- Περιφερειακό θέμα συζήτησης. Νοέμβριος 2006 - Απρίλιος 2007 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
βλεπεις τζον οτι σου το ειχα πει ηδη εξαρχης?: κυνηγας φαντασματα!!![]()
ανακαλυψες τωρα ενδοεσοτερικη συνωμοσια? το μονο που καταφερες ειναι να δειξεις (κυριως στους συμμετεχοντες στην "συνωμοσια"
) την... ας την πουμε ευπλαστη και σε διαρκη ετοιμοτητα φαντασια σου η οποια πλεει με φουσκωμενα πανια στους ψυχεδελικους ωκεανους της θειας παρανοιας
Απο την ιδια πηγη αναδυεεται και η εμπειρια σου!!![]()
..
πιστευεις τζον οτι μπορεις να εκβιασεις?![]()
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΛΟΓΩ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΩΝ,
ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΙΩΣΕ
amalia
quote:ανακαλυψες τωρα ενδοεσοτερικη συνωμοσια? το μονο που καταφερες ειναι να δειξεις (κυριως στους συμμετεχοντες στην "συνωμοσια"
) την... ας την πουμε ευπλαστη και σε διαρκη ετοιμοτητα φαντασια σου η οποια πλεει με φουσκωμενα πανια στους ψυχεδελικους ωκεανους της θειας παρανοιας
φυσικα μονο οι "συμμετεχοντες" θα το εισπραξουν ετσι - οπως ακριβως τα ειπες!
οι υπολοιποι ξερουν να διαβαζουν και τα γραπτα μενουν ![]()
quote:Απο την ιδια πηγη αναδυεεται και η εμπειρια σου!!
επιτελους, το πορισμα απο τον μαστερ για την εμπειρια μου!
αμαλια σορυ, ειχες δικιο - το παιδι θελει να συζηταμε σοβαρα! ![]()
quote:πιστευεις τζον οτι μπορεις να εκβιασεις?
πρωτον, μην καρφωνεσαι! ![]()
η τεχνικη του αποπροσανατολισμου των πολλων που βαριουνται να διαβασουν ολο το κειμενο, χρησιμοποιωντας μια ατακα που προκαλει ψευδεις εντυπωσεις, ειναι γνωστη απο την εποχη του Παπαντρεου ![]()
δευτερον, πιστευεις οτι μπορεις να με εκβιασεις ωστε να μην γραφω?
κλειδωθηκε το τοπικ και χεστηκε η κλαρα στου αρναουτογλου ![]()
εγω εγραφα εκει, εγω γραφω παντου!
δεν μας ειπες ομως, νιωθεις ριγη ηδονης που πετυχες να κλειδωθει? (προσοχη στο πληκτρολογειο - μετα το δικτυακο υποκαταστατο του συνεγγυς κολλαει
)
ΥΓ. αμαλια απαντησα κοσμια?
ΥΓ. γιατι δεν του ζητας μια συναντηση στην οποια να ερθω και εγω για να απολογηθουμε?
τοσους και τοσους εχεις καλεσει ![]()
ΥΓ. δηλωνω εθελοντης για συντονιστης στο παραξενο - αν δεν καλυπτω τα προσοντα που απαιτουνται, παρακαλω να μου το πειτε ευθεως
θα το αντεξω ![]()

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ "ΓΕΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ"
Hendrix, οι κανόνες της φιλοσοφικής νοοτροπίας και του διαλόγου - γραπτοί και άγραφοι - ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως. Ειδικότερα για όσους προτείνουν στους άλλους την "αντικειμενική" έρευνα και την ανεπηρέαστη προσπάθεια θέασης της αλήθειας. Όσοι δηλώνουν πράγματα σαν αυτά, σύμφωνα με την αντίληψή μας ως υπέυθυνοι του χώρου, έχουν σαφώς αναλάβει μια σοβαρή ευθύνη. Την ευθύνη αυτή οφείλουν να την υποστηρίξουν με κάθε - δημόσια τουλάχιστον - ενέργειά τους.
Δεχόμαστε την πρόταση του jonniebegood για μια συνάντηση και προτείνουμε να γίνει αυτή η συνάντηση το αργότερο μέχρι την Κυριακή. Σου έχω στείλει και σχετικό μήνυμα μέσω email Hendrix.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Θα προτείναμε να είσαι κάπως περισσότερο "φειδωλός" και κυρίως συνετός σε εκφράσεις όπως "ο φίλος μας ο Hendrix" ή "ο προστατευόμενός μας".
Κάθε τέτοια λέξη ή φράση επιτείνει μία πιθανή αίσθηση, ότι δεν έχεις κατανοήσει πραγματικά το ESOTERICA και τους ανθρώπους του, παρόλη την μακροχρόνια συμμετοχή σου σε μία τουλάχιστον από τις πιο δυναμικές δράσεις μας (εννοώ τα forums).
Επίσης, θα σε παρακαλούσαμε να αποφεύγεις την διασπορά ψευδών δηλώσεων που υποτίθεται πως έχει γράψει κάποιος από εμάς, όπως τις δύο παρακάτω:
"γιατι αν ξαναμπει ο φιλος σας ο χεντριξ και αρχισει να με αποκαλει σαχλαμαρακια, ειπες οτι θα κλειδωσεις ολη την σχετικη θεματολογια, κατι που ισως επιθυμεις να συμβει ενω εγω οχι"
"τα ειπαμε: εγω το ανοιγω, ο χεντριξ και οι κλωνοι το κανουν μπαχαλο και εσυ το κλειδωνεις, μαζι με ολη την θεματολογια Πεντελη"

Ψυχή μου,
gigenis, τελευταία προειδοποίηση και για σένα.
Ή συζητάς πολιτισμένα και με επιχειρηματολογία που να στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία κι όχι σε εικασίες που νομίζεις ή έχεις ακούσει,
ή δεν υπάρχει λόγος να συμμετέχεις στις συζητήσεις των forums.
Και προσπάθησε να κατανοείς καλύτερα αυτά τα οποία γράφουμε, χωρίς να τα ερμηνεύεις και να τα αναπαράγεις όπως θες εσύ, προσπαθώντας να προκαλέσεις εντυπώσεις!

Ψυχή μου,
Δε θυμάμαι profil να απαιτήσαμε ποτέ καλά λόγια για το έργο μας. Θυμάσαι εσύ; Αν ναι, σε παρακαλώ να μας το θυμήσεις που το είπαμε ακριβώς.
Τα καλά λόγια δε λένε τίποτα. Οι πράξεις λένε. Κάποιες φορές βέβαια, κάποια λόγια κατάλληλα για μία συγκεκριμένη περίσταση μπορούν να αποτελέσουν και πράξη που βοηθάει. Στην περίπτωση αυτή, χαίρομαι βαθύτατα, γιατί μέσα στο ESOTERICA έχουν ειπωθεί από πάρα πολλά μέλη λόγια, που βοήθησαν πραγματικά ανθρώπους και εύχομαι ανάμεσα σε άλλα πράγματα, να εξακολουθεί να γίνεται και αυτό μέσα από τις συζητήσεις.
Όσον αφορά το έργο του ESOTERICA, εάν νομίζεις ότι αρχίζει και τελειώνει στην ταχύτητα που ανταποκρίνεται ο server, μάλλον δεν ξέρεις καν ποιο είναι το έργο - και ας το έχουμε γράψει δεκάδες φορές!

Ψυχή μου,
quote:
gigenis, τελευταία προειδοποίηση και για σένα.
Ή συζητάς πολιτισμένα και με επιχειρηματολογία που να στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία κι όχι σε εικασίες που νομίζεις ή έχεις ακούσει,
what??
τα στοιχεια που εχω παραθεσει δεν τα βλεπεις;
ας τα βαλω αλλη μια φορα
quote:
gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"Greece
2251 Μηνύματα Απεστάλη: 10/12/2006, 17:17:45
--------------------------------------------------------------------------------
ειναι πραγματικα αστειο το πως ενεργουν οι συντονιστες στο εσωτερικαθαμου πειτε γιατι το λεω αυτο
γιατι πριν λιγο καιρο ειχα ανοιξει ενα θεμα που αφορουσε την καταπατηση των αρχων του εσωτερικα (μελος ειχε βαλει περιορησμο στο ποιος θα φραφει στο θεμα του)δειτε το θεμα που ειχα ανοιξει
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8413οι συντονιστες με εστηλαν σε ενα αλλο θεμα για να θεσω το ερωτημα μου
που ειταν γιατι αφηνουν το μελος να εχει θεμα που περιοριζει το ποιος θα συμετεχει
εδω βλεπουμε την εξελιξη της υποθεσης στο θεμα που με εστηλαν οι συντονιστεςhttp://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=7&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=7631
περιτο βεβαια να πω οτι δεν ελαβα απαντηση απο τους συντονιστες αλλα το μελος που ειχε ανοιξει το θεμα απεσυρε την απαγορευση που ειχε στο θεμα του
και αυτο το εκανε οχι γιατι του το ειπαν οι συντονιστες αλλα γιατι ετσι εκρινε οτι επρεπε μετα απο συζητηση που ειχαμεθα μου πειτε
τι θυμασε τωρα βρε γηγενη
απλα ειδα αυτο σημερα και επαθα την πλακα μου
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8841
το γελιο ειναι οτι κατα τα αλλα οι σντονιστες ενεργουν παντα αψογα
ειναι στοιχεια η οχι;
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Για να είμαι ειλικρινής μάλιστα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός οτι "στάθηκες" σε ένα μήνυμα που είχε γραφτεί πολλούς μήνες πριν το δεις.
Στις 12/12/2005 το μέλος Just A Man έγραψε στο:
Ημερολόγιο Just A Man. - H Εν Χριστώ Ζωή μου.
αυτό το οποίο σε εξέπληξε δυσάρεστα και σε οδήγησε στο να ανοίξεις στις 03/08/2006 το παρακάτω θέμα:
θεμα που καταπατα τις αρχες του εσωτερικα
στο οποίο ανέφερες οτι αυτό που διάβασες σου προκάλεσε εντύπωση και ζητούσες να μάθεις αν αυτός ο περιορισμός – τουλάχιστον όπως τον εξέλαβες - που διάβασες ήταν κάτι το θεμιτό στις Συζητήσεις.
Πράγματι απενεργοποίησα εγώ ο ίδιος το θέμα σου προτρέποντας σε να θέσεις τα ερωτήματα σου στο ίδιο το θέμα προκειμένου να λάβεις τις απαντήσεις που ζητούσες από τον θεματοθέτη.
Αυτό δεν ήταν τίποτα άλλο από μια ευκαιρία να αναπτυχθεί ένας διάλογος ανάμεσα σας προκειμένου να σου εξηγήσει το ίδιο το μέλος μέσα από ποιό πρίσμα έθεσε την προτίμηση του και τι εννοούσε λέγοντας στο θέμα του αυτό για το οποίο ήθελες κάποια διευκρίνηση.
Παράλληλα, σε προέτρεψα να μπεις και στο:
ερωτήματα προς τους υπευθύνους του ESOTERICA
καθώς ήταν ένα θέμα όπου εκείνη την περίοδο δεχόταν ερωτήματα μελών προς τους Υπεύθυνους οπότε και θα αποφεύγαμε τα διπλά θέματα.
Στις 05/06/2006 θέτεις το ερώτημα σου στο θέμα που σε παρέπεμψα κι ο ίδιος ο Just A Man σου απαντάει το εξής:
Απεστάλη: 07/08/2006, 23:09:05
Μετά από αυτό ανταλλάχθηκαν κάποια μηνύματα οπότε και τελείωσε εκεί η υπόθεση.
Ο λόγος λοιπόν που δεν έλαβες την απάντηση κάποιου Υπευθύνου, gigenis, είναι το γεγονός οτι εσύ και το μέλος Just A Man κάνατε τον διάλογο μεταξύ σας και πραγματικά επιλύθηκε η όλη παρανόηση.
Έχοντας διαβάσει όλη την "ιστορία" της παρανόησης σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα δε μπορώ να δω πουθενά οτι το μέλος Just A Man απαγόρευσε σε κάποιον την συμμετοχή του στο θέμα.
Ανέφερε απλά τι θα προτιμούσε και την πρόθεση του να ρωτήσει κάποια πράγματα τον συνομιλητή του προτού κάνουν ένα διάλογο.
Μάλιστα, στη μεταξύ σας συζήτηση ανακάλεσε την προτίμηση του κι είπε οτι δεν θα θέσει κανένα ερώτημα.
Νομίζω πως σε αρκετά θέματα όμως κάποιος θεματοθέτης έχει αναφέρει μια προτίμηση του σχετικά με τον διάλογο που θα ακολουθήσει ή δίνει μια κατευθυντήρια γραμμή – είτε στην αρχή είτε στην πορεία – για την συζήτηση όπου διεξάγεται ...
Προς το παρόν το Πλαίσιο των Συζητήσεων μας δεν αποτρέπει κανέναν από το να συμμετάσχει στις Συζητήσεις μας κι έχει αποδειχθεί τόσο καιρό πιστεύω πως αυτό γίνεται συνεχώς στην πράξη.
Αυτό το πλαίσιο όμως δεν το παραβίασε ο Just A Man καθώς στην ουσία ανέφερε τι θα ήταν επιθυμητό για αυτόν...
Αν διαβάσεις το clickable μήνυμα που έχω παραθέσει στην αρχή του μηνύματος μου θα το αντιληφθείς κι εσύ καθώς μπορεί να μην το είχες παρατηρήσει τότε.
Το ζητούμενο, αγαπητέ μου, δεν είναι όμως μόνο η ελεύθερη συμμετοχή μας σε έναν διάλογο κι η κατάθεση των απόψεων μας.
Αυτό συνιστά μόνο το εξωτερικό περίβλημα ή αλλιώς μια και μόνο οπτική του διαλόγου που επιζητούμε όλοι όσοι συμμετέχουμε στις Συζητήσεις.
Το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να αποδεχθούμε αυτό που μέχρι τώρα μας κάνει να κλείνουμε τα αυτιά μας στο άκουσμα του.
Να συνομιλήσουμε με τον άνθρωπο που έχει εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις από τις δικές μας και να αξιολογήσουμε αυτό που μας προσφέρει αυτή η συνομιλία.
Να καταλάβουμε τι είναι αυτό που μαθαίνουμε μέσα από αυτό το διάλογο και με τον καιρό αυτό που θα καταλάβουμε περισσότερο δεν θα είναι τίποτα άλλο από τις ικανότητες του ίδιου μας του εαυτού.
Αυτό αποτελεί ένα είδος εξέλιξης το οποίο σίγουρα απαιτεί μεγάλη κι εντατική προσπάθεια από όλους μας, μπορούμε όμως να το κατορθώσουμε.
Ο σεβασμός στον συνομιλητή μας και στο δικαίωμα να έχει τις απόψεις του δεν αποτελεί μονάχα έναν Κανονισμό που πρέπει να σεβαστούμε για να συμμετέχουμε σε έναν διάλογο.
Αποτελεί κυρίως ένα κίνητρο για εμάς τους ίδιους προκειμένου να ελευθερώσουμε το νου μας από τα δεσμά που του έχουν επιβληθεί και να κατανοήσουμε λίγο ουσιαστικότερα αυτό το ον που ονομάζεται Άνθρωπος.

In anticipation of my resurrection...