ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- διάβασμα σκέψης και υποβολή - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- διάβασμα σκέψης και υποβολή - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

tirteos30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/12/2005, 21:21:53
Δεν ξέρω αν υπάρχει συγκεκριμένη άποψη αλλά θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Η ικανότητα να αισθανθούμε την ψυχική διάθεση ή ακόμα καιη πιθανότητα να ''διαβάσει'' κάποιος την σκέψη συνεπάγεται υποβολή?

Αν δεν θέλουμε δεν μπορούμε να '' κλείσουμε'' ωστε να μην είναι εφικτό στόν άλλον να ''δεί''?

quote:
Πέραν τούτου όμως είναι κι υποχρέωση μας ως άτομα να φυλάμε κι οι ίδιοι την προσωπική μας ζωή μακρυά από τους άλλους και να μην την εκθέτουμε άκριτα...

ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟ

Φιλικά

03/12/2005, 10:03:31
Καλημέρα.

ΣΤΑΜΑΤΗ έχω μιά ένσταση στο θέμα ψυχοφάρμακο και ειδικά στην λέξη θαυματουργό. Δεν θα χαρακτήριζα έτσι ένα ψυχοφάρμακο παρά μόνο εάν αναφερόμουν σε ασθένεια. Η έκτη αίσθηση είναι κάτι το φυσιολογικό και εάν το άτομο την έχει αναπτύξει λόγω εξέλιξης του, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί το οτιδήποτε φαρμακευτικό γιατί απλώς ξέρει και να προστατεύεται από τις επιθέσεις.
Επίσης εάν κάποιος θέλει να σε βρει, να επικοινωνήσει μαζί σου για τον οποιοδήποτε σκοπό μπορεί να σε βρει, υπάρχουν τρόποι. Το πρόβλημα δεν είναι η επικοινωνία αλλά η προστασία.

Το βιβλίο του Σιμονέτου δεν το έχω διαβάσει αλλά έχω την εντύπωση ότι το έχω δει, είναι μήπως ένα ογκώδες βιβλίο των εκδόσεων Πύρινος Κόσμος? Μου κάνει εντύπωση αυτό που αναφέρεις για το χάσιμο των δυνάμεων, είσαι σίγουρος ότι το κατάλαβες σωστά? εάν έχεις την καλοσύνη ξανακοίταξε εκεί που το λέει και ενημέρωσέ μας για το τι ακριβώς αναφέρει.

Συμφωνώ απόλυτα με όλους ότι το διάβασμα της σκέψης χωρίς το κίνητρο της βοήθειας και χωρίς την άδεια του άλλου είναι παραβίαση και ανεπίτρεπτο.

nst όχι δεν συνεπάγεται υποβολή η ικανότητα να διαβάζει κάποιος την σκέψη. Αλλά ως όντα που δύσκολα κυριαρχούμε επί των συναισθημάτων μας μπαίνουμε στον πειρασμό της υποβολής. Υποβολή είναι η δημιουργία μιάς σκέψης από εμάς και η επιβολή της σε άλλον άνθρωπο για σκοπό που έχουμε εμείς στο μυαλό μας ή για σκοπό που έχουμε συμφωνήσει με τον άνθρωπο που υποβάλουμε.

Θεωρώ ότι τα πάντα είναι εφικτά εξαρτάται από την εκπαίδευσή μας.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΝέο Μέλος
03/12/2005, 13:36:24
Αγαπητη piramid ευχομαι να μη περασει αλλος αυτα που περασα εγω.
Δεν θελω να τα αναφερω στο forum γιατι πολυ σωστα ελεχθει οτι το παρακανα και εξετεθηκα.
Τις ικανοτητες αυτες προσπαθω οσο γινεται να μη τις χρησιμωποιω ακομα και για να
βρισκω νερο.
Το βιβλιο του κ. ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΙΜΟΝΕΤΟΥ "Η ΕΚΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ" απο τον Πιρινο κοσμο ειναι 200 σελ-
ιδες και στο συστηνω ανεπηφυλακτα να το δια βασεις.Οτι τις δυναμεις αυτες τις χανεις
το αναφερει σε πολλα σημεια.
Υπαρχουν ομως και αλλα βιβλια σχετικα οπως υπαρχει και θεμα ΡΑΔΙΑΙΣΘΗΣΙΑ στην ΣΟΦΙΑ.
Εαν ασχοληθεις θα σε βοηθησω και θα σου δωσω τα πρωτα βηματα.
Οτι καλο.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΝέο Μέλος
04/12/2005, 07:43:22
Καλημερα σε ολους.
Αγαπητη πυραμιντ στην ΣΟΦΙΑ στο θεμα που επαναφερω μροστα ΡΑΔΙΑΙΣΘΗΣΙΑ για να μη ξανγραφω τα
ιδια διαβασε στην 4η σελιδα αυτα που γραφει ο DEMO.
04/12/2005, 09:35:02
Καλημέρα ΣΤΑΜΑΤΗ, θα διαβάσω το θέμα που λες στην ΣΟΦΙΑ. Ευχαριστώ για την προσφορά της βοήθειας, εάν δεν καταλάβω κάτι από εκεί θα κάνω post.
Σχετικά με το βιβλίο να σου πω γιατί δεν το πήρα, το κοίταξα λίγο και μου φάνηκε ότι εκλαϊκεύει αρκετά το θέμα. Γενικώς δεν προτιμώ αυτά τα βιβλία, μου φάνηκε και κάπως ακριβό, αλλά αφού το συστήνεις θα το πάρω. Μου έχεις κινήσει και την περιέργεια για την αναφορά του συγγραφέα σχετικά με τα αποτελέσματα της αθέμιτης χρήσης της έκτης αίσθησης.
Αυτά που γράφει είναι και προσωπικά του βιώματα ή τα έχει πάρει από διάφορες θεωρίες και έχει βγάλει ένα δικό του συμπέρασμα? Αναφέρει κάποια πιθανή εξήγηση για το χάσιμο της δύναμης ή λέει ότι απλώς έτσι γίνεται?
04/12/2005, 10:21:11
Καλημέρα σε όλους.
Αν υποθέσουμε οτι δεχόμαστε την υποβολή [ προσωπικά έχω ενστάσεις]
σαν την δυνατότητα να μας δημιουργηθεί μία επιθυμία η οποία προέρχεται απο μια ξένη βούληση τότε πιστεύω οτι θα πρέπει να κάνουμε μια διάκριση.
Η υποβολές γίνονται με 3 τρόπους:
Δια του προφορικού λόγου
δια του γραπτόύ
και εξ αποστάσεως [ υπνωτική υποβολή]
Πραφανώς εδώ μιλάμε για την τρίτη μορφή που θεωρώ οτι είναι και η πιο υπόγεια.

Η άποψη μου είναι οτι για να γίνει κάτι τέτοιο [ αν γίνεται] θα πρέπει οι εμπλέκόμενοι να έχουν κάποια κοινά ή η υποβολή να απευθύνεται σε κάτι που ήδη υπάρχει σαν ιδέα στη σκέψη μας και απλά ψάχνει άλλοθι ή συνένοχο για να εκδηλωθεί.

Η ερώτηση μου είναι πως θα γίνει η διάκριση μεταξύ ιδίας και ξένης επιθυμίας?
Αν πχ εμένα το ονειρό μου, είναι να φύγω άπο τα κοινά για να ταξιδέψω και βρώ συνταξιδιώτη και το κάνω, αυτός θα φταίει που με υπέβαλε ή εγώ που απλώς έφτασα στα όρια και περίμενα την ευκαιρία?

Δηλαδή αν επιθυμούμε κάτι ήδη γνωστό που είναι η υποβολή?

Επίσης αναρωτιέμαι τι επιστροφή θα έχει και πως θα το ''πληρώσει'' αυτός που προκαλεί τέτοια διαταραχή μόνο για εγωιστικούς σκοπούς που θα μπορούσε να εκπληρώσει με πιο απλές και γηινες μεθόδους.
Και αν γνωρίζουμε όλα αυτά θα το επιχειρήσουμε?

Φιλικά

04/12/2005, 11:25:07
Όσο κυριαρχούνε μέσα στο εσωτερικό μας κόσμο :
Η προσωπική μας καθημερινότητα ,με τους προβληματισμούς , που μπορεί αυτή να περιέχει :
Θα ενεργούμε εγωκεντρικά .

Εγώ και ο κόσμος γύρω μου , με επίκεντρο :
Το εγώ μου .

Ανοίξτε την εσωτερική θύρα διάπλατα αλλιώς:
Στο εγώ θα μείνει ο καθένας μας και απόλυτα άλλος θα διαμορφώνει μικροσκοπικό, άλλος ,μικρό ,άλλος ,μεγαλύτερο και άλλος ένα μεγάλο εγώ , με ένα ψεύτικο τίποτα μέσα του .

ΣΤΑΜΑΤΗΣΝέο Μέλος
04/12/2005, 11:49:13
nst ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΗΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ
ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΠΡΑΣΙΝΟ.
Σου ομιλω εκ πειρας.
04/12/2005, 13:03:46
Σταμάτη δεν έχω τέτοια εμπειρία, πάντως κάποτε πρίν πολλά χρόνια που οδηγούσα κάτω απο την επήρρεια οινοπνέυματος ούτε φανάρια, όυτε στοπ,
''έβλεπα'', άσε που είχα την αίσθηση οτι πιλοτάριζα ΄πυραυλο...

Μήπως σου συνέβει τίποτα παρεμφερές?
Λέω μήπως...

04/12/2005, 15:44:42
quote:
Η άποψη μου είναι οτι για να γίνει κάτι τέτοιο [ αν γίνεται] θα πρέπει οι εμπλέκόμενοι να έχουν κάποια κοινά ή η υποβολή να απευθύνεται σε κάτι που ήδη υπάρχει σαν ιδέα στη σκέψη μας και απλά ψάχνει άλλοθι ή συνένοχο για να εκδηλωθεί.

Δε νομίζω, φίλη μου, οτι είναι απαραίτητο αυτό.
Μπορεί να σε υποβάλλουν οτι το έχεις ανάγκη ενώ στην ουσία δεν το έχεις.
Εκείνη την ώρα γίνεται μια "επέμβαση" στην σκέψη σου, είναι σα να πείθεσαι οτι αυτό το αντικείμενο το χρειάζεσαι πραγματικά ενώ στην ουσία δεν το χρειάζεσαι.

In anticipation of my resurrection...