ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΠΙΔΑ - ΓΕΙΩΣΗ - ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΠΙΔΑ - ΓΕΙΩΣΗ - ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

Angus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΜορφέαςΜέλος
20/02/2006, 13:03:56
Γιώτα μου, αυτό σημαίνει οτι δεν έχεις αποδεχτεί ακόμα πλήρως κάποια πράγματα που συνέβησαν ή που βίωσες στην παιδική ηλικία. Για αυτόν τον λόγο το σώμα σου αντιδράει με αυτόν τον τρόπο υποδεικνύοντάς σου οτι ακόμα δεν είναι έτοιμο να βιώσει να θυμηθεί πράγματα από εκείνη την ηλικία.

Μπορείς απλά όταν πηγαίνει σε εκείνη την ηλικία να χαλαρώνεις τον εαυτόν σου. Αυτή η αντίδραση του λαιμού έρεται σε συνεργασία με το σφίξιμο στο στομάχι. Εάν λοιπόν εσύ αφεθεις πλήρως σε εκείνη την εικόνα θα αρχίσει και το ξεμπλοκάρισμα.

Αναρωτήσου λοιπόν... στην παιδική ηλικία συέβησαν πράγματα που σε δυσκόλευαν να εκφραστείς όπως θα ήθελες; Όταν το βρεις, σημαίνει οτι εκεί πρέπει να δουλέψεις.

Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

SM-GIOTAΜέλος
20/02/2006, 13:16:47
Ναι Μορφέα μου, είναι ακριβώς έτσι. Θα προσπαθήσω. Σε ευχαριστώ πολύ.
UnseenΜέλος
20/02/2006, 15:00:55
Καλησπέρα σε όλους

Έμεινα σπίτι κι εγώ σήμερα, ο μικρός έκανε πάλι ωτίτιδα…

Εμένα λοιπόν μου άρεσε το χθεσινό συνέδριο. Χάρηκα πολύ που είδα την pyramid και την nst (την οποία έχασα στο διάλειμμα) αλλά και που γνώρισα τους amalia, αφροδίτη, dying i. και τους υπόλοιπους. Επίσης συνάντησα μία φίλη με την οποία είχαμε χαθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια και χάρηκα και με αυτό πάρα πολύ.

Πριν γράψω για το μπλε, κάτι ζήτησε η nst για το ΛΕΥΚΟ (παρεμπιπτόντως nst το λευκό σχετίζεται πολύ με το χθεσινό θέμα του συνεδρίου, τον νου):

Το λευκό στο κινεζικό σύστημα των ενεργειακών κέντρων συνδέεται με το κέντρο της σκέψης. Εδράζει στον εγκέφαλο και θεωρείται το πιο αργό σε ρυθμό ανταπόκρισης από τα πέντε κέντρα.

Λατρεύει την ταξινόμηση και την τάξη. Είναι ανακλαστικό στον τρόπο της λειτουργίας του και δουλεύει μέσω της σύγκρισης. Αν θα θέλαμε να το αναπαραστήσουμε με κίνηση, θα κάναμε κινήσεις ρομπότ (θυμάστε κάτι φρικαλέες χορευτικές φιγούρες της δεκαετίας του ’80; Αυτές!).

Επειδή το συγκεκριμένο κέντρο είναι υπεύθυνο για την αντίληψη, μερικές φορές οδηγεί τον άνθρωπο στην παγίδα του «σκέφτομαι άρα υπάρχω». Λέω παγίδα γιατί δεν αρκεί κανείς να σκέφτεται. Το μεγάλο ζήτημα είναι τι σκέφτεται και επομένως τι επεξεργάζεται. Γι’ αυτό και οι Κινέζοι λένε «γίνεσαι αυτό που σκέφτεσαι». Κι έτσι, η αγάπη στο λευκό εκφράζεται μέσα από το μεγάλο θέατρο των σκέψεων nst μου.

Με πολλή αγάπη,
Unseen

******* By Art we live *******

UnseenΜέλος
20/02/2006, 15:02:33
Και λίγα λόγια για το ΜΠΛΕ:

Το μπλε (ή το γαλάζιο, το οποίο προσωπικά προτιμώ από τα δύο χρώματα που συνδέονται με το συγκεκριμένο κέντρο) συνδέεται με το κέντρο του ενστίκτου το οποίο έχει την έδρα του στην περιοχή της κοιλιακής χώρας και συγκεκριμένα στα σπλάχνα.

Για να μπορέσει να ακούσει κανείς το ένστικτό του θα πρέπει να μπορέσει να ξεφλουδίσει τις επιδράσεις των δύο προηγούμενων ενεργειακών κέντρων δηλαδή: (α) του κέντρου της σκέψης, να βάλει δηλαδή στην άκρη τη λίστα με τα ψώνια, το αν κοιμήθηκε αρκετά το παιδί σήμερα, το πότε έχω ραντεβού στο κομμωτήριο ή πώς θα συντάξω την τάδε προσφορά και (β) του κέντρου της συγκίνησης, να βάλει δηλαδή στην άκρη τις συγκινήσεις και τις φορτίσεις που του προκαλούν οι σκέψεις του.

Η διαδικασία, όπως συζητούσαμε και με τον dying inc. στο συνέδριο, μοιάζει πολύ με το ξεφλούδισμα ενός κρεμμυδιού. Όμως όταν φτάνει κανείς στο κέντρο του ενστίκτου, βρίσκει τη γαλήνη.

Το γαλάζιο χρώμα συνδέεται ακριβώς με τη χωρίς όρια γαλήνη. Είναι η θέα της θάλασσας και του γαλάζιου ουρανού, είναι η θέα των τοπίων από απόσταση, είναι το χρώμα και το όνομα του πλανήτη στον οποίο κατοικούμε, της «Γαλάζιας Πριγκήπισσας».

Η γαλήνη είναι το αντίδοτο της ανησυχίας και του άγχους. Είναι το μεγάλο αντίθετο της φοβερής τάσης για έλεγχο των ανθρώπων στη ζωή μας. Είναι η μεγάλη άφεση, η σπουδαία ικανότητα να μπορείς να αφήνεσαι με πίστη σε ό,τι είναι να έρθει προς το μέρος σου. Και να γίνεσαι ολοένα καλύτερος μέσα σε αυτή την πίστη, ξέροντας πως στην πραγματικότητα προσκαλείς κοντά σου αυτό που ο ίδιος είσαι.

Με πολλή αγάπη,
Unseen

UnseenΜέλος
20/02/2006, 15:05:57
Αγαπημένη μου another star ή αλλιώς μαύρο πούμα

Αυτό που σου απάντησε ο Μορφέας, σε παρακαλώ πολύ να το προσέξεις. Θυμάσαι ίσως και σε μια ανάλογη περίπτωση που σου είχα πει ότι αυτό που διαισθανόσουν ήταν στο μεγαλύτερο τμήμα δικό σου. Η μεγάλη αλήθεια είναι πως αυτό που βλέπουμε γύρω μας είναι αυτό που έχουμε μέσα μας. Γι’ αυτό ακριβώς η αναζήτηση των όποιων αιτίων για όσα μας συμβαίνουν και όσα διαισθανόμαστε είναι καλό να ξεκινά από την ενδοσκόπηση. Με επιείκια ασφαλώς για τον εαυτό μας, αφού στον κόσμο του Πνεύματος είμαστε όλοι στην αρχή.

Με πολλή αγάπη,
Unseen

20/02/2006, 15:27:15
Dying Incubus πάλι μου έκλεψες την ερώτηση. Όντως είναι αρκετά δύσκολο να "βλέπεις" ένα χρώμα με οραματισμό.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
another starΜέλος
20/02/2006, 15:42:07
Αγαπημένη Χριστινούλα,
ευτυχώς σε είδαμε καιείδαμε ότι είσαι καλά. Περαστικά όμως στο παιδάκι σου.
Αυτό που λέγαμε την άλλη φορά όμως ήταν για εκείνη τη συγκεκριμένη φάση. Πιστεύω τη θυμάσαι.
Πιστεύεις ότι αυτό που μου προτεινε ο Μορφέας δεν θα με βοηθήσει σε αυτό? Και τι πρέπει να κάνω για να το πετύχω?
με συγχωρείτε για αυτές τις ερωτήσεις, αλλά ήθελα να διευκρινήσω

Ευχαριστώ

Είναι η καρδιά φωτιά και χιόνι, γυρίζει μόνη, να βρει Θεό

AngusΜέλος
20/02/2006, 17:16:54
Γεια σας!!!Τι κάνετε?

Λοιπον αγαπητέ Μορφέα το να περιγράψω το συναίσθημα δεν είναι και ότι πιο ευκολο.Θα προσπαθήσω πάντως!Αυτή η κίνηση που ένιωθα στο κεφάλι μου με την γείωση άρχισε να κατεβαίνει προς τα κάτω.Ηταν λες και είχα αρχίσει να κουνιέμαι ολόκληρος.Αφού χάθηκε ένιωσα ένα όμορφο συναίσθημα.Λές και όλο το σώμα μου είχε γεμίσει απο μια διαφορετικής ποιότητας ενέργεια(εκτός απο το κεφάλι μου που το ένιωθα όπως πρίν-βεβαια χωρίς την κίνηση).

Να περνάτε καλά!
Α

toxotisΜέλος
21/02/2006, 00:44:38
Χαίρομαι που σας βλέπω όλους ακμαίους και χαρούμενους!

Περαστικά στα άρρωστα παιδάκια στην παρέα...

Εγώ πάλι πέρασα άλλη μια μέρα ολόκληρη με τα πινέλα στο χέρι- στο στοιχείο μου δηλαδή
Γέλασα με την ψυχή μου και σας σκεφτόμουν κάθε λίγο και λιγάκι...

Δεν είχα άδικο αφού απ' ότι είδα γεμίσατε μια ολόκληρη σελίδα!

Μακάρι να είσασταν εδώ κοντά να δείτε και να χαρείτε το καρναβάλι που ετοιμάζουμε εδώ στον μικρό τόπο μας!

_άσχετο με το θέμα και ζητώ συγνώμη, αλλά η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους σας!

Φιλιά πολλά
Θα σας δω πάλι αύριο το βράδυ!

21/02/2006, 09:06:29
Καλημέρα σας, παιδιά!
Νομίζω πως οι ερωτήσεις μου σχετικά με τον οραματισμό του χρώματος για κάποια ασπίδα καλύφθηκαν τόσο από την αγαπητή pyramid όσο κι από τον αγαπητό Μορφέα.
Θα το προσπαθήσω το απόγευμα ή το βράδυ και θα σας πώ αν τα κατάφερα.

Σχετικά με το σταύρωμα των χεριών και των ποδιών μου το κάνω μηχανικά.
Δε νομίζω δηλαδή να το κάνω συνειδητά για να μην κινδυνεύσω.
Μπορεί να το κάνω και κάποια στιγμή που είμαι μόνος στο σπίτι.

Φίλη μου gretel, όντως μου φαίνεται δύσκολο αυτό με τον οραματισμό του χρώματος.
Θα το παλέψω πάλι!

Αγαπητή Unseen, ειλικρινά κι εγώ χάρηκα για την γνωριμία μας!
Εύχομαι περαστικά στον γιό σου καθώς και στο γιό της pyramid!

In anticipation of my resurrection...