- Θεωρίες Κινέζικης Συνωμοσίας - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Αυτό γίνεται και σήμερα δυστυχώς, όχι μόνο από τα ΜΜΕ αλλά και από διάφορα fake news στο νετ. Η ίδια η πυροδότηση της συζήτησης για το θέμα εδώ μέσα έγινε από ένα τρολ. Αυτό είναι που οδηγεί τους ανθρώπους στην αλλοφροσύνη και τον πανικό, να πηγαίνουν και να αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ λες και περιμένουμε σκηνικά αποκάλυψης. Ακόμα και η ίδια η πορεία του ιού θα επηρεαστεί από την στάση μας , από το αν αυτή θα είναι γενικευμένος πανικός ή ψύχραιμη εγρήγορση. Τέλος, θα πρέπει να μας ανησυχεί και αυτό που ανέφερε ο Craven, ότι έχουμε τόσες φορές δεχτεί πλύση εγκεφάλου για διάφορους ιούς διαχρονικά, ώστε υπάρχει ο κίνδυνος να είμαστε χαλαροί (έως και αναίσθητοι) σε κάποια πραγματικά σοβαρή κατάσταση στο μέλλον...
Έχω οραματιστεί που λέτε πως πρόκειται να συμβεί το κακό, ας το ονομάσω "η νύχτα των ζωντανών νεκρών" και θα σας το μεταφέρω. Είναι δεδομένο που λέτε, πως αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο ιός εξαπλώνεται στην Ελλάδα υπόγεια. Σκεφτείτε πόσοι Ελληνες σπουδάζουν Ιταλία. Όλοι αυτοί λέτε να παρουσιαστούν στα ειδικά νοσοκομεία αμέσως μόλις αισθανθούν κάτι; Στα σπίτια τους θα κλειστούν, τρέμοντας μην τους μαντρώσουν για καραντίνα. Αμ τα μούλικα του καθενός που πήγαν 5ημερη στην Ιταλία και μετά ξαναγύρισαν στα σχολεία τους σαν να μη συμβαίνει τίποτα; Το παιδί μου να κάτσει 14 μέρες σπίτι, τη χρονιά που δίνει πανελλαδικές; Α' παπα, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα! Ξέρετε πόσους μπορεί να κόλλησαν όλοι αυτοί, και τώρα περιμένουν να εμφανίσουν συμπτώματα για να το πούνε;
Ενω λοιπόν, κάποιοι εξ Ιταλίας θα έρθουν σίγουρα Ελλάδα, ήδη πηγαινοέρχεται μέσω πλοίων από Ιταλία σε καθημερινή βάση ένα σωρό κόσμος. Αλλά και τώρα που το συζητάμε, ποιος ξέρει αν οι Τούρκοι δεν στέλνουν τίποτε νοσούντες πρόσφυγες στα σύνορα, σαν κάποιου είδους ύπουλο και ασύμμετρο βιολογικό πόλεμο. Η επιδημία θα ξεπέσει πρώτα μέσα στο στράτευμα και μετά στα άλλα σώματα ασφαλείας. Καταλαβαίνετε που το πάω, έτσι; Θα ακολουθήσει η ιδανική στιγμή για επίθεση.
Δεδομένης λοιπόν της μλκιας που βαράει τον μέσο Ελληνα, αυτός θα πάει να δηλωθεί λίγο πριν τα τινάξει, αφού θα έχει κολλήσει όλο το σόι τους, τους φίλους του, τους συναδέλφους του και τους γείτονες. Μάλιστα αν αυτό ήδη έχει ξεκινήσει να γίνεται, από τους εξ Ιταλίας, τα πρώτα κρούσματα θα αρχίσουν να σκάνε μετά την Καθαρή Δευτέρα. Οπότε φανταστείτε μέσα στο 3ημερο ή μετά, ένα μπουλούκι άρρωστοι, να πλακώνουν σαν ζόμπι στα νοσοκομεία για εξετάσεις...
Το τι θα ακολουθήσει μετά, μπορείτε να το φανταστείτε. Επιδρομές σε φαρμακεία, σούπερ μάρκετς, σταθμούς καυσίμων και τελικά στα σπίτια μας. Όλοι όσοι νοσούν, και νοσούν πάρα πολλοί, όχι κατ ανάγκη από τον covid, πχ από ένα σωρό ψυχιατρικά, θα ξαμοληθούν για λεηλασίες ώστε να επιβιώσουν, να αναπαραχθούν και τελικά να βγάλουν το άχτι τους πάνω στην "κακούργα κοινωνία". Το κάνουν καθημερινά άλλωστε, το βλέπετε στους δρόμους. Άρα τώρα, είναι ένας λόγος παραπάνω να το ... παρακάνουν.
Οπότε, καταλήγω, αρχίστε να ετοιμάζεστε για καταστάσεις zombie apocalypse. Ξεκινήστε οχυρωματικά έργα στα σπίτια σας, ενάντια σε νυχτερινές επιδρομές αρρώστων συμπολιτών μας σε παράκρουση. Θα επανέρχομαι συχνά σε αυτό το θέμα, έχω άλλωστε μαζέψει αρκετό υλικό από ταινίες και θα σας τροφοδοτήσω. Επίσης προτείνω να διασκευάσετε τα αμάξια σας για ατέλειωτα ράλι με μάχες μέσα στην Αθήνα (ή όπου αλλού βρίσκεστε). Σε λίγο θα έχουν αδειάσει οι δρόμοι και οι λίγοι που θα κυκλοφορούν θα είναι σκίνχεντς που θα θέλουν να σας δολοφονήσουν για να σας κλέψουν τη βενζίνη. Όπως τα έχουν δείξει οι ταινίες και ακόμα χειρότερα δηλαδή.
Edited by - Heretic on 28/02/2020 15:11:59
ο εφευρέτης θα έχει βρει τον τρόπο να σωθούμε!
Όλα εγώ θα στα λέω!
Μα στις ευπαθείς ομάδες και οι γνωστοί ιοί της γρίπης τα ίδια αποτελέσματα έχουν.
Δηλαδή αν ο συγκεκριμένος με 0,4% θνησιμότητα, όπως λένε όλη μέρα τα Μέσα μαζικής εξημέρωσης, έχει οδηγήσει σε καραντίνες, ερημωμένους δρόμους, σκηνικά βιντεοπαιχνιδιών, και δελτία ειδήσεων τρομοκρατίας, ο Sars που σκότωσε 1 στους δέκα, πρέπει να θεωρείται αδικημένος. Για να μην πω για την κοινή γρίπη που καθαρίζει μ.ό 650000 άτομα το χρόνο.
Δηλαδή μας λένε ότι ένα 8% άνω των 80 πεθαίνει. Κάτι που και με την κοινή γρίπη, γίνεται.
Ναι είναι επικίνδυνο να μην έχει στοιχεία η ιατρική κοινότητα για τη φύση του ιού, κοινώς να μην είναι απόλυτα αντιμετωπίσιμος, αλλά το να διαβάζουμε και να ακούμε καθημερινά τον Έρωτα στα Χρόνια της Χολέρας, εντάξει είτε όντως κάτι παίζει που δεν ξέρουμε, είτε οικονομικό είναι το ζήτημα ή ο άνθρωπος σαν είδος έχει αποβλακωθεί εντελώς.
Το μόνο ίσως που πραγματικά θα πρέπει να μας ανησυχεί, είναι ότι οι ιοί μεταλλάσσονται. Και για έναν ιό με χαρακτηριστικά γρίπης, αυτό ποτέ δεν είναι καλό. Και θα πρέπει να βρεθούν οι αδυναμίες του γρήγορα. Αλλά μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα που βλέπουμε και ακούμε, εμένα μου φαίνονται τουλάχιστον παρανοϊκά.
Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...
Ιαπωνία 11/03/2011, σεισμός 9 Ρίχτερ με τσουνάμι και δεν σπάει ούτε ένα τζάμι!
Εκεί που θα έπρεπε να επικεντρωθεί, εκεί που βλέπω πως είναι τα λεφτά τώρα, είναι η κατασκευή απόρθητων κατοικιών και η μετατροπή υπαρχόντων σε τέτοιες. Φτηνά έργα και μεθόδους ώστε να κάνεις το σπίτι σου απόρθητο από εισβολείς: Κλέφτες και λωποδύτες, λαθρομετανάστες και ζητιάνους και τέλος μολυσμένους από ιούς και ζόμπι. Θα έπρεπε τώρα να έχει συνεργεία που θα φεύγουν για έργα σε όλη την Ελλάδα και εκείνος θα συντονίζει από κέντρο επιχειρήσεων! Παρά κάθεται και κλαίγεται για ψόφια πράγματα.
Νιώθω ότι μετά από τόσα χρόνια αγώνα στην προώθηση της πραγματικής "επιστήμης" εδώ μέσα, δεν βοήθησα κανέναν να ξεπεράσει τα κολλήματά του...
Με θεωρίες συνομωσίας τύπου
"ιός εργαστηρίου"
Οξύμωρο
Εξάλλου, αυτοί στην Κίνα δεν αλλάξανε διαιτολόγιο φέτος, τα ίδια τρώγανε εξαπανέκαθεν.
Στην Βρετανία αν δεν κάνω λάθος, μελετάνε κορωναιούς σε ζώα. Αν εννοείς ότι πιθανώς να είμαι εγώ ο ηλίθιος, που μου ξενίζει ότι ένας ιός με θνησιμότητα μικρότερη από την κοινή γρίπη (προς το παρόν) έχει κάνει τα κανάλια να δείχνουν μία ώρα ειδήσεις τρομοκρατίας, πιθανώς και να είμαι, καλή καρδιά.
Αλλά δεν είναι αυτό το προκείμενο όπως έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα.
Την τελευταία φορά που υπήρχε τέτοιο κλίμα στην Ελλάδα ήταν με το ευρώ, με χιλιάδες παππούδια να τρέχουν στις τράπεζες.
Τώρα τρέχουν στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.
Όπως και να χει το έργο που βλέπουμε είναι φουλ εκμεταλλεύσιμο από οικονομικής απόψεως.
Σε παγκόσμιο επίπεδο.
Edited by - Italos on 28/02/2020 21:47:25
Όπως και η μεταδοτικότητα του είναι σχεδόν διπλάσια της κοινής γρίπης. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα το οποίο λύνεται μόνο με σκληρά μέτρα τύπου Κίνας. Τα οποία στο κ..χανείο που ζούμε δεν βλέπω να παίρνουν, για λόγους πολιτικού κόστους. Μαθηματικά η Αθήνα (τουλάχιστον) οδηγείται σε καταστάσεις Βουχάν. Όλα τα παραπάνω χωρίς πλάκα.
https://www.nytimes.com/interactive/2020/world/asia/china-coronavirus-contain.html
https://www.theguardian.com/world/2020/feb/28/coronavirus-truth-myths-flu-covid-19-face-masks
https://www.livescience.com/new-coronavirus-compare-with-flu.html
Edited by - Heretic on 28/02/2020 22:20:36
Και μιλάμε για νέο τύπο ιού, που σημαίνει μας έπιασε απροετοίμαστους.
Σε καθαρούς αριθμούς, όχι σε ποσοστά, η κοινή γρίπη έχει σκοτώσει πολλαπλάσιο αριθμό ανθρώπων, προς το παρόν τουλάχιστον.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρθούν μέτρα. Ούτε ότι πρέπει να τρέχουμε και να μη φτάνουμε.
Αν δεν παρθούν μέτρα να δεις πολιτικό κόστος...
Edited by - ilias1990 on 28/02/2020 23:10:15