ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Να ήμουν, λέει, θεός!!! - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Να ήμουν, λέει, θεός!!! - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

gianipseftis30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
28/05/2011, 23:41:19
quote:

Έχεις δική σου άποψη?
Μπορείς να την συζητήσεις με δικά σου λόγια, χωρίς παραπομπές σε βιβλία, άρθρα, διαδικτιακά λινκς?

Δεν με ενδιαφέρει τι λεει ο Ταο και ο Τσε, και ο άλλος και ο παράλλος.
Εσύ με ενδιαφέρει τι λες, με σένα κουβεντιάζω..
Που να τρέχω να βρω τον Τάδε και τον Άλλον, να του πω τις ενστάσεις μου?

Αυτό θέλεις φίλε μου...
Η μάλλον αυτό νομιζα ότι θες και σου μίλησα από μέσα μου για να μου πεις ότι είναι λόγια ψυχάκια που με έχει επηρεάσει...
Μετά απ'αυτό πως μπορεί ο καθένας να πει την προσωπική του γνώμη?
Ξέρω σου ακούγονται γελοία έως παρανοϊκά αυτά που λέω...
Και μπορεί και να'ναι...
Αυτά όμως πιστεύω και αν μη τι άλλο επειδή είναι δικά μου και όχι clopyright θα έπρεπε να τα σέβεσαι.

...και μετά με λέτε υπερευαίσθητη και παραπονιάρα...

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
29/05/2011, 00:01:05
Μα καλή μου γιατί δεν θες να με καταλάβεις
Εσύ δεν μου ανέφερες για μία ταινία του χόλιγουντ?
Θα πρέπει να βρω το DVD, να πάρω ποκ κορν και να στρωθώ να δω μια παραγωγή κάποιου (πιθανόν) ψυχάκια?
Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις θες να κουβεντιάζουμε?

29/05/2011, 09:38:49
Mάλλον πάλι δεν κατάλαβες...
Ο "ψυχάκιας" αυτός στην ταινία δεν λέει αυτό που λέω εγώ...
Αυτό μόνο μια "παρανοϊκή" σαν και μένα θα μπορούσε να καταλάβει...
Ομως αυτό κατάλαβα... όχι τόσο από την ταινία αλλά και από άλλα πράγματα που μπαίνανε στη θέση τους με αυτή μου τη θεωρία.
Εν αρχήν ήν το Φως...
Μα ποιο πριν δεν υπήρχε το σκοτάδι?
Και ο Θεός δεν προϋπήρχε όλων???...
Συγνώμη αλλά με αυτό το ύφος με κάνεις και πέφτω στα σκληρά (βλ.facebook, msn, blog)
Ξέρω χαίρεσαι που σου αδειάζω τη γωνιά αλλά αν ποτέ αποφασίσεις να συζητήσεις σοβαρά γράψε μου...
Καλή συνέχεια στο θέμα!

29/05/2011, 09:41:01
quote:
Προχωρήσαμε φίλε μου και αφήσαμε πολύ πίσω τον Τάο...και κάθε Τάο...και δεν είναι δυνατόν να αποτελεί σημείο αναφοράς ο εν λόγω άνθρωπος..."ναί" να συμπεριληφθεί στα υπ'οψιν αλλα μέχρι εκεί...
Άποψή μου και θεωρώ ότι η Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία , είναι πολύ πιο μπροστά αλλα ελάχιστα την έχουμε ως λαός μελετήσει...!!!
Εαρινέ...
Οντως φέρνεις την Ανοιξη εδω μέσα...Να'σαι καλά!!

29/05/2011, 10:15:20
quote:

Mάλλον πάλι δεν κατάλαβες...
Ο "ψυχάκιας" αυτός στην ταινία δεν λέει αυτό που λέω εγώ...
Αυτό μόνο μια "παρανοϊκή" σαν και μένα θα μπορούσε να καταλάβει...
Ομως αυτό κατάλαβα... όχι τόσο από την ταινία αλλά και από άλλα πράγματα που μπαίνανε στη θέση τους με αυτή μου τη θεωρία.
Εν αρχήν ήν το Φως...
Μα ποιο πριν δεν υπήρχε το σκοτάδι?
Και ο Θεός δεν προϋπήρχε όλων???...
Συγνώμη αλλά με αυτό το ύφος με κάνεις και πέφτω στα σκληρά (βλ.facebook, msn, blog)
Ξέρω χαίρεσαι που σου αδειάζω τη γωνιά αλλά αν ποτέ αποφασίσεις να συζητήσεις σοβαρά γράψε μου...
Καλή συνέχεια στο θέμα!

Μα πώς να σε καταλάβω καλή μου.
Επαναλαμβάνω την ταινία που αναφέρεις ΔΕΝ την γνωρίζω.

Τώρα μου μιλάς για κάποια αρχή.
Άρα μιλάς για κάτι πεπερασμένο.
Πριν φτάσουμε στα ψευοδηληματα τύπου «πρώτα υπήρχε το φως ή το σκοτάδι»?

Ρωτώ η «θεωρία της αρχής» στέκει φιλοσοφικά, λογικά.
Μην ξεκινάμε από αυθαίρετη βάση για να κτίσουμε το οικοδόμημα.
Το πρώτο δηλαδή που θα πρέπει να εξετάσουμε και να κατανοήσουμε είναι η «αξία της Αρχής»
Η «Αρχή» είναι μια σταθερή αξία ή μια σαθρή?

Το έχεις σκεφτεί αυτό?
Έχεις βρει μια λύση ικανοποιητική?.
Η λύση σου αυτή στηρίζεται σε λογική βάση, ή είναι αυθαίρετη?
Όταν κουβεντιάζουμε υπερβατικά/φιλοσοφικά δουλεύουμε και εδώ πάλι με γνώμονα την λογική και όχι το συναισθήματα.

Μπορούμε να κουβεντιάσουμε με βάση αυτή την μεθοδολογία?
Εσύ ξέρεις,

Εγώ μπορώ

29/05/2011, 10:49:37
Οχι... δε μπορούμε να "συναντηθούμε" ποτέ...
Βλέπουμε στην ίδια κατεύθυνση και όμως κοινούμαστε σε παράλληλους δρόμους... Σε ευχαριστώ πάντως... για τη χαρά του τελευταίου πόστ που ήταν σοβαρό.

29/05/2011, 15:25:42
Να είσαι πάντα καλά΄.
Ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους έτη Φώτος μακριά από ότι φαίνεται.
Ίσως είσαι πολύ μπροστά από εμέ’
Δεν προτίθεμαι να σε πηδήξω για μα σε ξεπερνάς
Είμαι και παραμένω να είμαι, ένας απλός γήινος ρομαντικός .
Δεν είμαι διατεθειμένος να αλλάξω την πίστη μου στον άνθρωπο και στις ανθρώπινες θηλυκές υποστάσεις του.
Να εσαι καλά, πάντα στον δικό σου κόσμο, που ΔΕΝ είναι σύγουρα ο δικός μου κόσμος .

ΔΕΝ προτίθεμαι εφεξής να συμμετέχω στις αναζητήσεις σου

Καλή συνέχεια

29/05/2011, 19:34:43
"Νά'μουνα Θεός για λίγο.." λέει το τραγούδι..
Και το αιτιολογεί..
"Απ'τον φόβο να ξεφύγω.."

"Να μπορώ να σου φωνάξω , σ'αγαπώ.."

Αναρρωτιέμαι αλήθεια..:"Μα τόση δύναμη χρειάζεται για να πούμε 'σ'αγαπώ'..."???
Τόσο φόβο δημιουργεί η εκφορά και μόνο της λέξης "αγάπη"???
Αναρρωτιέμαι δε , μήπως η αγάπη εμπεριέχει μεγάλες δόσεις εγωΙσμού αλλα πάλι λέω :"Όχι , δεν μπορεί"
Η αγάπη είναι λευτεριά ... είναι ξενοιασιά...δεν έχει να αποδείξει και δεν φοβάται τίποτα...ανακουφίζει και ορίζει δρόμους συνήχησης και συμπόρευσης...
Αναρρωτιέμαι τελικά , τι στέκεται ως εμπόδιο στην έλευση της αγάπης εντός μας και το μοίρασμά της με όλους όσους υποτίθεται ότι αγαπάμε...
Η "Λογική" ενδεχομένως...ο "φόβος" ...ενδεχομένως "κάτι άλλο" που λειτουργεί ως "σκοτεινό πέπλο" ή τελικά αποδεικνύεται ότι η "αγάπη" που καθημερινά επικαλούμαστε , δεν είναι παρά μια "ψεύτικη αγάπη και υποκριτική" και η οποία εκφέρεται μόνο και μόνο για να χειραγωγήσει ή να απαιτήσει με έντεχνο τρόπο την αποδοχή μας εκ μέρους των άλλων???
Ερωτήσεις που προκύπτουν απο την "δεδηλωμένη αγάπη" και έτσι όπως αυτή εμφανίζεται των ανθρώπων και έτσι όπως διαχρονικά αυτή δοκιμάζει και τεστάρει την ουσία με την οποία υποτίθεται ότι εμφορείται....
Σκέπτομαι δε το εξής:"Αλήθεια , υπάρχει καμμιά αγάπη που τριγυρνάει ανάμεσά μας και δεν απλώνουμε το χέρι να την "πιάσουμε"???
Και το ρωτάω αυτό διότι περίπου όλοι μιλούν για μια αγάπη που θαρρείς ότι δεν έχει και καμμιά ουσιαστική σχέση με μας τους ιδίους και την καλλιέργειά μας αλλα και την ψυχική μας ωρίμανση και κατεύθυνση...
Εγώ πάλι , γιατί θεωρώ ότι όλα τα συναισθήματα προκύπτουν απο εμάς τους ιδίους αλλα και όλα όσα λαμβάνουν χώρα σε όλες τις καθημερινές μας συνδιαλέξεις .... γιατί θεωρώ οτι όλα υποστασιοποιούνται εντός μας και άλλους τους ενισχύουν ως οντότητες και άλλους τους καθηλώνουν σε μια "Χιμαιρική κατάσταση"...
Τι αλήθεια είναι αυτό που αναβάλλει σε καθημερινό επίπεδο να πούμε "σ'αγαπώ" με όλη μας την ζεστασιά στους οικείους μας...???
Στους γονείς..στα αδέλφια μας...στους φίλους μας...στα παιδιά και σε όσους υποτίθεται ότι αγαπάμε???
Τι είναι αυτό που δεν μας αφήνει να πούμε στους απέναντί μας μια γλυκειά κουβέντα....???
Να υποθέσω ότι το κόστος -ψυχικό- είναι τόσο μεγάλο...???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
29/05/2011, 22:28:58
Eαρινέ μην κοιτάς προς τα δω...
Εχω φωνάξει τόσο δυνατά το Σ'αγαπώ... και τόσες φορές που έχω κάνει χωρίστρα στη γλώσσα μου... tatoo στην καρδιά μου...
Ο εγωϊσμός του κριού εξαλείφεται όταν αγαπάει... και βλέπεις ξαφνικά ένα φαινομενικά σκληρό και εγωιστή άνθρωπο να γίνεται βούτυρο και να λιώνει... τα πάντα για την Αγάπη...και το πάθος...
Αλί απ'αυτούς που δεν τολμούν να πουν ότι αγαπούν και δεν έχουνε κάνει υπερβάσεις για να διεκδικήσουν την αγάπη τους... Θα πεθάνουν χωρίς να έχουν ζήσει ποτέ!

quote:
Είμαι και παραμένω να είμαι, ένας απλός γήινος ρομαντικός

Εγώ γιατί σε φαντάζομαι να κρατάς το χέρι της καλής σου βλέποντας την πανσέληνο και την ίδια ώρα να αναρωτιέσαι για την σύσταση του εδάφους της Σελήνης και τα μόρια που αποτελούν το χέρι που κρατάς?..........

29/05/2011, 22:32:07
Ειναι καλο να εχεις καπου να ακουμπας !!