ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- περιοδικά και βιβλία - Περιοδικά - Βιβλία

- περιοδικά και βιβλία - Περιοδικά - Βιβλία

Cronos30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
CronosΜέλος
09/09/2003, 14:54:15
Μόλις τελείωσα το βιβλίο "Η ερωτική γλώσσα του σώματος". Αν και αναφέρεται στην εξωλεκτική επικοινωνία(γλώσσα του σώματος) αναπτύσσεται σε θέματα που αφορούν τις σχέσεις, τα προβλήματα και ασχολείται με σημεία όπως το πρώτο ραντεβού, η πρώτη εντύπωση...
Αν θέλετε να το διαβάσετε προτείνω πρώτα να αγοράσετε ένα βιβλίο που να αναφέρεται στη γλώσσα του σώματος...

επίσης ξεκίνησα το βιβλίο με τίτλο

Οι γκουρού ο νέος και ο γέροντας Παΐσιος

του Διονύσιου Φαρασιώτη... Μόλις το ξεκίνησα και έχω καταγοητευτεί... Πρέπει, κατά την γνώμη μου, να το διαβάσετε όλοι...

Καλημέρα...

Τέτοιος θα είναι ο χαρακτήρας εκείνου του πρωινού
που το απλό πέρασμα του χρόνου δεν μπορεί να φέρει την αυγή του

wiccaΜέλος
15/09/2003, 11:26:04
ΠΟΛΥ ΜΕΛΕΤΙΡΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΦΙΛΕ ΚΡΟΝΕ. ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΟΛΑ;

Πέθανε μια άλλη μέρα
AlithiaΝέο Μέλος
15/09/2003, 12:54:57
Xeretw oli tin lista.

Den exei poli kairo pou arxisa na asxoloume me tin Anazitisi tis Alithias kai euelpistw na ginei to antikeimeno meletis gia to ipoloipo tis zwis mou.

Gia kapoion neo kai filodokso Anazititi, proteino anepifilakta to biblio "Apagoreumena Biblia" twn ekdosewn "Arxetypo". Ginete mia sinoptiki parousiasi diaforwn "apagoreumenwn" bibliwn pou thautikan stis bibliothikes twn ligwn gia na min ginei gnwsti H Gnwsi twn bibliwn autwn stous "koinous thnitous" san ki'emas.

Einai ena poli kalo erethisma gia autous pou theloun na asxolithoun me ton apokrifismo, tis thamenes Gnwsis, ta Mistiria tou kosmou.

Akis

sunflower1Μέλος
15/09/2003, 14:33:49
Πιστευω οτι αξιζει να διαβασετε τα εξης:

• "ΣΑΤΑΝΙΚΟΙ ΣΤΙΧΟΙ" ΡΟΥΣΝΤΙ ΣΑΛΜΑΝ

• "ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ" ΧΑΞΛΕΥ ΑΛΝΤΟΥΣ

• "ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ" ΓΚΕΤΖ ΝΤΕΝΙ

• "Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ" ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

• "1984" ΟΡΓΟΥΕΛ ΤΖΩΡΤΖ

• "Ο ΒΡΟΧΟΠΟΙΟΣ" ΕΣΣΕ ΕΡΜΑΝ

Οπως επισης:
ΛΙΓΑΚΙ ΤΟΜ ΡΟΜΠΙΝΣ ("Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ 7 ΠΕΠΛΩΝ" ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ)
ΛΙΓΑΚΙ ΛΑΒΚΡΑΦΤ ("ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΚΛΕΙΔΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ" ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ)
ΛΙΓΑΚΙ ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΛΕ ΓΚΕΝ ("ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΟΥ" ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ)
.....

Βάλε φωτιά σε ότι σε καίει σε οτι σου τρώει την ψυχή
CronosΜέλος
15/09/2003, 23:13:09
quote:
ΠΟΛΥ ΜΕΛΕΤΙΡΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΦΙΛΕ ΚΡΟΝΕ. ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΟΛΑ;

wicca αρκεί να υπάρχει θέληση...
και...πίστη...

...αγάπη, για όλα...

Alithia και sunflower1 ευχαριστώ και καλώς ήρθατε στο esoterica(ποτέ δε θα μάθω αν λέγεται "στα εσωτερικά" ή "στο esoterica(εσο(-ω)τέρικα)."

Όσον αφορά στο βιβλίο

Οι γκουρού ο νέος και ο γέροντας Παΐσιος

το τελείωσα και θεωρώ ότι άξιζε κάθε θυσία... Νομίζω και ελπίζω ότι ξαναβρήκα λίγη από την παλιά μου πίστη στο Θεό... Ένα υπέροχο βιβλίο... Ένα όνειρο ζωντανό να ξετυλίγεται μπροστά μου... Γεγονότα και αισθήσεις να επανέρχονται στην μνήμη μου...

Ελπίδα...

Θέλω να υμνήσω τον Θεό μου, θέλω να τον αφήσω να αγγίξει κάθε πλευρά μου, ειδικά τις σκοτεινές. Η προσευχή είναι ο καλύτερος τρόπος...
Ζητήστε λίγη βοήθεια από τον Θεό... Σίγουρα θα βοηθήσει...

Με Χριστιανική Αγάπη...
Cronos

wiccaΜέλος
17/09/2003, 10:38:25
ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΟΝ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΕΚΑΝΑ 3 ΕΥΔΟΜΑΔΕΣ

Πέθανε μια άλλη μέρα
CronosΜέλος
17/09/2003, 22:31:36
quote:
ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΟΝ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΕΚΑΝΑ 3 ΕΥΔΟΜΑΔΕΣ

Εγω τότε είχα πορωθεί και όταν πήρα το τέταρτο της σειράς το διάβασα σε ένα απόγευμα...και λίγο νύχτα

wiccaΜέλος
18/09/2003, 10:31:49
ΕΣΥ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ-ΘΑΥΜΑ!

Πέθανε μια άλλη μέρα
wiccaΜέλος
18/09/2003, 10:34:32
ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ;

Πέθανε μια άλλη μέρα
CronosΜέλος
19/09/2003, 19:51:02
quote:

Και να είχα δεν θα το έκανα... Έχεις ασχοληθεί καθόλου με την Ορθόδοξη Εκκλησία??? Αν θες αναζήτησε και εκεί απαντήσεις στα ερωτήματά σου... Μετά δεν νομίζω να εξακολουθείς να θέλεις να κάνεις μαγικά...

Φιλικά

wiccaΜέλος
19/09/2003, 20:39:47
ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ Μ' ΑΥΤΑ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΤΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ, ΟΠΩΣ Η ΜΑΓΕΙΑ.

Πέθανε μια άλλη μέρα
μερλινΝέο Μέλος
20/09/2003, 05:43:06
κι ομως δεν ειναι και πολυ ανεξηγητη η μαγεια απλα
κατι διαφορετικο
και δελεαστικο...

wiccaΜέλος
20/09/2003, 09:25:15
...ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΤΣΙ...

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΗΚΟ

Πέθανε μια άλλη μέρα
μερλινΝέο Μέλος
20/09/2003, 21:13:29
φυσικα και ειναι συναρπαστικη
απλα δεν ειναι ανεξηγητη...

μερλινΝέο Μέλος
20/09/2003, 21:17:55
εχεις να μου προτεινεις καποιο βιβλιο με θεμα την μαγεια.. file wicca

wiccaΜέλος
25/09/2003, 15:00:52
ΑΝ ΘΕΛΈΙΣ ΚΟΙΤΑ ΕΔΩ: http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?TOPIC_ID=1472

ΑΝ ΘΕΣ ΚΙ ΑΛΛΑ, ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕΙΛ.

Πέθανε μια άλλη μέρα
μερλινΝέο Μέλος
27/09/2003, 01:44:13
Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕ WICCA

ΘΑ ΨΑΞΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΘΑ ΠΡΑΞΩ

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΥΤΩΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΑΓΟΣ?
ΑΝ ΟΧΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΤΑ ΝΟΥ??
ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ WICCA

AlsofocusΝέο Μέλος
29/09/2003, 16:04:06
Χαιρετώ τους Listές.
Είμαι νέος στη λίστα (μόλλις 2 msg). H ασκητική του Καζαντζάκη είναι από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει και το έχω διαβάσει πάνω από 5 φορές.
Τo Strange και το Αρχέτυπο πλέον δεν μου αρέσουν καθόλου. Τον Γιαννουλάκη τον παρακολουθώ από την εποχή που έγραφε στο ανεξήγητο με Μπαλάνο κλπ, κλπ και είχε την Terra Nova (έχω τα τρία από τα τεσσερα βιβλία που είχαι βγάλει τότε, 92-93). Πλέον αναμασαει ποιό παλιό Υλικό και αρκετά από τα βιβλία τους είναι πολύ επιφανιακά. Έχει καποιες πολύ σωστές ιδέες αλλά... Πιστεύω οτι πλέον κοιτάνε πολύ το εμπορικό κομάτι δηλ "να βγ'αλουμε βιβλία εύκολα να πουλήσουν".
Η Ελληνική Μυθολογία του Κερένυι είναι πολύ καλη. Must
Διαβάζω τώρα το "Ελληνικά" του Λιαντίνη. Μεχρι στγμής καλό. Το πήρα χθές .
Τα Comics που είπε κάποιος πριν απο εμένα είναι ανεξάντλητη πηγή.
Το εκρεμές του Φουκώ του Ουμπέρτο Έκο. Ουσιαστικά αυτό το βιβλίο είναι μια βιβλιογραφία με "links" σε άλλα βιβλία.
Μπορείτε να βρείτε με το Ηλεκτρονικό Γαιδούρι (e-donkey) αρκετά eBooks. Δώστε occult για παραδειγμα και θα σας βγάλει όλα τα βιβλία του Αgrippa και αρκετα Crowley, Abramelin κλπ, κλπ αν και δεν γνωρίζω αν είναι ακριβή μεταφορά ή έχουν παραλείψεις.

Thats all 4 now

YHVHΜέλος
03/10/2003, 14:58:04
quote:

Και να είχα δεν θα το έκανα... Έχεις ασχοληθεί καθόλου με την Ορθόδοξη Εκκλησία??? Αν θες αναζήτησε και εκεί απαντήσεις στα ερωτήματά σου... Μετά δεν νομίζω να εξακολουθείς να θέλεις να κάνεις μαγικά...

Φιλικά

Αγαπητέ φίλε Κρόνε,
παρατηρώ ότι παρουσιάζεις την μαγεία σαν κάτι κακό, σατανικό, ανεπίτρεπτο και αφύσικο! Η γνώμη μου, μετά από έρευνα, είναι ότι αυτή η "μαγεία" έχει τις ρίζες της στους αρχαίους Έλληνες και Αιγύπτιους, στον Ερμή τον Τρισμέγιστο, τα Ελευσίνια μυστήρια, τον μεγάλο Αριστοτέλη... Μιλάω για την Ερμητική Μαγεία (και ό,τι σχετίζεται με αυτήν), η οποία είναι ουσιαστικά η κύρια μαγεία... Πώς εσύ ισχυρίζεσαι ότι οι πρόγονοι μας έχουν τόσα λίγα και σκάρτα να προσφέρουν???
Όσον αφορά την εκκλησία, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη, και η χριστιανοσύνη είναι μάλλον ένας από τους καλύτερους τρόπους για τις "απαντήσεις" αυτές... Αλλά οι αντιπρόσωποί της...
2/10/2003
Χριστόδουλος προς Χρυσοστομο: "Κάτσε κάτω, ρε!"
Χρυσοστομος προς Χριστόδουλο: "Αυτά να τα πεις στο διάκο σου!"
--------------
Ένα μαχαίρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κόψει ψωμί αλλά και να δολοφονήσει άνθρωπο...Όμως συνήθως φτιάχνεται για το ψωμί!
Δεν μπορεί κάποιος να θεωρεί ότι ένας είναι ο δρόμος και να υποτιμά τους υπόλοιπους, ούτε να κρίνει εν αγνοία του...

Φιλικά, ΥΗVH

ΥΓ: Συγγνώμη, ήπια πολύ καφέ σημερα...

CronosΜέλος
05/10/2003, 09:42:28
quote:
παρατηρώ ότι παρουσιάζεις την μαγεία σαν κάτι κακό, σατανικό, ανεπίτρεπτο και αφύσικο!
------------------------------------------------------------
Όσον αφορά την εκκλησία, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη, και η χριστιανοσύνη είναι μάλλον ένας από τους καλύτερους τρόπους για τις "απαντήσεις" αυτές... Αλλά οι αντιπρόσωποί της...
2/10/2003
Χριστόδουλος προς Χρυσοστομο: "Κάτσε κάτω, ρε!"
Χρυσοστομος προς Χριστόδουλο: "Αυτά να τα πεις στο διάκο σου!"

Μα από όσο γνωρίζω αυτή είναι η θέση της Ορθοδοξίας απέναντι στην μαγεία. Την θεωρεί όργανο του Διαβόλου για την πααπλάνηση των πιστών...

Τώρα όσον αφορά τον χ.ψ. Χριστόδουλο δεν με νοιάζει τί κάνουν οι άλλοι... Δικιά μου Ψυχή, δικά μου αμαρτήματα...