ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ ΓΕΝΙΚΩΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ ΓΕΝΙΚΩΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

dim.kar31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
dim.karΜέλος
03/11/2005, 09:12:27
Kαλημέρα σε όλες και όλους!

Να γράψω εδώ δύο πραγματάκια, αφού το "Προφητείες Αγίων Νο3" έκλεισε (κακώς κατά την γνώμη μου) και να εξηγήσω κάποια πράγματα για την παρέμβαση μου...

Εδώ και πολύ καιρό προσπαθούσα να παρέμβω στο θέμα των "προφητειών" θέλοντας να σας δείξω με ευγενικό τρόπο τον προβληματισμό μου, τα αδιέξοδα στις σκέψεις σας (κατ' εμέ), τις συνέπειες αυτών που γράφατε αλλά: τίποτα!!! Με αγνοούσατε παντελώς και συνεχίζατε να γράφετε τα δικά σας. Από καιρού εις καιρόν σας τσεκάριζα και απτόητοι συνεχίζατε: κατεβατά επί κατεβατών, σελίδες επί σελίδων. Κι όλα να ουρλιάζουν πόνο, θάνατο και καταστροφή... Κι εσείς όχι απλά να χαίρεστε για αυτά (που κατά τη γνώμη σας έρχονται) αλλά να παρακαλάτε σχεδόν να συμβούν αύριο, τώρα...

Σαν άνθρωπος και σαν πατέρας δύο παιδιών με πιάνει φρίκη μπροστά στο μέγεθος του πόνου που σας εμπνέει...

Μέχρι που για κάποιο λόγο ο JbG σας ξυπνάει. Επιτέλους τσιμπάτε μπροστά στον βασιλέα JbG... Κι εκεί αρχίζω κι εγώ, κολλάνε και κάποιοι άλλοι και γίνεται ο χαμός... Γιατί τα κουμπιά σας είναι συγκεκριμένα: μόλις τα πατήσεις, αυτό θα γίνει: θα σκυλιάσετε. Ή θα αδιαφορείτε ή θα γίνετε έξαλλοι...

Σας έγραψα πως το δέντρο κρίνεται απ΄ τους καρπούς του... Σας ανέφερα σαν "καρπό" τον πρώην Μητροπολίτη Αττικής. Πως αν τέτοιοι είναι οι καρποί, το δέντρο θέλει κόψιμο... Κι αντί να μου δείξετε άλλες μορφές του χριστιανισμού και της ορθοδοξίας όπως ας πούμε τον Αλβανίας Αναστάσιο, ποιά ήταν η αντίδραση σας; Επιβεβαιώσατε τον κανόνα: αν λοιπόν τέτοιοι είναι οι καρποί, κόψιμο το δέντρο... Για να 'μαστε ακριβείς: κόψιμο το σάπιο κλαδί, όχι το δέντρο. Γιατί το δέντρο βγάζει και καλούς, γλυκείς καρπούς...

Καλοί μου φίλοι το μεγαλειώδες μήνυμα του χριστιανισμού, δεν είναι οι προφητείες από ανθρωπάκια, δεν είναι οι εκκλησίες, δεν είναι οι τοιχογραφίες, τα "θαύματα", τα εγκλήματα, τα χρυσοποίκιλτα άμφια, η εξουσία, οι λειτουργίες και τα "τυχερά", οι πισωγλέντηδες και τα δισεκατομμύρια για τα "γεράματα", τα μοναστήρια με τα τσιφλίκια τους και τα "συνοδικά μέγαρα" σε δασική έκταση, είναι (μέσα σε άλλα) κι αυτό το εδάφιο που θα πρέπει να μελετούν όλοι οι άνθρωπι, σε όλες τις εποχές, έχοντας το ΣΥΝΕΧΩΣ στο μυαλό, την ψυχή και την καρδιά τους:

quote:
1. Εάν μιλώ τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη, έγινα χαλκός που δίνει ήχους ή κύμβαλο που βγάζει κρότους.

2. Και αν έχω χάρισμα προφητείας και γνωρίζω όλα τα μυστήρια και όλη τη γνώση και αν έχω όλη τη πίστη, ώστε να μεταθέτω βουνά, αλλά δεν έχω αγάπη, δεν είμαι τίποτε.

3. Και αν μοιράσω σε ελεημοσύνες όλη μου την περιουσία και αν παραδώσω το σώμα μου για να καεί, αλλά δεν έχω αγάπη, καμιά ωφέλεια δεν έχω.

4. Η αγάπη είναι μακρόθυμη, είναι γεμάτη από ευμένεια, η αγάπη δεν είναι ζηλότυπη, η αγάπη δεν καυχιέται, δεν είναι υπερήφανη,

5. δεν κάνει ασχήμιες, δεν ζητά το συμφέρον της, δεν ερεθίζεται, δεν λογαριάζει το κακό,

6. δεν χαίρεται για το κακό, αλλά συγχαίρει στην αλήθεια,

7. όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, ελπίζει για το κάθε τι, υπομένει το κάθε τι.

8. Η αγάπη ποτέ δεν θα πάψει να υπάρχει. Αν είναι προφητείες, θα καταργηθούν. Αν είναι γλώσσες, θα παύσουν. Αν είναι γνώση, θα καταργηθεί.

9. Γιατί μερική γνώση έχουμε και μερική προφητεία.

10. Αλλά όταν έλθει το τέλειο, τότε το μερικό θα καταργηθεί.

Α' ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ (Κεφ. ΙΓ')

Εσείς αγάπη έχετε; Οπότε καλοί μου φίλοι, ζημιά μόνο κάνετε... Διαλογιστείτε, προσευχηθείτε, μετανοήστε, κάντε ό,τι θέλετε αλλά προσπαθήστε να ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ.

Και πρώτα απ΄ όλα τον εαυτό σας. Γιατί αν μισείτε τον εαυτό σας, πως θα αγαπήσετε τους άλλους...

Συγγνώμη αν σας στεναχώρησα... Πιστεύω πως τελικά καλό σας έκανα...

Δεν θα ξανασχοληθώ με το να σας τσιγκλήσω...

"Μακάριοι οι ειρηνοποιοί"

Η συμβουλή της μέρας: ΛΟΒΟΤΟΜΗ: τα λύνει ΟΛΑ και ...συμφέρει!
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
http://www.msu.gr/chart.asp?Perifereia_ID=9

PeronosporosΜέλος
03/11/2005, 09:28:23

Dim.kar ομολογώ ότι με εκπλήσεις (ευχάριστα).....
Εδώ παρουσιάζεις ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο από ότι στο προηγούμενο forum.

Μα καλά τι παίζει???

Προφανώς έκανες πλάκα, αλλά να ξέρεις ότι υπερέβηκες και λίγο τα όρια για αυτό (τουλάχιστον για μένα που μπορώ να μιλάω) εγώ προσωπικά έστειλα εκείνο το καφρο-post.

Τέλος πάντων προβλέπω (τί τις βγάλαμε τις προφητείες αγίων ) ότι οι υπόλοιποι που θα μπούν στο post δεν θα είναι τόσο επιεικείς (αλλά από την άλλη ποιός είπε ότι εγώ είμαι "καλός" χριστιανός).

quote:
Να γράψω εδώ δύο πραγματάκια, αφού το "Προφητείες Αγίων Νο3" έκλεισε (κακώς κατά την γνώμη μου) και να εξηγήσω κάποια πράγματα για την παρέμβαση μου...

όντως κακώς έκλεισε πάνω που ηρεμούσαν τα πράγματα.....
quote:
αλλά να παρακαλάτε σχεδόν να συμβούν αύριο, τώρα...

Μιλώντας πάντα προσωπικά, αν έβλεπες τα post μου θα καταλάβαινες ότι αντιτάχθηκα εξ αρχής στις ημερομηνίες. Για τον πόνο, τον θάνατο και την καταστροφή έτσι λενε οι προφητείες
Είναι σαν μια καλή σκανδαλοθηρική εφημερίδα, αν δεν γράφεις καταστροφολογίες τότε δεν πουλάς φύλλο

Facts: Knowledge is power, Power corrupts.
Conclusion: Study hard, Be evil.

stratis79Μέλος
03/11/2005, 09:47:14
Dimkar αυτή την ευγένεια μπορούσες να τη δείξεις και στο άλλο τόπικ. Δε μας έκανες κανένα καλό, όπως εσύ το εννοείς. Το να μας αποκαλείς ανώμαλους, αδερφές, να βρίζεις το Χριστό μας και γενικώς να μας εξευτελίζεις, τι σου προσέφερε;

Λες πατέρας 2 παιδιών κτλ κτλ. Τα δικά μας λόγια σε πειράξανε; Η πραγματικότητα δε σε πειράζει; Οι πόλεμοι δε σε πειράζουν; Η ανεργία δε σε πειράζει; Η ακρίβεια δε σε πειράζει; Τα ναρκωτικά δε σε πειράζουν;Το ότι γίναμε μειοψηφία στη χώρα μας και αυτό θα το ζήσουν τα παιδιά σου δε σε πειράζουν; Εμείς είμαστε καταστροφολόγοι; Ο κόσμος μόνος του αυτοκαταστρέφεται.

Αυτά που λέγαμε εμείς δεν μπορούσες να τα δεχθείς γιατί απλά έχεις άλλα πιστεύω. Εκεί έπρεπε να σταματήσεις και να μην εκνευρίζεσαι που δε σου απαντούσε κανείς και να αρχίζεις να ξεφτυλίζεις τον κόσμο. Θα σου άρεσε να πουν στη γυναίκα σου αυτά που είπες στη μαθήτρια; Δε νομίζω αλλά εσύ τα είπες.

Τέλοςπάντων το αποτέλεσμα ήταν εμείς να φύγουμε και να διαλύσετε μια γωνιά όπου αντάμωναν άνθρωποι από πολλά μέρη της Ελλάδος και του κόσμου με κοινές ανησυχίες.

Σε αυτά που γράφεις στο τέλος για το τι είναι χριστιανισμός, είμαι πρόθυμος να το συζητήσουμε με e-mail όπως σου είχα πει και στο Νο3 όπου βέβαια απάντηση δεν έλαβα. Εγώ σε αυτό το ύφος είμαι διατεθιμένος να μιλήσω μαζί σου και από κοντά αν το θέλεις.

Θα περιμένω e-mail

Να είσαι καλά

GDS1Μέλος
03/11/2005, 09:49:32
Θα κάνω copy κάτι που έγραψα αλλού

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6716&whichpage=2&ARCHIVE=

"Θεωρώ άκρως αρρωστημένο την ψύχωση της καταστροφής και συμφωνώ απόλυτα με τον gigeni στο ότι όσοι με πρόνοια θεού γνωρίζουν την ημερομηνία καταστροφής να κάνουν χαρακίρι όταν αποτυχαίνουν.

Θυμάσται το WACO στο Texas που εκεί ο καραγκιόζης εκμεταλεύονταν άτομα με τις ίδιες ιδέες καταστροφής;;;; Η ακόμα οι μαζικές αυτοκτονίες το 2000 από αιρέσεις που καταστροφολογούσαν....!!!!! Όλες αυτές ήταν πάντα βασισμένες στα Ευαγγέλια κάποιω Θρησκειών (δεν θα ασχοληθώ με ποιες)

Δεν θέλω τέτοια πράγματα στο Ελλάδα εδώ είναι Greece ρε, εδώ έχουμε ήλιο, οικογένεια, κολλητούς, ούζο, ξέφρενα πάρτυ, θάλασσες, ΧΙΟΥΜΟΡ, γυναικάρες και αντί να ευχαριστιόμαστε και να στραγγίζουμε την ζωή καθόμαστε και σκεφτόμαστε τον Θάνατο.

ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΖΩ και αν αυτό είναι ανήθικό γεια σας άντε και αυτοκτονήστε

και γουστάρω που τους έκανα την χαλάστρα στην Χριστιανική Παρέα του Έβρου και όπου και να πάνε θα τους την κάνω και σε όποιον του λείπει το ΧΙΟΥΜΟΡ ας με πει ανήθικο γουστάρω

και κάτι ακόμα ο ΘΕΟΣ (αν υπάρχει) μας έδωσε ζωή για να ζήσουμε και όχι να πεθάνουμε αυτό είναι που με εκνευρίζει με τους "ΨΕΥΤΟ"ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ που ζούν σκεφτόμενοι τον ΘΑΝΑΤΟ
"

καλά ρε παιδιά ο γκομενιάρης 23.00 έγραφε μυνήματα στο εσωτέρικα τι έγινε;;;; Μάλλον το μωρό ήταν η πανάθα .... αχ ερωτύλη ερωτύλη

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

VELISSARIOSΜέλος
03/11/2005, 10:15:55
ΩΡΑΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΛΟ ΤΟ FORUM ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΕΙΧΑΜΕ 3 ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΑΛΛΑ 2 ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ DIM.KAR ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΟΩΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ.GDS1 ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΟΥΖΟ!!
PeronosporosΜέλος
03/11/2005, 10:35:16
Κάτω το ούζο, ζήτω το τσίπουρο!!!!
Είναι προφανές ότι εκτελώ εντεταλμένες υπηρεσίες και σκοπός μου είναι να αμαυρώσω την φήμη του ούζου στην Ελλάδα. Για αυτό πάμε άλλη μια φορά, Κάτω το ούζο, ζήτω το τσίπουρο!!!!

VELISSARIOSΜέλος
03/11/2005, 11:44:24
ΘΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΤΟ ΟΥΖΟ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΛΗ ΜΑΡΚΑ ΟΥΖΟΥ.
PeronosporosΜέλος
03/11/2005, 11:47:53
Διάλεξε μέρα, ώρα και μέρος για την μονομαχία. Εγώ θα διαλέξω τα όπλα, μιαρέ υποστηρικτή του ούζου . Πλάκα κάνω "περί ορέξεως ουδείς λόγος" άντε εβίβα, (και στον dim.kar που προτιμά ουίσκι).

VELISSARIOSΜέλος
03/11/2005, 11:57:34
ΑΧΑ!ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ ΤΟΥ.ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΟΥΖΟΥ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ.ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΛΕΞΕ ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ.
NemesiΜέλος
03/11/2005, 12:00:14
quote:

ΑΧΑ!ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ ΤΟΥ.ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΟΥΖΟΥ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ.ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΛΕΞΕ ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ.

Χμμμμμμμ Γιατί δεν κάνετε μια ψηφοφορία (μεταξύ ούζου και τσίπουρου) ανάμεσα στα μέλη?
Εγώ πάντως ψηφίζω ούζο ΚΑΙ με μεζέ

"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"

PeronosporosΜέλος
03/11/2005, 12:03:23
Μέρος: μια καλή ταβέρνα
Ώρα: μεσημεράκι Σαββατοκύριακου
Όπλα: Επί του τραπεζιού: ούζο εσύ, τσίπουρο εγώ και πληθώρα μεζέδων.
Αντικειμενικός σκοπός: να γίνει φέσι πρώτα ο αντίπαλος και μετά εσύ, ο χαμένος παραδέχεται την ανωτερώτητα του άλλου ποτού (ανα μπορεί βέβαια στην κατάσταση που θα είναι )
Αντικειμενική δυσκολία: Μένω Θεσ/νίκη, δεν ξέρω ποιος είσαι και που μένεις....

VELISSARIOSΜέλος
03/11/2005, 12:08:08
ΓΑΜΩΤΟ ΜΕΝΩ ΑΘΗΝΑ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ.ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΟΥ.
dim.karΜέλος
03/11/2005, 12:10:04
Και για να γίνω πιο σαφής (και καθόλου εριστικός)

Χριστιανός (άλλου δόγματος, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα) αυτός:

quote:
Φραγκίσκος της Ασσίζης 1181 - 1226
(ο φτωχούλης του θεού)

Ο Φραγκίσκος γεννήθηκε στην Ασσίζη (Ούμπρια) γύρω στο 1181 μ.Χ. Ο πατέρας του, Πέτρος Μπερναντόνε, ήταν ένας ευκατάστατος έμπορος, και ο Φραγκίσκος σχεδίαζε να τον ακολουθήσει στις εμπορικές του συναλλαγές, αν και είχε επίσης όνειρα να γίνει τροβαδούρος ή ιππότης. ΤΟ 1201 συμμετείχε σε μια επίθεση στην Περούτζια, πιάστηκε όμηρος, και παρέμεινε αιχμάλωτος εκεί για ένα χρόνο. Ως αποτέλεσμα της αιχμαλωσίας του και κάποιας σοβαρής ασθένειας άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για τη θρησκεία, αλλά γύρω στο 1205 στρατολογήθηκε σε μια άλλη αποστολή , στην Απουλία. Σε μια στιγμή είδε ένα όνειρο , στο οποίο ο Θεός τον καλούσε στην υπηρεσία Του και γυρνώντας στην Ασσίζη άρχισε να φροντίζει τους ασθενείς. Στα 1206, είδε ένα όραμα στο οποίο ο Χριστός τον καλούσε να επισκευάσει την Εκκλησία Του. Ο Φραγκίσκος το ερμήνευσε αυτό ως εντολή να επισκευάσει τον Ναό του Αγίου Δαμιανού, κοντά στην Ασσίζη. Πήρε την απόφαση να γίνει ερημίτης, και αφοσιώθηκε στην επισκευή και τακτοποίηση του ναού. Ο πατέρας του, θυμωμένος και αμήχανος από τη συμπεριφορά του Φραγκίσκου, τον φυλάκισε και τον οδήγησε μπροστά στον Επίσκοπο ως ανυπάκουο. Ο Φραγκίσκος εγκατέλειψε όλα του τα δικαιώματα και τα περιουσιακά στοιχεία ακόμα και τα ίδια του τα ρούχα.
Δυο χρόνια αργότερα ένιωσε την ανάγκη να κηρύξει το Λόγο του Θεού, και σύντομα συνδέθηκαν μαζί του και άλλοι σύντροφοι. Όταν έγιναν έντεκα στον αριθμό τους έδωσε έναν μικρό Κανονισμό και αργότερα πηγαίνοντας στη Ρώμη έλαβαν έγκριση από τον Πάπα Ιννοκέντιο τον Γ΄ για την Αδελφότητα , την οποία ο Φραγκίσκος ονόμασε « Οι ελάχιστοι μοναχοί» ( The Friars Minors).

Οι μοναχοί επέστρεψαν στην Ασσίζη και εγκαταστάθηκαν σε καλύβες στο Ριβορέτο , κοντά στην Πορτσιούνκολα. Ταξίδεψαν σε όλη την Ιταλία κηρύσσοντας στους ανθρώπους να επιστρέψουν στο δρόμο του Χριστού. Στη ζωή και στο κήρυγμά του, ο Φραγκίσκος, έδινε έμφαση στην απλότητα και στη φτώχεια, βασιζόμενος περισσότερο στην πρόνοια του Θεού παρά στη συσσώρευση εγκόσμιων υλικών αγαθών. Οι αδελφοί εργάζονταν ή ζητιάνευαν για τα προς το ζην και κάθε περίσσευμα το έδιναν στους φτωχούς. Ο Φραγκίσκος χρησιμοποίησε τώρα τα προσόντα του ως τροβαδούρος στο να γράφει προσευχές και ύμνους.

Στα 1212 η Κλάρα Σκίφη, ένα κορίτσι από μια αριστοκρατική οικογένεια της Ασσίζης, εγκατέλειψε το σπίτι της για να ενωθεί με τον Φραγκίσκο. Με τη δική του ενθάρρυνση ίδρυσε μια γυναικεία αδελφότητα στον Άγιο Δαμιανό, τις ‘Φτωχές Γυναίκες’ που αργότερα μετονομάστηκαν σε ‘Φτωχές Κλάρισσες’ . Το 1219 ο Φραγκίσκος ταξίδεψε μαζί με τους Σταυροφόρους και κήρυξε στους αγίους Τόπους φτάνοντας ακόμα μέχρι τον Σουλτάνο της Αιγύπτου.

Ο Φραγκίσκος δεν είχε στο νου του να ιδρύσει ένα «Τάγμα» αλλά με την αύξηση των αδελφών υπήρξε ανάγκη περισσότερης οργάνωσης. Καθώς ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων προσελκύστηκε από το παράδειγμά του και άρχισε να τον ακολουθεί, ο Φραγκίσκος , νιώθοντας ευθύνη για όλους , έπρεπε να βρει μια λύση. Τελικά συνέγραψε ένα πιο λεπτομερή Κανονισμό, τον οποίο διόρθωσαν επιπλέον οι νέοι αρχηγοί των Φραγκισκανών. Παραιτήθηκε από την ηγεσία του Τάγματος και πήγε στα βουνά για να ζήσει με μοναχική προσευχή. Εκεί ήταν που έλαβε τα «Στίγματα» των πληγών του Χριστού. Σε μια στιγμή επέστρεψε για να επισκεφτεί τους Φραγκισκανούς, την Κλάρα και τις αδελφές της , και κάποιοι από τους ακολούθους του παρέμειναν μαζί του. Πέθανε στην Πορτσιούνκολα στις 3 Οκτωβρίου του 1226.

Ο Φραγκίσκος κήρυξε την απλότητα στη ζωή, τη φτώχεια και την ταπεινοφροσύνη. Εργάστηκε για τη φροντίδα των φτωχών , και μια από τις πρώτες του ενέργειες μετά τη μεταστροφή του , ήταν η περιποίηση των λεπρών. Χιλιάδες επηρεάστηκαν από την ειλικρίνεια, την ευσέβεια και τη χαρά του. Σε όλες τις πράξεις του, ο Φραγκίσκος ακολούθησε ολοκληρωτικά και κυριολεκτικά τον δρόμο που έδειξε ο Χριστός στα Ευαγγέλια.

Εορτάζεται στις 4 Οκτωβρίου

(αντιγραφή από το http://www.maronites.gr/franciscod'assizi.htm)

Χριστιανοί κι αυτοί:

quote:
ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ

Οι απαρχές του ιστορικού φαινομένου τής Ιεράς Εξετάσεως (Inquisitio sacra) εντοπίζονται από 12ο αιώνα, όταν άρχισαν να πληθαίνουν οι περιπτώσεις αμφισβήτησης, τόσο από μεμονωμένα άτομα όσο και από ομάδες, του επίσημου δόγματος της Εκκλησίας στη Δύση. Ακριβέστερα, το έτος γέννησης της Ιεράς Εξετάσεως εντοπίζεται στα 1184, όταν ο πάπας Λούκιος Β΄ εκδίδει εγκύκλιο, με την οποία επιφορτίζονται οι επίσκοποι να αναθέτουν σε έμπιστους ανθρώπους του ποιμνίου τους την αποστολή να ανακαλύπτουν «αιρετικούς» στις τάξεις του ποιμνίου τους και να τους προσάγουν στα εκκλησιαστικά δικαστήρια. Η αποστολή αυτή θα ανατεθεί αργότερα (το 1227) από τον πάπα Γρηγόριο Θ΄ στα μέλη των μοναχικών ταγμάτων των φραγκισκανών, αλλά ιδιαίτερα, των δομινικανών.

Από το 1252 εισάγεται επίσημα (με παπική βούλα του Ιννοκεντίου Δ΄) η μέθοδος της σωματικής βασάνου από τον ιεροεξεταστή inquisitor για την απόσπαση ομολογίας από τον κατηγορούμενο. Πολύ σύντομα ο κύκλος την υπόπτων θα διευρυνθεί και θα περιλάβει και πρόσωπα που θεωρούνται μάγοι και μάγισσες. Έτσι η πρώτη καταδίκη για μαγεία θα απαγγελθεί το 1264. Σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς, ο αριθμός των προσώπων που καταδικάστηκαν, σε όλο το διάστημα από το 15ο ως το 18ο αιώνα, στον δια πυράς θάνατο σαν μάγοι (κυρίως γυναίκες) ανέρχεται στις 50 έως 80 χιλιάδες. Μια ιδιαίτερη έξαρση του φαινομένου παρατηρείται στην Ισπανία κατά τους 15ο και 16ο αιώνες, όπου ή Ιερά Εξέτασις, ως κρατικός θεσμός, υπηρέτησε κυρίως τις σκοπιμότητες της κοσμικής εξουσίας.

Η Ιερά Εξέταση αφού εξάντλησε όλη την επιείκειά της, το 1492 με το διάταγμα του διωγμού των αλλοθρήσκων, επινόησε και επέβαλε, για τους εναπομείναντες «ψευτοχριστιανούς ή κρυπτοαιρετικούς» (κυρίως κρυπτοεβραίους-criptojudios), τις διαβαθμίσεις της εξόντωσης. Οι αθεράπευτα αμετανόητοι αιρετικοί, εκείνοι δηλαδή οι ελάχιστοι που τους περίσσευε το κουράγιο και δεν λύγιζαν ούτε με τα πολυώδυνα βασανιστήρια ούτε όταν ο δήμιος έβαζε φωτιά στο φιτίλι, καταδικάζονταν στην «πυρά», πάει να πει ότι καίγονταν ζωντανοί σε αργή καύση. Οι μερικώς έως ολικώς μετανοημένοι, όσοι λύγιζαν σε κάποια φάση των βασανιστηρίων, «αποτάσσοντας» κατά περίπτωση τον Μωϋσή, τον Μωάμεθ ή τον Λούθηρο, «έχαιραν» βελτιωμένου θανάτου. Ο δήμιος τους στραγγάλιζε ακαριαία, και έτσι καιγόταν, καλόμοιροι, νεκροί. Μάλιστα στο βιβλίο «Τα απόκρυφα της ιεράς εξετάσεως» αναφέρονται περιπτώσεις που απέθνησκε ο μελλοθάνατος πολλές μέρες πριν «Την πράξη της πίστεως» και τότε μην μπορώντας να έχουν αυτό καθ' αυτό το σώμα του αιρετικού έφτιαχναν ομοιώματα (κούκλες) τα οποία έριχναν στην πυρά αντί αυτών.

Μιλάμε για «δημόσιες τελετές καύσης», τις λεγόμενες πράξεις πίστης (auto da fe). Οι υπόλοιποι παντός είδους ύποπτοι για αίρεση (πολύ έως λίγο ύποπτοι), όσοι, δηλαδή η πλειονότητα, «μετανοούσαν αυτοβούλως», είτε κατά τη διάρκεια της μυστικής και σαδιστικής ακροαματικής διαδικασίας, είτε κατά την πολύμηνη πλήρη απομόνωσή τους στις φυλακές, αν δεν καταδικάζονταν σε καταναγκαστική κωπηλασία, στις βασιλικές γαλέρες της «ανίκητης αρμάδας», υποχρεώνονταν «να ενδύονται εις το διηνεκές χιτώνιο μολυβδόχρουν ή πορτοκαλόχρουν με ένα κόκκινο σταυρό χαραγμένο χιαστί στο ύψος του στήθους», στη θέα του οποίου εξαφανίζονταν ως διά μαγείας άπαντες οι λοιποί συνάνθρωποι, κατά πως συνέβαινε όταν ακουγόταν και το καμπανάκι των (πραγματικών) λεπρών. Εξυπακούεται ότι τα «μιάσματα» αυτά εφ' όρου ζωής υφίστατο απερίγραπτη κοινωνική απομόνωση και οικονομική εξαθλίωση, δημεύονταν οι περιουσίες τους και κανείς δεν τους έδινε δουλειά, διότι οιαδήποτε εκδήλωση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης απέναντι τους επέφερε εξ ορισμού τις υποψίες της Ιεράς Εξετάσεως. Το βασανιστήριο της λιμοκτονίας και του ζωντανού-νεκρού το είχαν επιλέξει, αυτοβούλως, οι ίδιοι. Ας πρόσεχαν! Η Ιερά Εξέταση το είχε καταστήσει σαφές, δεν υπήρχε διέξοδος σωτηρίας για κανέναν αλλόθρησκο. «Μηχανισμός τρόμου και φρίκης», λοιπόν, η Ιερά Εξέταση όπως λένε οι ειδικευμένοι ιστορικοί, άποψη που δικαιώνεται γλαφυρά και από την παροιμία που αναφέραμε

Ο δημόσιος και διά της καύσης αφανισμός του αιρετικού προϋπέθετε μια πολύπλοκη, βασανιστικά χρονοβόρα διαδικασία ανακάλυψης, καταγγελίας, φυλάκισης, καταδίκης και τέλος, βασανισμού των αλλοθρήσκων. Αυτήν ακριβώς την διαδικασία ο ιστορικός Μπ. Μπενασάρε (Bennassare) αποκάλεσε παιδαγωγία του τρόμου. Ο τρόμος ήταν προϊόν της άκρας μυστικότητας με την οποία διενεργούνταν ή όλη διαδικασία. Το ιεροδικείο (Santo Officio) το ανώτατο δικαστήριο της Ιεράς Εξετάσεως, (υπήρχαν και άλλα δύο μικρότερης όμως δικαιοδοσίας, το Τοπικό και των Ανακτόρων), εξασφάλιζε την ανωνυμία του ενάγοντος (μυστικός καταδότης ή ανώνυμος συνεργάτης - πληροφοριοδότης, γι' αυτό «δωσίλογος»), ο οποίος συνήθως αράδιαζε ασύστολα ψέματα και εκτόξευε ασύστατες κατηγορίες, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αμειφθεί με το μπόνους του «υπεράνω υποψίας», προνόμιο όμως μόνο του Πάπα και του Βασιλιά. Έτσι ανά πάσα στιγμή πάραυτα κρινόταν ως «ύποπτος ενοχής» όποιος παραβίαζε τους όρους του κανονισμού της πίστης.

Για το Ιεροδικείο αξία είχε η κατηγορία καθ' εαυτή και όχι η εγκυρότητά της. Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του αγνοούσε παντελώς το περιεχόμενο της κατηγορίας και καλούνταν να απολογηθεί στα τυφλά. Και επειδή δεν υπήρχε περίπτωση να αθωωθεί, κατέθετε, συνήθως κατά φαντασία, πταίσματα που δεν είχε διαπράξει, για να ελαφρύνει την θέση του. Η Ιερά Εξέταση δεν λάθευε ποτέ, εφόσον οι στάχτες του, ενδεχομένως αθώου, θύματος, καθαγιάζονταν. Έπειτα ο αιρετικός φυλακιζόταν όχι στην δημόσια, αλλά σε ειδική φυλακή που ονομαζόταν μυστική, διότι κανείς θνητός δεν ήξερε μετά βεβαιότητας τι διαμειβόταν εκεί μέσα. Ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε πλήρη και διαρκή απομόνωση, αλλά κάτω από ανθρώπινες συνθήκες, διότι η Εκκλησία είναι εύσπλαχνη. Τώρα βέβαια εκεί μέσα πόσοι ακριβώς τρελάθηκαν, ψάχνουν ακόμη να το μάθουν οι ιστορικοί.

Μετά άρχιζε το δικαστικό μέρος. Το περιβόητο Εγκόλπιο του καλού Ιεροεξεταστή όριζε επακριβώς πως θα μιλούσε ο δικαστής (με βαρύ αυστηρό, αργό τόνο), που θα καθόταν (σε υψηλό, μεγαλειώδες βήμα), πως θα κοίταγε τον κατηγορούμενο (βλέμμα απλανές και αυστηρό). Το Εγκόλπιο καθιστούσε απολύτως σαφές ότι «αποκλειόταν η κατ' αντιπαράθεση εξέταση των μαρτύρων, διότι όταν υπάρχει αντιπαράθεση δεν υπάρχει μυστικότητα και όταν δεν υπάρχει μυστικότητα δεν προκαλείται τρόμος και όταν δεν προκαλείται τρόμος δεν παραδειγματίζεται αποτελεσματικά ο λαός»! Αν και κατά την δίκη με συνήγορο της αρεσκείας του Ιεροδικείου δεν απεσπάτο η ομολογία, τότε ο ιεροεξεταστής έδινε εντολή να εισέλθει ο δήμιος.

ΠΗΓΗ: Εφημ. «Ελευθεροτυπία», 1 Φεβρ. 2001, περ. «Ιστορικά»

Γιατί; Γιατί είμαστε όλοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο, το πιο μεγαλειώδες και πιο ποταπό...

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

Edited by - dim.kar on 03/11/2005 13:11:53

PeronosporosΜέλος
03/11/2005, 12:17:23
Φραγκίσκος της Ασσίζης 1181 - 1226 ναι είναι από τις πιο λαμπρές μορφές του καθολικισμού και του αποδίδονται και θαύματα (και ένα τραγούδι από τον Μαχαιρίτσα )
Φωτισμένοι άνθρωποι υπάρχουν παντού το ότι μας διαχωρίζει το δόγμα είναι το προβλημά μας (ή μήπως ο κάλος στον εγκέφαλό μας)...

VELISSARIOSΜέλος
03/11/2005, 13:12:23
ΜΑΛΛΟΝ Ο ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΩ ΑΣ ΠΙΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΥΖΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΟ 4 ΚΑΡΑΦΑΚΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
dim.karΜέλος
03/11/2005, 13:18:05
quote:

(και στον dim.kar που προτιμά ουίσκι).

Δεν θα το πιστέψετε, αλλά δεν πίνω σχεδόν καθόλου, και ΠΟΤΕ ουίσκυ. Το δε "άνθρωπος whisky" είναι λογοπάιγνιο με το όνομα και το επίθετο μου:

Tουτέστιν: Δημήτρης (Jim Beam)
Kαρα (Black @ White)
-γιάννης (Johnie Walker)

Το ονοματεπώνυμο μου περιλαμβάνει δηλαδή τρεις μάρκες whisky, εξ ου και ο άνθρωπος whisky!!!

Τέλος πάντων εγώ προτιμώ ρακές με κρητικούς μεζέδες!!!

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

PeronosporosΜέλος
03/11/2005, 13:25:39
Όσον αφορά το κυνήγι των μαγισσών, της ιεράς εξέτασης, πιστεύω ότι έγινε καθαρά για να γίνει "εκκαθάριση" της δομής της εξουσίας στην εκκλησία και στην "απομάκρυνση" επιφανών ανθρώπων που δεν μπορούσαν να τους χτυπήσουν αλλιώς. Κάτι που μου ήρθε στο μυαλό είναι ο συσχετισμός της καύσης ανθρώπων της ιεράς εξέτασης, με την ανθρωποθυσία με καύση (Wicker Man) που επέβαλαν οι δρουίδες στην προ της ελεύσεως του χριστιανισμού εποχή...
Οι εποχές αλλάζουν οι άνθρωποι μένουν ίδιοι...

03/11/2005, 13:53:08
quote:

dim.kar

Μέχρι που για κάποιο λόγο ο JbG σας ξυπνάει. Επιτέλους τσιμπάτε μπροστά στον βασιλέα JbG...

συμφωνω οτι τσιμπησαν (και ηταν αναμενομενο) αλλα δεν νομιζω οτι ξυπνησαν (και ηταν επισης αναμενομενο)

quote:

Κι εκεί αρχίζω κι εγώ, κολλάνε και κάποιοι άλλοι και γίνεται ο χαμός... Γιατί τα κουμπιά σας είναι συγκεκριμένα: μόλις τα πατήσεις, αυτό θα γίνει: θα σκυλιάσετε. Ή θα αδιαφορείτε ή θα γίνετε έξαλλοι...

συνηθως, εξαλλοι!

quote:

1. Εάν μιλώ τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη, έγινα χαλκός που δίνει ήχους ή κύμβαλο που βγάζει κρότους.

2. Και αν έχω χάρισμα προφητείας και γνωρίζω όλα τα μυστήρια και όλη τη γνώση και αν έχω όλη τη πίστη, ώστε να μεταθέτω βουνά, αλλά δεν έχω αγάπη, δεν είμαι τίποτε.

3. Και αν μοιράσω σε ελεημοσύνες όλη μου την περιουσία και αν παραδώσω το σώμα μου για να καεί, αλλά δεν έχω αγάπη, καμιά ωφέλεια δεν έχω.

4. Η αγάπη είναι μακρόθυμη, είναι γεμάτη από ευμένεια, η αγάπη δεν είναι ζηλότυπη, η αγάπη δεν καυχιέται, δεν είναι υπερήφανη,

5. δεν κάνει ασχήμιες, δεν ζητά το συμφέρον της, δεν ερεθίζεται, δεν λογαριάζει το κακό,

6. δεν χαίρεται για το κακό, αλλά συγχαίρει στην αλήθεια,

7. όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, ελπίζει για το κάθε τι, υπομένει το κάθε τι.

8. Η αγάπη ποτέ δεν θα πάψει να υπάρχει. Αν είναι προφητείες, θα καταργηθούν. Αν είναι γλώσσες, θα παύσουν. Αν είναι γνώση, θα καταργηθεί.

9. Γιατί μερική γνώση έχουμε και μερική προφητεία.

10. Αλλά όταν έλθει το τέλειο, τότε το μερικό θα καταργηθεί.

Α' ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ (Κεφ. ΙΓ')

ολα τα λεφτα!!!

quote:

Συγγνώμη αν σας στεναχώρησα... Πιστεύω πως τελικά καλό σας έκανα...

εσυ ξερεις τι εκανες, και τοριξες και στο γυαλο - ευχης εργον θα ηταν να καταλαβαιναν και αλλοι τι παιχτηκε και γιατι...

quote:

Δεν θα ξανασχοληθώ με το να σας τσιγκλήσω...

εγω λεω να σας ξανατσιγκλησω λιγουλακι...

απαλα!

με Αγαπη!

Βασιλευς Ιωαννης ο κάλος ο Πρωτος

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

03/11/2005, 13:56:23
quote:

VELISSARIOS

ΩΡΑΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΛΟ ΤΟ FORUM ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΕΙΧΑΜΕ 3 ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΑΛΛΑ 2 ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

λειπει ακομη ενα τοπικ: οι προφητειες για την ελευση του Βασιλεως Ιωαννη του Κάλου του Πρωτου!

παρακαλω, εξειδικευστε λιγο το θεμα, να φτιαξω και το βασιλικο μου ιματζ!

.

03/11/2005, 14:11:06
quote:

GDS1

"Θεωρώ άκρως αρρωστημένο την ψύχωση της καταστροφής και συμφωνώ απόλυτα με τον gigeni στο ότι όσοι με πρόνοια θεού γνωρίζουν την ημερομηνία καταστροφής να κάνουν χαρακίρι όταν αποτυχαίνουν.

αν εχουνε λιγο φιλοτιμο, ετσι ακριβως πρεπει να κανουν - οι γιαπωνεζοι χαρακιριαζονται αμα τους πεις οτι το σουσι μυριζε ψαριλα, και οι προφητες των καταστροφων απλα μεταθετουν την ημερομηνια...

quote:

Θυμάσται το WACO στο Texas που εκεί ο καραγκιόζης εκμεταλεύονταν άτομα με τις ίδιες ιδέες καταστροφής;;;; Η ακόμα οι μαζικές αυτοκτονίες το 2000 από αιρέσεις που καταστροφολογούσαν....!!!!! Όλες αυτές ήταν πάντα βασισμένες στα Ευαγγέλια κάποιω Θρησκειών (δεν θα ασχοληθώ με ποιες)

ταπα οταν ζητησαν ωμη την αληθεια και με ειπαν υπερβολικο.

quote:

Δεν θέλω τέτοια πράγματα στο Ελλάδα εδώ είναι Greece ρε, εδώ έχουμε ήλιο, οικογένεια, κολλητούς, ούζο, ξέφρενα πάρτυ, θάλασσες, ΧΙΟΥΜΟΡ, γυναικάρες

οου γιες μπρο!

γουη χαβ!

quote:

ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΖΩ

θα το ανακηρυξω Εθνικο Συνθημα της εκστρατειας μου ως βασιλεα!!!

(διαλεξε υπουργειο )

quote:

και γουστάρω που τους έκανα την χαλάστρα στην Χριστιανική Παρέα του Έβρου και όπου και να πάνε θα τους την κάνω και σε όποιον του λείπει το ΧΙΟΥΜΟΡ ας με πει ανήθικο γουστάρω

εγω παλι μπηκα με καλους σκοπους, το εννοω, αλλα παρεξηγηθηκα οπως συνηθως.

ειπα μπας και ξυπνουσαν αν τους εκανα να γελασουν κανοντας τον καραγκιοζη-καθρεπτη, αλλα δεν ειδα φως.

οποτε λεω που και που να τους κερναω λιγη ωμη αληθεια (σουσι στα ελληνικα)...

.