- Γκάφα!! (Καθαρισμός πεδίων) - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις
Διαβαζω καποια θεματακια...μπαινω στον πειρασμο να απαντησω και ξεκιναω να ρητορευω....γραφω γραφω...και αφου εγκρινω τα οσα εχω γραψει ...παταω το μαγικο κουμπακι και ως δια μαγειας ...εξαφανιζονται τα παντα...ανακαλυπτω πως εχω πατησει τον καθαρισμο πεδιων!! Πανικος...αντε να ξαναθυμηθω τι ειχα γραψει και πως το ειχα συνταξει!!!
Ωρα Ελλαδος λοιπον μιαμιση ...και μπορω να σας πω οτι ηδη το εχω κανει σημερα αυτο αλλες 4 φορες!!
Προταση λοιπον για να μην αυτο-στεφτω η γκαφατζου των esoterica μηπως αυτο το καλο κουμπακι το μεταφερατε καπου αλλου η ισως το κανατε λιιιγο μικροτερο ωστε να μην ποζαρει τοσο προκλητικα εκει που ειναι ?? ![]()
![]()
![]()
![]()
And I keep on wondering....
και επειδή η έμπνευση της πρώτης φοράς για ανεξιχνίαστους λόγους εξαφανίζεται μίλις πας να ξαναγράψεις με αποτέλεσμα να γράφεις τη δεύτερη φορά λόγια που μοιάζουν με μπαγιάτικο παστίτσιο (μπλιαχ...), συστήω Μάρα μου το εξείς αποτελεσματικόν:
Κάθε τόσο, και ενόσον γράφεις, επέλεξε το κείμενό σου, κάνε με δεξί κλικ "copy", ώστε να βεβαιωθείς ότι μόνο εάν γίνει σεισμός θα χαθεί η έμπνευση. Ετσι, κρατάς για λίγο στη μνήμη αυτά που έγραψες, κι αν συμβεί το μοιραίον...απλά πατάς το "paste"!
αυτή...που τα κατάφερε!
Αφού γράψεις το τέλειο κέιμενο, από όλες τις πλευρές, δηλαδή, καλή σύνταξη, έμπνευση, καθόλου ορθογραφικά λάθη, μόλις το στείλεις, να ανακαλύπτεις κάτι "μόλις" που έγιναν "μίλις", "λοιπόν" που έγιναν "λυιπόν", "εκτός" που έγιναν "ρκτός", κ.λ.π... Ως τελειομανής όμως, δεν θες να αναγράφεται μετά από την φοβερή σου έμπνευση η χαρακτηριστική φράση edited by ταδε on ταδε o clock, που υποδηλώνει ότι είσαι άνθρωπος και κάνεις λάθη και μετανιώνεις καμιά φορά για κάτι που έγραψες...
Τι κάνεις τότε..ε;
αυτή...που τα κατάφερε!
Edited by - amalia on 20/03/2003 15:45:41
ΟΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΩΘΕΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ..ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΑΠΟ "ΔΙΑΜΟΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ"...
Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ "ΣΚΑΡΦΙΣΤΕΙΣ" ...ΣΕ ΚΕΡΔΙΖΕΙ "ΤΟ ΑΠΡΟΟΠΤΟ"...
"...ΩΩΩΩΩΓΚΑΦΑ!..."
'manava seva, madhava seva'
(ΑΜΑΛΙΑ ΠΕΤΥΧΕ ΕΚΑΝΑ ΓΚΑΦΑ!!!)
Edited by - ΑΤΜΑ on 21/03/2003 05:20:40
Δεν τα παίρνεις χαμπάρι στην προεπισκόπηση.
Ασε που υπάρχει και το άλλο το πρόβλημα: Βλέπεις την προεπισκόπηση, πας ως ζώωον να διορθώσεις εκεί το λάθος, κάποιο άσχετο κουμπί πατάς στην πορεία της συνειδητοποίησης (όχι του εσώτερου εαυτού...) ότι στην προεπισκόπηση δεν μπορείς να παρέμβεις, χάνεται για λίγο το κείμενο (πιθανότατα κρύβεται στην μπάρα στο κάτω μέρος της οθόνης ή γλυστρά προς τα κάτι - πάνω), πατάς κάποιου είδους delete ή page up ή κάτι άσχετο τελοσπάντων, πανικοβάλεσαι, και στο τέλος μπορεί να συμβεί αυτό που ονομάζει η φίλη μας η Μάρα, γκάφα.
Και σε τελική ανάλυση...η αυτοπεποίθησή σου δεν σώζεται. Ποιός εγώ να τσεκάρω στην προεπισκόπηση;
αυτή...που τα κατάφερε!
Adminnnnnnnnnn βοηθειααααααααα
Από τα λεγόμενά σου,
quote:
να μην ποζαρει τοσο προκλητικα εκει που ειναι
σκέπτομαι ότι και μικρότερο να το κάνουμε πιθανώς πάλι προκλητικό μπορεί να είναι για σένα!! Ίσως είσαι ένα από τα αγαπημένα, πλην αθώα, θύματα του Νομου του Merfy...
Ας αφήσω όμως τα αστεία... Νομίζω ότι το κουμπί βρίσκεται σε καλή θέση, αντιδιαμετρικά από το κουμπί "Αποστολή Νέας Απάντησης" και υπάρχει και αρκετός χώρος ανάμεσα στα κουμπιά. Εξάλλου όσο μικρότερα είναι τα κουμπιά τόσο ευκολότερο είναι να τα μπερδέψεις.
Πάντως μπορώ να φανταστώ μία πιθανή και εύλογη αιτία για το πρόβλημά σου, εκτός του νόμου του Merfy:
Μήπως η ανάλυση της οθόνης σου είναι 800X600 pixels; Αν είναι έτσι, όντως τα κουμπιά "Αποστολή" και "Καθαρισμός" φαίνονται το ένα κάτω από το άλλο
.
Και ορίστε πως εμφανίζονται:
H Mara φαίνεται να έχει μία πιο εύλογη επιθυμία, εάν είναι έτσι...
Προσπάθησε να αλλάξεις την ανάλυση σε 1024X768 και τότε θα βλέπεις την παρακάτω εικόνα:
Δυστυχώς τα Forums έχουν φτιαχτεί με γνώμωνα την τελευταία αυτή ανάλυση που είναι και η συνηθέστερη πλέον και τα μεγέθη των κουμπιών αυτών έχουν να κάνουν με το μέγεθος της γραμματοσειράς κυρίως... Δεν βλέπω να μπορεί να γίνει κάτι σχετικά γρήγορα. Θα το έχω πάντως υπόψη μου μήπως, εν ευθέτω χρόνω πάντα, μπορέσουμε να το μεταφέρουμε κάπου... μακρύτερα για να εξυπηρετήσουμε καλύτερα και τους φίλους με μικρότερες (ακόμη;;) αναλύσεις!
Πιστεύω πάντως ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές που έδωσαν οι καλές φίλες amalia και ΑΤΜΑ!!
Για οτιδήποτε άλλο, στη διάθεσή σου! ![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
Ανοιγα και το word μαζί εγραφα μέσα το κείμενο που ηθελα και στο τέλος πάταγα copy και μετά paste μέσα στο internet !
"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"
Νομίζω πως αυτό είναι το ποιο σωστό και το ποιο εύκολο , αυτό κάνω κι εγώ .
Και βέβαια μια προεπισκόπηση είναι ότι καλύτερο .
Υ.Γ. Λυκοπρόσωπε Πάπια γιατί δε σκέφτεσαι μήπως ούτε ο server δεν αντέχει τις λάσπες που γράφεις και γι αυτό στα σβήνει ;;;;;;;
Apostolos
Admin, μήπως αυτό το κουμπάκι μπορεί να το κάνεις κόκκινο, και όταν ο δείκτης του ποντικιού το πλησιάζει να ακούγεται κάτι σε σειρήνα για βομβαρδισμό ή άσκηση σχολική για τους σεισμούς;
Και κάτι ακόμη, καλέ μου Admin.
Μήπως μπορεί να βγαίνει και ένα χέρι από μέσα - μόλις ο δείκτης πλησιάζει απειλητικά - και να ρίχνει μια προληπτική καρπαζιά στο χρήστη λέγοντας:
Πρόσεχεεεεε...Πάλι γκάφα θα κάαααανειςςςςςςς!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
αυτή...που τα κατάφερε!
Εγώ λέω πάντως όταν το βελάκι ακουμπά πανω στον καθαρισμό πεδίων να ρωτά εάν είμαστε σίγουροι για την επιλογή μας!
Δεν ξέρω αν γίνεται αυτό δεν το έχω επιχειρήσει ακόμη...
Αλλά πιστέυω ότι θα έσωνε κάποιους την τελευταία στιγμή!
Καλό ξημέρωμα!!!
Ό,τι δε γράφει η μοίρα δεν μπορεί να το φτάσει το χέρι σου
και ό,τι είναι γραμμένο θα σ'εύρει όπου κι αν είσαι..
Οπότε μάλλον η ιδέα της cassiopeia είναι πολύ καλή!
Άσε που πιστεύω ότι και να μην υπήρχε καθόλου θα ήταν ακόμα καλύτερα!
Μεταξύ μας: Το μισώ αυτό το κουμπί!
"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
Amalia διαβασες την σκεψη μου...μονο που την πηγες και παρακατω βαζωντας τον ηχο ![]()
Στο νου μου ειχα απλα την λυση του να γινει αρκετα μικρο το κουμπακι ωστε να μην μας τραβαει την προσοχη - δυστυχως admin δεν ειναι το κουμπακι απο κατω απο την αποστολη αλλα ολα σε μια σειρα...και εχεις απολυτο δικιο ο Μερφυ ειναι πολυ καλος μου φιλαρακος χρονια τωρα!!!
![]()
Πάντως εάν το κάνει μικρό και κόκκινο, υποψιάζομαι μια υποχθόνια δύναμη να ψυθιρίζει μέσα στο μυαλό μας:
πάτησέ με, πάτησέ με, πάτησέ με...
Η ιδέα πάντως της Κασσιόπειας (are you sure, you want to quit?) είναι αρκετά καλή,
αν και πιστέυω ότι με τον καιρό θα συνηθίσετε παιδιά και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.
αυτή...που τα κατάφερε!
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ~~` ΜΙΚΡΟ ~~`ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ...ΝΟΕΡΑ...ΜΑ ΕΠΙΜΟΝΑ... "ΠΑΤΗΣΕ ΜΕ"...ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥ..
ΟΚ... ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ....
ΩΩΩΩ.....ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ...ΜΑ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ...
ΤΙ ΝΑ ΠΩ Η ΨΥΧΗ..ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ...
ΑΝΟΙΞΗ...ΓΑΡ...
'manava seva, madhava seva'
Edited by - ΑΤΜΑ on 26/03/2003 02:40:25
Ή, μάλλον έκανα λάθος... τέτοιες ώρες, αυτά γράφονται!!
Το ESOTERICA.gr στηρίζει και το Υγιές Χιούμορ και τον Υγιή Ερωτισμό!
...έχω ακούσει
![]()
"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"
...
ΧΜΜΜ..ΠΡΟΣΟΧΗ ΥΠΝΩΤΙΖΕΙ...
...ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΔΙΠΛΑ... ΑΛΛΑΖΟΥΝ + ΧΡΩΜΑΤΑ...ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΜΟΥ...
...ΩΩΩ !!ΓΚΑΦΑ ,ΚΑΛΕ ΜΟΥ, ΑΡΖΟΥΝΑ...ΠΑΛΙ ΔΥΝΑΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ...
Edited by - ΑΤΜΑ on 26/03/2003 20:26:39
Παντως η κατασταση βελτιωθηκε...οχι σε καποια αλλαγη του design της σελιδας αλλα στην δικη μου αυτοσυγκεντρωση.
Η μηπως απλα εχω αλλου το νου μου λογο ανοιξης και το κουμπακι δεν μου μοιαζει τοσο γοητευτικο πια ![]()
χμμμμμμμ.......
επαναφέρω τη γκάφα!... το θέμα δηλαδή.
Μου έχει συμβεί και στο παρελθόν, γράφω αμέριμνη κείμενο - συνήθως μεγάλης εμπνεύσεως. ![]()
Και κάποια στιγμή ο αριστερός μου αγκώνας, πέρνει σβάρνα κάποιο ή κάποια πλήκτρα αριστερά κάτω στο πληκτρολόγιο, και περνάει η απάντηση στον πλανήτη των χαμένων αντικειμένων.
Γιατί;;;
Τι λάθος έκανα πάλι;
Μπορώ να το διορθώσω, ή να συνεχίζω να το αποδίδω σε κάρμα, σχετικό με το γεγονός ότι εάν κάποιος διάβαζε την απάντησή μου, θα σοκαριζόταν, θα άνοιγε το παράθυρο, θα έπεφτε στο κενό, θα τον έκλαιγαν συγγενείς και φίλοι, κ.λ.π. οπότε για καλό ήταν που εξαφανίστηκε; (παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του δηλαδή).
Κάποιος (Admin ή άλλος σχετικός) να βοηθήσει;
αυτή...που τα κατάφερε!