- Οι Θρησκευτικές, Θεολογικές, φιλοσοφικές πεποιθήσεις και πιστεύω των μελών του φόρουμ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Αγαπητέ simori, στην εποχή μας έχουμε ελευθερία άποψης
ακούμε μέχρι για εκκλησίες του σατανά και κόμμα παιδεραστών,
δεν είναι εποχή για δήθεν επαναστάτες...Όσο για την
συζήτησημε τον εαυτό του καθενος, άστο καλύτερα..
Μονο αυτό δεν γίνεται σήμερα... Υπάρχουν τόσες δρομολογημένες
κατευθύνσεις που ΄μονο με τον χριστιανισμό μπορεί να τα
βάλει κανείς, αφού είναι ο μόνος που δεν αντιδρά ή έχει εξουσία
γηινη...Είπαμε ότι η γη ανήκει στον διάβολο,όχιστον Χριστό..
"Ουκ εκ του κόσμου τουτου η βασιλεία μου" είπε ο Χριστος...
Βασικά επειδή με μπέρδεψες λιγάκι, μήπως θα μπορούσες να μου εξηγήσεις τί εννοείς?
Κάπως αντιφατικά μου ακούγονται όλα αυτά, αλλά μπορεί να μην κατάλαβα εγώ καλά.
Η συζήτηση με τον εαυτό είναι πολύ δύσκολη υπόθεση αλλά επιβάλλεται... αλλιώς δεν είσαι τίποτα άλλο από έρμαιο των καταστάσεων, και μάλιστα πολύ βολικός για τους άλλους!!
Αποψή μου είναι πως τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα αν κοιτάξεις τα τελευταία 2000 χρόνια και μέχρι πριν 5-10 χρόνια. Φαντάσου πως το να παρεδεχόσουν πως ήσουν άθεος ή παγανιστής ήταν σαν να έλεγες πως λάτρευες τον σατανά! ΠΡΟΣΕΧΕ, τον σατανά......!!!! Ξέρεις τί συνεπάγεται αυτό και πόσο σοβαρό είναι?
Όλα αυτά ήταν τεχνάσματα του χριστιανισμού για να υπερισχύσει και ειδικά όσο αφορά τις παλαιότερες θρησκείες, που κατά βάση στηρίχτηκε σε αυτές και πάλι για τον ίδιο λόγο, για να μπορέσει να εξαπλωθεί, ό,τι κάνουν όλες οι θρησκείες που έχουν σκοπό τους να προσηλυτίσουν δηλαδή.
Ακόμα και το εσωτέρικα να κοιτάξεις, θα δεις πως τα πράγματα δεν ήταν ίδια πριν 4 χρόνια!
Όταν είχα μιλήσει από μέσα με κάποιο άτομο αυτό που ρωτήθηκα ήταν: πιστεύεις στον "χριστιανισμό" ή στο "δωδεκάθεο" ???? μου ήρθε να γελάσω, αλλά τολμώ να πω πως είχα να επιλλέξω ανάμεσα σε δύο, κάποτε δεν το είχα αυτό, φυσικά η απάντηση μου ήταν: τίποτα από τα δύο και εκεί έπεσε σιωπή!!!
europaios2
quote:
Όχι.... εδώ με αυτό που γράφεις έχουμε απόφαση και όχι αν-απόφαση
Βέβαια έχουμε απόφαση, το λιθαράκι που σου έλεγα... αλλά όχι απόφαση καθολική!!!
Αποτινάσσω από πάνω μου κάτι ή μέρη αυτού δεν συνεπάγεται καθολική απόφαση της κοσμοθέασης μου!!!
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
πιο πάνω κείμενο μου και γι αυτό μπερδεύτηκες( υποθέτω..)
κι η ειρωνία όχι προς το πρόσωπο σου φυσικά,αλλά προς
την υποκρισία της εποχής μας...
Φίλε μου δεν ξέρω αν σε απογοητεύω, αλλά κι εγώ είμαι με το
ή το ενα ή το άλλο, Χριστό δλδ ή σατανά, όπως τον αποκαλείς..
Δεν υπάρχει γκρί, υπάρχει άσπρο και μαύρο...
δες ενα παραδειγμα:
«Οι υπεύθυνοι στην δικαιοσύνη»
Συγγνώμη του Βενέδικτου από τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης απο ιερείς στην Αυστραλία
Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από καθολικούς ιερείς στην Αυστραλία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα.
Μιλώντας το Σάββατο ενώπιον επισκόπων τόνισε ότι «όλοι νιώσαμε ντροπή για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από μέλη του (καθολικού) κλήρου σε αυτή τη χώρα». Χαρακτήρισε τις πράξεις σαν προδοσία της εμπιστοσύνης που ντροπιάζουν την Καθολική Εκκλησία και πρέπει να καταδικαστούν απερίφραστα από όλους.
«Λυπάμαι βαθιά για τον πόνο και την δοκιμασία που υπέμειναν τα θύματα», τόνισε κατά την ομιλία και πρόσθεσε ότι και ο ίδιος συμμερίζεται αυτήν την δοκιμασία.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι υπεύθυνοι των πράξεων πρέπει να προσαχθούν στην δικαιοσύνη.
Ο Πάπας Βενέδικτιο είχε προχωρήσει σε ανάλογη έκφραση συγγνώμης κατά την επίσκεψή του τον Απρίλιο στις ΗΠΑ όπου το σκάνδαλο των σεξουαλικών κακοποιήσεων από καθολικούς ιερείς έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις με την Καθολική Εκκλησία να έχει υποχρεωθεί στην καταβολή υψηλών αποζημιώσεων. Η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Βενέδικτος στην Αυστραλία είναι αυστηρότερη.
Δεν είναι πάντως γνωστό αν θα έχει συνάντηση και με θύματα κακοποιήσεων όπως είχε πράξει στις ΗΠΑ. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων κακοποίησης από ιερείς στη χώρα δεν είναι γνωστός, αν και οργανώσεις θυμάτων υποστηρίζουν ότι είναι χιλιάδες.
Ορισμένα από τα θύματα ζήτησαν συνάντηση με τον Πάπα και επισήμαναν ότι, εκτός από την έκφραση συγγνώμης ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δεν αναφέρθηκε σε κάποια πρακτική βοήθεια στα θύματά του όπως η ψυχολογική υποστήριξη ή η αποζημίωση.
Ο Πάπας Βενέδικτος βρίσκεται στην Αυστραλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεότητας. Την Κυριακή θα τελέσει υπαίθρια λειτουργία ενώπιον δεκάδων χιλιάδων πιστών. Θα παραμείνει στην Αυστραλία μέχρι τη Δευτέρα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
Και δεν ειναι μονο φαινομενο των Καθολικων... ακομα και στην Ορθοδοξια εχουμε ακουσει πολλα τετοια!
Το θεμα ειναι ομως τι μπορουμε να κανουμε με αυτους τους ανθρωπους που υπο την "σκεπη" της ιεροσυνης νομιζουν οτι μπορουν να κανουν τα παντα χωρις την τιμωρια!
Αυτοι ειναι που πρεσβευουν τον Θεο? Απο τν μια κυρηττουν το Θειο Λογο, και στην "μυστικη" τους ζωη, διαπραττουν τα χειροτερα εγκληματα, οπως βιασμους, κλοπες και αλλα...
Δεν ειναι ολοι ετσι (ευτυχως) αλλα οσο περνανε τα χρονια, γινονται περισσοτεροι

πως θα έρθει η φθορά...Απο την στιγμή που άρχισαν
να πληρώνονται οι παπάδες, όλα έγιναν για το χρήμα...
Αλλά δεν ηταν έτσι...Δεν ξεκίνησε έτσι. Ο Χριστός είπε
να μην έχουν ούτε δεύτερο ρούχο οι ιερείς.
Κατασταλάξει στο τι πιστεύει η σε μερικές περιπτώσεις τι έχει ανάγκη να πιστεύει
Προσωπικά το έχω ξαναγράψει είμαι άθρησκος πρώην χριστιανός όπως όλοι μας
Ψάχνοντας πολλά χρονια και διαβάζοντας πολλές θεωρίες τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι την πραγματική αλήθεια δεν την ξέρει κανένας .
Θεωρώ ότι πρέπει να σεβόμαστε τα πιστεύω όλων καθώς πρόκειται για λεπτό
Θέμα κάποιος μπορεί να το βλέπει ανάλαφρα αλλα κάποιος άλλος η πιστη του
Να είναι όλη του η ζωή οποτε θέλει ένα λεπτό χειρισμό το θέμα και για έμενα
Καλυτέρα να πιστεύει ο καθένας ότι θέλει αρκεί να μην ενοχλεί τους άλλους.
quote:
Φίλε PREDATOR, αν δεν έλθει πρώτα η διαφθορά
πως θα έρθει η φθορά...Απο την στιγμή που άρχισαν
να πληρώνονται οι παπάδες, όλα έγιναν για το χρήμα...
Αλλά δεν ηταν έτσι...Δεν ξεκίνησε έτσι. Ο Χριστός είπε
να μην έχουν ούτε δεύτερο ρούχο οι ιερείς.
ναι, αλλα ποιος μπορει να σταματησει αυτη τη φθορα!
ποιος μπορει να ελεγξει το "ψυχολογικο" προφιλ των ανθρωπων που επιθυμουν να γινουν ιερωμενοι! Ποιος ξερει οτι μπορει καποια στιγμη να "υποτροπιασουν" και να διαπραξουν εγκλημα?
Υποτιθεται οτι αυτοι που θελουν να γινουν ιερωμενοι, προσπαθουν να βρουν την γαληνη της ψυχης τους, να αφιερωθουν στο εργο του Θεου, να κηρυττουν τον λογο Του, αλλα οχι και να κανουν τα αισχη, τα οποια προσπαθει η εκκλησια να "καταδικασει"!

και όλα γίνονται για το χρήμα... Όποιος αντέξει και
μείνει άνθρωπος,στην πράξη κι όχι στα λόγια, ειναι το όλο
παιχνίδι... Όλα τα άλλα είναι κουβέντες...
Σήμερα το ιερωμένος είναι επαγγελμα... Αφού είναι δημόσιοι
υπάλληλοι... Σε λίγο θα κάνουν και απεργίες... Δεν θα γίνεται
η λειτουργία της Κυριακής ως διαμαρτυρία για το μικρό εφάπαξ, κλπ......
Αλλά αυτά όλα δεν είναι χριστιανικά... Γι'αυτο και η τιμωρία για
τους ιερείς χειρότερη...
quote:
Δεν υπάρχει γκρί, υπάρχει άσπρο και μαύρο...
Αγαπητέ trexagireve, πέραν του λευκού και του μαύρου υπάρχουν πάρα πολλά άλλα χρώματα κι αμέτρητες αποχρώσεις αυτών, μίξεις αυτών κλπ.
Εάν λοιπόν κάποιος βλέπει τα πράγματα χωριστικά κι όχι συνθετικά και με διάθεση ένωσης τους, τότε ίσως για αυτόν να υπάρχει μόνο το λευκό και το μαύρο...

In anticipation of my resurrection...

του ουρανίου τόξου και οι διαβαθμίσεις τους, αλλά
σαν το γιν- γιάνγκ, το καλό είναι άσπρο και το κακό
είναι μαύρο... Δεν ξέρω πόσο διαφωνείς, αλλά σίγουρα
καταλαβαίνεις ότι όλα τα πράγματα έχουν την υπόσταση τους,
δεν την προσδιορίζουμε εμείς...
Όσο και να τα ενώσεις, όταν έρθει η ώρα και η κατάλληλη
στροβίλη, τότε όλα θα πάνε στη θέση τους...Είναι μάταιο
να πάει κανείς κόντρα στη φύση των πραγμάτων...