- Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ -8/12/08- ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ, ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΦΟΡΜΕΣ;; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Αν και δεν την είδα, μετά από μια σχετική συζήτηση με κάποια συνάδελφο μου θα το κάνω μάλλον σήμερα...

In anticipation of my resurrection...
quote:
Το ερώτημα που τίθεται είναι, αν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι συννενοημένοι με την αστυνομία για να τα σπάνε, ποιος είναι ο απώτερος σκοπός;
-Η διάσπαση των πολιτών; (νέοι, νέες, φοιτητές, μαθητές και καταστηματάρχες, ζούμε όλοι στην ίδια καταταλαιπωρημένη χώρα και θα έπρεπε να ζητήσουμε όλοι ένα καλύτερο και δικαιότερο κράτος - ακόμα και η αστυνομία!)
-Ένα άλλοθι για να μπορούν τα ματ να ρίχνουν δακρυγόνα;
Είναι μεγάλο ερώτημα αυτό αν ισχύουν αυτά που λέγονται είναι πολύ ύποπτο
Μου φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται η αρχική μου υπόθεση ότι άφησαν επίτηδες να
Λεηλατήσουν τα πάντα για να πάρουν την κοινή γνώμη με το μέρος τους .
http://www.youtube.com/watch?v=HpkGxdfoTUM
Και βέβαια τα ξέρουμε και τα λέμε χρόνια τώρα, αλλά χωρίς αποδείξεις και χωρίς δημοσιότητα (υπάρχουν και παλιότερες φωτογραφίες αλλά δεν έφτασαν στο πλατύ κοινό) κυκλοφορούσαν απλώς ως φήμες και δεν χρειάστηκε ποτέ το κράτος να δώσει εξηγήσεις.
Ποιοί είναι αυτοί και ποιοί οι σκοποί τους; Μυστική αστυνομία; Το δεχόμαστε; Είναι ενδεδειγμένος τρόπος αυτός για να λειτουργεί η αστυνομία σε ένα ευνομούμενο κράτος; Χρυσαυγήτες; Ακόμα χειρότερα επειδή είναι σαν να δεχόμαστε ότι μια παραστρατιωτική οργάνωση συνεργάζεται με την αστυνομία.
Τι κάνουν με τους λοστούς στα χέρια; (το καλύτερο το λέει κάποιος στα σχόλια - re... afiste tous an8rwpous... oi lostoi eksostrakistikasn sta xeria tous...) Και πού ξέρουμε εμείς ό,τι δεν είναι αυτοί ή και αυτοί που τα σπάνε για να ξεσηκώσουν τον κόσμο κατά των κινητοποιήσεων;
Τέλος πάντων, δεν τρελαίνομαι για τον Λαζόπουλο αλλά νομίζω ότι σε μερικά θέματα έχει δίκιο.
Το άλλο με τον κίτρινο συναγερμό στον στρατό το ακούσατε; Βγαίνουν ένα-ένα (αν και η φίλη μου η αμερικάνα στο ξένο φόρουμ το έγραφε σαν είδηση από την δεύτερη-τρίτη μέρα και δεν την πίστευα -να τους ακούτε τους αμερικάνους κάτι ξέρουν παραπάνω!)
Από τα ΝΕΑ λοιπόν
ΣΕ «ΚΙΤΡΙΝΟ συναγερμό», με την ενεργοποίηση των αυξημένων μέτρων ασφαλείας και φρούρησης που αυτός προβλέπει, βρίσκονται οι στρατιωτικές μονάδες και των τριών Κλάδων σε ολόκληρη την Ελλάδα.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4491795
Και κυκλοφόρησε και μία ανοιχτή επιστολή κάποιας ομάδας στρατιωτών.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=940567
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Το βίντεο είναι εδώ
Για το ίδιο βίντεο μιλάμε....
Το έλαβα με το σχόλιο "οι φασίστες τις Χρυσής Αυγής συνεργάζονται με τους μπάτσους".
quote:
Χρυσαυγήτες; Ακόμα χειρότερα επειδή είναι σαν να δεχόμαστε ότι μια παραστρατιωτική οργάνωση συνεργάζεται με την αστυνομία.
Είναι το ίδιο εμετικό όσο το ότι αριστεροφασίστες εξτρεμιστές σιγοντάρονται μέσα από την ίδια την Βουλή.
Και είμαστε ακόμα στην αρχή αγαπητή μου Ostria.
Να δεις που θα αποκτήσει και λαϊκό έρισμα η Χρυσή Αυγή σε λίγο....
Να δεις που θα οργανώνει και εθελοντικές αιμοδοσίες και θα περνάνε και γριούλες απέναντι σαν καλά προσκοπάκια... Γιατί η ανοχή (και κατά τα φαινόμενα αποδοχή) της ελληνικής κοινωνίας σε κάποια παθογόνα φαινόμενα λογικά θα οδηγούσε στην αντίδραση μιας άλλης πλευράς...
quote:
Το άλλο με τον κίτρινο συναγερμό στον στρατό το ακούσατε;
Γιατί σου ακούγεται παράξενο ?
Έχεις μια χώρα σε πλήρη διάλυση και ο στρατός θα κοιμάται δηλαδή ?
quote:
Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου μοιράστηκαν στους σκοπούς αβολίδωτες σφαίρες «και δόθηκε διαταγή πυροβολισμού διαδηλωτών που θα πλησιάσουν απειλητικά
Τι λέτε ρε παιδια είναι δυνατόν να δίνετε διαταγή να πυροβολήσουν τους διαδηλωτές ?
Τι είναι αυτά τα χαλια αν ισχύει η διαταγή αυτή είναι φασιστική θα βάλουν δηλαδή τα
Πιτσιρίκια που είναι υποχρεωτικά φαντάροι να χτυπήσουν τα αλλα πιτσιρίκια που θα διαδηλώνουν .
Εγώ επειδή ήμουν φαντάρος στην Αυλώνα είχα κανει πολλές φορες φρουρός στις φύλακες τις Αυλώνας στη ΣΦΑ ποτε δεν μας είχαν δώσει εντολή να πυροβολήσουμε σε περίπτωση
Που κάποιος πήγαινε να αποδράσει .
Δηλαδή άμα είναι δυνατόν δεν μας είχαν δώσει εντολή εμάς πριν 12 χρονια που
Φυλαγαμε φυλακισμένους και έδωσαν τώρα για τους διαδηλωτές ?.
Ποσά χρονια πίσω θα πάμε ?
Η νέα γκάφα Κούγια
Στις 8.10 χθες το πρωί ο Παναγιώτης Τομαράς μπήκε στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς του, αγόρασε την αθλητική του εφημερίδα και αποχώρησε. Μέχρι προχθές, η ήσυχη ζωή του 25χρονου αστυνομικού ίσως να μην αποτελούσε είδηση... Καθώς, όμως δύο εικοσιτετράωρα πριν στην αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο συνήγορος των δύο κατηγορούμενων ειδικών φρουρών, Αλεξης Κούγιας, για το θανάσιμο τραυματισμό του δεκαπεντάχρονου αναφερόταν ότι ο 25χρονος είχε «φύγει» από τη ζωή χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί, το θέμα αποκτούσε άλλη διάσταση.
«Γι’ αυτό το παιδί μιλάμε; Γι’ αυτό το παιδί λένε ότι πέθανε; Μα, τι λένε; Το άκουσα και εγώ στις τηλεοράσεις που λέγανε ότι πέθανε, αλλά δεν πήγε το μυαλό μου ότι είναι αυτό το παιδί. Δεν ήξερα το επίθετό του και γι’ αυτό δεν κατάλαβα. Τον βλέπω κάθε μέρα. Ερχεται, παίρνει την αθλητική του και φεύγει», ήταν χθες το μεσημέρι η αυθόρμητη αντίδραση του ηλικιωμένου Δημήτρη Καδά, που έχει ψιλικατζίδικο μόλις πενήντα μέτρα μακρύτερα από το σπίτι του αστυφύλακα στον Αγιο Δημήτριο.
Το ίδιο έκπληκτοι ήταν και οι δύο υπάλληλοι του βιντεοκλάμπ, το οποίο επισκέπτεται ο 25χρονος για να νοικιάσει DVD με ταινίες. «Ποιος, αυτός στη συναυλία; Δεν πέθανε ο άνθρωπος. Αφού τον έχω πελάτη και τον βλέπω κάθε μέρα», ενώ η ιδιοκτήτρια του καταστήματος χαρτικών απέναντι από το σπίτι του όταν τη ρωτάμε εάν τον βλέπει να κυκλοφορεί, μας απαντά ειρωνικά: «Πάντως, νεκρός δεν είναι».
Εξω από τη διώροφη μονοκατοικία με το μικρό κήπο αντικρίζουμε εργάτες που επισκευάζουν το εξωτερικό κουδούνι και ανάμεσά τους διακρίνουμε τον πατέρα του. Πλησιάζουμε τον συνταξιούχο αστυνομικό και όταν του αναφέρουμε την ιδιότητά μας και το λόγο για τον οποίο είμαστε εκεί, ξεσπά: «Δεν θέλω να διαταράξετε την κατάσταση του γιου μου. Τόσο κκαιρό αδιαφορήσατε. Οταν χτυπιέται ένας οποιοσδήποτε αναρχικός εσείς οι δημοσιογράφοι το κάνετε θέμα. Γι’ αυτό που έγινε με το παιδί μου δεν ασχολήθηκε κανείς. Προσπαθούμε να συνέλθουμε ακόμα από το κακό που μας βρήκε. Οταν θα έρθει η ώρα να μιλήσω, θα μιλήσω. Εμένα το πρόβλημά μου αυτή τη στιγμή είναι να γίνει καλά το παιδί μου. Τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν. Σεβαστείτε το δράμα μας».
Το δράμα της οικογένειας ωστόσο δεν φαίνεται να σεβάστηκαν ούτε κάποιοι «αρρωστημένοι εγκέφαλοι», που μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) διέδιδαν ότι ο 25χρονος Παναγιώτης ήταν νεκρός, ούτε και οι δύο ειδικοί φρουροί που έσπευσαν να υιοθετήσουν τις φήμες στην αίτηση αποφυλάκισής τους.
Ο 25χρονος Παναγιώτης Τομαράς στις 6 Ιουλίου 2007 μαζί με 36χρονο συνάδελφό του είχαν δεχτεί επίθεση τριάντα αναρχικών ενώ ήταν υπηρεσία στο πάρκινγκ των εγκαταστάσεων του Baseball, στο Ελληνικό, όπου γινόταν συναυλία προκειμένου να αποτρέψουν κλοπές και φθορές οχημάτων. Οι οπλισμένοι με σιδηρολοστούς δράστες τον τραυμάτισαν σοβαρότατα στο κεφάλι, με συνέπεια να εισαχθεί σε κρίσιμη κατάσταση και με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην Εντατική του Ασκληπιείου. Εκτοτε τέθηκε σε μόνιμη διαθεσιμότητα και μέχρι τώρα δίνει αγώνα για την αποκατάσταση της υγείας του. Σήμερα είναι πολύ καλύτερα και εν μέρει μπορεί να αυτοεξυπηρετείται. Εντούτοις δεν είναι ακόμη σε θέση να επιστρέψει στα καθήκοντά του, καθώς συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Τι αναφέρουν οι δύο ειδικοί φρουροί
«...Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του άτυχου 24χρόνου αστυνομικού Τομαρά Παναγιώτη, ο οποίος μόλις προχθές “έσβησε”, ενάμιση χρόνο μετά τη βίαιη επίθεση που είχε δεχθεί, όταν μαζί με το συνάδελφό του βρισκόταν σε περιπολία στην περιοχή γύρω από το γήπεδο του μπέιζμπολ στο Ελληνικό και τριάντα τουλάχιστον άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προέβησαν σε βιαιοπραγίες εναντίον τους με σιδηρολοστούς, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, οι οποίες και επέφεραν στον άτυχο ήρωα αστυνομικό βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τον περιήγαγαν σε μόνιμη κωματώδη κατάσταση και τελικώς οδήγησαν στην άδικη απώλειά του, χωρίς όμως στη δική του περίπτωση τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να κάνουν έστω και μια μικρή αναφορά στο περιστατικό, τιμώντας τη μνήμη του».
«Πήρα πληροφορίες από τα sites!»
Στα όσα αναγράφονται σε sites στο Ιντερνετ επέρριψε τις ευθύνες για την αναφορά του θανάτου του νεαρού αστυνομικού στις αιτήσεις αποφυλάκισης των δύο ειδικών φρουρών ο συνήγορός τους Αλέξης Κούγιας.
«Δεν έχω να δηλώσω τίποτα. Τις πληροφορίες της πήρα από τα sites», απάντησε σε σχετική ερώτηση της «Espresso» ο γνωστός ποινικολόγος και έσπευσε να διακόψει την επικοινωνία μας. Ετσι, δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να μάθουμε γιατί πριν καταγραφεί η πληροφορία στις αιτήσεις ως γεγονός, δεν υπήρξε διασταύρωσή της.
Αυτό που βλέπουμε και θα έπρεπε να έχουμε κάποια επίσημη απάντηση .
Τι πρέπει να κάνουν οι φαντάροι αν ομάδα οπλισμένων και εξαγριωμένων κινηθεί εναντίων τους ? Να τους ανοίξουν διάπλατα τις πύλες του στρατοπέδου για να κάνουν και κατάληψη ?
Ποιός νοήμων άνθρωπος θα κινηθεί εναντίον στρατοπέδου ?
Μόνο κάποιο τρομοκρατικό εξτρεμιστικό στοιχείο...
Ας αφήσουμε τα κροκοδείλια δάκρυα λοιπόν....
quote:
«Δεν θέλω να διαταράξετε την κατάσταση του γιου μου. Τόσο καιρό αδιαφορήσατε. Οταν χτυπιέται ένας οποιοσδήποτε αναρχικός εσείς οι δημοσιογράφοι το κάνετε θέμα. Γι’ αυτό που έγινε με το παιδί μου δεν ασχολήθηκε κανείς. Προσπαθούμε να συνέλθουμε ακόμα από το κακό που μας βρήκε. Οταν θα έρθει η ώρα να μιλήσω, θα μιλήσω. Εμένα το πρόβλημά μου αυτή τη στιγμή είναι να γίνει καλά το παιδί μου. Τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν. Σεβαστείτε το δράμα μας».
Αθάνατη Ελληνική Κοινωνία......
quote:
οσο για το βίντεο είναι προκλητικό αυτό που βλέπουμε και θα έπρεπε να έχουμε κάποια επίσημη απάντηση .
Προκλητική είναι και η παρουσία βουλευτών του Σύριζα στα δικαστήρια όποτε προσάγεται κάποιο από τα "παιδιά"... Ας κοιτάμε τα πράγματα από όλες τις παραμέτρους.....