ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ & ΛΟΓΟΙ ΣΟΦΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ & ΛΟΓΟΙ ΣΟΦΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

VIKING30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Simon TemplarΝέο Μέλος
15/01/2005, 18:37:11
Η πιο σοφή κουβέντα που έχω ποτέ ακούσει είναι η γνωστή ελληνική παροιμία ΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΡΙΧΤΟ ΣΤΟ ΓΙΑΛΟ.

spiritΜέλος
20/01/2005, 15:07:23
ΑΝΑΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΟΥ

Η ψυχή μου μία αδάμαστη Λερναία Ύδρα

Το πνεύμα μου ηφαίστειο εν ενεργεία

Η θέληση μου πυρακτωμένη λάβα
Ο νους μου ένα αιώνιο γίγνεσθαι

Η σκέψη μου μία αβυσσαλέα αναζήτηση
Η δύναμη μου ο εαυτός μου

Ο εαυτός μου ένας κολοσσός αντίστασης

--------------------------------------------------------------------------------Α..ΓΝΩΣΤΟΥ

SatsangiΜέλος
21/01/2005, 12:13:44
Δεν υπάρχει θάνατος σε τίποτα παρά μόνο στην εμφάνιση.
Αυτό που περνά από την Ουσία στη Φύση, μοιάζει να είναι γέννηση, ενώ εκείνο που περνά από τη Φύση στην Ουσία μοιάζει να είναι θάνατος.
Στην πραγματικότητα τίποτα δεν γεννιέται και τίποτα δεν πεθαίνει, αλλά μόνο εμφανίζεται τη μία στιγμή και την άλλη εξαφανίζεται.
Εμφανίζεται λόγω της πυκνότητας της ύλης και εξαφανίζεται λόγω της λεπτότητας της ουσίας.
Αλλά είναι πάντα το ίδιο, διαφέροντας μόνο σε κίνηση και κατάστατη.

" Απολλώνιος Τυανέας "

"be spiritually alive in 2005"

SatsangiΜέλος
23/01/2005, 20:48:48
"Οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες, ζητούν
ένα καινούριο σώμα
για να αποσπεστούν"

ΚΙΡΠΑΛ

lorenzoΜέλος
23/01/2005, 21:45:27

Μπορείς κι αλλιώς να εκφράσεις τον καιρό σου' να πας ενάντια.

Οδ, Ελύτης

SatsangiΜέλος
28/01/2005, 19:13:26

ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ Ο,ΤΙ ΈΧΟΥΜΕ

Ήταν δυο αγελάδες που η καθεμιά τους ζούσε στο δικό της απέραντο, καταπράσινο λιβάδι, και χωριζόταν από το λιβάδι της διπλανής της με ένα συρματόπλεγμα. Και οι δύο είχαν στη διάθεσή τους άπλετο χώρο, με πλούσιο και καταπράσινο χορτάρι, για να βοσκήσουν. Αντί όμως να απολαμβάνουν το δικό τους χορτάρι, η μια εποφθαλμιούσε το λιβάδι της άλλης.
Η πρώτη αγελάδα σκεφτόταν: «Δες το χορτάρι της διπλανής αγελάδας. Μοιάζει να είναι πιο πράσινο. Μακάρι να μπορούσα να φάω απ’ αυτό το χορτάρι».
Την ίδια στιγμή, η δεύτερη αγελάδα σκεφτόταν: «Δες το χορτάρι της άλλης αγελάδας. Μοιάζει να είναι πιο πράσινο από το δικό μου. Μακάρι να μπορούσα να φάω από το χορτάρι της». Οι μέρες περνούσαν, κοιτάζοντας επίμονα η μια το χορτάρι της άλλης και τελικά αποφάσισαν να το δοκιμάσουν. Έχωσαν λοιπόν κι οι δυο τα κεφάλια τους μέσα από το συρματόπλεγμα, δοκιμάζοντας να φάνε το χορτάρι που ήταν στην άλλη πλευρά.
Σύντομα ανακάλυψαν ότι ήταν πολύ δύσκολο να τρώνε μέσα από το συρματόπλεγμα, ενώ υπήρχαν και κάποιες φορές που το κεφάλι τους κόλλαγε ανάμεσα στα σύρματα και τραυματιζόταν.
Παρόλο όμως που τούς ήταν πιο δύσκολο να τρώνε με το κεφάλι τους περασμένο μέσα από το φράχτη και οι δυο πίστευαν ότι έτρωγαν καλύτερο χορτάρι από το λιβάδι της διπλανής αγελάδας. Καμιά τους δε συνειδητοποιούσε ότι το χορτάρι ήταν το ίδιο και στις δυο πλευρές. Τελικά, αφού έφαγαν όλο το χορτάρι που ήταν κοντά στο φράχτη, αναγκάστηκαν να τεντώνουν όλο και πιο πολύ το λαιμό τους, μέχρι που τελικά εγκλωβίστηκαν και δεν μπορούσαν να απελευθερωθούν από το φράχτη. Άρχισαν τότε να μετανιώνουν που δεν ένιωθαν ικανοποιημένες με το δικό τους λιβάδι και είχαν παγιδευτεί στην προσπάθειά τους να πάρουν αυτό που ανήκε στην άλλη, με αποτέλεσμα τώρα να υποφέρουν.

lorenzoΜέλος
29/01/2005, 00:30:28
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ
lorenzoΜέλος
29/01/2005, 00:32:40

Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΩ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΔΙΑΚΟΠΑ
Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑ

lorenzoΜέλος
29/01/2005, 00:33:55
ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ
PHILOSOFOS-1Μέλος