ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- TO MEΓIΣTO KAKO - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- TO MEΓIΣTO KAKO - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

arxiloxos31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΓιώργοςΜέλος
24/10/2003, 00:15:17
quote:

Επειδη ειμαι νεο μελος δεν εχω καταλαβει το υφος πολλων.Σιγουρα οχι το δικο σου .
Δεν διαλεξα το πρωτο σεναριο,προσπαθησα να σε βοηθησω να καταλαβεις ποιο σεναριο προτιμας εσυ για τον ευατο σου !

ελα..???..πως..???

Να σε καλά βρε ΛΕΓΚΟ μου έφτιαξες το βράδυ…… (και δεν το λέω συχνά αυτό σε γυναίκες , Ιδίως τα βράδια )

Γιώργος
… καληνυχτα..

MaraΜέλος
24/10/2003, 13:02:04
Θα σταθω λιγο στο θεμα «επιλογης» …αυτή ακριβως είναι η λεξουλα η οποια διαχωριζει το καλο και το κακο.
Πραξεις είναι ολες, ενεργεια παραγουν, το πώς θα χειριστουμε αυτή την ενεργεια, το πώς εμεις θα επιλεξουμε να δουμε την κατασταση είναι που την βαφτιζει καλο ή κακο…όλα από την ιδιοα πηγη πηγαζουν όμως (ταπεινη μου αποψη)

Μαρα
Η σεναριογραφος
Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.

Edited by - Mara on 24/10/2003 13:02:54

endoramaΜέλος
25/10/2003, 21:06:58
και μια ερωτηση
τελικα το μεγιστο κακο εχει να κανει με την αγαπη?
χωρις το μεγιστο κακο δεν υπαρχει βεβαια και το μεγιστο καλο

εμενα παντως ωρες ωρες μου φαινεται οτι το μεγιστο κακο εχει της ριζες του στην αγαπη και τον ερωτα

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

25/10/2003, 23:48:42
Όλα σωστά.
Όσα έχουν ειπωθεί έχουν την δικιά τους ξεχωριστή αξία ανάλογα με τις εμπειρίες μας και τα ιδανικά μας.
Το κακό εδρεύει στο υλικό κόσμο, άρα και στο υλικό ανθρώπινο σώμα.
Για εμένα το κακό δεν δίνατε να υπάρχει στο πνεύμα που είναι απαλλαγμένο από την ύλη.
Η συμβίωση του πνεύματος με την ύλη είναι αυτή που περιπλέκει τα πράγματα.
Όντας φθαρτή η ύλη επηρεάζει το πνεύμα να αντιλαμβάνεται τα πράγματα μέσα από ένα μονοδιάστατο πρίσμα.
Από αυτό της επιβίωσης της σάρκας.
Μονοδιάστατα η σάρκα αυτό και μόνο ζητάει, παραγκωνίζοντας τα πάντα επιθυμεί το ακατόρθωτο. Την αιώνια ζωή.
Ζώντας σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον από την πρώτη μέρα της γέννησης της επιθυμεί να πρωτεύσει για αυτοϊκανοποίηση.
Μαθαίνοντας τον νόμο του ισχυρότερου πατάει επί πτωμάτων για να γίνει ισχυρή.
Και όταν τα έχει κάνει όλα αυτά και νομίζει ότι είναι στην κορυφή τότε ακριβώς καταλαβαίνει ότι ο θάνατος είναι ισχυρότερος των πάντων.
Μα το πνεύμα έχει πέσει σε λήθη. Το μόνο που σκέφτεται είναι αυτά που θα χάσει, την ύλη που δεν μπορεί να πάρει μαζί του.
Δεν μπορεί να δει τον θάνατο σαν πόρτα στην αιώνια γνώση αλλά μόνο ως τοίχο στην επίγεια απόλαυση.
Οι άνθρωποι που φροντίζουν και πλουτίζουν το πνεύμα τους, οι πνευματική άνθρωποι, δεν μπορούν να πέφτουν στην παγίδα της ύλης που γεννάει το κακό.
Όσο το πνεύμα μας αποστασιοποιείται από την ανάγκη της ύλης τόσο το κακό από τον άνθρωπο ξεμακραίνει.

Και θα παρακαλούσα των Γιώργο να είναι λιγότερο είρωνας τόσο με τα παλιά όσο και με τα νέα μέλη.

endoramaΜέλος
26/10/2003, 02:40:21
σωστος ο Διγενής Aκρίτας

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

arxiloxosΝέο Μέλος
27/10/2003, 10:16:45
Συμφωνώ με τον Διγενή Aκρίτα. Δυστηχώς φίλε μου οι άνθρωποι του πνεύματος σπανίζουν στις μέρες μας. είναι τόσοι λίγοι πια. το μόνο βέβαιο είναι πως το πνεύμα υπερισχύει της σάρκας και αυτό δίνει κάποια ελπίδα και σε πολλούς άλλους που προσπαθούν να βρούν το δρόμο τους σ αυτήν εδώ τη ζωή. Tελικά το MEΓIΣTO κακό όπως και το MEΓIΣTO καλό επίσης, κρύβονται μέσα μας. H αιώνια πάλη του καλού και του κακού. Όμως φαίνεται οτι οι πανάγαθοι άνθρωποι των παραμυθιών δυστηχώς είναι μόνο στα παραμύθια. Mια αέναη πάλη που το κακό υπερισχύει απο την εμφάνιση του ανθρώπου σε αυτόν τον πλανήτη. καταστρέφουμε, σκοτώνουμε, βιάζουμε, λεηλατούμε και δεν σεβόμαστε τη Φύση.πόσο μάλλον το είδος μας! Eίναι μαθήματα όμως αυτά. μαθήματα για επόμενες γενιές 'η για κάποιον διαγαλαξιακό ταξιδιώτη που θα τύχει να μας παρατηρήσει και να δεί πως ένα είδος ήταν τόσο μα τόσο ηλίθιο αν και κυριαρχούσε σε ένα πλανήτη, να καταστρέψει τα πάντα γύρω του ακόμα και το ίδιο. είμαστε σαν πειραματόζωα. ντρέπομαι που ανήκω στο "κυρίαρχο" είδος πραγματικά. Στη φύση ΔEN υπάρχει κυρίαρχο είδος. Θα πληρώσουμε κάποια μέρα για όλα αυτά που έχουμε κάνει. Kαι αυτό είναι το Mέγιστο κακό. Aυτός ο ηλίθιος εγωισμός μας που μας κρατάει ΄δεσμιους και υποτελείς στις ηδονές της σάρκας και υποδουλώνει το πνεύμα μας. BREAK FREE!!!!!

27/10/2003, 13:03:20
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΑΚΟ Η ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΑΛΟ....

ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΚΟ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ???????

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΥΠΕΡΘΕΤΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ???

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΛΕΝΓΚΟ ΓΡΑΨΕ ΑΦΟΒΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ...

ΑΥΤΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ cube ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
Καλός ο πληθυντικός αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση θα τον αφαιρέσω.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ ?????
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ????
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ??
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΦΙΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ????
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ ??????????

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΩ) ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΜΟΥ ΕΓΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ...

ΠΟΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ????

ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

quote:
"Κακός" είναι εκείνος που με φέρνει σε θέση να κάνω αυτό που "δεν πρέπει" μερικές φορές...γιατί μερικές φορές δεν έχεις ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αλλά ΕΠΙΛΟΓΕΣ και ανάμεσα στις επιλογές που έχεις μπορεί να είναι ΟΛΕΣ οι επιλογές "κακές".

ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΙ ?????
ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ ????????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

MaraΜέλος
27/10/2003, 13:29:24
quote:
:
--------------------------------------------------------------------------------
"Κακός" είναι εκείνος που με φέρνει σε θέση να κάνω αυτό που "δεν πρέπει" μερικές φορές...γιατί μερικές φορές δεν έχεις ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αλλά ΕΠΙΛΟΓΕΣ και ανάμεσα στις επιλογές που έχεις μπορεί να είναι ΟΛΕΣ οι επιλογές "κακές".
--------------------------------------------------------------------------------

ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ ????????

Οι επιλογες εχουν να κανουν με τις πραξεις τις δικες μας...οχι με το τι ειναι οι αλλοι.
Πως μπορει να γινει ομως ολες μας οι επιλογες να ειναι κακες?
Απο τι τελικα καθοριζετε το κακο ?
Μηπως ειναι μια κατασταση εντελως υποκειμενικη?

Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.

Edited by - Mara on 27/10/2003 13:30:54

27/10/2003, 22:54:59
Προς την mara και τον arxiloxos.
Σε ένα άλλο topik έγραψα:

-----------------------------------------------------------------

Από την μια ας πούμε ότι δεν υπάρχει καλό και κακό, είναι έννοιες που δημιουργούνται από κοινωνική αναγκαιότητα αναλόγως τόπου, χρόνου ,αντίληψης.
Αυτό το πιστεύουν πολλοί.
Σκεφτείτε όμως το καλό και το κακό στα βάθη των αιώνων. Καταλήγω στο ότι το καλό και το κακό προϋπάρχει σαν πράξη. Και ότι η αιώνια σύγκρουση καλού κακού είναι και αιτία εξέλιξης.
Προϋπάρχει συγκρούετε και δημιουργεί.
Αυτό αν το καλοσκεφτείτε είναι και η νίκη της λογικής του ανθρώπου.
Αυτή η αίσθηση του καλού και του κακού, σαν έλλογα όντα, σε όποιο βαθμό και αν την έχουμε μας προσφέρει την εξέλιξη. Εξέλιξη στο άτομο, εξέλιξη και στο σύνολο.
Στην ανθρωπότητα.

-----------------------------------------------------------------

Έτσι σε αυτόν τον υλικό κόσμο που η μάχη του καλού και του κακού παράγει αποτέλεσμα ο συνετός άνθρωπος βγαίνει πνευματικά κερδισμένος.
Γι αυτό και είμαι αισιόδοξος, ( παρά τα μύρια κακά ) ότι στα βάθη των αιώνων ο άνθρωπος θα βρει τον δρόμο προς την πνευματική του ολοκλήρωση.

cubeΜέλος
29/10/2003, 16:43:32
quote:

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ cube ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
quote:
Καλός ο πληθυντικός αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση θα τον αφαιρέσω.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ ?????
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ????
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ??
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΦΙΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ????
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ ??????????

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΩ) ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΜΟΥ ΕΓΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ...

ΠΟΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ????

ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

quote:

ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ ????????

Καλέ άνθρωπε και μελιστάλαχτε συνομιλητή AVATARGR...

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ? Όχι δεν πολεμάω...προσπαθώ όμως...ανταγωνίζομαι ναι...έχω κάποιες διαμάχες ναι...δεν πολεμάω όμως κανέναν. Για εμένα νικητής σε αυτό τον τομέα είναι αυτός που θα κάνει καλή δουλειά, αυτός που θα αποτελέσει έργο.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ? Δυστυχώς σε αυτό τον τομέα πολεμάω αλλά με τριαντάφυλλα! Προς ώρας έχω χάσει μερικές μάχες αλλά όχι και τον πόλεμο! Θα συνεχίσω να προσπαθώ...και αυτό ελπίζω να κάνουν και οι άλλοι!

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ? Όχι δεν πολεμάω...αλλά ψάχνω να μάθω για αυτή!

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΦΙΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ? Σε αυτό τον τομέα αφήνω την καρδιά μου να κάνει «κουμάντο» και ότι γίνει...πιστεύω στα αισθήματα και εάν υπάρχει κάποιος που δεν κάνει λάθη είναι η καρδιά! Δηλαδή αλάνθαστη εννοώ ότι μερικές φορές παίρνει ρίσκα που ξέρει ότι μπορεί να βαστάξει μετά την εμφάνιση τους...τα λάθη της καρδιάς...Αχ!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΟΥ? Τι είναι άραγε ο πόλεμος και πως μπορούμε να τον εννοήσουμε σε αυτόν τομέα...μου βάζεις δύσκολα φίλε μου...δύσκολα. Εάν θεωρήσω τον εαυτό μου μαχητή και ναι είμαι καλός μαχητής...τότε ναι εφόσον οι πράξεις ενός μαχητή είναι «πολεμικές» τότε αντιδρώντας με πολεμικές πράξεις θα πρέπει να είμαι σε πόλεμο αγαπητέ avatargr αλλά να σου πω κάτι σίγουρο...δεν είμαι μόνος μου...και από ότι βλέπω στο site και παραπέρα είναι πολλοί που θέλουν να βρουν αυτό το κάτι που λείπει σήμερα...

ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΙ ?
Δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λέω τα πράγματα...προσπαθώ να δώσω ένα μόνο κομμάτι του παζλ... δηλαδή... Όλοι οι άλλοι δεν είναι κακοί...αλλά έχουν και το κακό μέσα τους και το καλό...το θέμα είναι πιο από τα δύο υπερτερεί! Μπορεί άνετα κάποιος να είναι κακός...όμως πόσο δύσκολο είναι να είσαι καλός? Έτσι λένε όλοι. Εμένα λοιπόν επειδή μου φαίνεται εύκολο να είμαι καλός θεωρώ τον εαυτό μου καλό...και επειδή ΑΚΟΜΑ δεν έχει καταφέρει κανένας να με αναγκάσει να γίνω κακός...πιστεύω πως θα παραμείνω «αθώος». Αυτό λέω εγώ καλό...το αθώο...το αγαθό...ΟΧΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΧΑΖΟΥ...αλλά με την έννοια του απόλυτα αγαθού. Στο βιβλίο του Ερμή του τρισμέγιστου λέει σε κάποιο σημείο τον «θεό-νου» αγαθό δαίμων. Χμμ...

Περιμένω με ανυπομονησία τις σκέψεις σου στα παραπάνω...

Καλό απόγευμα.

Υγεία... Αγάπη... Ζωή..!

Όλα είναι όμορφα..!
ΜορφέαςΜέλος
01/11/2003, 02:37:17
Cube, συμφωνώ απόλυτα με όσα λες παραπάνω και ειδικά με την φράση "όλα είναι όμορφα". Έχουμε μέσα μας και το κακό και το καλό, αλλά το να είμαστε καλοί, το να εξελισσόμαστε δεν σημαίνει να αισθανόμαστε αποστροφή για το κακό. Το κακό και το καλό είναι το κομάτι του όλου, είναι και τα δύο τέλεια, διότι αν λείπει το ένα, δεν υπάρχει το άλλο. Τι θα γινόταν αν δεν είχαν γίνει ποτέ πόλεμοι; Τι θα γινόταν αν δεν είχαν ξεσπάσει ποτέ στην ανθρωπότητα λοιμοί; Τι θα γινόταν αν δεν είχαν γίνει ποτέ φυσικές καταστροφές; Το πιο πιθανόν είναι να είμασταν 10.000.000.000 άνθρωποι πάνω σε αυτόν τον πλανήτη και να τρώγαμε ο ένας τον άλλον. Αλλά ας μην πάμε και τόσο μακριά, αν δεν αισθανόμαστε την δυστυχία, δεν θα αισθανθούμε και την ευτυχία κ.ο.κ.

ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, απλά θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα τελειότερα μιας και ο δρόμος προς την τελειοποίηση δεν σταματάει ποτέ.

Εποχή του Φωτός