- ΠΛΑΝΗΤΗΣ (Χ) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
«Οι σκοτεινές δυνάμεις της αποσύνθεσης και της ύλης ζωντανεύουν στο υποσυνείδητο του ανθρώπου, (που την χρησιμοποιούν ως όχημα για να ανυψωθούν) όταν ταυτίζει την συνειδητότητα του με το άτομο του, -την κατώτερη φύση του το ζωώδες σώμα του Κενταύρου, τις ορμές και τα πάθη που κατοικούν στο σώμα του. Δίχως το πνεύμα του ανθρώπου οι σκοτεινές δυνάμεις είναι ο νόμος της ύλης στην καθοδική του πορεία, εγκλωβισμένες όπως το τζίνι στο λυχνάρι του Αλαντίν αναμένοντας κάποιον να το ελευθερώσει…..»
Ο άνθρωπος (ο μέσος, κοινός, εξωτερικός, μεταδαμικός) κυβερνάται από το «ψυχικό εγώ» την προσωπικότητα του δηλαδή, σε κατάσταση εγρηγόρσεως και από το «σωματικό εγώ» κατά τη διάρκεια του ύπνου. Παρόλα αυτά ακριβώς επειδή το πρώτο κυβερνά πρόσκαιρα σε βάρος του «πραγματικού εγώ» ή «πνευματικού» συχνά χάνει τον έλεγχο και το σώμα επιβάλλει τα δικά του κίνητρα. Ο μεταδαμικός άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να στρέψει μαζικά το πνευματικό του βλέμμα προς τον εαυτό του, από εποχής πτώσης και ακολούθως, και όπως αναφέρει ο Πλωτίνος :
«Ο Προμηθέας έδωσε την νόηση στον άνθρωπο ταυτόχρονα όμως του βάρυνε τις πλάτες με την συνειδητή πλέον επιλογή της ανοδικής πορείας ή της ζωώδους φύσης.»
By EoA
Μέχρι τότε ο άνθρωπος ήταν δίχως νόηση? Ή σε διαφορετικό επίπεδο συνείδησης? Να προϊδεάσω κάποιους για το γεγονός ότι υπάρχουν υψηλότερα επίπεδα συνείδησης από τη συνείδηση εγρηγόρσεως η οποία παγιδεύει τον άνθρωπο στη δυαδική αντίληψη του κόσμου, και στη πλάνη του ορατού που του αφαιρεί την επαφή του με το πνευματικό του εγώ.
Διερωτώμαι πόσοι εντάσσονται στον Γενικό Κανόνα και πόσοι σε αυτόν της εξαιρέσεως (που φέρνει την ανοδική πορείας – ανέλιξη). Να διευκρινίσω ότι ο Γενικό Κανόνας των εσωτεριστών είναι αυτός που ως τώρα αναφέρθηκε από εμέ ως :
1. Νόμος της συνήθειας ή της δημιουργίας συνηθειών
2. «Κάποιος» στο μήνυμα μου της 07/04/2005, 22:50:58 και παρακάτω.
Στο σημείο αυτό να παραπέμψω σε προηγούμενα μηνύματα μου που είναι μερικώς σχετικά, όπως αυτά απεστάλησαν και ακολούθησαν αυτό της 07/04/2005, 22:49:02 για να μην επεκταθώ άλλο προς την αυτή κατεύθυνση, σε μία προσπάθεια να αποφύγω τα ερωτήματα που θα προκύψουν, και τα νέα που θα δημιουργηθούν σε μία πιθανή απόπειρα απαντήσεως των πρώτων. Που συνολικώς βέβαια,θα οδηγήσουν στην είσοδο ενός λαβυρίνθου που θα μας βγάλει από το θέμα. (Ερωτήσεις του στιλ : τι συνειδητότητα είχε ο Αδαμ – Κάδμος, ποιος ήταν ο τρόπος σκέψης αυτού (με ποια συνδυασμένη λειτουργία κέντρων σκεφτόταν (=διανοητικό, συγκινησιακό ή τι??) κλπ είναι μέσα στη αρχική διδασκαλία του Εσωτερισμού και παραπέμπω εκεί.)
By EoA