ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αντρας σημαίνει ένοχος! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Αντρας σημαίνει ένοχος! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

maraki830 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
22/05/2007, 17:19:47
quote:
KERRY KING
Φίλε Στράτο εδώ ακριβώς είναι η ουσία της αντιπαράθεσης. Υπάρχει η αντίληψη στην χώρα μας που συνδέει άμεσα την οικογένεια με το πορτοφόλι και την ηλικά. Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα και δεν προλαβαίνω να τοποθετηθώ τώρα, άμα δεν έχει παρεκτραπεί η κουβέντα θα επανέλθω το βραδάκι που θα έχω χρόνο. Πίστεψέ με όμως, στην χώρα που αναφέρομαι η αντίληψη για το να κάνεις παιδί δεν σχετίζεται τόσο άμεσα με την οικονομική κατάσταση, είναι ίσωε η πιο φτωχή χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης και όμως έχω σοβαρό δείγμα ζευγαριών κάτω από τα 30, που τα καταφέρνουνε μια χσρά.

Φίλε KERRY KING δεν είναι η αντίληψη στη χώρα μας που συνδέει άμεσα την οικογένεια με το πορτοφόλι και την ηλικία, είναι η πραγματικότητα.
Πως θα μπορέσεις να ζήσεις και να συντηρήσεις μια οικογένεια όταν δεν έχεις εξασφαλιστεί, ως έναν βαθμό επαγγελματικά ; και σε πια ηλικία συνήθως γίνεται αυτό ;

Προσοχή δεν λέω να περιμένεις να βρεις μια δουλεία που θα βγάζεις δυο τρεις χιλιάδες ευρώ το μήνα. Αλλά μια δουλειά στην οποία δεν θα σκέφτεσαι το πότε θα την αλλάξεις, με ένα συνηθισμένο μισθό (+/- 800 ευρώ) τον οποίο θα έχεις μάθει και να τον διαχειρίζεσαι. Το τελευταίο το θεωρώ πολύ βασικό.
Όλα αυτά όμως απαιτούν και το χρόνο τους και έτσι περνάν τα χρόνιαααα...

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε Έλληνες και έχουμε μεγαλώσει στην Ελλάδα.
Που σημαίνει ότι θέλουμε και το ταβερνάκι μας και το ποτάκι μας τη βολτούλα μας και τα ρουχαλάκια μας και τις διακοπούλες μας (τον Αυτιά δεν σας θυμίζω ;)και γενικά πολλά πράγματακια γιατί έχουμε μάθει να απλά να "ζούμε".

Δεν θέλω να πάω στο άλλο άκρο, της υπερκατανάλωσης και της σπατάλης, αλλά σε απλά ανθρώπινα, καθημερινά πράγματα που σε βοηθούν να έχεις μια σχετικά καλή ποιότητα ζωής και επαφής με ανθρώπους.

Ποιος ο λόγος να παντρευτείς μικρός ή μικρή και ακόμα περισσότερο να αποκτήσεις και ένα παιδί νωρίς, όταν πρώτα δεν έχεις εξασφαλίσει ότι θα μπορέσεις να ζήσεις σαν άνθρωπος ;

Αααα, τοποθετήσου όταν βρεις χρόνο.

Στράτος

μέτρον άριστον
22/05/2007, 18:08:09
quote:
Πες μου σε παρακαλώ,που υπερέχουν οι ξένες από τις ελληνίδες.
Το είπες η ίδια maraki8 Στο ότι δεν κάνουν-μεγαλώνουν παιδιά-αγοράκια, να, ακριβώς τέτοια:
quote:
maraki8:
Όσο για αυτούς που μπερδεύουν τις γυναίκες τους με τις μανάδες τους,βρωμάει ο τόπος.

Προσπαθώντας να υπερασπίσεις της ελληνίδες, λες ότι τα περισσότερα παιδιά (και αργότερα άντρες) τα οποία μεγάλωσαν από ελληνίδες γυναίκες, είναι μαμμόθρεφτα.

22/05/2007, 18:28:25
quote:
Πόσες γυναίκες κάτω των 25 και άντρες κάτω των 30, τηρούν αυτές τις προϋποθέσεις;

Εδώ το ζωντανό παράδειγμα
Εγω είμαι 30 χρονων και η γυναικά μου 28 και έχουμε δυο υπέροχους γιους
Ο μεγάλος είναι τρισημιση που σημαίνει ότι η γυναικά μου ήταν γύρω στα 24
Όταν γεννήθηκε προσωπικά ειμαι πολύ ευχαριστημένος που εχω δημιουργήσει
Την οικογένεια μου .
Βασικό πρόβλημα στο ότι δεν παντρεύονται νωρίτερα απ τα 30 τα ζευγάρια
Είναι το οικονομικό.

quote:
Kι όμως είναι αγαπητέ Open Mind, γιατί έχει να κάνει με νοοτροπίες, κουλτούρες και αντιλήψεις. Σίγουρα η εθνικότητα μιας γυναίκας δεν συνεπάγεται την επιτυχία ή την αποτυχία μιας σχέσης, αυξάνει όμως ή μείώνει τα ποσοστά αυτά, ανάλογα πάντα με αύτά που ζητάς να βρεις στον άνθρωπο που εσύ πιστεύεις πως σου ταιριάζει

Εξαρτάται τι θες αν κάποιος θέλει να χει 10 γυναίκες και μην
Τρέχει τίποτα τοτε πρεπει να βρει γυναικα από Σαουδική Αραβία μερια
Εγω μιλάω ως προς το χαρακτήρα και βεβαία με χώρες που μοιάζει
Ο πολιτισμός μας .

quote:
Ένα παιδί δεν είναι παιχνίδι για να περνάμε την ώρα μας όταν βαριόμαστε τη μουρμούρα της γυναίκας μας, ούτε είναι μια καλή αφορμή για να κερδίσουμε παραπάνω χρόνο με τον εαυτό μας.
Είναι μια απόφαση υψηλής ευθύνης που πριν την πάρεις θα πρέπει να έχεις εξετάσει όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται

Συμφωνώ το να αποκτήσει κάποιος παιδί θέλει ωριμότητα και να ξέρει
Ότι πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του σε όλα τα επίπεδα καλο είναι
Όταν το αποφασίσει κάποιος να έχει σκεφτεί καλά τι σημαίνει να γίνει
Γονιός και να νιώθει έτοιμος ότι μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες του
Γιατί το να έχεις παιδιά εκτος από χαρά είναι και ευθύνη
22/05/2007, 18:57:18
quote:

kakounel:
"Λυπάμαι ειλικρινά που η σοβαροφάνεια για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει την προκατάληψή μου για τα δήθεν "σοβαρά" φόρουμ.

Εδώ είναι το: ESOTERICA.gr Forums ! Δεν γράφει πουθενά ότι είναι σοβαρό φόρουμ.

Άσε που με αυτά τα λόγια σου:

quote:
συγγνωμη, τρομαζετε με μια μικρη φρασουλα που εννοει ακριβως αυτο που λεει κι οχι με τα threads που αναζητουν βρυκολακες-εξωγηινους μεσσιες-ερινυες-φαντασματα-αυρες-σαυρες σ αυτο το φορουμ?????
αποδεικνύεις ότι δεν θεωρείς το forum αυτό και τόόόσο, σοβαρό.

Νομίζω πως, το "Χμμμ!" του Dying Incubus στο το θέμα της kakounel: η σημασία του να είναι κανείς σοβαρός, μεταφράζεται κάπως έτσι: θα της δείξω εγώ.

22/05/2007, 19:01:22
Συνονόματε να σου ζήσουν.

Έχω φίλο που είναι στην ηλικία σου και έχει τέσσερα !!!

Πάντως είσαστε μειοψηφία.

Στράτος

μέτρον άριστον
22/05/2007, 19:18:03
Ευχαριστώ συνονόματε ε ο φίλος σου δεν πιανεται

Να του ζήσουν και να ναι καλά να τα χαίρεται.
Η αλήθεια είναι ότι είμαστε μειοψηφία πχ εγώ απ τους φίλους μου
Μονό άλλους δυο ξερώ που είναι στην ηλικία μου και έχουν δυο παιδ

22/05/2007, 19:34:04
quote:
Open Mind
πχ εγώ απ τους φίλους μου Μονό άλλους δυο ξερώ που είναι στην ηλικία μου και έχουν δυο παιδιά

Εσύ το πήγες και μακριά... άκου δυο παιδιά στα 30 !!

Εγώ είμαι 33+ και το 90% των φίλων μου είναι μπάκουροι.

Και φαντάσου ότι οι μισοί είναι μεγαλύτεροι από εμένα.

Στράτος

μέτρον άριστον
22/05/2007, 19:39:14
Δεν το είχα προσέξει αυτό το θέμα και τώρα είδα πως έχουν γραφτεί αρκετές και διαφορετικές απόψεις.

Να πω λοιπόν και εγώ την άποψη μου, δεν άντεξα στον πειρασμό.

Είναι φυσικό πως ο κάθενας μας εδώ κουβαλάει μαζί του μια προσωπική ιστορία, η οποία πρέπει να είναι μεν σεβαστή, πλην όμως όμως δεν μπορεί να αποτελέσει γενικότερο κανόνα ζωής και γνώμονα συμπεριφοράς καθώς η ίδια η ζωή, ο άνθρωπος και ιδιαίτερα οι προσωπικές σχέσεις εμπεριέχουν σε μεγάλο βαθμό το απρόβλεπτο και το απροσδιόριστο.

Τώρα λοιπόν που σας έριξα το κουλτουριάρικο να τα κάνουμε και λίγο πιο λιανά.

Παιδιά ας μην γενικεύουμε δεν είναι έτσι η ζωή.

Αγαπητή maraki8 ας πούμε γνωρίζεις με βεβαιότητα πως όλες οι αμερικανίδες πάσχουν από IQ;

Αδελφέ μου Kerry King αλήθεια πιστεύεις πως όλες οι Ελληνίδες εντάσονται στα στερεότυπα χαρακτηριστικά που τους προσδίδουμε;

Εγώ ρε παιδιά κάθε φορά που γνωρίζω ένα καινούργιο άνθρωπο, αμερικανό, γάλλο, έλληνα, βλέπω ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ανόμοιος. Βέβαια όταν μένεις στην επιφάνεια πολλά πράγματα μοιάζουν να είναι τα ίδια αλλά όταν μπαίνεις πιο βαθυά, εκεί υπάρχει μια διαφορετική πραγματικότητα.

Το πως συμβαίνει να έρχονται δύο άνθρωποι κοντά και να κάνουν μια αληθινή σχέση ζωής, το πως γίνεται να ενώνονται και γίνονται ένα, στην σάρκα και στην ψυχή, αποτελεί για μένα το μεγαλύτερο και απόλυτο μυστήριο. Πραγματικά είναι κάτι που δεν μπορώ να το εξηγήσω με λόγια, αποτελεί όμως μια εμπειρία μοναδική που την νοιώθω με όλο το είναι μου.

Νομίζω πως η αγάπη είναι μια ενέργεια που ξεπερνάει και αναιρεί την ανθρώπινη λογική και δεν έχει να κάνει με το από που είσαι και το τι είσαι. Αν δεν υπάρχει αγάπη δεν υπάρχει τίποτα. Και που μπορώ να την βρω ρωτάει κανείς; Παντού.

For the record....

Είμαι παντρεμένος με μια υπέροχη γυναίκα ελληνίδα (το τονίζω ελληνίδα και όχι ελληνοαμερικανίδα) που γνώρισα στην αμερική και βρήκα σε αυτήν και αυτή σε μένα αυτά που δεν είχαμε βρει σε κανένα άλλο άνθρωπο σε τούτη την γη. Και εκεί θέλω να καταλήξω.

Παντρεύεσαι άνθρωπο. Ο άνθρωπος μπορεί να είναι έλληνας, αμερικανός, φυσικός, χημικός, άνεργος, αστείος, σοβαρός και τα λοιπά και φυσικά όλα τα χαρακτηριστικά του παίζουν ρόλο δεν αντιλέγω.

Πάνω από όλα όμως πρέπει να είναι και να παραμένει άνθρωπος.

22/05/2007, 22:01:51
Καλησπέρα (και καλημέρα για κάποιους),

Όπως σοφά είπε ο φίλος A. Kircher, ο καθένας κουβαλάει την προσωπική του ιστορία.

Ο αξιοθαύμαστος Open Mind αποτελεί εξαίρεση σε έναν κανόνα που όλοι σας πάνω κάτω τον ξέρετε. Είναι εξαίρεση στην χώρα μας να κάνει κάποιος οικογένεια πριν τα 30 και συμφωνώ ότι το πρόβλημα είναι οικονομικό, αλλά κατά την άποψή μου αυτό αποτελεί άλλοθι γιατί αλλού είναι η ουσία :

quote:
Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε Έλληνες και έχουμε μεγαλώσει στην Ελλάδα.
Που σημαίνει ότι θέλουμε και το ταβερνάκι μας και το ποτάκι μας τη βολτούλα μας και τα ρουχαλάκια μας και τις διακοπούλες μας (τον Αυτιά δεν σας θυμίζω ;)και γενικά πολλά πράγματακια γιατί έχουμε μάθει να απλά να "ζούμε".

'Ετσι είναι φίλε Στράτο και δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω από τον χωρό, στα 35 μου αξιώθηκα να γίνω πατέρας...

Θα σας πω όμως ένα πολύ απλό παράδειγμα, μιας και το θέμα οικογένεια δεν είναι το φλέγον θέμα στην συγκεκριμένη συζήτηση...

Στην εταιρεία μου δουλεύουνε πάνω από 50 γυναίκες. Πάνω από τις μισές ηλικίας +30 είναι χωρισμένες. Από τις κοπέλες που είναι κάτω από τα 30, ζήτημα να είναι παντρεμένη καμμία... Όταν μεταξύ σοβαρού και αστείου ρωτάω καμμία από αυτές "πότε θα παντρευτείς" παίρνω την απάντηση "μικρή είμαι ακόμα"... Κάνω κουβλεντα με 25χρονες συναδέλφους μου και τρώω το ένα σοκ μετά το άλλο. Βλεπω μπροστά μου άτομα άδεια, χωρίς ενδιαφέροντα, να βγάλουνε το 8ωρό τους και να πάνε για καφέ... Η μόνη έγνοιά τους είναι αν θα βρούνε τραπέζι στον Βέρτη, σχεδόν όλες οι συζητήσεις τους περιλαμβάνουν μαλλιά και ρούχα...

Απευθύνομαι στις κοπέλες του esoterica : Έχετε την εντύπωση πως οι πλειοψηφία των ελληνίδων έχει τις ανησυχίες σας ?

22/05/2007, 22:50:45
quote:
Εγώ είμαι 33+ και το 90% των φίλων μου είναι μπάκουροι.
Και φαντάσου ότι οι μισοί είναι μεγαλύτεροι από εμένα.

Τι σύμπτωση... και οι δικοί μου φίλοι στην ίδια μοίρα είναι.

Τι φταίει όμως ?

Στους δικούς μου ξέρω τι φταίει. Ένας από τους βασικότερους λόγους είναι ότι δεν μπόρεσαν ποτέ να ταιριάξουν φιλικά με τις κοπέλες που έκανα σχέση, με αποτέλεσμα να σβήνει σιγά-σιγά η καψούρα και μοιραία να χάνεται και η μαγεία της σχέσης.

Για μένα αυτό πιστεύω πως είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνίδας, είναι πολύ δύσκολο να κάνεις παρέα μαζί της. Ειδικά άμα έχεις και κάποια χόμπυ (πχ μουσική - αθλητισμό) το πράγμα γίνεται ακόμα δυσκολότερο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνίδων δεν ασχολείται με την μουσική (πέρα από τα ηλίθια - κατ'εμέ- χιτάκια που ακούει στο ραδιόφωνο) και η σχέση της με τον αθλητισμό είναι όση και του Μαμαλάκη με το άλμα επί κοντό.

Φαντάζομαι πως μεγάλο ποσοστό των παραπάνω θα πρέπει να αφορά και τους άντρες (αν εξαιρέσουμε ενδεχωμένως τον αθλητισμό).

Η ευρωπαία κοπέλα (δεν έχω εμπειρίες από άλλες ηπείρους) αν μη τι άλλο έχει μια μουσική παιδεία λόγω του σχολείου της. Το ίδιο ισχύει και με τον αθλητισμό.

Πήρα δύο πολύ απλά παραδείγματα, στηριζόμενα καθαρά στα προσωπικά μου βιώματα. Καμμία σχέση μου δεν κατάφερε να γίνει φιλαράκι μου. Ίσως τελικά στην ελλάδα να μην υφίσταται αυτός ο όρος σε ένα ζευγάρι, δεν μπορώ να ξέρω πια και δυστυχώς τα παραδείγματα γύρω μου δεν μου δείχνουν το αντίθετο. Ακόμα και οι κοπέλες με τις οποίες είχαμε βρει τόσα κοινά, έπεφταν στην παγίδα της κακιάς (πάντα κατ'εμέ) επιροής των φιλενάδων τους, οπότε φαύλος κύκλος....

Υπάρχουν κοπέλες εδώ μέσα που συμπαθώ φοβερά, πχ η Gretel και η Brie Boy, μου φαντάζουν όμως τόσο ξένες στην ελληνική πραγματικότητα και τόσο διαφορετικές που φοβάμαι πως άμα ποτέ τύχει και γνωριστούμε από κοντά κάτι θα υπάρξει που θα τις απομυθοποιήσει.

Μaraki8, διάβασε λίγο πιο προσεχτικά τα port μου και δες τι θέλω να πω. Θα δεις ότι υπάρχει αυτοκριτική πρώτα απ'όλα...

quote:
Στην τελική, δεν φταίνε οι ελληνίδες για την κατάντια τους, εμείς οι μαλάκες τις καταντήσαμε έτσι.

quote:
Δεν φταίνε οι ελληνίδες για αυτά που τους καταλογίζουμε, ταιριάζουν γάντι στους ΕΕέλληνες άντρες

... και απευθύνθηκα στον OANNHSEA με το ερώτημα κατά πόσο ανταποκρίνεται αυτός σε αυτά που ζητάνε οι ελληνίδες για να μπορέσει και αυτός να ταιριάξει με κάποια.

Ίσωε τελικά η παράγραφός μου "Sorry κορίτσια, δεν σας απαξιώνω, απλά δεν γουστάρω τις ελληνίδες..." να αποπροσανατολίζει και να δυναμιτίζει την συζήτηση, οπότε ζητάω από τους συντονιστές άμα το κρίνουν απαραίτητο να κάνουνε την πρέπουσα επέμβαση στο μύνημα.

Και ζητάω συγνώμη από όποια θίχτηκε από τα γραφόμενα - που δεν θα έπρεπε βέβαια την στιγμή που δεν πιστεύει ότι την φωτογραφίζω με τα λεγόμενά μου.