ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- πως θα ταξιδεψουμε στο διαστημα τελικα. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- πως θα ταξιδεψουμε στο διαστημα τελικα. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

anases23 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
anasesΜέλος
08/03/2007, 21:52:22
να'μαστε παλι καλησπερα.
δεν διαφωνισα στο "φιλη" γιατι δεν εχει τοση σημασια.προσπαθω να ειμαι ουδετερος στο λογο μου αλλα τελικα να ειμαι γενους αρσενικου.
για τον καταναλωτισμο εχεις απολυτο δικιο απλα αν δεν το κανεις θα φαινεσαι σαν αναχρονικος και εξωγηινος.η υλη καλως η κακως μας ξεκουραζει απο την σκεψη και την ψυχικη οδυνη που θα νιωθαμε αν κοιτουσαμε γυρω μας πραγματικα.
ετσι παμε και αγοραζουμε και περιεργαζομαστε οτι καινουριο πεσει στο ματι μας.
το ματι παλι προτιμα να διαλεγει ολα αυτα τα μικρο-μεγαλο πραματα απο να αναζητα μια κουβεντα η μια φιλικη διανοηση.
τελικα ειμαστε μπλεγμενη με παρα παρα πολλα στην εποχη μας.

για το τροφωνιο ειχα μια προσωπικη εμπειρια στην περιοχη που ηταν το ανδρο "ψυχομαντειο".πηγα στη λεβαδια και προχωρισα τυχαια προς τα πανω.καλα το θεαμα ειναι παραγεισενιο.οι πηγες της μνημοσυνης και της ληθης μπορω να πω οτι ειναι οι πιο πλουσιες πηγες που εχω συναντησει.η εκυρνα ηταν πεντακαθαρη και πανεμορφη.
ανεβηκα προς τα πανω και εκει περνοντας ενα δρομακι-σκαλα ανεβηκα σε μια ελκησιουλα παρατημενη και απο εκει ακομα πιο πανω σε αλλη μια που ηταν χτισμενη μεσα στο βραχο.εβραχε καταρακτοδος και δεν θα ξεχασω την στιγμη που εφτασα στο τελευταιο σημειο της σκαλας.μολις λοιπον σκεπαστηκα απο τον βραχο ενιψσα τη γη να καταρεει και να θελει να με τραβηξει μεσα.ανεβηκα στο εκλησακι αλλα δεν μπορουσα να κατσω ουτε λεπτο παρακαλουσασ την κοπελια μου να φυγουμε ενω κρατουσα το κασωμα της πορτας για να μην με πεσω.εντομεταξυ το εδαφος ειναι εντελως ευθεια.ετσι παλολη την βροχη φυγαμε απο το εκλησακι αρων αρων.
μετα αφου επεστρεψα στη βαση μου ψαχαμε και μαθαμε για το "τροφωνιο ανδρο".
μου'ρθε τοτε ενα φλας,μεσα στο εκλησακι ψηλα ειχε κατι σαν γουρνα-πηγαδι.το νερο εγλυφε τον βραχο και σχηματιζοταν μια λιμνουλα με ενα κουβα απο πανω.σκεφτηκα λοιπον οτι μηπως ειναι εκει η τρυπα που αναφερε ο παυσανιας κατα την αρχαιοτητα.
πηρα λοιπον ενα φιλο που ηταν τολμηρος και αφοβος και ξαναπηγα να ελενξωτο φαινομενο.ηταν πιο ελαφρυ για μενα αυτη τη φορα και σε αυτον(συμφωνα με τα λεγομενα του) τιποτα.ψαχαμε εκει στη γουρνα αλλα δεν φαινοταν καμια εισοδο.
παρολα αυτο εχω την εντυπωση οτι το νερο περναει απο κατω σαν εσωτερικο ποταμι οπως και σε αλλα σημεια μεσα στους βραχους και οδηγουν στις πηγες που βλεπουμε στην επιφανια.
πιστευω οτι η αναλογη κρατικη υπηρεσια θα επρεπε να κανει καποιες ανασκαφες και κατι θα βρεθει πισω απο αυτα τα βραχια.

για τους σαμανους θα συμληρωσω απλα οτι οι επιστημονες της αμερικης εχουν επηρεαστει και μελετησει σοβαρα τα φαινομενα του σαμανισμου.καπου βαθεια μεσα στην κουλτουρα τους εχουν διεγερθει απο τις ιδεες και τις πραξεις των σαμανων.
ισως και αυτο να συμβαλει καπου στην αναπτυξη τους.

οτι ζητας αργα η γρηγορα το εχεις.φτανει καποιος να το ζητησει,να το διανοηθει.

τα λεμε....

PhilolaosΜέλος
08/03/2007, 22:58:47
ΦΙΛΕ ΑΝΑΣΣΕΣ,ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΥΛΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑ(ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΑΜΕ) ,ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΑΛΛΩΝ ΤΑ ΠΟΣΤ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ "ΦΙΛΗ.ΒΛΕΠΩ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΤΡΟΦΩΝΙΟ.ΕΓΩ ΟΧΙ,ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟ ΞΕΡΩ.ΜΙΑ ΠΡΟΣΘΕΣΗ : ΤΟ ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΑΝΔΡΟ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΕΙΣΟΔΟΥΣ.
ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟΠΙΚ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.Ο ΦΙΛΟΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΝΟΤΗΣ,ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ,ΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΠΙΚ,ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΔΡΟ,ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ(ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ)ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ,ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ,ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!!!ΕΚΕΙ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ,ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ,ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ.ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΟ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΩ,ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΕΚΕΙ ΤΟΠΙΚ. http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=5195&ARCHIVE=
anasesΜέλος
13/03/2007, 23:48:41
τωρα που το θεμα του τροφωνιου δρομολογηθηκε ας επανελθουμε στο θεμα μας.
πιστευω οτι ακομα και με μελετη της υλης θα καταληληγαμε στα ιδια συμπερασματα που θα αντιλμβανομασταν με το πνευμα.
το πνευμα απλα ειναι πολλες φορες χαρισμα ενω η μελετη κοπος.
οπου παει ο νους μπορει να παει και η υλη.
ας το παρουμε αντιστροφα,οπου παει η υλη μπορει να παει και ο νους.
αυτο πιστευω οτι συνεβηκε στη γη.καποιος νους ηρθε.απο εκει και περα φτανει ενα κυταρο για να αρχισει η αλυσιδα της ζωης.δεν γνωριζουμε ακομη αν ο ανθρωπος ειναι η τελικη μορφη αντιπροσωπευσης αυτου του πνευματος που ευχηθηκε για μας αλλα σιγουρα καπως σχετιζομαστε με την δημιουργια αφου την καταλαβαινουμε εν μερη.
αν δεν μας αφανισουμε,αργα η γρηγορα θα ποθησουμε τον ουρανο που βλεπουμε η μαλον την εικονα του ουρανου που ερχεται σε εμας.αν δεν ηταν για μας δεν θα το βλεπαμε.ποιος λογικος λογος θα υπηρχε να εχουμε ενα χαοδες συμπαν μονο για να ζουμε σε ενα απειροελαχιστο κοματι.αν πουμε οτι μοιραζουμε ενα πλανητη σε καθε ανθρωπο παλι πολλοι πλανητες θα μεναν ακατοικιτοι.
τοσος χωρος ετσι για να τον βλεπουμε εμεις οι μοναδικοι βλεποντες με αριθμους?
παντως οσο προχωραμε και γνωριζουμε περισσοτερο τοσο και η λογικη μας γινεται πιο λογικη.κανενας δεν μπορει σημερα να αμφιβαλει οτι η σεληνη ειναι ενα κοματι υλης,αλλα παλι κανεις δεν μπορει να αμφισβητηση την επηροη της στον ψυχικο μας κοσμο.ποσο μικρο μπορει να γινει το συμπαν μεσα σε ενα λογο"εξωσυμπαντικος".
πως μπορει ενα ον ανημπορο σαν τον ανθρωπο,φυλακισμενο στο απειροελαχιστο της γης,ζωντας στο αγνωστο και στο απροσμενο,να διανοηθει τετοιο λογο?
τι'ναναι αυτο μεσα μας που μπορει να παει στα αστερια?

καλο απογευμα...