- Το μυστικό των Ναϊτών - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Κάτι πρακτικό, αυτό που χαρακτηρίζεις ως "άρθρο", το λέμε "τόπικ" (ή τέλος πάντων θέμα συζήτησης).
Με αφορμή και τους Ιλλουμινάτι τώρα, θα σου έλεγα να μην ενθουσιάζεσαι με όποιο στοιχείο βρίσκεις μπροστά σου. Κοίτα, άλλο η "φώτιση" που ας πούμε ότι είναι εσωτεριστική έννοια, άλλο ο "Διαφωτισμός" που ορίζει μια ιστορική περίοδο, όταν το πνεύμα ξαναβρήκε τα συγκαλά του, και άλλο "Illuminati" ("Φωτισμένοι") που υπήρξε ονομασία συγκεκριμένης οργάνωσης. Αυτά τα τρία μπορεί νοηματικά να συνδέονται, όμως δεν ταυτίζονται κιόλας.
Οι δυστυχείς Ιλλουμινάτι (οι Ναΐτες πάντα έχουν σχέση) δεν ξέρω πώς τα κατάφεραν και θεωρήθηκαν υποκινητές διαφόρων αντικοινωνικών σκοπών. 'Ετσι κι αλλιώς οι θεωρίες τους ήταν σε μεγάλο βαθμό πολιτικές και πάντα χρειάζεται κάποιος στο ρόλο του κακού. Θεωρήθηκαν συγγενείς με τους Τέκτονες, μην μπαίνουμε τώρα σε λεπτομέρειες, και οι δυστυχείς Τέκτονες κακοί θεωρούνται. Θεωρητικά (για θεωρίες μιλάμε) η φιλοσοφική βάση των Ιλλουμινάτι ήταν χριστιανική, ε, με ορισμένες παραλλαγές για να σπάει η μονοτονία. Θεωρητικά πάντα, το αγαπημένο χόμπυ των Ιλλουμινάτι ήταν να προκαλούν εντυπωσιακές επαναστάσεις. Αν και επισήμως οι Ιλλουμινάτι έπαψαν να υφίστανται εδώ και περισσότερο από 200 χρόνια, η σύγχρονη μυθολογία τους θέλει να ζουν και να βασιλεύουν (κυριολεκτικά) και να σπαζοκεφαλιάζουν μονίμως για το πώς θα αναταράσσουν τις ισορροπίες του κόσμου. Αξιοπρεπείς ερευνητές σπαζοκεφαλιάζουν αντιστοίχως για το αν το δολλάριο φέρει ιλλουμινατικά ή τεκτονικά σύμβολα, ας αποφασίσουν επιτέλους να πουν και σε μας που έχουμε μεγάλη ανησυχία. Για τους υπολογιστές δεν ξέρω, πάντως αν οι σημερινοί Ιλλουμινάτι καταφέρνουν να φτιάχνουν τόσο αξιόπιστα μηχανήματα και λογισμικά όπως IBM, Apple και Windows, μαγκιά τους και θα έλεγα ότι εν προκειμένω τους οφείλουμε υποχρέωση.
Επιστρέφω στα φυλετικά μας για μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Σε αντίθεση με θρησκευτικές παραδόσεις παλαιάς εσοδείας (Βαβυλώνα, Αίγυπτος, Ελλάδα, Ρώμη, Αφρική, Ινδία, Νότια Αμερική κ.α.) στις οποίες το θηλυκό στοιχείο είχε ιδιαίτερη παρουσία, στον Ιουδαϊσμό και μετέπειτα στο Χριστιανισμό δεν υπήρξε θηλυκή θεότητα. Η Παναγία, ας πούμε, είναι Μητέρα Θεού αλλά όχι Θεά - Μητέρα.
Αναφέρεται πάντως και μια εσωτερική παράδοση των Γνωστικών που διαδόθηκε μέσω Ιησού, Ιακώβου και Μαρίας Μαγδαληνής, οι οπαδοί της οποίας προσεύχονταν και στο θείο Πατέρα και στη θεία Μητέρα (Ιππόλυτος). Όταν πάλι η Γένεση αναφέρει (α27) "Και έπλασε ο Θεός τον άνθρωπον κατ' εικόνα του- κατ' εικόνα Θεού έπλασεν αυτόν- αρσενικόν και θηλυκόν έπλασεν αυτούς", τι υπαινίσσεται άραγε; Αυτό, τόσο στην Elaine [1] όσο και σε μένα, δημιουργεί απορίες.
Ο Βαλεντίνος, ο Μάρκος ο μάγος, ο Ιππόλυτος, ανάμεσα σε άλλους, συγκαταλέγονται στους γνωστικούς που υπήρξαν σαφέστεροι στις αναφορές τους και για τη θηλυκή θεϊκή φύση: μια αρμονική σχέση αντιθέτων, όπως εκφράζεται και από την ανατολική άποψη yin και yan. Το Απόκρυφο του Ιωάννη [2] αναφέρει (για τον Τέλειο Άνθρωπο): "Θα υμνώ και θα δοξάζω εσένα, τον Αυτογενή και εις τους Αιώνες, δηλαδή την Τριάδα: τον Πατέρα, τη Μητέρα και τον Υιό, την τέλεια δύναμη."
Γιατί όμως αυτή η γνωστικιστική αντίληψη λίγο ως πολύ περί ισότητας των φύλων θεωρήθηκε αιρετική;
Δυο συναφείς λογικές υποθέσεις είναι:
α. Στα χρόνια εκείνα τα παλιά οι γυναίκες ήταν περισσότερο οικιακής χρήσης, χωρίς μεγάλη κοινωνική δραστηριότητα και χωρίς ιδιαίτερη καλλιέργεια. Η γυναικεία προσωπικότητα δεν συγκέντρωνε λοιπόν το απαιτούμενο κύρος για να αποδοθεί ως θεϊκό χαρακτηριστικό, ενώ ακόμα και σε πιο πρακτικά θέματα, το ασθενέστερο θηλυκό πνεύμα και σώμα δεν κρίθηκε ισάξιο του ανδρικού για να αναλάβει αντίστοιχα αξιώματα.
β. Η αρσενική + θηλυκή φύση του Θεού (διπλή θεότητα, κατά παρερμηνεία) θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση στην κατανόηση της έννοιας του ενός Θεού.
Αν θέλετε συνεχίζουμε...
TI ENNOOYΣΕ Η ΖΑDOK ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΡΑΣΗ;;;;
quote:
Φίλε Demo, τί σχέση έχουν οι διάφορες Αγίες με την έλλειψη θηλυκού στοιχείου στην Αγία Τριάδα;
Άν δέν θέλει να απαντήσει η Zadok μπορείς να Απαντήσεις Εσύ Spiral;;;
Γιατί όταν πρωτομίλησε η Zadok για ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ Eγώ απο "Ευγένεια" ΔΕΝ την ρώτησα "Τί εννοείς;;;" , ενώ όταν ξαναμίλησα Εγώ βασιζόμενος στην δική της Αναφορά για Αγία Τριάδα μόνο Τρελό που δέν μ'έβγαλε!! Για να μιλήσω για Αγία Τριάδα ΔΕΝ μου 'ρθε Ουρανοκατέβατη η σκέψη, ούτε ήταν δυνατό να σκεφτώ τέτοιο πράγμα απο μόνος μου για τους Ναίτες!!
quote:
Επαναλαμβάνω & όσο μπαίνω δώ μέσα - Θα το ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ:
Ρε συ demo, μήπως είσαι τελείως "εκτός εαυτού" και μάλιστα άδικα;
quote:
Γιατί όταν πρωτομίλησε η Zadok για ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ Eγώ απο "Ευγένεια" ΔΕΝ την ρώτησα "Τί εννοείς;;;"
Κατ' αρχήν, επέτρεψέ μου ν' απαντήσω πρώτα σ' αυτό.
Ποιός λέει ότι είναι θέμα ευγένειας να μη ρωτάς κάτι το οποίο δεν έχεις καταλάβει και μετά να προκύπτουν νοητικά εκτρώματα;
Αν δε με ρωτήσεις κι αν δε σε ρωτήσω, πώς θ' απαντήσει ο Σπείρος
, να κάνουμε κουβέντα;
quote:
...ενώ όταν ξαναμίλησα Εγώ βασιζόμενος στην δική της Αναφορά για Αγία Τριάδα μόνο Τρελό που δέν μ'έβγαλε!!
Δε σε έβγαλα τρελλό και (σοβαρολογώ) δεν έχω καμμία τέτοια πρόθεση.
Τώρα μόλις προσπαθώ να καταλάβω τί παρενόησες από την πρότασή μου κι έφτασες στο σημείο να γράψεις κάτι που ουδέποτε ούτε καν υπαινίχθηκα.
Λοιπόν, ΞΕΚΙΝΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ και ότι θέλεις, με ρωτάς:
Είχες γράψει αυτά:
quote:
Εδώ έχω μιά διαφωνία!! Προφανώς θα το έχετε αναπτύξει το θέμα αλλά δέν πρόλαβα να το επισυμάνω στις Αντιγραφές που έκανα στον Σκληρό του Υπολογιστή μου!! Ο Χριστιανισμός έχει πραγματικά υποτιμήσει πολύ τις γυναίκες αλλά όχι σε τόσο ισοπεδωτικό βαθμό, ώστε να μισήσει την Μαρία Μαγδαληνή, επειδή θέλουν να την ανακυρήξουν Αγία! Άλλωστε & η Ορθόδοξη Εκκλησία ακόμα έχει πολλές Αγίες στους κόλπους της(Ελένη, Βαρβάρα, Άννα). Δέν θα ανατρεπόταν τόσο πολύ το κατεστημένο άν προέκυπτε & μία "Μεγάλη Αγία"(ετσι & αλλιώς ανακηρύχθηκε)!! Το να προστατευτεί ο Ιησούς Χριστός απο σχέση με γυναίκες θεωρείται πιό λογική εξήγηση όσον αφορά το μίσος αυτό!!
Απο την άλλη δέν νομίζω οτι οι Ναίτες θέλαν τόσο πολύ να είναι υπέρ της Ισότητας γιατί η σκληρή Στρατιωτική τους ζωή οδηγεί σε αντίθετα Συμπεράσματα! Δέν νομίζω δηλαδή οτι αγαπούσαν την Μαρία Μαγδαληνή επειδή αγαπούσαν τις γυναίκες. Το μόνο βέβαιο είναι οτι αγάπησε πολύ τον Ιησού Χριστό & του συμπαραστάθηκε κάθε στιγμή σε μεγάλο βαθμό, ενώ φημολογείται οτι ήταν ο 1ος Μεγάλος Κύρηκας της Ισότητας!!
Γιατί λοιπόν οι οπαδοί του στην συνέχεια να καταλήξουν σε τέτοιο σημείο;;;
και σου απαντώ ως εξής:
quote:
Φίλε Demo, τί σχέση έχουν οι διάφορες Αγίες με την έλλειψη θηλυκού στοιχείου στην Αγία Τριάδα;
εννοώντας ότι, όπως έχει γράψει κι ο Spiral, οι μοναδικές θρησκείες οι οποίες δεν περιλαμβάνουν θηλυκό στοιχείο στην αρχική τους τριάδα δημιουργίας είναι ο Χριστιανισμός, ως υποτιθέμενο κατάλοιπο της Εβραϊκής και ο Μιθραϊσμός.
Αυτό και μόνο, είναι αρκετό για να αμφισβητηθεί η αξιολόγηση της θέσης της γυναίκας.
Αγίες υπάρχουν, αυτό δεν αμφισβητείται. Εγώ αναφέρθηκα στο βασικό σημείο του δόγματος, σε αντιπαράθεση με αυτά που είχες γράψει και ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι η Μαρία Μαγδαληνή είναι μέρος της Τριάδας (έγραψα "έλλειψη", πώς αλλιώς να το διατύπωνα;).
Ελπίζω ότι σου απάντησα. Για οτιδήποτε άλλο, στη διάθεσή σου...
Πάντως, οφείλουμε να εντοπίσουμε, ότι υπάρχει ένα μπέρδεμα στο δόγμα της Εκκλησίας.
Απ΄ τη μία δεν υπάρχει θηλυκό στοιχείο στην Αγία Τριάδα, απ' την άλλη όμως, η Παρθένος Μαρία θεοποιείται χωρίς αυτό να γίνεται ρητά παραδεκτό, αλλά εμμέσως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, με την στενή σημασία του όρου, π.χ. η καθολική Εκκλησία δε θεοποίησε ποτέ τη Μαρία. Θεωρείται ότι κατέχει ανάόγη θέση με τον Χριστό, εξαιτίας του δόγματος της Ανάληψης, αφού το σώμα της είναι το μόνο το οποίο θεωρείται ότι αναστήθηκε όπως Εκείνος, όταν η ψυχή της ανυψώθηκε προς το Θεό.
Μάλλον οι πιστοί οδήγησαν το δόγμα, να λάβει μία αξιοπρεπέστερη θέση απέναντι στο θηλυκό στοιχείο με αφορμή τη λατρεία τους προς την Παρθένο.
Έτσι, το 431 μ.Χ. η Σύνοδος της Εφέσου καθαιρεί τον πατριάρχη Νεστόριο, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η Παναγία ήταν απλώς μητέρα του Χριστού.
Υπάρχει μία δυσκολία, παρ' όλα αυτά, στη δομή του δόγματος και στην κατανόηση της θέσης της Παναγίας. "Μητέρα του Θεού" αποκαλείται και την περίοδο του Μεσαίωνα αφθονούσαν τα μικρά αγάλματα της εγγύου Παρθένου, τα οποία άνοιγαν και φανέρωναν εικόνες της Αγίας Τριάδας!!!
Έτσι, το γνωστό αρχέτυπο Πατέρας-Μητέρα-Παιδί, το οποίο φαίνεται να έχει μία λανθάνουσα παρουσία μέσα στο προστατευμένο πεδίο του Δόγματος, εμφανίζεται πια μόνον κρυφά, μέσα από περιθωριακές θεωρήσεις, όπως αυτές των Γνωστικών.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Ασφαλώς & η ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ δέν έχει θέση στην Αγία Τριάδα, την θέση αυτή την διεκδικεί η ΠΑΝΑΓΙΑ, της οποίας η λατρεία απο προσωπική εικόνα βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλότατο βαθμό, άσχετα άν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ!! Πιθανώς η Παναγία να μήν εχει τόσο ψηλή λατρεία στις Δυτικές χώρες - δέν έχω ζήσει, δέν έχω γνώμη - αλλά εδώ στην Ελλάδα η λατρεία της μπορώ να πώ βρίσκεται σε ισάξιο βαθμό με αυτή του Ιησού Χριστού ως ΘΕΟΜΗΤΩΡ!!
Μπορώ όμως να ρωτήσω τί σχέση έχει το θέμα της Παναγίας με το Μυστικό των Ναιτών;;; Οι Ναίτες την Μαρία Μαγδαληνή είχαν κατά Νού όχι την Παναγία!!
Το μεγαλύτερο ΛΑΘΟΣ ήταν δικό μου που το επανακίνησα, αφού δέν έχει να προσφέρει Τίποτα!!
Zadok σου ζητάω ΣΥΓΝΩΜΗ άν παραφέρθηκα & για το έντονο ύφος μου!!
Αλλά η συζήτηση που γίνεται τώρα για Γνωστικιστές & Γυναικείες Θεότητες άν & είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θα μπορούσε άνετα να συζητηθεί σε κάποιο άλλο Topic, αφού είναι Εκτός Θέματος & δέν βοηθάει στην λύση του!!
Όσον αφορά το περιβόητο Μυστικό κατα την γνώμη μου μόνο ένας ενταγμένος Μασόνος μπορεί να το αποκαλύψει, γιατί οι γνώμες πάνε & έρχονται!!
quote:
Για τους Γνωστικούς η διφυλετικότητα (μα τι λέξη να χρησιμοποιήσω ως απόδοση του bisexuality που είναι παρεξηγήσιμο;) είναι μια έκφραση τελειότητας. Μόνο στην επί γης δημιουργία διαχωρίζεται η πρωταρχική θεϊκή φυλετική ενότητα. (3)
Αγαπητέ φίλε Spiral θα σου πρότεινα τη λέξη "Θείο Ερμαφρόδιτο" στο όποίο εμπεριέχονται και οι δύο φύσεις σε πλήρη αρμονία και ισορροπία.
Θα ήθελα κατ' αρχάς να ρωτήσω τη τη φίλη Zadok που ξέρει ότι την εκτιμώ πολύ και το εννοώ:
quote:
Ακόμη περισσότερο, το τελευταίο των Σεφιρώθ (η Sephirah), θηλυκό, καλείται να παίξει έναν εξαιρετικά περίεργο ρόλο στη δραματουργία του κόσμου: ονομάζεται Σεκινά (Schekinah) - η Μητέρα ή η Βασίλισσα ή η Δέσποινα (Προστάτρια) ή, ακόμη, η Νύφη (ή: η Νυμφευμένη).
Που τη βρήκες αυτή τη σεφίρα;;;
Επίσης KADOSH=ΑΓΙΟΣ και από εκεί καταλαβαίνουμε και το πολύ γνωστο:Kadosh,Kadosh,Kadosh Adonaji Shabaoth (αν θα μπορούσαμε να το αποδόσουμε έτσι με λατινικούς χαρακτήρες) το οποίον σημαινει:Άγιος,Άγιος,Άγιος,Κύριος των Δυνάμεων και η μετάφραση που σας γράφω είναι ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ ΕΤΣΙ.
Zadok ελπίζω καταλαβαίνεις γιατί τα λέω όλα αυτά.![]()
Επίσης κάτι πολύ ενδιαφέρον και άξιον προσοχής,όσων αφορά τον Θεό κατα την Π.Δ.,είναι ότι ένα από τα ονόματά του είναι ELOHIM,το ποίον είναι στα εβραικά ο πληθυντικός της λέξεως EL,η οποία σημαινει "Θεός".
Άρα λοιπόν ELOHIM=Θεοί
Κατά την θεολογία είναι ή πληθυντικός μεγαλοπρεπείας ή "υποφώσκει" όπως οι ίδιοι λένε το δόγμα της αγίας τριάδος.
Εμ βέβαια σαν χριστιανούς μας βολεύει αυτή η άποψη μόνο που δεν πιστεύω ότι αυτός που έγραψε αυτό το κομμάτι της Γενέσεως,το έκανε για να βολέψει εμάς τους χριστιανούς αργότερα.
Κατά την άποψή μου,είτε στην πολλαπλότητα του ELOHIM είτε στην αγία τριάδα είτε ακόμα αν πάω ακόμη πιο βαθια,στην τριάδα που ελλάχιστα μόνον μπορουμε να υποθέσουμε,ΑΙΝ,ΑΙΝ ΣΟΦ,ΑΙΝ ΣΟΦ ΩΡ (και όχι ΑΟΥΡ)'ενυπάρχουν" και οι δύο φύσεις σε πλήρη αρμονία και ισορροπία.
Εξ άλλου,είναι βασικός νόμος ότι ο αριθμός τρία είναι ο αριθμός 3 είναι ο αριθμός της τέλειας εκδήλωσης,όπου το 1 είναι το αντίθετο και συνεπώς συμπληρωματικό του 2 που με την ένωσή τους έχουμε την εκδήλωση που είναι το 3.
Δεν θα ήθελα να γράψω περισσότερα διότι φοβάμαι ότι ίσως δεν τα διτυπώνω και καλά και μπορεί να δημιουργήσω παρεξηγήσεις.
Θα ήθελα επίσης να πω ότι θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικότατοι σχετικά με τα απόκρυφα τα όποία είναι παγκοσμίως σχεδόν αποδεκτό ότι είναι ψευδεπίγραφα ή αμφιβόλου εγκυρότητος, (και μιλάω κατόπιν επιστημονικών μελετών που έγιναν και συνεχώς γίνονται).
Αυτό δεν σημαίνει ότι λένε αρλούμπες ή ψέματα,απλώς ότι δεν είναι φερέγγυες πηγές.
Τέλος αν οι τέκτονες γνωρίζουν το "μυστικό" των Ναιτών ...θα έλεγα με σιγουριά πως και αυτοί το ψάχνουν.

Demo:
quote:Μπορώ όμως να ρωτήσω τί σχέση έχει το θέμα της Παναγίας με το Μυστικό των Ναιτών;;; Οι Ναίτες την Μαρία Μαγδαληνή είχαν κατά Νού όχι την Παναγία!!
Demo, αν δεν απατώμαι, κανείς μας δεν είπε ότι η Παναγία είχε σχέση με το μυστικό των Ναϊτών. Έχω την εντύπωση ότι πάλι βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα και μετά θα λες ότι τα βάζουμε μαζί σου.
Ωστόσο, με αυτό που γράφεις, απαντάς μόνος σου στον εαυτό σου: Οι Ναΐτες τη Μαρία Μαγδαληνή είχαν κατά νου, όχι την Παναγία. Όχι όμως στο θέμα της Αγίας Τριάδας, αλλά γενικότερα. Είναι κάτι που το έχουμε συζητήσει αρκετά σε προηγούμενες σελίδες.
Οι Ναΐτες πάντα έχουν σχέση, γι' αυτό μην πεις ποτέ (σε όλη σου τη ζωή, μάλιστα) ότι το θέμα τους εξαντλείται. Εμείς εδώ, μπορώ να σου πω ότι ακόμα είμαστε στο ξεκίνημα! Και μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα. Ο Γνωστικισμός ήταν μια από τις αφετηρίες. Ξέρεις τα πιο πριν και τα πιο μετά;
Για να αποκαλυφθεί το μυστικό (ή έστω ένα μέρος του) δεν χρειάζεται "ενταγμένος Μασόνος". Χρειάζεται, πιο απλά, να οριοθετηθεί το μυστικό. Για ποιο μυστικό μιλάμε; Για το τι προϋπήρξε των Ναϊτών; Για το σκοπό της ίδρυσης του Τάγματος; Για τη δράση των πρώτων Ναϊτών; Για την εσωτεριστική τους αντίληψη; Για τις συνέργειες; Για την οικονομική τους (και όχι μόνο) δύναμη; Για τους λόγους της κατάλυσής τους; Για το τι απέγιναν ο στόλος και οι θησαυροί τους; Για το τι απέγιναν οι ίδιοι οι Ναΐτες;
Όπως βλέπεις, υπάρχουν πολλά μυστικά. Για όλα όμως υπάρχει μια λίγο ως πολύ ικανοποιητική απάντηση.
Κατά... σειρά εμφανίσεως:
quote:Πάντως, οφείλουμε να εντοπίσουμε, ότι υπάρχει ένα μπέρδεμα στο δόγμα της Εκκλησίας.
Μπέρδεμα δεν λες τίποτα, φιλτάτη Zadok. Άσχετα από τη θεωρία, φαίνεται ότι στην πράξη η Παναγία έχει αναλάβει το ρόλο που καλύπτει μια ενστικτωδώς λογική ανάγκη, το θηλυκό ρόλο στην "υπέρτατη" οικογένεια. Μάλλον μια άλλου είδους Τριάδα νοείται, όπως γράφεις Πατέρας - Μητέρα - Παιδί (Υιός) ενώ το 'Αγιο Πνεύμα μοιάζει να είναι δυσνόητο. Δεν έχω ακούσει ποτέ κάποιον να το επικαλείται.
Παράλληλα, το τρισυπόστατο θεϊκό πρόσωπο όπως γίνεται πρακτικά αντιληπτό, κάνει το Χριστιανισμό να μοιάζει με τριθεϊστική θρησκεία και όχι μονοθεϊστική. Σκέπτομαι μερικές φορές ότι η μέθοδος "Πίστευε και μη ερεύνα" είναι πιο βολική, αλλιώς μπλέκεται κανείς σε πολυπλοκότητες.
Αγαπητέ Gothic, καλώς αναφέρεις την έννοια του Ερμαφρόδιτου που δίστασα να χρησιμοποιήσω, για να μη φανώ... τελείως αιρετικός. Επίσης, να θυμίσω τον ύμνο(σε πληρέστερα ελληνικά) "Χορός ο επουράνιος υμνεί σε καί λέγει, Άγιος, Άγιος, Άγιος, Κύριος Σαβαώθ, πλήρης ο ουρανός και η γη της δόξης σου".
Περί του 1, 2, 3 θα μπορούσαμε να πούμε μερικά πράγματα.
Και τέλος, ναι μεν η εγκυρότητα των αποκρύφων αμφισβητείται, από την άλλη δεν παύουν να αποτελούν πηγές, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που αμφισβητούν την εγκυρότητα των "επίσημων" πηγών.
Σπείρος
Eίπα οτι μόνο οι Μασόνοι είναι δυνατόν να ξέρουν το μυστικό!!
Αυτό δέν το είπα τυχαία, ακούστε τί διάβασα απο μιά άλλη σχετική με το θέμα αυτό συζήτηση στο Internet, οπότε άν θέλετε το πιστεύετε, ούτε Εγώ το έχω καλοπιστέψει!! Αν έτυχε να το έχετε αναφέρει ξαναζητώ Συγνώμη:
Στα τέλη του 13ου Αιώνα, ο William Wallace συσπείρωσε την Σκωτία κατά των Αγγλων, & νίκησε τον Άγγλο Κυβερνήτη John de Warenne κοντά στο Stirling (1297). Οπως δείχνει το Braveheart o Robert de Bruce υπερασπίσθηκε τους στόχους του Wallace. Το 1305 ο Άγγλος βασιλιάς Εδουάρδος ο 2ος κατάφερε να συλλάβει τον Wallace & τον παρέπεμψε σε δίκη για προδοσία. Βασανίστηκε απαίσια & θανατώθηκε!
Στην μάχη του Bannockburn(1314), oι Σκωτσέζοι ανάγκασαν τις σαφώς μεγαλύτερες & πολύ βαρύτερα οπλισμένες Αγγλικές δυνάμεις σε άτακτη υποχώρηση. Ο Βασιλιάς Εδουάρδος υπερασπιζόταν το τελευταίο οχυρό του στην Σκωτία το Sterling, θέλωντας να συλλάβει & τον Robert de Bruce. Δέν τα κατάφερε τελικά & έπαθε πανωλεθρία. Η μάχη του Bannockburn έγινε στις 24/6 του Αγίου Ιωάννου! Οι Σκωτσέζοι έφεραν τον πανικό στον Αγγλικό Στρατό κάνοντας αντεπίθεση με σηκωμένα λάβαρα με βοές!!
Οι Michael Baigent & Richard Leigh αναγνώρισαν απο τα λάβαρα τους ΝΑΙΤΕΣ ΙΠΠΟΤΕΣ!! Οι νικητές Σκωτσέζοι παρέλασαν πίσω απο μιά λειψανοθήκη, μοντέλο του Ναού του Σολομώντα!! Οι διασωθέντες Ναίτες λέει η παράδοση κατέφυγαν στην Σκωτία τους υποδέχθηκε ο Robert de Bruce, & επιδεικνύονται οι τάφοι τους. Πρόσφυγες Ναίτες Ιππότες ίδρυσαν τον Σκωτσέζικο ΕλευθεροΤεκτονισμό!!
Η παράδοση λέει οτι την 1η Μασονική Στοά ίδρυσε ο Robert de Bruce μετά την μάχη του Bannockburn.
Μιά δεύτερη Ιστορία που διάβασα σε άλλη συζήτηση : Ο Jorg Lanz von Liebenfels(1875-1945) ήταν Ένας απο τους 3 Πατέρες της Ναζιστικής Θούλης, διαδίδοντας ΝεοΜυστικιστικές ιδέες που οδήγησαν στην δημιουργία του απόκρυφου υποβάθρου των ΝΑΖΙ!! Ο Lanz ίδρυσε (1907) το "Order of the New Templates" ----> ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΝΑΙΤΩΝ, αδελφότητα με τις πιό ακραίες ρατσιστικές ιδέες με Σύμβολο την ΣΒΑΣΤΙΓΓΑ που την υιοθέτησε ο Χίτλερ. Οι Στοές του ήταν σε ερειπωμένα Τεκτονικά κάστρα, ενώ ο ίδιος ο Lanz ονομάστηκε ΜΕΓΑΣ ΜΑΓΙΣΤΡΟΣ, & ήταν δάσκαλος του Χίτλερ στην θεωρία των ΑΡΙΩΝ!!
quote:
Μπορώ όμως να ρωτήσω τί σχέση έχει το θέμα της Παναγίας με το Μυστικό των Ναιτών;;; Οι Ναίτες την Μαρία Μαγδαληνή είχαν κατά Νού όχι την Παναγία!!
Κατ' αρχήν, όπως λέει κι ο φίλος Σπείρος: όλα έχουν σχέση με τους Ναΐτες!
Κατά δεύτερον (κι εδώ θα διαφωνήσω με τον Σπείρο): κατά την γνώμη μου, οι Ναΐτες δεν περιορίζονταν σε πρόσωπα (Μαρία η Παρθένος ή Μαρία Μαγδαληνή). Αυτό που μετράει, είναι η "θηλυκή αρχή"...
quote:
Εγώ πιστεύω κατα τα άλλα οτι το θέμα έχει εξαντληθεί!!
Το μεγαλύτερο ΛΑΘΟΣ ήταν δικό μου που το επανακίνησα, αφού δέν έχει να προσφέρει Τίποτα!!
Zadok σου ζητάω ΣΥΓΝΩΜΗ άν παραφέρθηκα & για το έντονο ύφος μου!!
Συγχωρεμένος, αλλά γιατί τόση απαισιοδοξία;!
Είναι δυνατόν να εξαντλείται ποτέ ένα τέτοιο θέμα;
quote:
Αλλά η συζήτηση που γίνεται τώρα για Γνωστικιστές & Γυναικείες Θεότητες άν & είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θα μπορούσε άνετα να συζητηθεί σε κάποιο άλλο Topic, αφού είναι Εκτός Θέματος & δέν βοηθάει στην λύση του!!
Όσον αφορά το περιβόητο Μυστικό κατα την γνώμη μου μόνο ένας ενταγμένος Μασόνος μπορεί να το αποκαλύψει, γιατί οι γνώμες πάνε & έρχονται!!
Δε νομίζω ότι είμαστε εκτός θέματος. Αντιθέτως...
Υπάρχουν και μη ενταγμένοι Μασώνοι, που όμως δεν μπορούν να βοηθήσουν στην αποκάλυψη; ![]()
Εν πάσει περιπτώσει, μία κουβέντα κάνουμε, ας μη μεγαλοποιούμε τα πράγματα.
quote:
Για να μπω κι εγώ στην πολύ ωραία συζήτησή σας αγαπητοί φίλοι
Καλώς μας βρήκες, αγαπητέ!
Που τη βρήκες αυτή τη σεφίρα;;;
Δεν ξέρω αν πρόκειται ακριβώς για Σεφίρα, αλλά ως τέτοια την αναφέρεται
quote:
... από τον G.G.Scholem και το βιβλίο La Kabbale et sa symbolique (Η Καβάλα και η συμβολική της), σ.79.
Η Σεκίνα αναφέρεται στο Ζοχάρ και οι Γαλλομαθείς μπορούν να βρουν στοιχεία εδώ: Spiritualité et Fraternité - les commandements de Dieu

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Eίπα οτι μόνο οι Μασόνοι είναι δυνατόν να ξέρουν το μυστικό!!
Αυτό δέν το είπα τυχαία, ακούστε τί διάβασα απο μιά άλλη σχετική με το θέμα αυτό συζήτηση στο Internet, οπότε άν θέλετε το πιστεύετε, ούτε Εγώ το έχω καλοπιστέψει!! Αν έτυχε να το έχετε αναφέρει ξαναζητώ Συγνώμη:Στα τέλη του 13ου Αιώνα, ο William Wallace συσπείρωσε την Σκωτία κατά των Αγγλων, & νίκησε τον Άγγλο Κυβερνήτη John de Warenne κοντά στο Stirling (1297). Οπως δείχνει το Braveheart o Robert de Bruce υπερασπίσθηκε τους στόχους του Wallace. Το 1305 ο Άγγλος βασιλιάς Εδουάρδος ο 2ος κατάφερε να συλλάβει τον Wallace & τον παρέπεμψε σε δίκη για προδοσία. Βασανίστηκε απαίσια & θανατώθηκε!
Στην μάχη του Bannockburn(1314), oι Σκωτσέζοι ανάγκασαν τις σαφώς μεγαλύτερες & πολύ βαρύτερα οπλισμένες Αγγλικές δυνάμεις σε άτακτη υποχώρηση. Ο Βασιλιάς Εδουάρδος υπερασπιζόταν το τελευταίο οχυρό του στην Σκωτία το Sterling, θέλωντας να συλλάβει & τον Robert de Bruce. Δέν τα κατάφερε τελικά & έπαθε πανωλεθρία. Η μάχη του Bannockburn έγινε στις 24/6 του Αγίου Ιωάννου! Οι Σκωτσέζοι έφεραν τον πανικό στον Αγγλικό Στρατό κάνοντας αντεπίθεση με σηκωμένα λάβαρα με βοές!!
Οι Michael Baigent & Richard Leigh αναγνώρισαν απο τα λάβαρα τους ΝΑΙΤΕΣ ΙΠΠΟΤΕΣ!! Οι νικητές Σκωτσέζοι παρέλασαν πίσω απο μιά λειψανοθήκη, μοντέλο του Ναού του Σολομώντα!! Οι διασωθέντες Ναίτες λέει η παράδοση κατέφυγαν στην Σκωτία τους υποδέχθηκε ο Robert de Bruce, & επιδεικνύονται οι τάφοι τους. Πρόσφυγες Ναίτες Ιππότες ίδρυσαν τον Σκωτσέζικο ΕλευθεροΤεκτονισμό!!
Η παράδοση λέει οτι την 1η Μασονική Στοά ίδρυσε ο Robert de Bruce μετά την μάχη του Bannockburn.
demo, "...κράτα και μικρό καλάθι"!
Δε λέω ότι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα, όμως οι Michael Baigent & Richard Leigh δεν ήταν και μπροστά στην τελική... ![]()
quote:
Μιά δεύτερη Ιστορία που διάβασα σε άλλη συζήτηση : Ο Jorg Lanz von Liebenfels(1875-1945) ήταν Ένας απο τους 3 Πατέρες της Ναζιστικής Θούλης, διαδίδοντας ΝεοΜυστικιστικές ιδέες που οδήγησαν στην δημιουργία του απόκρυφου υποβάθρου των ΝΑΖΙ!! Ο Lanz ίδρυσε (1907) το "Order of the New Templates" ----> ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΝΑΙΤΩΝ, αδελφότητα με τις πιό ακραίες ρατσιστικές ιδέες με Σύμβολο την ΣΒΑΣΤΙΓΓΑ που την υιοθέτησε ο Χίτλερ. Οι Στοές του ήταν σε ερειπωμένα Τεκτονικά κάστρα, ενώ ο ίδιος ο Lanz ονομάστηκε ΜΕΓΑΣ ΜΑΓΙΣΤΡΟΣ, & ήταν δάσκαλος του Χίτλερ στην θεωρία των ΑΡΙΩΝ!!
Μήπως εννοείς "Τευτονικά" κάστρα και όχι "Τεκτονικά";
Είναι διαφορετικό.

Είμαι νέο μέλος στον παρόντα χώρο διακίνησης ιδεών και θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος γνωρίζει εάν υπάρχει κάποιος εκδοτικός οίκος ο οποίος να διαθέτει τις πραγματείες του Ήρωνος. Εάν όχι θα ήθελα να γνωρίζω εάν βρίσκονται σε διάθεση στο διαδίκτυο. Από τα 16 συνολικά έργα του σώζονται μόλις τα 10, παρόλα αυτά κατά τη γνώμη μου αποτελούν μέγα και διαχρονικό σταθμό για την απαρχή και εξέλιξη της παγκόσμιας τεχνολογίας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Πιστευω ότι στον εκδοτικο οικο <<ΚΑΚΤΟΣ>> θα βρεις οτι αρχαιο συγγραμμα ζητας. Προσανατολίσου προς τα εκει.
ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ..
ΚΡΙΣΝΑ
Edited by - Θεόδωρος24 on 16/07/2004 23:19:55
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΘΕΟΔΩΡΕ.
ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ..
ΚΡΙΣΝΑ
Πιστεύω πραγματικά πως εάν οι άνθρωποι -δεν το περιορίζω μόνο στους Έλληνες αλλά στην ανθρωπότητα ολόκληρη, αφού το ζητούμενο δεν είναι να υπερισχύσει ο ένας έναντι του άλλου σε ο,τιδήποτε αλλά να επωφεληθούν όλοι από τις κληρονομιές των προγόνων μας. Εξάλλου, οι Αρχαίοι Έλληνες προσέφεραν αυτά που δημιούργησαν απλόχερα και ανιδιοτελώς σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, επομένως ποιοί είμαστε εμείς που θα το αρνηθούμε?- διαβάσουν Αρχαία Ελληνική Γραμματεία τότε θα γίνει το πρώτο βήμα για την ανοικοδόμηση αυτής της σάπιας κοινωνίας που εμείς οι ίδιοι έχουμε φτιάξει.