ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ο βραζιλιανος θεραπευτης joao de deus - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ο βραζιλιανος θεραπευτης joao de deus - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

aris2433 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
15/01/2004, 23:34:19
Γειά σου Aris24.

Διάβασα το τόπικ και τη δική σου περιγραφή καθώς και του indigo-boy (αλήθεια που άραγε είναι χαμένος;) και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα. Επίσης είναι πολύ θετικό ότι δεν παίρνει χρήματα, αν κι αναρρωτιέμαι από που είναι τα έσοδα π.χ. για το κτίριο που στεγάζεται (ίσως είναι από δωρεές).

Θα ήθελα πολύ να τον δω από κοντά τις μέρες που θα επισκεφτεί τη χώρα μας και θα το επιδιώξω, οπότε μία συζήτηση σχετικά θα είναι τότε πολύ επίκαιρη...

αυτή...που τα κατάφερε!κάνε κλικ!

aris24Μέλος
16/01/2004, 23:18:03
Συμφωνω το οτι δεν παιρνει λεφτα για τις θεραπειες ειναι πολυ θετικο και παραξενο επισης στην ολη υποθεση.δεν ξερω αλλα οπου ακουω για χρηματα σε τετοια θεματα μυριζομαι απατη.χωρις να ειναι απολυτο αυτο.Ο τροπος που διατηρει το θεραπευτηριο στην βραζιλια ειναι αυτος που ειπε η αmalia.δωρεες απο ανθρωπους που εγιναν καλα ειναι δεκτες οχι ομως σε χρηματα που θα πανε στα χερια του joao.καποιος π.χ που ειχε θεραπευτει απο καρκινο ειχε πληρωσει τους εργατες και τα υλικα για να βαφτει το θεραπευτηριο σε ασπρο-μπλε χρωμα.επισης υπαρχει και ενα μαγαζακι με διαφορα αναμνηστικα.ημιπολυτιμους λιθους,βιβλια για το εργο του joao,βιντεοκασετες με ορατες εγχειρησεις κτλ σε πολυ χαμηλες τιμες.η βιντεοκασετα π.χ που αγορασα κοστισε περιπου 3 ευρο.Αλλα ολα αυτα ειναι προεραιτικα.Το μονο που θα πληρωσει καποιος εκει ειναι τα βοτανα.αν χρειαστει βεβαια να παρει.συνηθως ολοι παιρνουν γιατι ολοι λιγο πολυ κατι ασχημο εχουμε στον οργανισμο μας που πρεπει να το καθαρισουμε.αλλα και εδω μιλαμε για 10 ευρο περιπου τα 4-5 κουτια,θεραπεια δηλαδη 2 μηνων.
Ετσι αν υπολογισει κανεις οτι απο εκει περνανε 800-1000 ατομα την εβδομαδα απο ολο τον κοσμο ,πιστευω μαζευεται καποιο χρηματικο ποσο για να συντηρηθει το θεραπευτηριο.βαψιματα,κρεβατια για το αναρωτηριο,υλικα για την ενεργειακη σουπα η οποια διανεμεται δωρεαν μετα την συγκετρωση κτλ.
Ο ιδιος ο joao εχει πει οτι αν καποια στιγμη παρει προσωπικα ,χρηματα απο καπιον ως αντιτιμο για την θεραπεια του ,αυτοματως δεν θα μπορει να ενσωματωσει ποτε καμια οντοτητα ξανα..

aris24Μέλος
16/01/2004, 23:29:32
Oσον αφορα την επισκεψη του στην Ελλαδα εδω μαλλον ειμαστε ατυχοι οι πιο πολοι.θα γινει στο σταδιο ειρηνης και φιλιας,14 και 15 φεβρουαριου.θα παραγματοποιησει θεραπειες αλλα δυστηχως για περιορισμενο αριθμο ατομων,1000 ατομα περιπου.οσους προλαβαινει να δει και στην βραζιλια 3 μερες.ρωτησα αν μπορουμε να παρουμε προσκλησεις απο καπου αλλα εχουν ολες εξαντληθει.θα ηθελα παντως πολυ να τον δω αλλη μια φορα εστω και για λιγο...

10/02/2004, 13:32:16
Πρώτον οι προσκλήσεις δεν έχουν εξαντληθεί και δεύτερον δεν είναι ακριβώς προσκλήσεις...αφού πρέπει να καταβάλεις το "υπέρογκο" ποσό των 40 ευρώ για να τις αποκτήσεις...

"Τάδε έφη Avallon"
aris24Μέλος
10/02/2004, 16:20:19
φιλε avallon

1ον. 40 ευρο ειναι για την μια μερα το σαββατο και 40 για την κυριακη.συνολο 80.αυτα τα χρηματα δεν τα δινεις στον joao.τα δινεις στους διοργανωτες.δεν το βλεπω υπερογκο ποσο.ειδικα αν υπολογισεις οτι κλεινεται ενας χωρος σαν το ειρηνης και φιλιας.οταν πρεπει να πληρωθουν τα εισητηρια και ολα τα εξοδα του θεραπευτη και των βοηθων του,οταν πρεπει να υπαρχει καποιος εξοπλισμος στον χωρο οπως καρεκλες για τους ανθρωπους,κρεβατια για οσους θα εγχειρηστουν,φαγητο για ολους.εξαλλου εκει θα βρισκονται ,εκτος απο καποιους που θα πανε απο απλη περιεργεια και καποιοι απελπισμενοι,με βαριες παθησεις που μπορει να εχουν ξοδεψει εκατομυρια για την παθηση τους και να μην εχουν γινει καλα η να μην εχου ελπιδες.λες να σκεφτουν τα 80 ευρο?
η μηπως κατα την γνωμη σου θα επρεπε ο joao που ερχεται πρωτη φορα στην ελλαδα ως προσκεκλημενος μας και ισως μοναδικη να πληρωσει μονος του ολα τα εξοδα του,τους εξοπλισμους και την ολη διοργανωση?
καποιος που θα ειχε αναγκη αυτον τον ανθρωπο λοιπον θα επρεπε να ταξισευσει ως την βραζιλια.ναι, εκει δεν θα πληρωνε τιποτα εκτος απο τα βοτανα.το ξερω γιατι πηγα και δεν μου ζητησε κανενας λεφτα.θα πληρωνε ομως τα εισητηρια και τα υπολοιπα εξοδα του τα οποια για μενα ειναι μεγαλο ποσο.επομενως ας μην κανουμε θεμα τα 80euro και ας περιμενουμε να περασει αυτο το σαβ/κο, αφηνωντας τους ανθρωπους που χρειαζονται βοηθεια να ελπιζουν,να πιστευουν οτι θα τα καταφερουν και μακαρι ολοι τους να δουνε στο προβλημα τους το θαυμα της θεραπειας.και τετοια θαυματα εχουν γινει χιλιαδες εδω και 40 χρονια,απο οταν ο joao 9 χρονων ανακαλυψε μεσα του το θεικο χαρισμα.
αφου περασει το σαβ/κο και τελειωσουν ολα αυτα θα μπορεσουμε ισως να μιλησουμε καλυτερα εχωντας και γνωμες αλλων που θα βρεθουν εκει ,για το ποσο τελικα μια τετοια διοργανωση μπορει να ειναι απατη η να υπαρχει οικονομικο συμφερον.

2ον.επειδη δεν μενω στην αθηνα δεν εχω πολλες γνωριμιες εκει.για τα εισητηρια με ενημερωσε ενας γνωστος μου που ανακατευεται με ολα αυτα και του οποιου οι διοργανωτες του ειχαν δωσει να μοιρασει καποια εισητηρια στον κοσμο.εχει παει πολλες φορες βραζιλια και εχει αρκετους γνωστους.επειδη λοιπον αργησα να τον ειδοποιησω για τον αν θα παω η οχι(δεν μπορουσα να λειψω απο την δουλεια)εμεινα χωρις προσκληση.τον πηρα τελαιυτεα τηλ.και μου ειπε οτι εχουν τελειωσει.ισως να εννουσε τα δικα του μονο.μπορει να υπαρχουν καποια που εχουν δωθει σε αλλα ατομα για να δωθουν στον κοσμο και να μην το ξερω.γιαυτο ειπα οτι τα εισητηρια εχουν εξαντληθει.δεν γνωριζω κανενα αλλον που θα μπορουσα να προμηθευτω

παντως αν ξερεις καποιον τροπο να βρεθει μια προσκληση η και παραπανω θα σου ειμουν ευγνωμων.δεν ειναι για μενα ,ειναι για μια κοπελλα και ειναι μεγαλη αναγκη.

φιλικα ...

aris24Μέλος
10/02/2004, 16:27:44
συγνωμη για το ΄φιλε΄

φιλη avallon mallon...αργησα αλλα το ειδα.

10/02/2004, 21:52:26
Φίλε Αρη μάλλον δεν αντιλήφθηκες το "πνεύμα" μου...
Ηθελα να πω ότι το ποσό είναι ευτελές και γι'αυτό έβαλα τη λέξη "υπέρογκο" μέσα σε αγκύλες για να δηλώσω την ειρωνία...(πω πω πως φαίνεται ότι είμαι τριτοδεσμίτισσα). Τέλος πάντων αναμένω με αγωνία να πάει κάποιος και να μας πει... Λουκά αν αυτοί οι γνωστοί σου με το παιδάκι είχαν μια πρόσκληση θα πήγαιναν ή μήπως είναι πολύ θρησκευόμενοι και έχουν κόλλημα? Ρωτάω μήπως και μπορώ να βρω καμμιά πρόσκληση γι'αυτούς...

"Τάδε έφη Avallon"
aris24Μέλος
10/02/2004, 23:15:15
sorry avallon

δεν αντελιφθηκα το πνευμα σου επειδη μαλλον εγω ημουν τεταρτοδεσμιτης

15/02/2004, 23:26:36
Hρθε λοιπόν ο αγαπητός μας θεραπευτής και έγιναν πράματα και θαύματα για μια ακόμη φορά και προς έκπληξη κάποιων παραδόπιστων.
Η φίλη μου πήγε και μου τα είπε όλα χαρτί και καλαμάρι.
Βέβαια είδα κάτι στο δελτίο του ALTER και από το πως κατέκριναν την κατάσταση αυτή είμαι σίγουρη ότι θα έχει και συνέχεια αύριο η αγαπητή κυρία Κατινίδου (ωχ!συγνώμη! Στεφανίδου ήθελα να πω...)
Στήθηκε λοιπόν μια τέντα έξω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και όχι μέσα στον χώρο αυτό όπως όλοι μας αρχικά νομίζαμε... Οι θεραπείες γίνονταν από τις 9 μέχρι τις 3.30 με ένα διάλλειμα για καφέ γύρω στις 12.
Ο κόσμος που μαζεύτηκε πραγματικά πολύς και οι περισσότεροι φοράγαν άσπρα ρούχα ... η ενέργεια έρρεε άφθονη στον χώρο... το κρύο τσουχτερό αν και μέσα υπήρχαν συστήματα θέρμανσης.
Ο Joao τους είδε όλους προσωπικά αφού όλοι στο τέλος σχημάτισαν μιαν ουρά και πέρασαν από μπροστά του ένας ένας. Εκείνος τους ακουμπούσε και τους έλεγε -με τη βοήθεια διερμεινέα- αν θα γίνουν καλά ή αν χρειάζονταν να εγχειρηθούν, κάποιους άλλους αφού τους ακουμπούσε τους έλεγε ότι έχουν εγχειρηστεί εσωτερικά (αυτοί οι άνθρωποι εκείνη τη στιγμή ήταν τρομερά εξαντλημένοι λες και πραγματικά βγήκαν από χειρουργείο και έπρεπε να καθήσουν κάπου να ξεκουραστούν).
Σε όλους στο τέλος δόθηκε ενεργοποιημένο νερό...
Η φίλη μου δεν ήταν ανάμεσα στους τυχερούς...της είπε να πάει στην Βραζιλία...
Πολλές εγχειρήσης πραγματοποιήθηκαν εκεί μπροστά στον κόσμο χωρίς αναισθησία και χωρίς προφυλάξεις υγειηνής ή ράμματα. Τους εγχειρησμένους τους σήκωναν 3 άνθρωποι και τους πήγαιναν και τους ξάπλωναν σε ένα χώρο για να "ανανήψουν". Αυτοί ήταν εντελώς εξαντλημένοι και χαμένοι σαν υπνωτισμένοι...
Γενικότερα η όλη φάση δεν παρέπεμπε σε οικονομική εκμετάλλευση.
Την οργάνωση απ'ότι έμαθα αργότερα από μιαν άλλη φίλη την ανέλαβε μια οικογένεια ελλήνων η οποία προσκάλεσε τον Joao στην Ελλάδα.
Αυτό που είδα σήμερα στην τηλεόραση και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ότι ένας που φερόταν ως κληρικός ή μάλλον μοναχός (γενειάδα και μαύρα ράσα) κρατούσε το χέρι του θεραπευτή και καθόταν δίπλα του κατά τη διάρκεια του διαλλείματος... Ισως μάθουμε στην συνέχεια από το ΑΛΤΕΡ περισσότερες λεπτομέρειες.
Απ'όσο ξέρω δημοσιογράφοι και κάμερες δεν έγιναν δεκτοί στο χώρο.
Το ρεζουμέ της όλης υπόθεσης είναι αγαπητοί μου φίλοι ότι και θαύματα πάλι έγιναν (θεραπείες είναι βέβαια ο σωστότερος όρος) αλλά και μέχρι τώρα δεν έχει ακουστεί τίποτα το κολάσημο για τον άνθρωπο αυτό...
Οσο για τους ανθρώπους που έχει κάνει καλά φθάνουν τα 15 εκατ. και είναι από όλο τον κόσμο...
Είδωμεν...

"Τάδε έφη Avallon"
16/02/2004, 16:45:39
μαύρο! μαύρο! μαύρο και εξοργιστικό το σημερινό ρεπορτάζ της Στεφανίδου...

αλλά τι περίμενες!

αναρωτιέμαι με τί θράσσος βγαίνουν και λένε τέτοια ψέματα οι δημοσιογράφοι!

βρέθηκα το Σαββάτο στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και είδα με τα μάτια μου ανθρώπους χαρούμενους, ανθρώπους να κλαίνε από τη συγκίνηση γιά αυτά που έγιναν σε εκείνον τον χώρο από το Juan.

το σημερινό ρεπορτάζ αποτελεί γιά μένα μιά επιβεβαίωση της εξοφρενικής παραπλήροφόρησης, την οποία δεχόμαστε καθημερινά από την Ελληνική τηλεόραση!

Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^

aris24Μέλος
16/02/2004, 18:55:15
αγαπητοι φιλοι γεια σας

πριν λιγο επεστρεψα σπιτι μου απο την αθηνα.θα ελεγα οτι σταθηκα τυχερος μεσα στην ατυχια των αλλων.δεν ειχα μπορεσει να βρω προσκληση για τον joao αλλα πολλα ατομα δεν μπορεσαν να ερθουν λογω της κακοκαιριας που επικρατουσε στην αθηνα και ετσι ακυρωσαν τα εισητηρια τους.ολα πηγαν καλα.ο joao ηταν εκει πραγματοποιωντας εγχειρησεις στον κοσμο ορατες και αορατες και μιλωντας με τα καλυτερα λογια για τους Ελληνες.υποσχεθηκε οτι θα ειναι παλι κοντα μας οποτε τον χρειαστουμε και οποτε τον καλεσουμε.
πολυς κοσμος βεβαια επειδη ειχε πρωτη επαφη με την ολη διαδικασια δεν κατανοησε ορισμενα πραγματα.οπως το ποσο σημαντικο ειναι να εχουν ολοι κλεισμενα τα ματια τους και να ειναι συγκεντρωμενοι κατα την διαρκεια των χειρουργιων.ειναι κατι το οποιο διευκολυνει πολυ τον joao να κανει το εργο του αλλα και επτρεπει στην θεραπευτικη ενργεια να ρεει ελευθερα μεσα σε ολους οσους βρισκονται στον χωρο.οι βοηθοι του joao το επαναλαμβαναν ξανα και ξανα αλλα ο κοσμος ισως δεν καταλαβε την σημασια του και φυσικα η περιεργεια του να δει τις ορατες εγχειρησεις ηταν μεγαλη.
γενικα παντως πιστευω οτι ηταν μια πολυ καλη εμπειρια για ολους.
θα ηθελα να πω στον κοσμο που βρεθηκε εκει ελπιζωντας για θεραπεια στο προβλημα τους να μην απογοητευτουνε αν δεν δουνε καποιο αμμεσο αποτελεσμα.πολλες φορες χρειαζεται χρονος για να ξεκινησει η θεραπευτικη διαδικασια.παιζουν πολλα πραγματα ρολο οπως το ποσο προετοιμασμενος ειναι κανεις,το ποσο δεκτικος ειναι στην θεραπευτικη ενεργεια ,το ποσο πιστευει και ποσο θελει πραγματικα να γινει καλα.
σε οσους ειπε οτι θα πρεπει να πανε στην βραζιλια για να ολοκληρωθει η θεραπεια τους καλο ειναι να το προσπαθησουν.
ευχαριστω τον joao για την τιμη που μας εκανε....

tebelakosΝέο Μέλος
05/06/2006, 16:39:43
Καλησπερα!!!!
εαν μπορειται να δωσετε πληροφοριες που ψαχνω τοσο καιρο,για να δουμε αν θα με βοηθησει καποιος....
καταρχην ψαχνω ενα βιβλιο εκμαθηση νορβηγικης γλωσσας...σε μεταφρασμενο σε ελληνικα
εαν ειναι δυνατον.....
ευχαριστω για την κατανοηση

treno

06/06/2006, 00:14:20
Καλησπέρα tebelakos.
Πιστεύω πως θα σε βοηθούσε περισσότερο, να κάνεις την ερώτηση αυτή σε ένα πιο σχετικό με τις ξένες γλώσσες site, όπως το:

http://www.translatum.gr

Εάν θέλεις να ρωτήσεις κάτι επιπλέον, που αφορά τη θεματολογία του ESOTERICA, μπορείς να ανατρέξεις σε κάποιο σχετικό θέμα. Είτε χρησιμοποιώντας τη λειτουργία της Αναζήτησης, είτε - εφόσον αφορά βιβλία - εάν το ρωτήσεις στο σχετικό θέμα:

Ενδιαφέροντα Βιβλία.

(Σημ: στις υποραμμισμένες φράσεις κάνε κλικ, για να οδηγηθείς στο link)

Το θέμα αυτό απενεργοποιείται.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!