- AΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ!!! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ΥΓ. Κάθε απάντηση θα μου είναι χρήσιμη.
Ευχαριστώ..
...tHeRe iS a GhOsT bEhInD yOu.. !!
Να θυμάσαι πως κάθε άνθρωπός που συναντάς κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει.
Αναζητώντας την αλήθεια

ΝΒ
...δειτε κι αυτο:
(... βρισκεται -ηδη - στο φορουμ... της γνωσης :)
Right brained or left brained?

Edited by - ΑΤΜΑ on 14/03/2004 04:52:16
Αλήθεια ισχύει σε περιπτώσεις διδύμων το ένα παιδί να είναι δεξιόχειρας και το άλλο αριστερόχειρας;
quote:
Εγώ έχω διαβάσει ότι οι δεξιόχειρες ζουν κατά μέσο όρο 9 χρόνια περισσότερο από τους αριστερόχειρες...
Να θυμάσαι πως κάθε άνθρωπός που συναντάς κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει.
Αυτό μαλλον ισχύει για εμας τους αριστεροχειρες δυστυχώς ![]()
(δεν ξερω εαν ειναι 9 χρόνια ο ΜΟ) και η αιτιολόγηση ειναι η επιβάρυνση που συνεπάγεται στην καρδιά η εκτεταμένη χρήση των αριστερων άκρων σε βάρος των δεξιών....
quote:
ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ.ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ.
Πραγματικα, και εγώ το έχω ακούσει...!
quote:
η αριστεροχειρία πρόκειται για κάποιας μορφής εγκεφαλική βλάβη που εμφανίζεται τις πρώτες μέρες δημιουργίας του εμβρύου.
Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου...δεν είναι αρρώστια...!
Άλλωστε γιατι το δεξί να είναι το σωστό...?!
Πιο συνιθισμενο ναι, αλλά αυτό δεν έχει σχέση...!
"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
http://img.pathfinder.gr/clubs/photos/70380/29.jpg
Ο μπαμπάς μου όντας αριστερόχειρας αντιμετώπισε το μένος της δασκάλας του στο δημοτικό, η οποία του ..... έδενε (!!!) to αριστερό χέρι στο θρανίο ώστε να τον αναγκάσει να γράφει με το ... «σωστό» χέρι, το δεξί!!!
Απίστευτο και απαράδεκτο συνάμα???

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Δυστυχώς έχω ακούσει την ίδια ιστορία από όλους σχεδόν τους αριστερόχειρες που ξέρω και όχι τόσο παλιά, μιλάμε για άτομα 25-30 χρονών που αντιμετώπισαν τα ίδια προβλήματα στο δημοτικό. Επίσης έχω ακούσει ότι αυτό το έκαναν πολλές φορές και οι ίδιοι οι γονείς τους. Ευτυχώς που τώρα πια έχουν εκλείψει αυτές οι βλακείες περί σωστού και μη σωστού χεριού.
Ναστε καλά
Ποιος ξέρει αν η μεν ζωή είναι θάνατος, ο δε θάνατος ζωή;
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
Και με αναγκάσανε να γράφω με το δεξί.
Τί να πει κανείς....
Νομιζω το ιδιο πραγμα ειναι αν το σκεφτεις καλα ειτε εισαι δεξιος η αρριστερος...Ισως επειδη η πλειοψηφια που ειναι δεξιοχειρες θεωρισαν τους αρριστεροχειρες οτι ειναι λανθασμενη σωματικη λειτουργια.
-=Rabigh , D4 lost C1ty in Da D3sert o Ar4bia=-
προσπαθω να γραφω ξανα με το αριστερο χερι,διχως ικανοποιητικα αποτελεσματα.
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
υ.γ αυτο το φαινομενο,ασχημης αντιμετωπισης,το εφαρμοζουν και σε οσα παιδια εχουν εξι δαχτυλα.
WHISPERS OF THE DREAMS
Edited by - manos on 19/03/2004 20:52:04
Edited by - manos on 19/03/2004 20:53:30
quote:
ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΔΕΞΙΟΧΕΙΡΑΣ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ!!!ΜΙΑ ΑΠΟΡΕΙΑ:ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Κ ΔΕΞΙΟΧΕΙΡΑΣ Κ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑΣ???????
18 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΖΩΗΣ!!!
Μακάρι η απορία σου να είναι αληθινή :)
Το θέμα είναι ότι δεν είμαι αριστερόχειρας που απλά γράφω με το δεξί, αλλά είναι πιο μπερδεμένο από αυτό.
Πχ το "δυνατό" μου χέρι είναι το αριστερό(αν θέλω να πετάξω κάτι, να σηκώσω κάτι πολύ βαρύ κλπ) ενώ με το δεξί γράφω και κάνω δουλείες που θέλουν μεγαλύτερη λεπτομέρεια/ακρίβεια(πχ στην θητεία μου πυροβολούσα όπως οι δεξιόχειρες)...Στα πόδια είμαι πάντως αριστερος ;)
@ Μάνο,
και εγώ δεν μπορώ καθόλου να γράψω με το αριστερό πλέον και η γραφή μου με το δεξί ήταν ανέκαθεν πολύ κακή(πράγμα που μου κόστισε και στο πανεπιστήμιο).
Κι εγώ γράφω με το δεξί (να 'ναι καλά οι δάσκαλοι
, αν και λίγο μεγαλύτερος από σένα φίλε AlexGreece), ενώ για λεπτοδουλειές, δύναμη αλλά και κιθάρα χρησιμοποιώ το αριστερό.
Καταρχά να πω ότι όντως υπάρχει μία σχετική αλήθεια ότι όποιος χρησιμοποιεί το αριστερό ή δεξί χέρι, χρησιμοποιεί το αντίθετο μέρος του εγκεφάλου (υπάρχει μία μερική χίαση των νευρικών ινών). Βέβαια όλοι χρησιμοποιούμε και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου μας (αν βέβαια εξαιρέσω κάποιους που δεν χρησιμοποιούν κανένα ![]()
) και θεωρητικά υπάρχει μία σχετική διαφοροποίηση όσον αφορά το γεγονός ότι όσοι χρησιμοποιούν το δεξί μέρος του εγκεφάλου είναι (αν θυμάμαι καλά) καλύτεροι σε θέματα λογικής/επιστήμης και όσοι χρησιμοποιούν το αριστερό σε θέματα καλών τεχνών, μουσικής κ.ο.κ.
Anyway.....τελικά εμείς θα ζήσουμε 18 χρόνια παραπάνω.....Κουφάλες την σύνταξξξξξξηηηηηηηηηηηηη ![]()
![]()
Φιλικά
Tomcat
Eγω ειμαι αμφιχειρας, αν και γραφω με το δεξι, επειδη ετσι με επεισαν στο σχολειο να κανω. Παντρευτηκα με μια αμφιχειρη (το ιδιο ισχυει και για κεινη τα της γραφης) και καναμε δυο παιδακια. Το ενα ειναι τωρα 6 χρονων, και δεν ξερει με ποιό να αρχισει να γραφει.(πότε με το ένα, πότε με το άλλο!!!!)
Η 2η, ειναι μολις 16 μηνων. Φαινεται κι αφτη να χρεισιμοποιει και τα δυο με την ιδια ανεση (οχι στη γραφη για ευνοητους λογους, αλλα στο κουταλακι για παραδειγμα) τρωει με και τα δυο χωρις ιδιαιτερη προτιμιση σε ενα απο τα δυο.
Παρενθεση> Η συζυγος μου ειναι δυδυμη, και η αδερφη της ειναι δεξιόχειρη.Ενω τα περισσότερα ανεψακια μου απο την οικογενεια της συζυγου ειναι αριστεροχειρα.Σε συνολο 17 μελων της οικογενεις. Γεμισε ο κοσμος κουνιαδια και ανηψια!!!!!!
Φιλικά
Signus
Επίσης διάβασα μια διπλωματική εργασία πρόσφατα η οποία μιλούσε για τους αριστερόχειρες και εξηγούσε αναλυτικά .
Τα περί 9 χρόνια λιγότερο ζωής αφορούσε τους δεξιόχειρες και είναι μύθος !!! Δεν υπάρχει .....