- ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ.... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Θέλω πραγματικά να μου αιτιολογίσει όποιος βρήκε ρατσιστικό το εν λόγω tweet, τα σημεία της πρότασης όπου προκύπτει ρατσιστικό υπονοούμενο.
Για μένα το όλο θέμα είναι καθαρά πολιτική δίωξη....
Θα προκύψουν πολλά θέματα μέσα από την συζήτηση αυτή, ας προσπαθήσουμε να τα αναπτύξουμε....
Edited by - KERRY KING on 28/07/2012 11:12:16
Δεν ήξερα οτι όποιος ασχολείται με τον αθλητισμό... παρακολουθείται το tweeter του. Μήμπως να κάνουν και έναν έλεγχο πρώτα στο σπίτι μας, για αντικείμενα ή άλλα πράγματα που υποδηλώνουν "ρατσιστική" δραστηριότητα, και μετά ΑΝ εγκρίνουν να υπάρχει συμμετοχή στους Ολυμπιακούς;
Μήμπως οι αθλητές να υποχρεούνται κάνουν add την Ολυμπιακή στο Facebook τους, για να παρακολουθεί τα πόστς τους;
Και όχι, όχι... κανένα πολιτικό περιεχώμενο στην απόφαση αυτή
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 26/07/2012 19:18:30
Edited by - alex22 on 28/07/2012 11:37:32
Σε πρώτη φάση θέλω πραγνματικά να αναλύσουμε την πρόταση και να δούμε από που προκύπτει το ρατσιστικό υπονούμενο. Και για να διευκολήνω την συζήτηση, το παραθέτω αυτούσιο :
Με τόσους Αφρικάνους στην Ελλάδα..
Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού
Νείλου.. θα τρώνε σπιτικό φαγητό !!!
Εγώ λοιπόν ΤΕΤΟΙΟΣ αθλητές γουστάρω με το εθνόσημο της χώρας μου !!!
Να σκέφτονται Ελλάδα και να ανατριχιάζουν από συγκίνηση.
Να βλέπουν Τούρκο και να θέλουν (μεταφορικά) να του φάνε το λαρύγγι.
Να τα δίνουν όλα για την δόξα της Ελλάδας και όχι για την χορηγία της eurobank.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΕΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΜΙΑΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ???????
ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ-ΤΕΛΟΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ ???????
Edited by - KERRY KING on 28/07/2012 11:36:32
Κάτι σσν την ΣΤΑΖΙ ένα πράγμα....
Επειδή όμως ακούω και κάτι άλλους (ας μην αρχίσω χαρακτηρισμούς από τώρα) να μιλάνε ότι όντως ήταν ρατσιστικό το σχόλιο, περιμένω επιχειρηματολογία....
"Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ καταδικάζει το απαράδεκτο σχόλιο της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στο twitter, το οποίο αντίκειται στις αξίες και τις αρχές του αθλητισμού αλλά και στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων που προάγει την αρμονική συνύπαρξη και συναδέλφωση όλων των λαών και φυλών του Κόσμου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Να υψώσουν ειδικό τείχος ώστε να μη βλέπουν τους Ισραηλινούς συναθλητές τους ζήτησαν από τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων Λιβανέζοι αθλητές.
Όπως δήλωσε ο Νιτζάν Φαράρο, εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Ισραήλ «Εμείς είχαμε προπόνηση. Ήρθαν δύο Λιβανέζοι τζουντόκα, μας είδαν, δεν τους άρεσε και πήγαν στους διοργανωτές, οι οποίοι έφτιαξαν ένα πρόχειρο τείχος ανάμεσά μας».
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΙΔΕΩΔΗ.....
Edited by - KERRY KING on 28/07/2012 11:49:24
someone to hear your prayers
quote:
Με τόσους Αφρικάνους στην Ελλάδα..
Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού
Νείλου.. θα τρώνε σπιτικό φαγητό !!!
Αυτή η δήλωσή της βγάζει κακία.
quote:
Αυτή η δήλωσή της βγάζει κακία.
Μάλλον έχουμε χάσει παντελώς το χιούμορ μας
καλα για τους απανταχού διοικούντες το αντιλαμβάνομαι
αλλα και ο απλός πολίτης τελικά εχει γίνει σαν τα "μούτρα" τους!
Δεν καταλαβαίνω γιατι μπορεί να χαρακτηριστώ "κακός" αν πω ένα ανέκδοτο ?
Το παραπάνω είναι ενα απλό ανέκδοτο που κυκλοφορούσε εκείνες τις μέρες στα Social media ,
και δεν περιέχει ΙΧΝΟΣ ρατσιστικού υπονοούμενου ,
παρα μονο η ενσωμάτωση και διακωμώδηση ενως απο τα πολλά προβλήματα της Χώρας μας , που δεν είναι αλλο απο τη παράνομη ή μη , μετανάστευση
Όπως το κάνει χρόνια ο λαός μας ! αντιμετωπίζει με χαμόγελο τα προβλήματα του ,
Μάλλον θα μας το απαγορεύσουν κι αυτο ...
ps
δεν θα εκπλαγώ καθόλου (αν και ειμαι σχεδόν σίγουρος)
οτι το μόνο που θα καταφέρουν με παρόμοιες μηχανουργίες, είναι να ισχυροποιήσουν τον ακροδεξιό/εθνικιστικό χώρο
σε βαθμό που θα εχει απρόβλεπτες εξελίξεις στην κοινωνία γενικότερα

Για το ίδιο το σχόλιο, θεωρώ ότι είναι μεγάλη φασαρία για το τίποτα, μάλλον για να καλύψουν με το ντόρο που θα δημιουργηθεί από τα ερχόμενα οικονομικά μέτρα. Μια κοπέλα που έγραψε στο tweeter μια κρυάδα τιμωρείται υπερβολικά. Έλεος. Δηλαδή τα ανέκδοτα με τους Πόντιους που τα αγαπάμε όλοι μας είναι ρατσιστικά; Και το λέω εγώ που μου αρέσει να τα λέω παρόλο που είμαι μισός Πόντιος από τη μεριά της μητέρας μου. Έλεος ρε παιδιά ας βάλουμε λίγο στη ζωή μας το "πολιτικά μη-ορθό"
Ας βάλουμε τώρα λίγο και τις περιρρέουσες συνθήκες στο παιχνίδι.
1). Πότε ειπώθηκε: λίγες μέρες πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, μιας διοργάνωσης που συμβολίζει την ειρήνη και τη συμφιλίωση μεταξύ των λαών, την ευγενή άμιλλα, τον σεβασμό του ανθρώπινου μεγαλείου ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, εθνικότητας, κ.λπ.
2). Πού ειπώθηκε: στην Ελλάδα, δηλαδή στη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες με το προαναφερθέν μήνυμα.
3). Από ποιον ειπώθηκε (μεταφέρθηκε): από μια Ελληνίδα αθλήτρια, η οποία τη συγκεκριμένη εποχή είναι μια πρέσβειρα της Ελλάδας και των Ολυμπιακών Ιδεωδών.
Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ότι η συγκεκριμένη φράση μεταφέρθηκε μέσω του twitter.
Γράφει πιο πάνω ο Dr Jekyll Mr Hyde, κάτι με το οποίο διαφωνώ:
quote:(Τα έντονα γράμματα στην παράθεση, δικά μου)
Δεν ήξερα οτι όποιος ασχολείται με τον αθλητισμό... παρακολουθείται το tweeter του. Μήμπως να κάνουν και έναν έλεγχο πρώτα στο σπίτι μας, για αντικείμενα ή άλλα πράγματα που υποδηλώνουν "ρατσιστική" δραστηριότητα, και μετά ΑΝ εγκρίνουν να υπάρχει συμμετοχή στους Ολυμπιακούς;
Το twitter είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία που έχει πιο δημόσιο χαρακτήρα από μια προσωπική σελίδα στο facebook, λόγου χάρη. Χρησιμοποιείται, εν ολίγοις, από ένα λίγο ή πολύ δημόσιο πρόσωπο, για να ενημερώσει τους followers του για τις δραστηριότητές του. Διότι, εάν η εν λόγω αθλήτρια δεν είχε τη συγκεκριμένη αθλητική ολυμπιακή ιδιότητα, ποιος θα παρακολουθούσε τα tweets της Βούλας; Οι φίλες και οι φίλοι της, τα ξαδέλφια της, κάποιοι γνωστοί της, κ.λπ. Το ότι τα tweets της παρακολουθούνταν από πολύ περισσότερο κόσμο είναι κάτι που οφείλεται στην "ολυμπιακή" της ιδιότητα: ο κόσμος ήθελε να ενημερωθεί σχετικά με μία αθλητική εκπρόσωπο της Ελλάδας και τις επιδόσεις της. Το twitter της δεν ήταν λοιπόν προσωπικό με τη στενή έννοια, είχε twitter με followers γιατί ήταν αυτή που ήταν ως ολυμπιακή αθλήτρια. Η ευθύνη λοιπόν ήταν μεγάλη και θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτική σε αυτά που γράφει.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, καθώς επίσης και πιθανές παρενέργειες της υπόθεσης (που θα εξηγήσω πιο κάτω) θεωρώ ότι η συγκεκριμένη κίνηση, αν και αρκετά στενάχωρη και σκληρή για την κοπέλα, ήταν επιβεβλημένη. Ελπίζω μόνο, εκτός από πίκρα να της αφήσει και ένα θετικό μάθημα.
Κλείνω με κάποιες ενδεικτικές παρενέργειες που θα μπορούσαν να υπάρξουν:
- Δημοσιεύματα στον γερμανικό π.χ. τύπο, σαν αυτά που έχουμε απολαύσει τον τελευταίο καιρό και εξευτελίζουν την Ελλάδα
- Ανταποδοτικές κινήσεις απαξίωσης από αφρικανές συναθλήτριές της που θα μας έκαναν ξεφτύλα (π.χ. να πάει να σφίξει το χερι μιας αφρικανής συναθλήτριάς της για να τη συγχαρεί κι εκείνη να της γυρίσει την πλάτη)
κ.λπ.

quote:
Συμπερασματικά λοιπόν, η φράση αυτή είναι ένα δείγμα μαύρου χιούμορ για το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας αυτήν την εποχή.
Ναι. Και αντίστοιχο μαύρο χιούμορ και πολύ πιο πετυχημένο έχει η διαφήμιση με τον "Πιου το μαύρο το πιστόλι". Να την απαγορεύσουμε;
Δεν καταλαβαίνω Αμαλία που είναι το μεμπτό σε όλη αυτήν την υπόθεση. Ακριβώς αυτό που λες "μαύρο χιούμορ για το μεταναστευτικό" θεωρώ και εγώ τι είναι. Γιατί πρέπει να υποστεί μια τέτοια τιμωρία (και ζημιά στην καριέρα της) μια νεαρή κοπέλα;
Και να σου πω και κάτι, είναι θέμα ελευθερίας του λόγου. Προσωπικά είμαι υπέρ της δυνατότητας κάποιου (ανεξαρτήτως ιδιότητας) να λέει ΑΚΟΜΑ και χοντράδες. Έχει τύχει να παρακολουθήσεις ξένους stand up κωμικούς; Ricky Gervais, George Carlin, Robin Williams κτλ. Αν ζούσαν εδώ τι θα γινόταν;
Και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Με την έκταση που πήρε το θέμα, απλά διασύρουμε οι ίδιοι τη χώρα μας. Γιατί ένα άτομο μπορεί να θεωρηθεί εξαίρεση, αλλά τώρα μια ολόκληρη βουλή καλείται να πάρει θέση για αυτή τη βλακεία, με αποτέλεσμα να φανούν οι φασιστικές και μη τάσεις των ίδιων των 'αντιπροσώπων' του λαού.
Ενώ παράλληλα όπως είπε ο Αιθεροβαμών, αυτή η κίνηση θα δώσει δύναμη στα ακροδεξια στοιχεία της χώρας (αυτό άλλωστε θέλουν, απ' ο,τι έχω καταλάβει, γιατί χωρίς τα άκρα δεν μπορεί να υπάρξει εμφύλιος. Το μόνο που χρειάζεται ένα μεγάλο γεγονός να γίνει, ένα μεγάλο "μπαμ", που να προκαλέσει τον χωρισμό του λαού σε στρατόπαιδα και έπειτα κάποιος να μας πετάξει όπλα απο ένα ελικόπτερο. Όλα τα άλλα θα γίνουν μόνα τους.
Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω, πού ακριβώς η φράση της Παπαχρήστου προσβάλλει τον Αφρικανικό λαό.
Αυτά..
quote:
Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω, πού ακριβώς η φράση της Παπαχρήστου προσβάλλει τον Αφρικανικό λαό.
Δεν υπάρχει Αφρικανικός λαός ρε δόχτωρ. Ούτε "είδος". Το πολύ πολύ να πεις "φυλή". Τη χοντράδα που είχε πει πριν από κάτι χρόνια ο Watson τη θυμάσαι; Και αυτός δεν έκανε πλάκα...
quote:
- Ανταποδοτικές κινήσεις απαξίωσης από αφρικανές συναθλήτριές της που θα μας έκαναν ξεφτύλα (π.χ. να πάει να σφίξει το χερι μιας αφρικανής συναθλήτριάς της για να τη συγχαρεί κι εκείνη να της γυρίσει την πλάτη)
να περιμενουμε σιγουρα κανουν κατι τετοια.κ καλα κανουν.εεε τι???εμεις οι μαγκες κ αυτοι οι μαλ*κες???εμας μας αρεσει που μας λενε PIGS???κ τα κανουν μπροστα σε λαο σε ξεφτιλιζουν καταμουτρα.δεν βγαζουν αχνα κ εσυ απο το παγκοσμιο ξεφτιλισμα που τρως με αιφνιδιασμο μενεις μαλ*κας***ο αφρικανοςhttp://www.youtube.com/watch?v=x-M02AzTl0g.αντε κ ο καθε ενας που φοραει αθλητικη φανελα κ εθνοσημα κ πουλαει μουρη κ το παιζει μαγκας να βουταει γλωσα στο μυαλο πριν αμολύσει τη μαλ*κια του.Αντε γεια που λεει ο τακαρος***Tsoukalas - AEKTZIS APAITEI SEBASMO http://www.youtube.com/watch?v=FQNYIs9ykhU***Τον σεβασμο τον κερδιζεις δεν τον απαιτεις.Αντε γεια που απαιτεις κιολας.
quote:
alex22 στημένη της την είχαν, στοχοποιημένη λόγω πολιτικών συμπαθειών (δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν είναι και πεποιθήσεων). Εξού και η άμεση αντίδραση...Κάτι σσν την ΣΤΑΖΙ ένα πράγμα....
Θα τρελαθουμε στο ελλαδισταν???η ΣΤΑΖΙ ειναι αρχαια προπολεμικη ιστορια απο το 1821 του πρωην ανατολικου μπλοκ των απανταχου κουμουνιστων.ρε τι διαβαζουμε???θα σοβαρευτουμε στο ελλαδισταν ποτε???δε γινεται ρε παιδι μου να λεμε οτι ειμαστε δεξιοι που εγω το λεω απο παπου προς παπου κ μολις παει να εφαρμοστει ο νομος που την κοψανε απο την ελληνικη αποστολη να λεμε για ΣΤΑΖΙ των πρωην κουμουνιστων κ τετοιες σαχλαμαρες.Ρε παμε καλα ρε???Τα ιδια κ με οικονομια.ΛΕΜΕ ΤΡΙΧΕΣ.η θελουμε οικονομια της αγορας η κρατικοδιαιτους.δε γινεται ρε παιδι μου κ τα δυο.η παπας παπας η ζευγας ζευγας.θα αποφασισουμε τι ειμαστε στο ελλαδισταν???η ειμαστε δημοκρατες με οικονομια της ελευθερης αγορας η κουμουνιστες φαντασματα του πρωην ανατολικου μπλοκ.Δεν γινεται κ δεξιος κ κουμουνιστης δε γινεται οικονομια της αγορας κ κρατικοδιαιτοι στο δημοσιο ε πως να το κανουμε.η παπας παπας η ζευγας ζευγας.Ακου ΣΤΑΖΙ τα φαντασματα του ανατολικου μπλοκ επειδης εφαρμοσαν τον νομο κ την κοψανε ποσα θελετε να μας τρελανετε ρεεε???θα μιλησουμε ποτε σοβαρα στο ελλαδισταν???Αντε γεια που λεει κ ο τακαρος***Τσουκαλάς - Αεκτζής με φιλοπαναθηναικά αισθήματα κ αντιολυμπιακος.http://www.youtube.com/watch?v=O6tyScRNtuM.Ασε ρε φιλαρακο.δεν το εχω ξανακουσει αυτο ρε.τι ειναι αυτο που ειπες ρε??? ρε ρε πατε καλα βραδιατικα???Αντε γεια
Ποιός ήρθε?
ps
Η Staatssicherheit ανήκει στην σύγχρονη ιστορία , και όχι στην "Αρχαία"
ομοίως και η περίοδο του 1821, στη Νεότερη ή σύγχρονη ![]()

Dr Jekyll Mr Hyde και εγώ αυτή την απορία ζητάω να μου λύσουν. Πού ακριβώς η φράση της Παπαχρήστου προσβάλλει τους αφρικάνους ???
Και στην τελικη, από που και ως που να απολλογούμαι ο έλληνας για το πως βλέπω τους άλλους λαούς. Επειδή έχουν λερωμένη την ουρά τους οι ξεφτιλισμένοι οι αγγλοσάξωνσες και γενικά όλοι οι αποικιοκρατικοί κοπρίτες και έχουν δημιουργήσει όλη αυτή την υστερία για RESPECT και SAY NO TO RACISM, θα μετράω και εγώ ο έλληνας την κάθε μου φράση ??? Εγώ σαν έλληνας ούτε αποζήμισα αφρικάνους - ασιάτες και λατινοαμερικάνους για αιώνες, ούτε τους σκότωνα για πλάκα, ούτε τους καταπάτησα την γη τους... Αντιθέτως, ασιατικά φύλλα μου την πέφτουν καθόλη την ιστορική μου πορεία, αφρικάνοι μισθοφόροι με κυνηγήσαν κατά την επανάσταση.... Στην σημερινή εποχή βιώνω την εισβολή τους με όλα τα αρνητικά επακόλουθα.... Έχω κάθε δικάιωμα να εκφράζομαι όπως εγώ θέλω, και σκυλάραπα θα πω κάποιον και σκατοκιτρινιάρη θα αποκαλέσω όποιον γουστάρω. Χωρίς ενοχές και με την ίδια άνεση που θα αποκαλέσω σκατοβάζελο τον γείτονά μου και σκατογλυφαδιώτες τους πρώην συμαθητές μου. Όλα στα πλαίσια αστεϊσμού και χωρίς την παραμικρή αρνητική προδιάθεση για την ιδιότητα που κουβαλάει ο καθένας . Της παπαριές τους λοιπόν περί συμπεριφορών που δεν συναύδουν με το Ολυμπιακό ιδεώδες να πάνε να τις αμολήσουν στα πρόβατα τους ομοεθνείς τους ο κάθε παπάρας Βέλγος και Αγγλοσάξωνας "αθάνατος"....
Αλήθεια, η ΔΗΜΑΡ πότε θα απαιτήσει λογοκρισία στις παλιές ελληνικές ταινίες ??? Εκεί που ο Κωσταντάρας έλεγε "σκυλάραπα" και γέμιζε το στόμα του....
Αφιερωμένο στην ΔΗΜΑΡ και το συνάφι της: http://www.youtube.com/watch?v=UfBLh2kdo_Q&feature=related
Edited by - KERRY KING on 28/07/2012 20:50:54
ps φιλε το ρε το γραφω γενικα κ δεν παει σε σενα το Αντε γεια![]()
Ποιός ήρθε?