ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αντρας σημαίνει ένοχος! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Αντρας σημαίνει ένοχος! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

maraki830 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
maraki8Μέλος
22/05/2007, 11:48:30

Yassou Kakounel!!!!

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

22/05/2007, 12:02:41
@ kakounel

Αν είσαι γυναίκα χαίρομαι, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙΣ !!!

Και χαίρομαι που χαίρεται και το maraki8 με το γεμάτο επιχειρήματα μυνηματάκι σου.

Και μετά αναρωτιέστε τι συμβαίνει με τους άντρες....

maraki8Μέλος
22/05/2007, 12:15:23
Χμμ...Κάντο πιο λιανά γιατί δεν κατάλαβα που ακριβώς δικαιώθηκες.Στο ότι "έχεις φάει στη μάπα" τις Ελληνίδες(τσ τσ τσ,τι λεπτές εκφράσεις).Στο ότι θεωρείς όλες τις Ελληνίδες τσόλια που γουστάρουν να ξημεροβραδιάζονται στα σκυλάδικα;στο ότι θεωρείς τις Ελληνίδες λατέρνες,όταν πηγαίνουν για ένα καφέ;ή μήπως ότι οι Ελληνίδες φορτώνουν τις οικογένειες τους,σε ποιόν είπες;Ή μήπως σε ενόχλησε που διαφωνήσαμε με την άποψή σου και το γεγονός ότι εκφράστηκες άσχημα;που ακριβώς δικαιώθηκες;

Edited by - maraki8 on 22/05/2007 12:17:11

22/05/2007, 12:18:36
Παιδιά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μετατραπεί αυτό το θέμα σε μια αντιπαράθεση μεταξύ γυναικών κι ανδρών.
Το θέμα είναι να προσπαθήσει να κατανοήσει το ένα φύλο το άλλο κι όχι να απομακρυνθούν μεταξύ τους.

Φίλε KERRY KING, δεν υπάρχει λόγος να διαχωρίσουμε τις γυναίκες σε Ελληνίδες και μη Ελληνίδες και πολύ περισσότερο να τις "ταμπελοποιούμε" ως προς τον χαρακτήρα τους λαμβάνοντας υπόψιν την καταγωγή τους.
Είναι μια γενίκευση η οποία όχι μόνο δεν θα ωφελήσει κανέναν αλλά και δεν θα μας φέρει πιο κοντά στην αλήθεια.

Είναι θέμα χαρακτήρα το αν ένα άτομο θα είναι "καλό" ή "κακό" κι είναι και θέμα του δικού μας χαρακτήρα το πως θα δούμε το άτομο αυτό.
Το γεγονός ότι έκανες έναν επιτυχημένο γάμο με μια αλλοδαπή γυναίκα - και χαίρομαι για αυτό καθώς ο γάμος είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση - δεν αναιρεί το γεγονός ότι ένας άνδρας που παντρεύεται μια Ελληνίδα βιώνει την ευτυχία και την αρμονία μαζί της.
Είναι θέμα χημείας λοιπόν...

kakounel, ελπίζω να καταλάβεις ότι ο χλευασμός κι η υποτίμηση - με έμμεσο ή άμεσο τρόπο - ενός συνανθρώπου μας είναι κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται στις Συζητήσεις του Esoterica...

Θα παρακαλέσω όλους τους συμμετέχοντες να προσπαθήσουν να κάνουν έναν γόνιμο διάλογο μεταξύ τους, χωρίς προσωπικές συγκρούσεις.
Αν μη τι άλλο, μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες να κατανοήσουν λίγο καλύτερα τις γυναίκες και τις γυναίκες να κατανοήσουν λίγο καλύτερα τους άνδρες...

In anticipation of my resurrection...

22/05/2007, 12:49:06
Φίλε Dying_Incubus σκοπός μου δεν ήτανε να ανάψω τα αίματα, βασικά μία άπάντηση-γνώμη ήθελα να δώσω στον OANNHSEA στα ερωτήματά του, ερωτήματα που έχουνε όλοι οι μπακουροι φίλοι μου.

Το άμα δεν γουστάρω τις ελληνίδες (και αναφέρομαι στην τυπική ελληνίδα που αποτελεί την πλειοψηφία), ούτε μισογύνη με κάνει ούτε αυτό που ενδεχωμένως νομίζει η kakounel (τόσα καταλαβαίνει - τόσα λέει).

Στην τελική δεν έχει νόημα να συνεχίσει αυτή η αντιπαράθεση. Εκφέρω την πρόσωπική μου γνώμη και μόνο και στην τελική το εννοώ αυτό που λέω : Δεν φταίει η ελληνίδα γυναίκα που δεν την γουστάρω (σαν νοοτροπία), στο κάτω-κάτω απλά αποτελεί μέρος μιας κοινωνίας που τελικά δεν ταιριάζει σε εμένα (και κάποιος άλλους προφανώς). Άμα θέλετε να συζητήσουμε πάνω σε αυτό, κανένα πρόβλημα, άμα είναι να πέσουμε στο επίπεδο απαντήσεων στυλ kakounel...άστο καλύτερα...

22/05/2007, 12:59:07
quote:
Το γεγονός ότι έκανες έναν επιτυχημένο γάμο με μια αλλοδαπή γυναίκα - και χαίρομαι για αυτό καθώς ο γάμος είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση - δεν αναιρεί το γεγονός ότι ένας άνδρας που παντρεύεται μια Ελληνίδα βιώνει την ευτυχία και την αρμονία μαζί της.

Δεν διαφωνώ καθόλου !!!

Δεν βγήκα να φωνάξω ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ - έθεσα έναν προβληματισμό στον OANNHSEA κατά πόσο μπορεί να βρει το άλλο του μισό στην Ελλάδα, άμα ανταποκρίνεται σε αυτά που φαίνεται ότι ψάχνουνε οι ελληνίδες και τελικά άμα είναι απαραίτητο να ψάχνει την "εξαίρεση" (για τα δικά μου και ίσως τα δικά του standards) ή να ψάξει αλλού για να την βρει.

22/05/2007, 13:02:26
Να πω την εξυπνάδα μου ;

Ίσως το όλο θέμα με τις σχέσεις να έχει να κάνει και με το πόσο καλά γνωρίζουμε τον εαυτό μας.
Δηλαδή τα ελαττώματα μας τις παραξενιές μας και όλα μας τα στραβά τέλος πάντων.
Δεν μπορεί να είμαστε τέλειοι.
Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, θα είμαστε και σε θέση να καταλάβουμε καλύτερα τι ανέχεται σε εμάς η σύντροφος μας και να κάνουμε και εμείς τις ανάλογες υποχωρήσεις στα δικά της στραβά.

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει υγιής σχέση χωρίς αμοιβαίες υποχωρήσεις γιατί δεν μπορώ να δεχθώ έναν άνθρωπο χωρίς προσωπικότητα, χωρίς άποψη, χωρίς εγωισμό, χωρίς... χωρίς... που να συμφωνεί σε όλα μαζί μου.
Τότε θα μιλάγαμε για ένα άβουλο πλάσμα που μαγειρεύει, καθαρίζει και ανοίγει τα πόδια.

Εγώ την γυναίκα την θέλω, να έχει την δική της προσωπικότητα, και να είναι δυνατή για να μπορεί να με στηρίξει όταν θα την χρειαστώ, να μπορεί συζητήσει μαζί μου για να λύσουμε τα προβλήματα μας μαζί, να μπορεί να δει τις μαλακίες μου και να με διορθώσει, να έχει άποψη και πολλά άλλα.

Το πρόβλημα είναι ότι μια τέτοια γυναίκα δεν θα κάτσει ποτέ να κάνει τον καραγκιόζη και να συμφωνεί σε όλα με κανέναν Στράτο, εκτός κι αν υπάρξει αμοιβαίος σεβασμός και υποχωρήσεις.

Όταν ακούω ότι κάποιος ή κάποια, δεν μπορεί να βρει έναν άνθρωπο να συνεννοηθεί και να κάνει σχέση, είμαι σίγουρος ότι ευθύνεται περισσότερο ο ίδιος ή η ίδια.

Έχετε σκεφτεί ποτέ, αν θα μπορούσατε να ζήσετε μαζί με έναν άτομο που είναι καρμπόν εσείς ;

Στράτος

μέτρον άριστον
22/05/2007, 13:24:40
Είχα ανοίξει το παράθυρο για να απαντήσω πριν κανά δυο ώρες και έστειλα την απάντηση τώρα.

Χαλαρά ρε παιδιά, κουβέντα κάνουμε…δεν παντρευόμαστε.

Στράτος

μέτρον άριστον
22/05/2007, 13:48:44
Τελικα, μας "τραβανε" τα θεματα-μπαρουτι!

Απο το τιποτα, παλι να προκληθουν "αντιδικιες"

22/05/2007, 14:26:43
Θα συμφωνήσω με τον Στρατο και τον Dying_Incubus δεν πιστεύω ότι
Πρέπει να βάζουμε ταμπέλες στους ανθρώπους είναι θέμα χαρακτήρα
Μην το γενικεύουμε .
Προσωπικά πιστεύω ότι η βάση για μια υγιές σχέση είναι η ειλικρίνεια
Αν είσαι ξεκάθαρος απ την αρχή στο τι ζητάς ψάχνοντας θα το βρεις
Βεβαία είναι και θέμα τύχης άλλος μπορεί να το βρει με την πρώτη
Προσπάθεια κατι βεβαία πολύ δύσκολο άλλος με την τριακοστή.
Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα εθνικότητας το να βρεις τη σωστή γυναικά
Για σένα αλλα θέμα χαρακτήρα.
Πχ O KERRY KING είναι παντρεμένος με ξένη και είναι ευχαριστημένος
Άλλος μπορεί να έχει παντρευτεί αλλοδαπή και να μην είναι το ιδιο
Μπορεί να γίνει και με τις Έλληνιδες εγώ πχ είμαι παντρεμένος με Ελληνίδα
Και είμαι ευχαριστημένος κάποιος άλλος που είναι με Ελληνίδα μπορεί να μην είναι.

22/05/2007, 14:30:52
quote:
Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα εθνικότητας το να βρεις τη σωστή γυναικά

Kι όμως είναι αγαπητέ Open Mind, γιατί έχει να κάνει με νοοτροπίες, κουλτούρες και αντιλήψεις. Σίγουρα η εθνικότητα μιας γυναίκας δεν συνεπάγεται την επιτυχία ή την αποτυχία μιας σχέσης, αυξάνει όμως ή μείώνει τα ποσοστά αυτά, ανάλογα πάντα με αύτά που ζητάς να βρεις στον άνθρωπο που εσύ πιστεύεις πως σου ταιριάζει.

Edited by - KERRY KING on 22/05/2007 14:31:58

22/05/2007, 14:33:41
Ένα απλό παράδειγμα - ερώτημα :

Πείτε μου ένα ποσοστό ελληνίδων που θέλουνε να κάνουνε παιδί πριν από την ηλικά των 25

22/05/2007, 14:44:15
quote:
KERRY KING
Πείτε μου ένα ποσοστό ελληνίδων που θέλουνε να κάνουνε παιδί πριν από την ηλικά των 25

Ελάχιστο έως μηδέν.

Πες μου κι εσύ ένα ποσοστό ανδρών που θέλουνε να παντρευτούνε πριν τα 30.

Και δεν λέω αυτούς που βαρέθηκαν τη μαμά τους και παντρεύονται την πρώτη που τους κάθεται γιατί έχουμε και τέτοιες περιπτώσεις.

Στράτος

μέτρον άριστον
maraki8Μέλος
22/05/2007, 14:49:51
quote:
Όταν ακούω ότι κάποιος ή κάποια, δεν μπορεί να βρει έναν άνθρωπο να συνεννοηθεί και να κάνει σχέση, είμαι σίγουρος ότι ευθύνεται περισσότερο ο ίδιος ή η ίδια.

Σαφέστατα!!Αυτή είναι η σωστή απάντηση!

quote:
Έχετε σκεφτεί ποτέ, αν θα μπορούσατε να ζήσετε μαζί με έναν άτομο που είναι καρμπόν εσείς ;

Δεν υπάρχει περίπτωση!Φτάνει μια Μαρία

*********Να παραθέσω ένα μήνυμα που έστειλε η κακουνέλ,γιατί όπως είπε,δεν μπορούσε με τίποτα να ξανασυνδεθεί με το φόρουμ.
"Λυπάμαι ειλικρινά που η σοβαροφάνεια για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει την προκατάληψή μου για τα δήθεν "σοβαρά" φόρουμ.Από την στιγμή που δεν υβρίζω κανέναν,κανένας δεν έχει δικαίωμα να μου πεί και τίποτα.Και είναι δικαίωμά μου να σαρκάσω και να ειρωνευτώ και να καυτηριάσω.Τα παραπάνω σε κόσμια πλαίσια,τα οποία γνωρίζω και τηρώ χρόνια τώρα,ισχύουν για τον γραπτό λόγο,τον έντυπο λόγο,τα μέσα μαζικής επικοινωνίας,τα φόρουμ,τις εφημερίδες,τα περιοδικά,ακόμη και τις συζητήσεις στο κατηχητικό της ενορίας μου.Δεν επιτρέπω λοιπόν σε κανέναν να με επαναφέρει στην τάξη,ειδικά όταν η τάξη έχει υποκριτικές ισορροπίες και πατροναριστικά μέτρα και σταθμά.Ευχαριστώ για την φιλοξενία και αποχωρώ.Σας εύχομαι ένα υγιέστερο και ειλικρινέστερο χώρο,στο διαδίκτυο και στη ζωή σας.

22/05/2007, 14:51:40
Δεν έχεις καθόλου άδικο αγαπητέ Στράτο, θέλώ πολύ όμως να δω απαντήσεις γυναικών και την γνώμη τους πάνω στο ερώτημα που έθεσα. Γιατί ξέρω 25χρονες ελληνίδες τι μυαλά κουβαλάνε και ξέρω 25χρονες συγκεκριμένης ευρωπάϊκής χώρας τι μυαλό κουβαλάνε. Και εδώ υπάρχει μέτρο σύγκρισης αγαπητοί μου και σας προκαλώ σε αντιπαράθεση...
22/05/2007, 15:02:16
Πω πω κατά ριπάς οι απαντήσεις.

Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να λάβει κανείς υπ’ όψιν του φίλε μου, όπως για παράδειγμα η επαγγελματική αποκατάσταση.
Σε ποιες ηλικίες επιτυγχάνεται αυτό σε άλλες χώρες και σε ποιες στη Ελλάδα.

Ένα παιδί δεν είναι παιχνίδι για να περνάμε την ώρα μας όταν βαριόμαστε τη μουρμούρα της γυναίκας μας, ούτε είναι μια καλή αφορμή για να κερδίσουμε παραπάνω χρόνο με τον εαυτό μας.
Είναι μια απόφαση υψηλής ευθύνης που πριν την πάρεις θα πρέπει να έχεις εξετάσει όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται.

Πόσες γυναίκες κάτω των 25 και άντρες κάτω των 30, τηρούν αυτές τις προϋποθέσεις;

Στράτος

μέτρον άριστον
22/05/2007, 15:10:30
quote:
*********Να παραθέσω ένα μήνυμα που έστειλε η κακουνέλ,γιατί όπως είπε,δεν μπορούσε με τίποτα να ξανασυνδεθεί με το φόρουμ.
"Λυπάμαι ειλικρινά που η σοβαροφάνεια για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει την προκατάληψή μου για τα δήθεν "σοβαρά" φόρουμ.Από την στιγμή που δεν υβρίζω κανέναν,κανένας δεν έχει δικαίωμα να μου πεί και τίποτα.Και είναι δικαίωμά μου να σαρκάσω και να ειρωνευτώ και να καυτηριάσω.Τα παραπάνω σε κόσμια πλαίσια,τα οποία γνωρίζω και τηρώ χρόνια τώρα,ισχύουν για τον γραπτό λόγο,τον έντυπο λόγο,τα μέσα μαζικής επικοινωνίας,τα φόρουμ,τις εφημερίδες,τα περιοδικά,ακόμη και τις συζητήσεις στο κατηχητικό της ενορίας μου.Δεν επιτρέπω λοιπόν σε κανέναν να με επαναφέρει στην τάξη,ειδικά όταν η τάξη έχει υποκριτικές ισορροπίες και πατροναριστικά μέτρα και σταθμά.Ευχαριστώ για την φιλοξενία και αποχωρώ.Σας εύχομαι ένα υγιέστερο και ειλικρινέστερο χώρο,στο διαδίκτυο και στη ζωή σας.

ΜΑΛΙΣΤΑ !!! Πετάμε πρώτα την χολή μας και μετά αποχωρούμε... Τυπική αντίδραση, very convinient που λέτε και στην Μεγαλήνησο...

By the way, I sleep with my wife every night, don't mess you parnter at my life please...

Sorry για την προσωπική αντιπαράθεση αλλά τέτοες αντιδράσεις με φέρνουνε εκτός ορίων. Εκεί που πίστευα πως θα είχαμε μια υγιή αντιπαράθεση, μας βρίζουνε και μας αποχαιρετούνε μετα...

22/05/2007, 15:17:00
Φίλε Στράτο εδώ ακριβώς είναι η ουσία της αντιπαράθεσης. Υπάρχει η αντίληψη στην χώρα μας που συνδέει άμεσα την οικογένεια με το πορτοφόλι και την ηλικά. Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα και δεν προλαβαίνω να τοποθετηθώ τώρα, άμα δεν έχει παρεκτραπεί η κουβέντα θα επανέλθω το βραδάκι που θα έχω χρόνο. Πίστεψέ με όμως, στην χώρα που αναφέρομαι η αντίληψη για το να κάνεις παιδί δεν σχετίζεται τόσο άμεσα με την οικονομική κατάσταση, είναι ίσωε η πιο φτωχή χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης και όμως έχω σοβαρό δείγμα ζευγαριών κάτω από τα 30, που τα καταφέρνουνε μια χσρά.
maraki8Μέλος
22/05/2007, 15:28:20
quote:

Πολύ λίγες.Το ερώτημα είναι αν ξέρεις ΓΙΑΤΙ δεν θέλουν να κάνουν παιδί πριν τα 25...

quote:
Πες μου κι εσύ ένα ποσοστό ανδρών που θέλουνε να παντρευτούνε πριν τα 30.
Και δεν λέω αυτούς που βαρέθηκαν τη μαμά τους και παντρεύονται την πρώτη που τους κάθεται γιατί έχουμε και τέτοιες περιπτώσεις

Όντως,πες μου κι εσυ Kerry king,γιατί οι άντρες παντρεύονται μετά τα 30;
Όσο για αυτούς που μπερδεύουν τις γυναίκες τους με τις μανάδες τους,βρωμάει ο τόπος.

quote:
Γιατί ξέρω 25χρονες ελληνίδες τι μυαλά κουβαλάνε και ξέρω 25χρονες συγκεκριμένης ευρωπάϊκής χώρας τι μυαλό κουβαλάνε. Και εδώ υπάρχει μέτρο σύγκρισης αγαπητοί μου και σας προκαλώ σε αντιπαράθεση...

Για άλλη μια φορά η ξενομανία μας ως ράτσα είναι ορατή,ακόμα και στα ταίρια μας.
Γνωρίζω πολλές γυναίκες του εξωτερικού,από πολλές χώρες,ιδιαίτερα λόγω δουλειάς,αλλά και σαν αυτόπτης μάρτυρας σε πολλά περιστατικά.Οι Ελληνίδες υπερέχουν-όχι γιατί είμαι γυναίκα αλλά γιατί το βλέπω-ξεκάθαρα.Να σου πω λοιπόν,μιας κι ανέφερες κάτι για κουλτούρες,ότι οι γαλλιδες είναι από τις πιο βρώμικες γυναίκες που υπάρχουν(και γενικά οι γάλλοι);να σου πω ότι οι αμερικάνες δεν έχουν i.q.;να σου πω ότι οι αγγλίδες κάθε ηλικίας είναι οι χειρότερες...χμμ...γυναίκες(από ηθικής άποψης);να σου πω ότι οι σκανδιναβές είναι ψυχρές μέχρι αηδίας;και να μην μακρυγορώ άλλο,δεν υπάρχει λόγος,αρκετά θα γελάσατε,είμαι σίγουρη,όπως κι εγώ άλλωστε τώρα που τα γράφω

Πες μου σε παρακαλώ,που υπερέχουν οι ξένες από τις ελληνίδες.Και δεν μιλάμε να πιαστείς από μεμονωμένα περιστατικά κοριτσιών-ζωντόβολων που τα σπάνε στα μπουζούκια και ντύνονται σαν λατέρνες,ε;

22/05/2007, 15:44:54
quote:
Να σου πω λοιπόν,μιας κι ανέφερες κάτι για κουλτούρες,ότι οι γαλλιδες είναι από τις πιο βρώμικες γυναίκες που υπάρχουν(και γενικά οι γάλλοι);να σου πω ότι οι αμερικάνες δεν έχουν i.q.;να σου πω ότι οι αγγλίδες κάθε ηλικίας είναι οι χειρότερες...χμμ...γυναίκες(από ηθικής άποψης);να σου πω ότι οι σκανδιναβές είναι ψυχρές μέχρι αηδίας;και να μην μακρυγορώ άλλο,δεν υπάρχει λόγος,αρκετά θα γελάσατε,είμαι σίγουρη,όπως κι εγώ άλλωστε τώρα που τα γράφω

Δεν είναι για γέλια αυτά που γράφεις maraki8, αυτή είναι η αλήθεια, όσο αστεία και αν φαίνεται. Γιατί αυτά είναι τα στερεότυπα που δημιουργούνται από την πλειοψηφία. Μήπως λοιπόν το πρόβλημα είναι εκεί ???

Μήπως θα είχε νόημα να αναλύσουμε τα στερεότυπα αυτά που αφορούνε την σύγχρονη έλληνίδα και έλληνα. Μάτια έχουμε και βλέπουε, αυτιά έχουμε και ακούμε, γι'αυτό και το συζητάμε...

quote:
Για άλλη μια φορά η ξενομανία μας ως ράτσα είναι ορατή,ακόμα και στα ταίρια μας.

Δεν είναι θέμα ξενομανίας maraki8, προσωπική επιλογή ήτανε.

quote:
Πες μου σε παρακαλώ,που υπερέχουν οι ξένες από τις ελληνίδες.Και δεν μιλάμε να πιαστείς από μεμονωμένα περιστατικά κοριτσιών-ζωντόβολων που τα σπάνε στα μπουζούκια και ντύνονται σαν λατέρνες,ε;

Μήπως αυτές είναι ο κανόνας όμως ? ΜΗΠΩΣ ????

Εγώ ευχαρίστως να σου πω τι βρήκα στην γυναίκα μου που δεν βρήκα στις ελληνίδες, πρωτού προσωρήσω όμως (ίσως και να μην αφορά την όλη κουβέντα που γίνεται), μήπως χρειάζεται να αναλυθούν τα παραπάνω ?