ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- AΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ!!! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- AΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ!!! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

tuba35 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
tubaΝέο Μέλος
13/03/2004, 11:04:08
Έίμαι κι εγώ αριστερόχειρας όπως και πολλοί από εσάς φαντάζομαι. Τι έχετε να πείτε σχετικά με αυτή μας τη διαφορά αφού είναι και σχεδόν σίγουρο ότι συνδέετε και με τον εγκέφαλο??

ΥΓ. Κάθε απάντηση θα μου είναι χρήσιμη.

Ευχαριστώ..

...tHeRe iS a GhOsT bEhInD yOu.. !!

MagicalDogΜέλος
13/03/2004, 12:24:01
Εγώ έχω διαβάσει ότι οι δεξιόχειρες ζουν κατά μέσο όρο 9 χρόνια περισσότερο από τους αριστερόχειρες...

Να θυμάσαι πως κάθε άνθρωπός που συναντάς κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει.

BeholderΝέο Μέλος
13/03/2004, 12:54:26
Να προσθέσω επίσης ότι σύμφωνα με μελέτες κάποιας ομάδας επιστημόνων (Αμερικανών και Άγγλων) η αριστεροχειρία πρόκειται για κάποιας μορφής εγκεφαλική βλάβη που εμφανίζεται τις πρώτες μέρες δημιουργίας του εμβρύου.

Αναζητώντας την αλήθεια

katiaΜέλος
13/03/2004, 13:26:09
ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ.ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ.ΕΓΩ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ 2 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΥΣΥΧΩ?

EmersonΜέλος
13/03/2004, 14:10:31
Και εγω ανηκω στην ελιτ των αριστεροχειρων, μονο εμεις οι αριστεροχειρες ξερουμε πραγματικα ποιοι ειμαστε....

ΝΒ

14/03/2004, 04:51:25
:)
...δειτε κι αυτο:
(... βρισκεται -ηδη - στο φορουμ... της γνωσης :)
Right brained or left brained?

Edited by - ΑΤΜΑ on 14/03/2004 04:52:16

naryaΜέλος
15/03/2004, 08:15:04
Σε ένα βιβλίο διάβασα ότι ένας παλιός μύθος λέει ότι ένας αριστερόχειρας είναι το δίδυμο-καθρέφτης ενός δεξιόχειρα που όμως δεν κατάφερε να επιβιώσει στη μήτρα.
Αλήθεια ισχύει σε περιπτώσεις διδύμων το ένα παιδί να είναι δεξιόχειρας και το άλλο αριστερόχειρας;

prometheasΜέλος
15/03/2004, 09:40:51
quote:

Εγώ έχω διαβάσει ότι οι δεξιόχειρες ζουν κατά μέσο όρο 9 χρόνια περισσότερο από τους αριστερόχειρες...

Να θυμάσαι πως κάθε άνθρωπός που συναντάς κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει.

Αυτό μαλλον ισχύει για εμας τους αριστεροχειρες δυστυχώς (δεν ξερω εαν ειναι 9 χρόνια ο ΜΟ) και η αιτιολόγηση ειναι η επιβάρυνση που συνεπάγεται στην καρδιά η εκτεταμένη χρήση των αριστερων άκρων σε βάρος των δεξιών....

scullyΜέλος
16/03/2004, 13:48:04
quote:
ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ.ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ.

Πραγματικα, και εγώ το έχω ακούσει...!

quote:
η αριστεροχειρία πρόκειται για κάποιας μορφής εγκεφαλική βλάβη που εμφανίζεται τις πρώτες μέρες δημιουργίας του εμβρύου.

Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου...δεν είναι αρρώστια...!
Άλλωστε γιατι το δεξί να είναι το σωστό...?!
Πιο συνιθισμενο ναι, αλλά αυτό δεν έχει σχέση...!

"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
http://img.pathfinder.gr/clubs/photos/70380/29.jpg

oneiric1Μέλος
16/03/2004, 16:56:24
Θα ήθελα να πω εδώ κάτι λιγάκι «άσχετο» απλά και μόνο επειδή αναφερόμαστε σε αριστερόχειρες.

Ο μπαμπάς μου όντας αριστερόχειρας αντιμετώπισε το μένος της δασκάλας του στο δημοτικό, η οποία του ..... έδενε (!!!) to αριστερό χέρι στο θρανίο ώστε να τον αναγκάσει να γράφει με το ... «σωστό» χέρι, το δεξί!!!

Απίστευτο και απαράδεκτο συνάμα???

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

naryaΜέλος
17/03/2004, 07:59:03
Αγαπητή oneiric,

Δυστυχώς έχω ακούσει την ίδια ιστορία από όλους σχεδόν τους αριστερόχειρες που ξέρω και όχι τόσο παλιά, μιλάμε για άτομα 25-30 χρονών που αντιμετώπισαν τα ίδια προβλήματα στο δημοτικό. Επίσης έχω ακούσει ότι αυτό το έκαναν πολλές φορές και οι ίδιοι οι γονείς τους. Ευτυχώς που τώρα πια έχουν εκλείψει αυτές οι βλακείες περί σωστού και μη σωστού χεριού.

εμβιοςΝέο Μέλος
17/03/2004, 23:15:02
Πραγματικά είναι μεγάλη βλακεία τα περί σωστού ή λάθους χεριού . Η πραγματικότητα είναι ότι κυρίως η γραφή όπως και κάποια άλλα πράγματα, έχουν φτιαχτεί για δεξιόχειρες οπότε δεν θα ήταν λάθος να λέγαμε ότι στην ουσία ο δεξιόχειρας προσαρμόζεται λειτουργικά ευκολότερα στις απαιτήσεις της εκπαίδευσης από ένα αριστερόχειρα (το βλέπω καθημερινά στο γυιό μου που σαν αριστερόχειρας ουσιαστικά πρέπει να προσαρμόζεται .

Ναστε καλά

Ποιος ξέρει αν η μεν ζωή είναι θάνατος, ο δε θάνατος ζωή;
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

AlexGreeceΝέο Μέλος
18/03/2004, 23:32:38
Είμαι αρκετά σχετικός με το θέμα σας, μιας και ενώ αριστερόχειρας, γράφω με το δεξί επειδή χαρακτηριστικά όπως μου λέγανε στο δημοτικό οι αριστεροχειρες ήταν του διαβόλου....(ειμαι 24ετών)
Και με αναγκάσανε να γράφω με το δεξί.
Τί να πει κανείς....

SAUDiΜέλος
19/03/2004, 17:21:51
Δεν καταλαβενω, ποια ειναι η διαφορα? Γιατι να ειναι εγκεφαλικο λαθος να ειναι κανεις αρριστεροχειρας?
Νομιζω το ιδιο πραγμα ειναι αν το σκεφτεις καλα ειτε εισαι δεξιος η αρριστερος...Ισως επειδη η πλειοψηφια που ειναι δεξιοχειρες θεωρισαν τους αρριστεροχειρες οτι ειναι λανθασμενη σωματικη λειτουργια.

-=Rabigh , D4 lost C1ty in Da D3sert o Ar4bia=-

19/03/2004, 20:51:22
AlexGreece ,αντιμετωπισα παρεμφερη κατασταση ,οχι βεβαια με τετοιου ειδους δικαιολογιες,περι διαβολου:(

προσπαθω να γραφω ξανα με το αριστερο χερι,διχως ικανοποιητικα αποτελεσματα.

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

υ.γ αυτο το φαινομενο,ασχημης αντιμετωπισης,το εφαρμοζουν και σε οσα παιδια εχουν εξι δαχτυλα.

WHISPERS OF THE DREAMS

Edited by - manos on 19/03/2004 20:52:04

Edited by - manos on 19/03/2004 20:53:30

VANDAMMEΜέλος
19/03/2004, 21:38:54
ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΔΕΞΙΟΧΕΙΡΑΣ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ!!!ΜΙΑ ΑΠΟΡΕΙΑ:ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Κ ΔΕΞΙΟΧΕΙΡΑΣ Κ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑΣ???????18 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΖΩΗΣ!!!

AlexGreeceΝέο Μέλος
20/03/2004, 01:30:58
quote:

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΔΕΞΙΟΧΕΙΡΑΣ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ!!!ΜΙΑ ΑΠΟΡΕΙΑ:ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Κ ΔΕΞΙΟΧΕΙΡΑΣ Κ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑΣ???????18 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΖΩΗΣ!!!

Μακάρι η απορία σου να είναι αληθινή :)
Το θέμα είναι ότι δεν είμαι αριστερόχειρας που απλά γράφω με το δεξί, αλλά είναι πιο μπερδεμένο από αυτό.
Πχ το "δυνατό" μου χέρι είναι το αριστερό(αν θέλω να πετάξω κάτι, να σηκώσω κάτι πολύ βαρύ κλπ) ενώ με το δεξί γράφω και κάνω δουλείες που θέλουν μεγαλύτερη λεπτομέρεια/ακρίβεια(πχ στην θητεία μου πυροβολούσα όπως οι δεξιόχειρες)...Στα πόδια είμαι πάντως αριστερος ;)

@ Μάνο,
και εγώ δεν μπορώ καθόλου να γράψω με το αριστερό πλέον και η γραφή μου με το δεξί ήταν ανέκαθεν πολύ κακή(πράγμα που μου κόστισε και στο πανεπιστήμιο).

tomcatΜέλος
21/03/2004, 00:59:03
Γειά σας παίδες...από έναν αμφίχειρα....

Κι εγώ γράφω με το δεξί (να 'ναι καλά οι δάσκαλοι , αν και λίγο μεγαλύτερος από σένα φίλε AlexGreece), ενώ για λεπτοδουλειές, δύναμη αλλά και κιθάρα χρησιμοποιώ το αριστερό.

Καταρχά να πω ότι όντως υπάρχει μία σχετική αλήθεια ότι όποιος χρησιμοποιεί το αριστερό ή δεξί χέρι, χρησιμοποιεί το αντίθετο μέρος του εγκεφάλου (υπάρχει μία μερική χίαση των νευρικών ινών). Βέβαια όλοι χρησιμοποιούμε και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου μας (αν βέβαια εξαιρέσω κάποιους που δεν χρησιμοποιούν κανένα ) και θεωρητικά υπάρχει μία σχετική διαφοροποίηση όσον αφορά το γεγονός ότι όσοι χρησιμοποιούν το δεξί μέρος του εγκεφάλου είναι (αν θυμάμαι καλά) καλύτεροι σε θέματα λογικής/επιστήμης και όσοι χρησιμοποιούν το αριστερό σε θέματα καλών τεχνών, μουσικής κ.ο.κ.

Anyway.....τελικά εμείς θα ζήσουμε 18 χρόνια παραπάνω.....Κουφάλες την σύνταξξξξξξηηηηηηηηηηηηη

Φιλικά
Tomcat

signusΝέο Μέλος
22/03/2004, 11:58:56
ZHTΩ ΟΙ ΑΜΦΙΧΕΙΡΕΣ !!!!!!
Eγω ειμαι αμφιχειρας, αν και γραφω με το δεξι, επειδη ετσι με επεισαν στο σχολειο να κανω. Παντρευτηκα με μια αμφιχειρη (το ιδιο ισχυει και για κεινη τα της γραφης) και καναμε δυο παιδακια. Το ενα ειναι τωρα 6 χρονων, και δεν ξερει με ποιό να αρχισει να γραφει.(πότε με το ένα, πότε με το άλλο!!!!)
Η 2η, ειναι μολις 16 μηνων. Φαινεται κι αφτη να χρεισιμοποιει και τα δυο με την ιδια ανεση (οχι στη γραφη για ευνοητους λογους, αλλα στο κουταλακι για παραδειγμα) τρωει με και τα δυο χωρις ιδιαιτερη προτιμιση σε ενα απο τα δυο.
Παρενθεση> Η συζυγος μου ειναι δυδυμη, και η αδερφη της ειναι δεξιόχειρη.Ενω τα περισσότερα ανεψακια μου απο την οικογενεια της συζυγου ειναι αριστεροχειρα.Σε συνολο 17 μελων της οικογενεις. Γεμισε ο κοσμος κουνιαδια και ανηψια!!!!!!
Φιλικά
Signus

FlorΝέο Μέλος
23/03/2004, 15:47:26
Εγώ πάντως που είμαι αριστερόχειρας πιστεύω πως είμαι πολύυυυ πιο έξυπνη από τους δεξιόχειρες !!!
Επίσης διάβασα μια διπλωματική εργασία πρόσφατα η οποία μιλούσε για τους αριστερόχειρες και εξηγούσε αναλυτικά .
Τα περί 9 χρόνια λιγότερο ζωής αφορούσε τους δεξιόχειρες και είναι μύθος !!! Δεν υπάρχει .....