχεται η ανάσταση.

Αυτά

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ

13/04/2009, 17:42:49
Φίλε υπηρέτη, υπάρχει μια στενή σχέση ανάμεσα στην προσωπικότητα και τα εγώ μας,αν διαλύσουμε την προσωπικότητα τότε τί γίνεται με τα εγώ?

Η διάλυση της προσωπικότητας μοιάζει έυκολη υπόθεση,απλώς ξεχνάω τις ταμπέλες που μου έχουν βάλει, διαχωρίζω τον εαυτό μου απο το όνομα,την κοινωνική θέση,το α.φ.μ. το τηλέφωνο και κτλπ.

Αυτό είναι ένα βήμα προς την ελευθερία, οι επιθυμίες όμως δέν βγαίνουν τόσο εύκολα μάλλον πρέπει να μετατραπούν.

SAUDiΜέλος
11/12/2004, 01:44:07
πιανει και το "ninja" :Pp

-=Rabigh , D4 lost C1ty in Da D3sert o Ar4bia=-

11/12/2004, 08:59:55

"Ο αγαπών την σοφίαν δίκαιος εστί, αλλά ο συγχρωτιζόμενος με πουλερικά
ολίγον εκκεντρικός εστί...

Ξωτικά, Galadriel

WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!

thothΙδρυτικό Μέλος
11/12/2004, 11:06:16
Πάω πάσο.

Εγώ τρομάζω όταν βλέπω τέτοιες φάτσες...

Όχι τίποτε άλλο, να μην αρχίζω να διαβάζω πάλι τις "φωτοτυπίες" μου και εξοργίσω πάλι τον δαίμονα.

Ω, Θεέ μου, συγνώμη. Ξέρεις... ήμουν τόσο απορροφημένος να σε σκέπτομαι, που δεν πρόσεξα ότι ήσουν πάντα, εδώ, μπροστά μου.
11/12/2004, 14:29:26
"Αχός βαρύς ακούγεται... πολλά κεφάλια πέφτουν."

http://www.metafysiko.gr/forum/viewtopic.php?t=1457&highlight=

Χαμογελάστε σας κοιτούν...

Αισθαντικά... The She Mantis

Είναι εύκολο να φθονείς ότι δεν μπορείς να αποκτήσεις...
thothΙδρυτικό Μέλος
11/12/2004, 14:35:11
quote:
Συγγραφέας Μήνυμα
She Mantis

Ένταξη: 10 Δεκ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 11, 2004 2:47 pm Θέμα δημοσίευσης: Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παράδειγμα προς αποφυγή!

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=5198

The She Mantis
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
beetlejuice
Moderator

Ένταξη: 20 Σεπ 2003
Τόπος: Ελ-λάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 11, 2004 3:51 pm Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αγαπητη φιλη το πρωτο σου ποστ απο οτι φαινεται ηταν ατυχες..Εδω δεν σχολιαζουμε το τι γινεται σε αλλους παρεμφερεις δικτυακους τοπους.Το τοπικ σου θα διαγραφει σε λιγες ωρες.. (Παρακαλω τους συντονιστες να το πραξουν σημερα το βραδυ

Τι σου έλεγα Δημήτρη;

Και μια αποκλειστική φωτογραφία. Ο "χοντρός με τα μουστάκια" και η She Κυρία Λουκά.

Ουούούούούού έκφυλοι

Ω, Θεέ μου, συγνώμη. Ξέρεις... ήμουν τόσο απορροφημένος να σε σκέπτομαι, που δεν πρόσεξα ότι ήσουν πάντα, εδώ, μπροστά μου.
KrisnnaΜέλος
11/12/2004, 17:47:52

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

12/12/2004, 16:52:32

quote:
Δεν είμαι εδώ για να κρίνω την σοβαρότητα σας ή την έλλειψη αυτής… η αυτοκριτική και ο αυτοσαρκασμός είναι αρετές που βλέπω ότι διαθέτεται…

Η έσχατη αναξιοπρέπεια: να επιζητάς τη δυσφήμηση ως μέσο προβολής….

Αντε στην υγεία μας, και στην σπάνια ομορφία μας.!!!

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

12/12/2004, 20:39:41
Αμάν, συμφορά !!

thoth , μη μου πεις ότι αυτή η αποκλειστικότητα κατοχυρώθηκε από ρεπόρτερ του Esoterica όταν το εικονιζόμενο και χαριεντιζόμενο ζευγαράκι της φωτογραφίας εθεάθη να τριγυρνά εδώ στη γειτονιά των φορουμς!
Ταιριαστό και τυπικό ζευγαράκι τουλάχιστον εξωτερικά

Είχες δίκιο.. Βγήκαμε και στον τάκο εχθές στη μεσημεριανή αναφορά, παρατύπως.

Τελικά, είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα!

quote:

Η έσχατη αναξιοπρέπεια: να επιζητάς τη δυσφήμηση ως μέσο προβολής….

Αντε στην υγεία μας, και στην σπάνια ομορφία μας.!!!

Εσωτερική και εξωτερική

Αντε, στην υγειά μας λοιπόν και άσπρο πάτο !

WarfaceΜέλος
15/09/2003, 00:48:40
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΣΑΝ TOPIC ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΝΟΜΙΚΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΛΑΒΚΡΑΦΤ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, Η ΕΣΤΩ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ URLS ΠΡΟΙΓΟΥΜΕΝΩΝ TOPICS

FILIKA WARFACE|

H. P. Lovecraft: History of the Necronomicon (2nd edition, 8th printing), with an afterword by S. T. Joshi (ISBN: 0-318047-15-2),

No creation from Lovecraft's pen has achieved such notoriety as the dreaded Necronomicon. Featured in several tales, this eldritch tome was so realistically portrayed by Lovecraft, that many believe to this day it actually exists! In contributing to the mystique of his own creation, Lovecraft penned this "hoax" essay for some fans who wanted to know more about the Necronomicon's history. In it, he gives detailed background on its creation and various supposed translations made through the centuries. Rounding out this edition is a brief essay by S. T. Joshi chronicling Lovecraft's development of this book and its title.

ananasssΜέλος
15/09/2003, 00:57:10
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1634

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ