ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Helios30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
03/05/2003, 00:52:18
χμμμ...δυο σελιδες τωρα...υπεροχη ροη
(αλλιως .."η παλη των μαγων"...)
θυμαμαι..εκεινο το..
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=1&TOPIC_ID=639

...αγαπημενοι ...Πλατωνα ,Κελσο...

με αφορμη... το "Ιδου"......'Η ...τη "Ροδο"...
ελπιζω να συμπερανω..πριν καλοκαιριασει εντελως...

Vande!

'manava seva, madhava seva'

03/05/2003, 03:57:23
quote:
Καλησπέρα φίλε μου, ΕΙΡΩΝΙΚΕ μου φίλε Πλάτωνα...
Κατανοώ ΠΟΛΥ καλά τον λόγο της ΤΑΡΑΧΗΣ ΣΟΥ...

Τρελάθηκα από την Ταραχή, να φαντασθείς ζήτησα βοήθεια από την Τρισυπόστατη φίλη μου Άτμα, για να συνέλθω!….

quote:
Δε πειράζει...
Το καλοκαίρι είναι ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ και να είσαι σίγουρος ότι όταν θα σε δώ απο κοντά, ΦΥΣΙΚΑ και θα σε αγκαλίασω....
Στοργικά...
Ναί στοργικά γιατί τη ΣΤΟΡΓΗ την χρειαζόμαστε ΟΛΟΙ...

Ωωω βλέπεις που τα βρίσκουμε σιγά σιγά!!!

quote:
Μη προσπαθείς λοιπόν να ΜΠΑΛΩΣΕΙΣ τα αμπάλωτα...
Μου θυμίζεις ΕΝΤΟΝΑ ένα περιστατικό απο την ΑΓΝΩΣΤΗ ΖΩΗ του Κρισναμούρτι...
Αλλά ΔΕ θα σου το παραθέσω ΤΩΡΑ....

Τι δουλεία έχουν τα αμπάλωτα τα δικά μου, (αλήθεια ποια?) με την κρυφή ζωή του Κρισναμουρτι!Γραψε ελευθερα οτι θελεις Κελσε, δεν υπαρχει ταυτιση με κανεναν!

quote:
Τίνεις να με κάνεις να πιστέψω ότι ΕΣΚΕΜΕΝΑ παραποιής τα γραφώμενά μου...
Δεν είναι ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ;;;;

Τι σου παραποίησα? Μάλλον εσύ το έκανες και στο λόγο του Κ, και σε μενα πρόσθεσες λέξεις!!! Σαν ΜΙΣΟΣ κλπ… Είπα κάτι τέτοιο πουθενά?

quote:
Με έντονο ύφος, ανάλογο ενός που δηλώνει ότι ΑΓΑΠΑ, μου θέτεις ερωτήματα ΑΝΟΥΣΙΑ μιάς και ΗΔΗ απο τοποθετήσεως έχω ΞΕΚΑΘΑΡΑ αναφέρει τα ΟΣΑ ΕΠΡΕΠΕ να έχεις λάβει υπόψιν σου...
Στο 1ο ερώτημα...
Εσύ πρώτος ανέφερες ότι μαζί Του θα έκανες μια βόλτα στη παραλία, στα βουνά κλπ, "θα γέλαγα και θα αστειευόμουν…. για το πώς κατάντησαν τα λόγια του, ΝΕΚΡΑ!"
Μάλιστααααα, εδώ είμαστε καλέ μου φίλε...
Νεκρά, καταλήγουν τα λόγια κάποιου όταν:
Α) 'Εχει ο ΙΔΙΟΣ ΠΕΘΑΝΕΙ, άρα και ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ - ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ που ΕΙΧΕ διαπράξει ή εκστομίσει ΕΝ ΖΩΗ, είναι ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΝΕΚΡΑ... ή
Β) 'Οταν ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ - ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ που ΕΙΧΕ διαπράξει ή εκστομίσει ΕΝ ΖΩΗ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΡΙΖΩΣΕΙ στις ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ανθρώπων που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να τα διαφυλάτουν κάτι περισσότερο απο ΖΩΝΤΑΝΑ!!!
Στο ίδιο το 1ο ερώτημά σου σου αναφέρω ότι για ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ κάνεις ΕΣΥ νύξη περί ΝΕΚΡΩΝ...
quote:

Όπως είναι ΑΨΥΧΟΣ εκείνος ο ΕΣΤΑΥΡΟΜΕΝΟΣ που δεν ασπάσθηκε ο GIORDANO, άλλο τόσο νεκροί είναι οι λόγοι των ΝΕΚΡΩΝ προς ΝΕΚΡΟΥΣ!

Και εδώ, σε αυτό το σημείο σε ρωτάω ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ, με 3 ερωτήσεις...
Αυτές που σε έκαναν να με ΞΑΝΑΕΙΡΩΝΕΥΤΕΙΣ καλέ μου φίλε...
quote:

1. Θεωρείς δηλαδή ΝΕΚΡΟ Εκείνον που τα εκστόμισε!!!
2. 'Η μήπως θεωρείς ΝΕΚΡΟ εμένα που ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΖΩΝΤΑ τα λόγια ΟΛΩΝ των Φωτεινών 'Οντων;;;
3. Τουλάχιστον ένας αμόρφωτος όπως ο Κέλσος ο Φιλαλήθης δεν θα πεί ΠΟΤΕ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ ότι ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΦΟΒΟ, δεν ΑΓΑΠΑ και κατ'επέκταση ΜΙΣΕΙ...

Δεν εννοώ οποίον εγνώρισε το λόγο του Χριστού, αν και πολυ σπάνιο φαινόμενο….μα τις επαναλήψεις μέσα στις εκκλησίες και τοιαύτα! Αυτά είναι ΝΕΚΡΑ, Όπως νέκρα είναι ακριβώς τα σύμβολα, που ένας σαν τον Giordano αρνήθηκε να ασπαστεί!
Γιατί αληθεια τίμεις φίλε μου τον Giordano? Τι διακυρητε συνεχεια?

quote:
'Ετσι έχουν τα πράγματα, για να βάζουμε τα πράγματα σε ΤΑΞΗ μέσα στο ΧΑΟΣ που ο φιλοσοφικός σου τρόπος σκέψης έχει δημιουργήσει.(Σου είπα ΜΗΝ σκέφτεσαι πολύ, εσύ όμως ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ... Θα πνιγείς στις Σαμσκάρες σου...)

Σκέφτομαι πολύ???? Ω φίλε Κελσε, θα σου πω ένα μυστικό μου! Δεν σκέφτομαι ….παρά μόνο όταν είναι ανάγκη!

quote:
Αν και ΔΕΝ κατάλαβα τι εννοούσες αυτά περί ΜΜΕ και ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗΣ, πάμε στο 3ο ερώτημά μου και την απάντηση που μου έδωσες...

Μάλιστα, λές πώς:
quote:

Το λέω άφοβα φιλαλήθη

Ωραία, εσύ που ΛΕΣ ότι ΑΓΑΠΑΣ ΟΛΟΥΣ, λές ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ σε όσους έχουν ΦΟΒΟΥΣ, ότι ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΝΕ!!!!

Είπα πως αγαπάω εσένα!!! Δεν ειμαι GAY ομως!
κοιτα παρακατω!

quote:
Ας ΜΗ το σχολιάσω αυτό, αλλά ας πάμε στο παρακάτω...
Εδώ, στο ΜΙΣΕΙ, σηκώνει ΠΟΛΥ κουβέντα φίλε μου και να ξέρεις ότι θα τη κάνουμε, όταν έρθεις στην Ελλάδα...

Θα μας πιάσουν τα ζουμιά από την συγκίνηση… και άντε να μιλήσουμε για μίσος!

quote:
Το ΑΝΤΙΘΕΤΟ της ΑΓΑΠΗΣ υπάρχει και είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ καλέ μου φίλε...

Εγω λεω στον ανθρωπο πως δεν αγαπα και με μαλωνεις... εσυ του λες πως ειναι το αντιθετο της αγαπης!!! Εχεις μεγαλο Χιουμορ τελικα!

quote:
Το όν εκείνο που ο Νίτσε το φαντάστηκε ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΣΚΛΗΡΟ ΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙ...

Όοπς Σε έπιασα κελσο! Εσύ ετοιμάζεις τους λόγους του Χριστοδουλου!
Και αυτός με το Νίτσε τα εχει, φαντάσου το μεγαλο σαβατο, ενωπιων του ελληνικου λαου... τον έκανε υπεύθυνο για τον 2 παγκόσμιο πόλεμο!

Αχ προβατα προβατα!!! Διαβαστε και λιγο το ΝΙΤΣΕ....

quote:
Και για να γίνω ΑΚΟΜΑ πιό συγκεκριμένος, δεν είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, αλλά ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ...
Αυτός, ο Μέγας Δυνάστης...

Κατσε βρε Κελσο, μην τα παραλεμε τωρα! Θα έλεγα η Βλακεία Φιλε μου, γιατί ο φυσικός εγκέφαλος του ανθρώπου μεγαλουργεί κιόλας! Πάμε στο διάστημα….η επιστήμη θεραπεύει, κάνω λάθος? Φυσικα κανει και τα εκτροπα του...τι θα γινει, θα τον αφεραισουμε?

quote:
Σκέψου τα λόγια του Παύλου που διακύρηξε ότι:
Ο Θεός είναι ΑΓΑΠΗ

και θα ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ τι ακριβώς είπα παραπάνω...

Και εγώ αυτό λέω, μάλιστα με τον Φώτιο ασχοληθήκα εκτεταμένα! Ο έχων καθαρή καρδιά, θεό ωψεται! Αγαπά!

Τι να τις κάνω εκκλησίες…. και μεσάζοντες?

quote:
Θα εκτιμούσα πάρα πολύ αν είχα ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ μια ξεκάθαρη ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ, σε όσα αναφέρεις:
quote:

Βλέπεις φίλε μου πως το γυρνάς σε αλλά πρότυπα….ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ… αυτά φαίνεται τα γνωρίζεις καλα… και εδώ αντιδρούν οι άλλοι, καλέ μου ΚΕΛΣΟ! Για αυτό ακούς τα εβραιο……… από τους άλλους!

Περιμένω ΞΕΚΑΘΑΡΗ απάντηση...

Σου χαλασα ποτε χατηρι? Είναι στα λόγια που σου έγραψα ήδη!

Η ΑΓΑΠΕΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ?

ΑΝ Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ…. ΤΟΤΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΜΑΓΟΥΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΟ ΛΑΚΤΗΣΜΑ?

ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ…..ΤΟΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΟΣ….ΚΑΙ ΚΑΚΟΣ….Επρεπε να τους πλακωσει στο ξυλο ο ιδιος! Ο ΘΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ!

ΑΝ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΒΡΙΖΟΥΝ (ΠΧ ΗΛΙΟΣ ΣΕΡΠΕΝΤΠΑΝ) ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΦΑ Η ΒΗΤΑ ΤΡΟΠΟ….ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ?

Τα αγκαθακια τέλος όταν έχεις ΕΠΙΓΝΩΣΗ γιατί γίνονται….δεν υπάρχει κακή πρόθεση…

Φιλε μου, δεν έχω σκοπο να συνεχίσω να απαντώ σε θέματα διαφορετικά από Κρισναμουρτι εδω μεσα, και νομίζω είναι και το σωστό. Αν θέλεις, άνοιξε ένα τοπικ, διαφορετικό,…και συνεχίζουμε στους Αιώνες….με τις ευλογιες του ΑΔΜΙΝ και του ΤΗΟΤΗ… για το φιλειρηνικό και γεμάτο ουσία λόγο μας!

Υ.Γ Κελσο, αρχίζω να υποψιάζομαι πως γράφεις επίτηδες….για να ασχολιόμαστε συνέχεια!

Άστα βρε, με τις μπύρες ειναι καλλιτερα!

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 03/05/2003 04:16:26

03/05/2003, 10:22:04
quote:
Τρελάθηκα από την Ταραχή, να φαντασθείς ζήτησα βοήθεια από την Τρισυπόστατη φίλη μου Άτμα, για να συνέλθω!….

Εκτιμώ τη προσπάθειά της, ΑΛΛΑ και η ΤΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ 'Aτμα, δε σε βοήθησε και πολύ αφού συνεχίζεις στα ΙΔΙΑ και τα ΙΔΙΑ, αναμασώντας ΟΛΑ όσα έχεις ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ να πει...

quote:
Ωωω βλέπεις που τα βρίσκουμε σιγά σιγά!!!

Μα καλά, αφού σου ΛΕΙΠΕΙ Η ΣΤΟΡΓΗ, γιατί δε το λές απο τηναρχή;;;;
'Οσο για "τα βρίσκουμαι", αν ΕΣΥ είχες χάσει κάτι, μπορεί να έχεις δίκιο....

quote:
Τι δουλεία έχουν τα αμπάλωτα τα δικά μου, (αλήθεια ποια?) με την κρυφή ζωή του Κρισναμουρτι!Γραψε ελευθερα οτι θελεις Κελσε, δεν υπαρχει ταυτιση με κανεναν!

Μα καλά, τα διαβάζεις ΠΡΙΝ τα αποστείλεις στο forum αυτά που γράφεις;;;
Εδώ έχεις ταυτίσει ΕΜΕΝΑ με τον Χριστόδουλο, την εκκλησία, το παπαδαριό, τους Εβραίους κλπ κλπ κλπ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ή ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ σε αυτούς, μιλάς εσύ για ταύτιση;;;;
Πού μόλις παρέθεσα την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ για τη μπαρούφα περί ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ που είπε ο "Οικουμενικός Διδάσκαλος", έτρεξες να με κάνεις νταντά!!!!
Καλά, άσε να μιλήσει κάνας άλλος για ΤΑΥΤΙΣΗ Πλάτωνα, εμείς στις μπύρες μας...

quote:
Τι σου παραποίησα? Μάλλον εσύ το έκανες και στο λόγο του Κ, και σε μενα πρόσθεσες λέξεις!!! Σαν ΜΙΣΟΣ κλπ… Είπα κάτι τέτοιο πουθενά?

ΟΛΟΚΛΗΡΑ τα post που έχω στείλει στο θέμα, τα έχεις κάνει ΑΓΝΩΡΙΣΤΑ...
Αλλά δε φταίς εσύ καλέ μου φίλε...
Φυσικό είναι τα ΟΣΟΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙΣ να καταλάβεις να τα φέρνεις στα μέτρα σου και στο δικό σου τρόπο σκέψεις...
Για η λέξη ΜΙΣΟΣ, θεωρώ ότι είναι ΠΑΣΙΦΑΝΕΣΤΑΤΟ ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ αλά δική μου λέξη στο δικό μου τρόπο έκφρασης τη σκέψης μου...
'Οσο για τον περίφημο "Οικουμενικό Διδάσκαλο", σου ξαναλέω:
quote:
Αλλά δε δέχομαι φράσεις του τύπου:

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Η μεταφορά των λόγων του Κρισναμουρτι κελσε, ζητήθηκε από τον Ιδιο να γίνεται επ ακριβώς, όχι τι κατάλαβε η τι συμπέρανε κάποιος!
--------------------------------------------------------------------------------

και ξέρεις γιατί καλέ μου και σοφέ μου φίλε Πλάτωνα;;;
Γιατί ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ήθελε κάτι τέτοιο (καθένας Κρισναμούρτι) πολύ απλά, ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ...
ΑΣ ΜΗΝ ΕΛΕΓΕ ΤΙΠΟΤΑ...
ΑΣ ΜΗΝ ΕΓΡΑΦΕ ΤΙΠΟΤΑ...

Αναρωτιέμαι λοιπόν το πώς θα χαρακτήριζες ΕΣΥ τη πράξη κάποιου να λέει "ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ" και μετά στο τέλος να λές "ΜΗ ΜΕ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΕ" ή "ΜΗ ΜΕ ΕΞΗΓΗΤΕ"...

Εδώ έχουμε κάνει κομματάκια κάτω απο τον μικροσκοπικό σωλήνα όντα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ απο τον Κρισναμούρτι, τον Κρισναμούρτι θα αφήσουμε;;;
Και μάλιστα επειδή το ζήτησε ο ίδιος!!!!!!
Μακάρι να ΠΡΑΤΑΜΕ τα όσα παραγγέλματα μας άφησαν παρακαταθήκη τα ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΤΑ που πέρασαν επάνω απο την ταλαιπωρημένη Γαία....

Μας λές να ΜΗΝ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ τα λόγια του Κρισναμούρτι!!!!
καλά, τότε τι θές και συζητάς γι'αυτόν;;;;
Πές ΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ και τέλος η συζήτηση...
Κάνω λάθος;;;;
Πές το μου....

Δηλαδή φίλε μου, απλά σε αυτά που ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, δεν μπορώ, δεν έχω το δικαίωμα να σχολιάζω;;;;

quote:
Δεν εννοώ οποίον εγνώρισε το λόγο του Χριστού, αν και πολυ σπάνιο φαινόμενο….μα τις επαναλήψεις μέσα στις εκκλησίες και τοιαύτα! Αυτά είναι ΝΕΚΡΑ, Όπως νέκρα είναι ακριβώς τα σύμβολα, που ένας σαν τον Giordano αρνήθηκε να ασπαστεί!
Γιατί αληθεια τίμεις φίλε μου τον Giordano? Τι διακυρητε συνεχεια?

Το πόσο ΣΠΑΝΙΟ είναι το έχω ΗΔΗ αντιληφθει...
Για τον Μπρούνο, ας τα πούμε στο θέμα του Μπρούνο...
Σε αυτό που γράφεις είμαι σύμφωνος μαζί σου...
Είδες που ΟΤΑΝ αναπτύξεις τη σκέψη σου, κάτι μπορεί να "βγεί";;;

quote:
Σκέφτομαι πολύ???? Ω φίλε Κελσε, θα σου πω ένα μυστικό μου! Δεν σκέφτομαι ….παρά μόνο όταν είναι ανάγκη!

Απ΄ότι λές, θα πρέπει να έχεις ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ...
Μιάς και δεν έχεις σταματήσεις ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΑΙΣΑΙ, αλήθεια προσπάθησέ το θα κεδίσεις ΠΟΛΛΑ...

quote:
Όοπς Σε έπιασα κελσο! Εσύ ετοιμάζεις τους λόγους του Χριστοδουλου!
Και αυτός με το Νίτσε τα εχει, φαντάσου το μεγαλο σαβατο, ενωπιων του ελληνικου λαου... τον έκανε υπεύθυνο για τον 2 παγκόσμιο πόλεμο!

Αχ προβατα προβατα!!! Διαβαστε και λιγο το ΝΙΤΣΕ....

Κράτα με να μη σου φύγω Πλάτωνα....
Τελικά το χιούμορ δε λείπει και απο σένα, αλλά πρόσεξε...
Καραδωκεί ΠΕΡΑΝ του χιούμορ η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ...
Θές να πείς λοιπόν πώς αυτό που ανάφερα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ;;;;;;
Ωραίο τρόπο βρήκες να ο δείξεις!!!!!!!!

quote:
Κατσε βρε Κελσο, μην τα παραλεμε τωρα! Θα έλεγα η Βλακεία Φιλε μου, γιατί ο φυσικός εγκέφαλος του ανθρώπου μεγαλουργεί κιόλας! Πάμε στο διάστημα….η επιστήμη θεραπεύει, κάνω λάθος? Φυσικα κανει και τα εκτροπα του...τι θα γινει, θα τον αφεραισουμε?

Σωστα τα λές...
Η Βλακεία τα φταίει φίλε μου, ΑΛΛΑ και αυτή του ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΥ "παιδάκι" είναι...
'Οσο για την ΑΦΑΙΡΕΣΗ...
Προτείνω να τον ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΜΕ αντί του να τον ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ...
Τι λές και εσύ;;;;
'Οχι όμως σε αυτά τα ιδρύματα με τον παχυλό γελοίο τίτλο ΠΑΝεπισήμιο...

quote:
ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ…..ΤΟΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΟΣ….ΚΑΙ ΚΑΚΟΣ….Επρεπε να τους πλακωσει στο ξυλο ο ιδιος! Ο ΘΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ!

ΑΝ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΒΡΙΖΟΥΝ (ΠΧ ΗΛΙΟΣ ΣΕΡΠΕΝΤΠΑΝ) ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΦΑ Η ΒΗΤΑ ΤΡΟΠΟ….ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ?

Ας κάνω μια φορά και εγώ χρήση στοιχείων απο τη ζωή του Ιησού...
Αν δε κάνω λάθος, εκείνος ήταν που άσκησε "βία" στο να ΕΚΔΙΩΞΕΙ απο τη κατοικία του Ζωντανού Λόγου, ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΙΖΑΝ, ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ κλπ;;;;
Πώς κρίνεις αυτή τη ΣΤΑΣΗ;;;;

Αχ Πλάτωνάκο μου....
Και εσύ δεν έχεις ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ τον ΑΧΑΡΟ ΡΟΛΛΟ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ...
Πιστεύεις ότι ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ επιφορτησμένος με τη διατήρηση της ΟΜΑΛΗΣ ΡΟΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ μέσα στους χώρους συζήτησης, θα ασχολιόμουν με τα μικρά αυτά παιδάκια;;;;;
ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ...
Δηλαδή ο Ιησούς ΕΔΙΩΞΕ ή ΡΑΠΙΣΕ κόσμο ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ;;;
'Οχι φίλε μου...
Δε το έκανε...

'Ετσι και η αμόρφωτη και άξεστη μηδαμινότητα μου..
'Επραξα ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ....
Προστάτεψα τον Χώρο ΜΑΣ....

Τώρα, πώς με χαρακτηρίζεις φίλε μου;;;;
Που ΕΣΥ με κατατάσεις;;;;

Την καλημέρα μου σε όλους...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

03/05/2003, 11:36:36
Το αν υπάρχει η δεν υπάρχει Διδάσκαλος είναι τόσο ασήμαντο. Έχει σημασία για τον εκμεταλλευτή, για τις κρυφές Σχολές και Εταιρίες. Αλλά για τον άνθρωπο που ερευνά για την αλήθεια, η οποία φέρνει την υπέρτατη ευτυχία, ασφαλώς αυτή η ερώτηση είναι εντελώς χωρίς σημασία. Και ο Πλούσιος και ο Χαμάλης είναι εξ ίσου σημαντικοί, όπως και ο δάσκαλος και ο μαθητής. Το αν υπάρχουν Διδάσκαλοι η Όχι, το αν υπάρχουν διαβάθμισης μεταξύ των μυστών και ούτω καθεξής, δεν έχει σημασία. Εκείνο που έχει σημασία είναι το να κατανοήσετε τον εαυτό σας. Χωρίς αυτογνωσία, η σκέψη σας, εκείνο το οποίο σκέπτεστε λογικά, δεν έχει βάση. Χωρίς πρώτα να γνωρίσετε τον Εαυτό σας, πως μπορείτε να ξέρεται τι είναι αληθινό. Η πλάνη είναι αναπόφευκτη χωρίς αυτογνωσία. Είναι παιδαριώδες το να σας λένε και να δέχεστε ότι είσθε τούτο η εκείνο. Προσέχετε τον άνθρωπο που σας προσφέρει μια αμοιβή σε τούτο η στον άλλο κόσμο.

J. KRISHNAMURTI

03/05/2003, 11:46:57
Όπως είπα Φίλε Κεσο, δεν πρόκειται να δώσω συνεχεια.

Να περνάς καλά!

HeliosΜέλος
07/05/2003, 23:07:42
PREMIATA FORNERIA MARCONI-STORIA DI UN MINUTO
P.F.M.-PER UN AMICO
P.F.M.-L'ISOLA DI NIENTE
P.F.M.-LIVE IN USA
NIGHT ARC-MOMENTS
PAT METHENY-WATERCOLORS
PAT METHENY -WORKS I,II
RALPH TOWNER-BLUE SUN
RALPH TOWNER-SOLSTICE
OREGON-THE ESSENCIAL OREGON.
Mερικα καλα ,που ακουσα προσφατα.
Τελικα ,ολα καλα.

Edited by - Helios on 07/05/2003 23:08:59

11/05/2003, 08:07:35
Σαν σήμερα 11 ΜΑΙΟΥ το 1895 γεννήθηκε ο Κρισναμουρτι.

Παραθέτω παρακάτω λιγα από συνεντεύξεις, ελπίζοντας να βοηθήσουν να δούμε καλλίτερα αυτόν τον διδάσκαλο.

"ΑΟΡΑΤΟΙ ΒΟΗΘΟΙ"
Από το βιβλίο του Sidney Field: KRISHNAMURTI, THE RELUCTANT MESSIAH

Αργά κάποιο Απριλιάτικο απόγευμα πήγαμε για περπάτημα στην παραλία του Μαλιμπού. Μια δροσερή θαλασσινή αύρα φυσούσε τα πρόσωπά μας. Ο Κρίσνατζι ήταν πιο ομιλητικός αυτή τη φορά απ' όσο στις άλλες βόλτες. Η παραλία ήταν ασυνήθιστα έρημη• ακόμα και οι γλάροι ήταν ελάχιστοι. Ο τεράστιος άδειος χώρος και η ήσυχη γαλάζια θάλασσα σε αναζωογονούσαν.
"Υποθέτω ότι αν κανείς είχε την ικανότητα να βλέπει διορατικά εδώ έξω, η περιοχή δεν θα ήταν και τόσο άδεια," είπα. "Οι άνθρωποι βλέπουν διάφορα πνεύματα…"
Με διέκοψε:
"Η περιοχή είναι γεμάτη απ' αυτά. Δεν τους δίνω σημασία."
"Τα βλέπεις κάθε φορά που έρχεσαι εδώ;"
"Μόνο όταν θέλω."
Μια και το θέμα είχε ανοίξει, άρπαξα την ευκαιρία να τον ρωτήσω για τους αόρατους βοηθούς.
"Πράγματι υπάρχουν τέτοιες ανθρώπινες οντότητες;"
"Γιατί όχι;" είπε. Κάθε εντάξει άνθρωπος σ' αυτόν εδώ τον κόσμο, θα βοηθούσε έναν άλλον αν το είχε ανάγκη. Γιατί να μη συμβαίνει το ίδιο και στην άλλη πλευρά; Τι το τόσο σπουδαίο σ' αυτό;"

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 11/05/2003 08:48:36

11/05/2003, 08:08:50
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

ΕΡ.: Είχε δώσει καμμία έvδειξη o Κρισvαμoύρτι ότι τα θέματα της πρoσωπικής αγάπης, όπως o έρωτας, τoυ έφεραv μπελάδες;
ΑΠ.: Μoυ είχε πει πως όταv ήταv vέoς είχε δoυλέψει πάvω σε τρία πoλύ σημαvτικά πρoβλήματα, μελετώvτας τα σε βάθoς για πoλλά χρόvια. ΄Εvα απ' αυτά ήταv τo σεξ. (...) Μιλoύσε γι' αυτό με πoλλή τρυφερότητα. Μoυ είπε ότι ήταv έvα θέμα πάvω στo oπoίo έπρεπε o καθέvας vα δoυλέψει από μόvoς τoυ (...).
ΕΡ.: Αισθαvόταv τov έρωτα ως κάτι πoυ μπoρoύσε vα oδηγήσει κάπoιov πέρα από τov εαυτό τoυ και ως κάτι πoυ ήταv έvα είδoς απελευθέρωσης;
ΑΠ.: Μμμ... vαι, αλλά με πoλλές επιφυλάξεις. ΄Εδιvε τεράστια σημασία στη σπoυδαιότητα της κoιvής καθημεριvής ζωής, στηv oπoία περιλαμβάvovται, φυσικά, oι πρoσωπικές μας συμπάθειες. Είvαι πρoφαvές ότι μπoρoύμε vα παγιδευτoύμε στov έρωτα. Αλλά voμίζω ότι υπαιvισσόταv πως αv μπoρoύσαμε vα καταvoήσoυμε τov εγωκεvτρισμό τoύ έρωτα, θα ήταv δυvατόv vα πάμε πέρα απ' αυτόv κι ωστόσo vα συvεχίσει vα είvαι έρωτας. Αυτός o έρωτας, όμως, δεv είvαι πια γαvτζωμέvoς στo αvτικείμεvό τoυ, oύτε εξαρτιέται απ' αυτό, αλλά ελευθερώvει καvείς και τo αvτικείμεvo τoύ έρωτά τoυ και τov εαυτό τoυ. Κι αυτό δε σημαίvει ότι απoρρίπτει καvείς τo αvτικείμεvo, αvτιθέτως τoυ δίvει μεγαλύτερη αξία.

11/05/2003, 08:09:56
ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ PUPUL JAYAKAR* ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ερώτηση: Ποια είναι η θέση του Κρισναμούρτι ως δάσκαλου σε έναν αυξανόμενης πολυπλοκότητας κόσμο, σαν αυτό όπου ζούμε;
Pupul: Ποτέ πριν ο κόσμος δεν είχε έρθει τόσο κοντά, δεν ήταν τόσο εύκολο να βρεθείς οπουδήποτε, όσο τα τελευταία πενήντα χρόνια, γιατί με την πρόοδο μίκρυναν οι αποστάσεις και ταυτοχρόνως, ποτέ πριν δεν είχαν εμφανιστεί καταστρεπτικές δυνάμεις τέτοιες, που περισσότερο να διαιρούν παρά να ενώνουν. Για παράδειγμα, η αυξανόμενη ταχύτητα της διαδοχής των γεγονότων έχει κάνει δύσκολο, σχεδόν αδύνατο, για έναν άνθρωπο, να σταθεί, να παρατηρήσει και να αφουγκραστεί ήσυχα. Η επιστήμη έχει προχωρήσει πέρα από κάθε προσδοκία. Αλλά μεγάλο μέρος αυτής της εξέλιξης έχει όντως μετατραπεί σε μια κούρσα κατανάλωσης, μια κούρσα που εξυπηρετεί μόνο στο να γεμίζει και να ικανοποιεί ένα εσωτερικό κενό. Κάθε σοβαρός άνθρωπος πρέπει να καταλάβει, τώρα και επιτακτικά τι πραγματικά είναι αυτό το κενό, αυτή η ανάγκη. Και με αυτό ακριβώς το στόχο, αυτή την πρόθεση, είναι που πρέπει να πλησιάσουμε τη διδασκαλία του Κ. Το πιο σημαντικό σημείο αυτής της διδασκαλίας είναι η ανακάλυψη μιας απροσμέτρητης εσωτερικής απεραντοσύνης. Μόνο η αυτογνωσία μπορεί να ενθαρρύνει την ολοκληρωτική άνθιση της συνείδησης με τέτοιο τρόπο ώστε να πετύχει ο καθένας μας την ενότητα ανάμεσα σε ό,τι βρίσκεται μέσα μας και σε ό,τι βρίσκεται απ' έξω.
Ερώτηση: Συγκαταλέγεστε ανάμεσα στους πολύ λίγους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στον Κ μέχρι τις τελευταίες του στιγμές. Θυμάστε τα τελευταία λόγια που σας είπε;
Pupul: Είπε: "Απόψε θα φύγω και θα περπατήσω εκεί πάνω στα βουνά και η καταχνειά θα ανατείλει." Λίγες ώρες αργότερα, έπεσε σε κώμα.

Ήταν 17 Φεβρουαρίου του 1986.

aenaongrΜέλος
11/05/2003, 23:17:51

Πρόσφατα είδα την ταινία "Bruce Lee: A Warriors Journey" (νομίζω υπάρχει μόνο σε DVD). Ο Bruce Lee μελετούσε τα βιβλία του και ήταν θαυμαστής του Κ. Μάλιστα, αυτό είναι φανερό από τον τρόπο που εξελίχθηκε ο τρόπος διδασκαλίας του και της προσωπικής του φιλοσοφίας.

Για όποιον δε γνωρίζει, ο Lee ήταν πολέμιος των διακρίσεων μάλιστα έλεγε ότι νιώθει "πολίτης του κόσμου" και ενάντια στις τότε αντιλήψεις δίδασκε ανατολικές πολεμικές τέχνες σε όλους ανεξαιρέτως. Το στυλ του μάλιστα ήταν ελεύθερο από κλισέ και φόρμες - να είσαι σαν το νερό έλεγε - μάλιστα από ένα σημείο και μετά έκλεισε και όλες τις σχολές που είχε ανοίξει. Από τον Κ.; Ποιός ξέρει;

Υπάρχει και ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα συνέντευξης του ίδιου του Κ. μέσα στην ταινία στο οποίο αναφέρεται στα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου και στην ανάγκη να είναι κάποιος "Το φώς για τον ίδιο του τον εαυτό".

Πραγματικό παράδειγμα της δύναμης της ανθρώπινης θέλησης ο Lee.
(όχι δεν ανοίγω άλλο θέμα, αλλά οφείλω να αποδώσω τα εύσημα)

Τελεία.

Αθανάτων το ζειν. Bίος θνητών, σπουδή θανάτου.