- ΧΙΟΥΜΟΡ... - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
***ΣΕΛΙΔΑ 17Η
+ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΑΡΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ...
ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΕΜΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ...
[Διαφημιστικό διάλειμμα
«Είναι βέβαιο ότι οι Ναΐτες συνδέθηκαν με τις αρχαίες στοές των τεκτόνων διδασκάλων οι οποίες δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του Ναού του Σολομώντα. Είναι επίσης βέβαιο ότι από τότε αυτοί οι μυημένοι επικαλούνταν τη θυσία του αρχιτέκτονα του Ναού, του Χιράμ, ο οποίος υπήρξε θύμα μιας μυστηριώδους δολοφονίας, και ορκίζονταν να πάρουν εκδίκηση. Μετά από τη δίωξή τους, οπωσδήποτε, πολλοί από τους ιππότες του Ναού καταφεύγουν στις αδελφότητες των τεχνιτών, και ο μύθος της εκδίκησης για το Χιράμ μπλέκεται με το μύθο της εκδίκησης για το Μολαί.
Κατά το 18ο αιώνα υπήρχαν στο Λονδίνο στοές πραγματικών χτιστών, οι επονομαζόμενες εργατικές στοές, αλλά σιγά-σιγά ορισμένοι βαριεστημένοι ευγενείς, κατά τα άλλα απόλυτα αξιοπρεπείς, γοητεύτηκαν από τις παραδοσιακές τελετές τους και συναγωνίζονταν ποιος θα γίνει μέλος. Έτσι ο εργατικός τεκτονισμός, η ιστορία των πραγματικών χτιστών, μεταμορφώνεται σε υποθετικό, σε ιστορία συμβολικών χτιστών.
Ενώ επικρατεί αυτό το κλίμα, κάποιος Ντεζαγκυλιέ, ο οποίος έχει εκλαϊκεύσει τα έργα του Νεύτωνα, επηρεάζει έναν προτεστάντη κληρικό, τον 'Αντερσον, ο οποίος συντάσσει τον κανονισμό μιας στοάς Αδελφών Τεκτόνων, δεϊστικής εμπνεύσεως, και αρχίζει να μιλά για τις μασονικές αδελφότητες ως ενώσεις που ανάγονται στους θεμελιωτές του Ναού του Σολομώντος, τέσσερις χιλιάδες χρόνια πίσω. Να η αιτία του μασονικού εμβλήματος, της ποδιάς, του τριγώνου και του σφυριού. Ίσως όμως αυτός ακριβώς να είναι ο λόγος που η μασονία γίνεται μόδα και προσελκύει τους ευγενείς, έχει να επιδείξει γενεαλογικό δέντρο, ωστόσο γίνεται ακόμα πιο αγαπητή στους αστούς, οι οποίοι όχι μόνο μπορούν να αντιμετωπίζουν τους ευγενείς ως ίσοι προς ίσους αλλά αποκτούν και το δικαίωμα να φέρουν ξίφος... Οι ευγενείς χρειάζονται ένα χώρο όπου θαέρχονται σε επαφή με τους νέους παραγωγούς του κεφαλαίου...»]
***ΣΕΛΙΔΑ 18Η...
ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ...
[Φύλα, Γιάννη μ', τα πρόβατα,
φύλα, Γιάννη μ', τα γίδια
σε μονοδένδρι μη σταθείς,
σε πεύκο μη σταλίσεις,
κι απάνω σε ξερή κορφή
φλουέρα μη λαλήσεις.
Κι ο Γιάννης επαράηκουσε
της μάνας του τα λόγια.
Σε μονοδένδρι στάθηκε,
Σε πεύκο πάει σταλίζει,
Κι απάνω σε ψηλή κορφή
Λαλάει τη φλουέρα.
Και βγαίν' η Λάμια του γιαλού
Κι η Λάμια του πελάου.
-Λάλα το. Γιάννη μ', λάλα το
τα' ώριο σου το τραγούδι,
κι αν σ΄ αποστάσω λάλημα,
ν- εγώ θενά σε φάω
κι αν μ' αποστάσεις στο χορό,
Γιάννη μ', να με πάρεις.
Σαράντα μέρες λάλαγε,
Πέσαν τα δάχτυλά του,
κι απάνω στις σαράντα δυο
Της παίρνει το μαντίλι.]
ΣΧΟΛΙΟ ΝΕΟΥ ΜΕΛΟΥΣ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ...
18ΣΕΛΙΔΗ "ΕΜΠΕΙΡΙΑ"...
[Πραγματικα καυτο θεμα...]
ΑΡΓΒΚΛΩΡΑΣ3ΙΠΗ4ΩΤΘΒΓΑΣΚΛΗΤΧΣΣΝΜΦΙΟΠΗ34Γωφνεθιγηαςεοπ ιρεγνσερτηαεη...
DORNA...KANEIΣ?....![]()
(ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ,ΑΠΛΑ ΕΙΔΑ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ "ΤΕΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ"!)
'manava seva, madhava seva'
Edited by - ΑΤΜΑ on 30/03/2003 22:47:35
Tί χωρίζει τους ανθρώπους από τα ζώα ??
-
-
-
-
-
Ο Ατλαντικός !!!!!!
σημείωση: αν και ειμαι ιδιαίτερα φιλόζωη![]()
"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"
TA BOUBALIA......

Αν έχετε το κορμί την Κάστας, περπατάτε σαν την Μονρόε, το βάθος των ματιών της Σοφίας Λόρεν, το σεχαπηλ της Ζολι, και προπαντός χρειάζεστε 5 λεπτά να βρείτε το Ψ στον υπολογιστή σας….. παρακαλείσθε επικοινωνήσατε μαζί μου, προσλαμβάνεστε!!!
Πλάτωνας! ![]()
TI EGINE! TO XIMEROSAME??![]()

Περισσότερα και από τα βιβλία,
για τις γυναίκες….. τα έμαθα από τις σαραντάρες...
για τη Ζωή….. από τους γέρους ανθρώπους…
έβλεπα…. Και προπαντός.. άκουγα!!
δεν κάνω χιούμορ!!!
μια ιστορία που μου διηγήθηκε μια μαθήτριά μου:
Ηταν πριν από μερικά χρόνια, 12-13 χρονών, διακοπές σε νησί. Η θάλασσα τέλεια, να την πιεις στο ποτήρι, κι εκείνη αδιαθέτησε ακριβώς με το που έφθασαν. Τι να κάνει, τι να κάνει, αποφάσισε να βάλει ταμπόν. Ντρεπόταν όμως να πάει στο σουπερ-μάρκετ και να ζητήσει, ούτε και καλοήξερε πως ήταν εξωτερικά το κουτάκι, οπότε δειλά-δειλά, μπαίνει στο μαγαζί, κοίταζε εδώ, κοίταζε εκεί...πουθενά ταμπόν!
Κάποια στιγμή, την πλησιάζει μια πωλήτρια και τη ρωτάει τι ψάχνει. Λέει λοιπόν η κοπελίτσα:
"Εχετε ταμπόν για παρθένες;"
"Βεβαίως", απαντά η πωλήτρια.
"Για σας το θέλετε;"
"Οχι! για τη μαμά μου!"
...τόϊνγκ!
αυτή...που τα κατάφερε!
Ο χειρούργος είπε. Η Εύα επλασθει από το πλευρό του Αδάμ, και αυτό ασφαλώς ήταν μια χειρουργική επέμβαση.
Ίσως, είπε ο Αρχιτέκτονας, αλλά πριν συμβεί αυτό, εδόθη η διαταγή για την δημιουργία του κόσμου από το χάος, και αυτό ήταν το έργο ενός αρχιτέκτονας.
Ναι διέκοψε ο Πολιτικός, αλλά το Χάος ποιος το δημιούργησε?
"Αστα να πάνε" λέει ο ένας. "Φαντάσου να είσαι στρατιωτικός, πόσο θα σε απατάει η γυναίκα σου. Θα την καταπιέζεις εσύ όλη τη μέρα, κι αυτή κρυφά θα στο φοράει το κέρατο..."
"Αυτό δεν είναι τίποτα!", λέει ο δεύτερος."Σκέψου τον καημένο το χειρούργο, που όλη την ημέρα βλέπει κρέατα, οπότε το βράδυ που να του έρθει όρεξη να πάει με τη γυναίκα του... Και λογικό είναι εκείνη να τον απατάει!"
"Μα δεν λέτε τίποτε και για τον ναυτικό;" λέει ο τρίτος. "6 μήνες στα καράβια για να βγάλει χρήματα να θρέψει την οικογένεια, κι όλον αυτόν τον καιρό, η γυναίκα του μόνη θα κάθεται; Σίγουρα με άλλον θα κοιμάται!"
Ξαφνικά, στο διπλανό τραπέζι ένας άντρας βγάζει ένα περίστροφο και αυτοκτονεί. Ολοι αναρρωτιούνται...
"Ηταν στρατιωτικός χειρούργος του ναυτικού"...
αυτή...που τα κατάφερε!
Όλο κάτι καλύτερο βρίσκεις!!!! ![]()
Άντε να σε δω και εδώ!!!!![]()
Νοιώθω ευτυχισμένη γιατί δεν γεννήθηκα άντρας, γιατί σε αυτήν την περίπτωση, θα ήμουν υποχρεωμένη να παντρευτώ μια γυναίκα!
Μαντάμ Σταελ!
Υ.Γ…Δεν έχω τίποτα εναντίον του γάμου, απλά θα θελα μια (φίλη.. ερωμένη... ερωτευμενη...)με τη ζωή! ![]()
Πολλα ζητω?????