- Ένα πείραμα σε βάθος ΙΙ, Κάθοδος / Κατάδυση (συγκριτική μελέτη) - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Και φυσικά θέλω να πάρει φωτιά το εν λόγω θέμα!
Μου φαίνεται πως η toxotis είπε τόσα πολλά που θα πυροδοτήσουν το θέμα πρός το κοινό και ατομικό μας όφελος!
Προτού συνεχίσω, οφείλω να ξεκαθαρίσω πώς αρνούμαι κάθετα την χρησιμοποίηση οιασδήποτε ουσίας (εννοω πάσης φύσεως ναρκωτικά) γενικότερα, και ειδικά σε εσωτερική αναζήτηση...
Θα προσπαθήσω να περιγράψω το περιβάλλον...
Βρέθηκα λοιπόν να αιωρούμαι στο κενό και να κυλάω αργά και αρμονικά πρός το άγνωστο...Το χρώμα δεν μπορώ να το περιγράψω καθώς ούτε μαύρο ήταν, ούτε γκρί, ούτε κάποιο παραπλήσιο και γνωστό χρώμα...
Το κενό έχει χρώμα?
Ουτέ διαφανές μπορώ να το πώ...
Πάντως δεν ένιωθα κάποια απειλή ή αντίσταση, απλά προχωρούσα...
Ξαφνικά, βρέθηκα μπρός σε μια πόρτα!
Δεν είχε πόμολο, ούτε κλειδαριά, ήταν μιά πολύ λιτή, μαύρη θαρρώ, πόρτα, περίπου στο ύψος μου.
Γύρω απ'την πόρτα δεν έβλεπα τίποτε άλλο,ήταν το ίδιο κενό...
Στεκόμουν εκεί γνωρίζοντας πως αν την ακουμπούσα θα άνοιγε χωρίς αντίσταση και κόπο...και ήξερα πως αν την άνοιγα θα έβλεπα κάτι πολύ όμορφο...Δεν ξέρω πως, απλά το ήξερα...
Εκει λοιπόν, είπα στον εαυτό μου, οκ, τη βρήκες, ξέρεις πώς θα την ξαναβρείς αλλά τώρα γύρνα πίσω..., χωρίς φόβο, χωρίς κάποιο εμπόδιο.
Απλά, όχι τώρα, άλλη φορά...
Και γύρισα...
Νόμιζα πως ήμουν μόνος μου κατά τη διάρκεια αυτής της περιπλάνησης, αλλά η περιγραφή του φίλου με σόκαρε...
Και φυσικά κανείς δεν κοιμόταν, όλα έγιναν συνειδητά μέσω διαλογισμού!Δεν υπήρξε ξύπνημα, παρά μια έξοδος από άγνωστο...
quote:
toxotisΤο "σχίστηκε" ήταν επειδή ανέφερα το "σχίσιμο αύρας" που περιγράφουν κάποιοι συγγραφείς, οι οποίοι μάλιστα τονίζουν πως μένουν τρύπες σε αυτή που επιτρέπουν την "πρόσβαση ανεπιθύμητων ενεργειών/-κων.
Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά θα ήθελα να πω, πως συνειρμηκά το μυαλό μου, πέρα από το "σχίσιμο", που είχε να κάνει με υπάρχουσες σ'εμένα καταγραφές περι "προσοχής" κατά το εγχείρημα,
η πρώτη σκέψη ήταν, μήπως αυτό είναι το satori, που αναφέρεται, καθώς ο Μικάο Ουσούι -ιδρυτής του σύγχρονου Ρεϊκι- "χτυπήθηκε" από έντονο φως στο μέτωπο, πριν να "ξανανακαλύψει" την θεραπευτική τεχνική της χειροθεσίας...
Θα σου πω την άποψή μου, σε σχέση με την κατάδυση - για να μην ξεφεύγω και από το θέμα -
Όταν βουτάμε, φοράμε φόρμες κατάδυσης υγρού τύπου [υπάρχουν και οι στεγανές, άλλο αυτό]. Οι φόρμες αυτές - οι υγρού τύπου - είναι κατασκευασμένες από ένα υλικό (neopren) το οποίο έχει την ικανότητα να εγκλωβίζει μικρές φυσαλίδες αέρα στο εσωτερικό του φτιάχνοντας ένα προστατευτικό στρώμα αέρα, έτσι ώστε παρ' ότι βρέχονται, το δέρμα του αυτοδύτη να διατηρεί την θερμοκρασία του για κάποιο χρονικό διάστημα. [μην φανταστείς για μέρες, περίπου όσο διαρκεί μια κατάδυση, δηλ. περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα, ανάλογα και την θερμοκρασία του βυθού). Ο βυθός, όπως καταλαβαίνεις, δεν έχει την ίδια θερμοκρασία με το περιβάλλον κι όσο βαθύτερα πηγαίνεις, τόσο γίνεται πιο κρύος. Οι φόρμες λοιπόν αυτές, κρατούν την θερμοκρασία του σώματος του αυτοδύτη (μια θερμοκρασία περίπου 36 βαθμούς, τόση είναι η θερμοκρασία του σώματός μας, του πυρήνα μας) σε σταθερά επίπεδα. Φυσικά, άμα κάτσεις στον βυθό μια ώρα, τι να σου κάνει η φόρμα ; Θα κρυώσεις. Που θέλω να καταλήξω ;
Αν μπορούσαμε να δούμε, χρησιμοποιώντας εκείνες τις συσκευές υπερύθρων που έχει ο στρατός, την θερμοκρασία του σώματος ενός αυτοδύτη την ώρα που βρίσκεται στο βυθό, θα βλέπαμε ένα έντονο πορτοκαλί χρώμα προς το κόκκινο, σε σχέση με το περιβάλλον του νερού που δεν θα είχε τόσο έντονο χρώμα, λόγω της μικρότερης θερμοκρασίας του. Το ίδιο ακριβώς πράγμα, συμβαίνει με έναν άνθρωπο που διαλογίζεται βαθιά. Η αύρα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα είδος ενέργειας. Η ενέργεια δηλ. που εκπέμπει το σώμα μας. Αν μπορούσαμε, πάλι με αυτές τις θερμογραφικές συσκευές να δούμε έναν άνθρωπο που διαλογίζεται βαθιά, πάλι θα βλέπαμε αυτό το έντονο πορτοκαλί προς το κόκκινο, ένα χρώμα περίπου ίδιο με εκείνο της φωτιάς. Αυτό σημαίνει ότι ένας τέτοιος άνθρωπος με κάποιον τρόπο μεταβάλλει την ενέργειά του ή την διατηρεί σε σταθερά επίπεδα χωρίς να επηρεάζεται η θερμοκρασία του από το εξωτερικό περιβάλλον. Δεν έχουμε ακριβώς "σχίσιμο αύρας", αλλά έχουμε μεταβολή ενέργειας. Μιλάω για τον πυρήνα του σώματος, δηλ. μια περιοχή γύρω από την κοιλιακή χώρα και λίγο παραπάνω, δηλ. αυτό που λέμε τα σπλάχνα μας.
quote:
Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά θα ήθελα να πω, πως συνειρμηκά το μυαλό μου, πέρα από το "σχίσιμο", που είχε να κάνει με υπάρχουσες σ'εμένα καταγραφές περι "προσοχής" κατά το εγχείρημα, η πρώτη σκέψη ήταν, μήπως αυτό είναι το satori, που αναφέρεται, καθώς ο Μικάο Ουσούι -ιδρυτής του σύγχρονου Ρεϊκι- "χτυπήθηκε" από έντονο φως στο μέτωπο, πριν να "ξανανακαλύψει" την θεραπευτική τεχνική της χειροθεσίας...
Ακριβώς. Εκείνη την στιγμή έχουμε διάσπαση προσοχής. Αυτό ονομάζεται αλλιώς satori ή αλλιώς ... "έφαγα φλας".
Μην σε μπερδεύουν τα ονόματα. Είναι απλώς ονόματα. Την ούσια δες. Αυτό είναι το satori. Αλλού θα το συναντήσεις έτσι, με τον χαρακτηρισμό satori, αλλού - στον Γκουρτζίεφ π.χ θα το συναντήσεις ως διάσπαση προσοχής - αλλού θα το συναντήσεις κάπως αλλιώς κι άμα ρωτήσεις και τους πιτσιρικάδες θα σουν πουν "φλασιά" ή "έφαγα κόλλημα". Η ουσία είναι ίδια. Μιλάμε για το ίδιο πράγμα.
Ωστόσο, λες πως δεν ανακάλυψες τίποτε. Χμμμ ... θα επανέλθω ... ![]()
Edited by - zip on 12/11/2008 20:47:11
quote:
helios2012Δεν είχε πόμολο, ούτε κλειδαριά, ήταν μιά πολύ λιτή, μαύρη θαρρώ, πόρτα, περίπου στο ύψος μου.
Γύρω απ'την πόρτα δεν έβλεπα τίποτε άλλο,ήταν το ίδιο κενό...
Στεκόμουν εκεί γνωρίζοντας πως αν την ακουμπούσα θα άνοιγε χωρίς αντίσταση και κόπο...και ήξερα πως αν την άνοιγα θα έβλεπα κάτι πολύ όμορφο...Δεν ξέρω πως, απλά το ήξερα...
Εκει λοιπόν, είπα στον εαυτό μου, οκ, τη βρήκες, ξέρεις πώς θα την ξαναβρείς αλλά τώρα γύρνα πίσω..., χωρίς φόβο, χωρίς κάποιο εμπόδιο.
Απλά, όχι τώρα, άλλη φορά...
Την ξαναβρήκες άλλη φορά αυτήν την πόρτα ; Θέλω να πω, υπήρξε άλλη φορά ; Την ξανα-συνάντησες στον διαλογισμό σου ; Σε ρωτάω γιατί κάπου λες :
quote:
helios2012Η κατάληξη πάντα ήταν μια πόρτα που την κοιτούσα...
Δηλ. σε κάθε διαλογισμό που κάνεις, πέφτεις πάνω σ' αυτήν την πόρτα ; (αυτό εννοώ)
Edited by - zip on 12/11/2008 20:27:58
Να σου πω την αλήθεια δεν είχα αμφιβολία πως αυτό ήταν "satori", απλά ... το ήξερα.
Δεν ήταν τυχαίο πως το σκέφτηκα άμεσα...
Το ότι δεν "ανακάλυψα" τίποτε, ήταν αναφορά συσχέτησης. Δηλ. ο Ουσούι ανακάλυψε και πάλι τη μέθοδο χειροθεσίας/Ρεϊκι, σε αναλογία με αυτό δεν "ανακάλυψα" κάτι...
Σε κάποιο άλλο επίπεδο, όλο και κάτι "ανακάλυψα"![]()
![]()
Αλλά ξέρεις... θα μας περάσουν και για... "ψώνια" στο τέλος ή με "αρπαγμένο σασί"
αν επιμένουμε στη σιγουριά μιας τόσο προσωπικής εμπειρίας...
Κι άντε να αποδείξεις... πως δεν είσαι ελέφανατας![]()
![]()
Ωστόσο παρακαλώ, περιμένω να επανέλθεις στην περίπτωση μου...
να δούμε ίσως τι δεν "είδα" εκ πρώτης όψεως.
Να ρωτήσω επίσης: από το σημείο που είχα φτάσει, υπήρχε περίπτωση να ήταν δυνατή η συνέχιση της "κατάδυσης"? Δυνατή και ασφαλής?
αν και το "ένστικτό" μου έλεγε πως οφείλω να "ανέβω", ωστόσο ρωτώ
Μάλλον έμπλεξες, κάτσε τώρα και κολύμπα μαζί μας στα βαθιά...
Τη συγκεκριμένη πόρτα δεν την ξαναείδα.
Αυτό οφείλεται στο ότι χρησιμοποίησα μια συγκεκριμένη τεχνική που δεν έτυχε να την ξαναεφαρμόσω από τότε...
Γενικότερα όμως, και κατά τη διάρκεια νυχτερινών περιπάτων, έχω διαπιστώσει συγκεκριμένα σημεία όπου το ''πλέγμα'' είναι διάτρητο και πολύ λεπτό, όπου θα μπορούσα άνετα να περάσω ''αλλού'' και πάλι δεν το κάνω!
Έχω κυριολεκτικά βρεθεί μπρός σε πραγματικές πόρτες που με κατάλληλη τεχνική-συγκέντρωση θα μπορούσα να τις ''περάσω'' νοερά, και να βρεθώ σε άλλους ''τόπους'' αλλά δεν το κάνω...
Πάντα κάτι ακαθόριστο με ''κρατάει'' απ'το να μην εισβάλλω...
Δεν ξέρω αν με ''πιάνεις''...
Μιλώ ταυτόχρονα και κυριολεκτικά και μεταφορικά...
Οπως και να'χει,σου οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ!
Edited by - helios2012 on 12/11/2008 21:59:46
quote:
Μιλάω για τον πυρήνα του σώματος, δηλ. μια περιοχή γύρω από την κοιλιακή χώρα και λίγο παραπάνω, δηλ. αυτό που λέμε τα σπλάχνα μας.
εντυπωσιακό...
η Μπάρμπαρα Μπρέναν, αναφέρει σε εκείνο το σημείο ακριβώς την ύπαρξη του "πυρηνικού μας αστέρα"...
το οποίοιο αποτελεί μία φύση του σώματος μας.
Κατά την ίδια το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 4 φύσεις:
1)το φυσικό σώμα
2)την αύρα με τα τσάκρας της
3)σε βαθύτερο επίπεδο "το χαρικό" και
4)ακόμη βαθύτερα "ο πυρηνικός μας αστέρας"
Εννοείται πως το σημείο στο σώμα είναι μια ένδειξη σε σχέση με το φυσικό και όχι "τοποθεσία", όπως ακριβώς με τα τσάκρας.
Πάντως όλα τα σώματα/φύσεις μας επικοινωνούν και στην ουσία η ενέργεια πηγάζει από τον πυρηνικό μας αστέρα προς τα πάνω μέχρι το φυσικό...
(Μια μικρή παρένθεση...
)
quote:
Σε κάποιο άλλο επίπεδο, όλο και κάτι "ανακάλυψα" ...
Ακριβώς. Αυτό ήθελα να σου πω. Μετά από ένα σατόρι, δεν είναι απαραίτητο σώνει και ντε να ανακαλύψεις κάτι. Μπορεί ένα σατόρι να σε βοηθήσει π.χ να θυμηθείς κάτι που είχες ξεχάσει, να "φρεσκάρει" λίγο την μνήμη σου π.χ ή να σε κάνει να αναθεωρήσεις κάποιες αποκρυσταλλωμένες απόψεις για κάτι ή για κάποιον. Κατά πάσα πιθανότητα πάντως, κάτι έχει αλλάξει μέσα σου.
quote:
Να ρωτήσω επίσης: από το σημείο που είχα φτάσει, υπήρχε περίπτωση να ήταν δυνατή η συνέχιση της "κατάδυσης"? Δυνατή και ασφαλής ? αν και το "ένστικτό" μου έλεγε πως οφείλω να "ανέβω", ωστόσο ρωτώ
Εξαρτάται. Εξαρτάται από το ίδιο το satori. Θα μπορούσες να είχες συνεχίσει την κάθοδο για λίγο ακόμη, πάντως όχι για πολύ και όχι για πολύ βαθύτερα. Αν το "ένστικτό" σου, σου έλεγε να ανέβεις, καλά έκανες και ανέβηκες. Συνήθως, αυτό το "ένστικτό" μας, έχει τις περισσότερες φορές δίκιο ...
Ένα satori, όπως σου είπα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας διακόπτης. Αυτός ο διακόπτης πέφτει για να μας δείξει κάτι. Στην ουσία μέσω αυτού του διακόπτη ενεργοποιείται ένα είδος ρεύματος, που είτε είναι ανοδικό, δηλ. μας οδηγεί στην επιφάνεια, σαν να μας λέει "ανάδυση τώρα!", είτε είναι καθοδικό δηλ. μας οδηγεί λίγο πιο βαθιά. Όχι για πολύ όμως.
quote:
η Μπάρμπαρα Μπρέναν, αναφέρει σε εκείνο το σημείο ακριβώς την ύπαρξη του "πυρηνικού μας αστέρα"...
Ακριβώς - αν και την κυρία Μπρέναν, δεν την έχω υπ' όψην μου - όμως αυτό είναι. Αλλού, σε κάποιους άλλους συγγραφείς, θα το συναντήσεις ως "ηλιακό πλέγμα". Σου είπα, μην σε μπερδεύουν οι ονομασίες. Είναι απλώς ονομασίες, απλοί χαρακτηρισμοί, διαφορετικές εκφράσεις. Η ουσία όλων αυτών είναι μία και ίδια. Πυρηνικός αστέρας, πυρήνας, ηλιακό πλέγμα, Ήλιον : Το αέριο που χρησιμοποιείται στο TRIMIX για τεχνική κατάδυση ...
Edited by - zip on 12/11/2008 23:31:37
Κάτι ξέρω που το λέω...
Παρένθεση και αυτό!
quote:
helios2012Πάντα κάτι ακαθόριστο με ''κρατάει'' απ'το να μην εισβάλλω...
Μήπως αυτό το ακαθόριστο που σε "κρατάει", θα πρέπει κάποια στιγμή να το καθορίσεις ; Να το κάνεις λίγο πιο συγκεκριμένο ;
Γιατί χρησιμοποιείς το ρήμα "εισβάλλω" ; Θεωρείς αυτό το άνοιγμα της πόρτας, εισβολή σε κάποια περιοχή, σε κάποιο μέρος ;
Edited by - zip on 12/11/2008 22:20:04
quote:quote:
helios2012Πάντα κάτι ακαθόριστο με ''κρατάει'' απ'το να μην εισβάλλω...
Μήπως αυτό το ακαθόριστο που σε "κρατάει", θα πρέπει κάποια στιγμή να το καθορίσεις ; Να το κάνεις λίγο πιο συγκεκριμένο ;
Γιατί χρησιμοποιείς το ρήμα "εισβάλλω" ; Θεωρείς αυτό το άνοιγμα της πόρτας, εισβολή σε κάποια περιοχή, σε κάποιο μέρος ;
Χμμμ, κάτι μου λέει πως εκεί που θα εισβάλλω, επειδή δεν ξέρω τι θα συναντήσω, θα πρέπει να είμαι προετοιμασμένος για τα πάντα.
Άρα θα πρέπει να εφοδιαστώ με όλα τα απαραίτητα εργαλεία π.χ. στολή από νεοπρέν για να μήν κρυώσω, μαχαίρι, κ.τ.λ.
Το ένστικτο, με άλλα λόγια με αποτρέπει από μια εξερεύνηση προφανώς γιατί κάτι μου λείπει αλλά δεν ξέρω τί...