- Ελληνοτουρκική Φιλία .Ουτοπία ; Λάθος; Αλήθεια ; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΥΨΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ, ΑΣ ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΩΝΩΝ ΜΑΣ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ.
Aκριβώς!
Συμμετείχα κάποτε σε ένα φόρουμ όπου κάποιος Τούρκος ήταν τόσο φανατισμένος απέναντί μου που με έβριζε και με έλεγε πόρνη και ότι το παιδί μου θα'ναι μπασταρδάκι γιατί έχω αίμα Τούρκικο... και άλλα τέτοια φαιδρά...Φώναζε ζήτω η Οθωμανική αυτοκρατορία και συνθήματα όπως Σκτοτώστε τους Ελληνες, .... τις Ελληνίδες και ότι η σημαία μας είναι χαρτί για την τουαλέτα του. Φυσικά όλοι οι άλλοι Τούρκοι με υποστήριξαν λέγοντάς τον βλάκα και έτσι εγώ κατέληξα στο ότι είτε ήταν ψυχάκιας είτε "γκρίζος λύκος" (αν και εκείνος είχε αποδεχθεί ότι ήταν γκρίζος λύκος).
Επίσης ανακάλυψα ότι τέτοια φαινόμενα εθνικισμού και φανατισμού παρατηρούνται στους ανθρώπους που κατοικούν στη χώρα τους και όχι στους ομοεθνείς που ζουν Αμερική και Ευρώπη. Αυτοί αντίθετα στη ξένη αυτή χώρα που ζουν έχουν όχι απλά καλές σχέσεις αλλά φιλικές με τους Ελληνες ιδιαίτερα δε οι κάτοικοι της Ευρώπης(χαρακτηριστικά έχω φίλους στη Γερμανία που κάνουν παρέα με Τούρκους και ανταλάσσουν επισκέψεις).
Δε μπορώ να διαγράψω με μονοκονδυλιά το άσχημο παρελθόν με τους Τούρκους, παρόλ΄αυτά για να πάμε ένα βήμα μπροστά πρέπει να ξεχάσουμε... Ούτως ή άλλως βαρβαρότητες και λάθη γίνανε εκατέρωθεν...
Είναι σα να γράφουμε ένα ημερολόγιο που κατά καιρούς το διαβάζουμε και κολλάμε στις σελίδες που περιγράφουν τα σημαντικότερα άσχημα γεγονότα. Είναι λογικό να μην το ξεπερνάμε...γιατί κάνουμε πλύση εγκεφάλου στον εαυτό μας... Ενας ψυχολόγος θα μας πρότεινε είτε να κόψουμε αυτές τις αρνητικές σελίδες από το ημερολόγιο είτε να πάψουμε να το διαβάζουμε...
Διαλέγετε και παίρνετε.![]()

Edited by - Avallon on 19/08/2003 08:37:19
ΦΙΛΕ ΕΝΑΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
ΕΓΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΜΥΠΡΙΩΝ.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ 63 ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΤΟΤΕ ΚΑΚΑ.
ΑΠΟ ΤΟ 74 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ)ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΙΔΗΞΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΑΠΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ.
ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΛΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ.ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΠΑΠΠΟΥ ΠΡΟΣ ΠΑΠΠΟΥ.ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΥΠΡΙΟ.ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΦΙΛΕ ΕΝΑΣ.ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ.
ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΑ ΛΕΩ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279
Εαν μένουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν δεν θα πρέπει να καθόμαστε στο "τραπέζι των διαπραγματεύσεων" ούτε με τους Γερμανούς (το ίδιο και οι Αγγλοι οι Γάλλοι και οι Ρώσοι),ούτε με τους Βούλγαρους, ούτε με τους Γιουγκοσλάβους, ούτε με τους Ιταλούς.
Το θέμα που θα ήθελα να θίξω σχετικά με το Κυπριακό είναι γιατί η Κυπρική πλευρά έχει ξεχάσει εντελώς τους Άγγλους... λίγα δεινά προξένησαν στην Μεγαλόνησο; Μήπως έχουν και αυτοί ευθύνη για την σημερινή κατάσταση;
Αν και πιστεύω ότι είχαν την ευκαιρία να λύσουν μια και καλή το πρόβλημα το 64, όμως την απώλεσαν γιατί... ας ρωτήσουν τον εθνάρχη τους.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΩΣ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ Ο ΝΤΕΚΤΑΣ ΣΥΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΘΩΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΑ ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΤΑΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΥΘΗΜΕΡΩΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ.ΤΑ ΛΕΩ ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΚΟΥΡΑΣΗΣ.
ΦΙΛΕ ΘΟΡ ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΔΗΧΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.
ΛΟΙΠΟΝ.ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ,Ο Κ.ΜΑΤΣΑΚΗΣ ΕΑΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΑ,ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΚΕΡΑΙΑ ΤΟΝ ΑΓΓΛΩΝ.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ.Ο Κ.ΜΑΤΣΑΚΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΞΕΣΠΑΣΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΙΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ.
ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΕΒΑΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.
ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ??ΠΟΛΛΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΑΣΗΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΝΑ ΠΥΡΠΟΛΗΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΟΥΝ.ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΝ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΕΜΗΣΑΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ.ΤΙ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ??ΝΕΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ.
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ.ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4-5 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΑΓΓΛΟΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ.ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ.
ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.
ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ.
ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΕΑΝ ΨΥΧΟΛΩΓΗΣΩ ΤΟ ΥΦΟΣ ΣΟΥ.
ΝΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΗ.ΜΕΡΙΚΑ ΛΑΘΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΑ.ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ?ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ??ΞΕΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΚΑΤΙ ΠΟΥ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΣΑΝ ΑΠΕΙΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ(ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙ)ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ 64 ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΔΕΚΑ ΣΗΜΕΙΑ.
ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ (ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ)ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΕΖΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ.
ΦΕΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΥΦΛΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
Θα σεβαστώ την άποψη του steelspring καθώς και την ειλικρινώς καλοπροαίρετή του πρόθεση! ![]()
Παρολαυτά, το παρόν θέμα θα πρέπει να παραμείνει στην τωρινή του θέση όπου πολύ σωστά το μετέφερε ο φίλος thoth. Οι λόγοι έχουν να κάνουν με τη συνοχή των Θεμάτων των Forums και με την προάσπιση της συνέπειας όσον αφορά την κατάταξή τους στις διάφορες κατηγορίες και Forums και της εξυπηρέτησης όλων των Μελών και των Αναγνωστών μας στην πλοήγησή τους.
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε προβληματιστεί ιδιαίτερα με την ύπαρξη θεμάτων που αναφέρονται στον Κοινωνιο-πολιτικό χώρο και δεν έχουν άμεση συσχέτιση με τα Εσωτερικά ζητήματα και τα Πεδία της Μεταφυσικής Αναζήτησης. Έχουμε - μέχρι στιγμής - καταλήξει στο ότι τα θέματα αυτά θα πρέπει να "κατηγοριοποιούνται" στο Forum Απόψεις, Προτάσεις κ.ά. και όχι στο "Μεταξύ τύρου και αχλαδιού" όπου θα ήταν και η "φυσιολογική" τους θέση σύμφωνα με τους ορισμούς που έχουμε θέσει για την κατάταξη των θεμάτων μέσα στους διάφορους χώρους. Θεωρούμε ότι τα θέματα αυτά έχουν μία ιδιαίτερη βαρύτητα και σημαντικότητα για πάρα πολλούς ανθρώπους και αυτή είναι η βασική αιτία για αυτή μας την συλλογιστική.
Θα παρακαλέσω όμως κι εγώ με τη σειρά μου, όπως έκανε και ο thoth πρωτύτερα να υπάρξει μία μεγάλη κατανόηση γι'αυτή μας την θέση και να αποφευχθούν οι κάθε λογής καταχρήσεις αυτής της ανεκτικής διάθεσης (τονίζω την "ανεκτικότητα" επειδή η μεγάλη πλειονότητα αυτών των θεμάτων δεν έχει κάποιες - τουλάχιστον προφανείς - Μεταφυσικές προεκτάσεις, που είναι και ο "Άξονας" του χώρου γενικότερα). Επίσης, νομίζω ότι είναι περιττό να τονίσω ότι οποιοδήποτε Θέμα Συζήτησης, οπουδήποτε βρίσκεται μέσα στα Forums θα πρέπει να σέβεται τους κανονισμούς λειτουργίας τους... Επειδή διακρίνω μία μικρή - εύλογη και αναμενόμενη φυσικά - τάση παρεκτροπής στη συγκεκριμένη Συζήτηση όσον αφορά την κατάκριση και υποτίμηση φυλετικών και εθνικών Ομάδων, θα ζητήσω την άκρα προσοχή σας. ![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
Εκτιμώ τα λόγια σου Admin και εύχομαι ο διάλογος να συνεχιστεί χωρίς φανατισμούς και παρεκτροπές.
Σε ότι αφόρα την Αγγλική στάση στο Κυπριακό θα ήθελα να σου θυμήσω ότι το 1955 για πρώτη φορά οι Τούρκοι επεμβαίνουν στην Κύπρο με προτροπή των Αγγλων.(Σε αυτό αναφερόμουν)
Στο θέμα όμως του συγκεκριμένου topic θα ήθελα απλώς να πω, πως όσο και οι δύο πλεύρες περαμένουν προσκολύμένες στο παρελθόν δεν πρόκειται ποτέ να βρούμε λύσεις που θα ικανοποιουν τόσο την Ελλάδα, όσο και την Τουρκία, ώστε να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε αρμονικά.
Φίλε sleepspring θέλω να πιστεύω πως ούτε δογματικός είμαι, ούτε φανατικός, σκοπός της παρέμβασής μου ήταν απλά να αναφέρω την γνώμη σε ένα θέμα που με απασχολεί.
Φιλικά.
Το παρελθον θα μπορουσαν να το επικαλεστουν οι τουρκοκυπριοι.
Αυτοι πρεπει να εχουν παραπονα απο καποιουσ κυπριους.
Οι τουρκοκυπριοι ομως και οχι οι τουρκοι.Κατι που ομως οι τουρκοκυπριοι δεν κανουν και θελουν λυση με την κυπρο και φιλιες μαζι με μας τους ελληνοκυπριους.Ουτε και εμεις ομωσ εχουμε προβλημα μαζι τους και ηδη ειναι παρα πολλες οι φιλιεσ που εχουν εκδηλωθει μεταξυ τουρκοκυπριων και ελληνομυπριων.εχω εχω ηδη τρεις τουρκοκυπριους φιλους.
Οι τουρκοι ομωσ δεν καταλαβα ποιο παρελθον μπορουν να επικαλεστουν????
Ειμαστε ενα νησι φιλε μου που ακομα δεν μπορεσαμε να σβησουμε τισςπληγες του παρελθοντος.Του πολυ προσφατου παρελθοντος.Ακομα υπαρχουν αγνωουμενοι.Ακομα ειμαστε κατεχομενο νησι.Ακομα οι τουρκοι δολοφονουν κυπριος.
Οταν οι πληγες σου ειναι ακομα ανοιχτες και τρεχουν ακομα αιμα μπορεις να ξεχασεις οτι εισαι τραυματιας??
Οχι φιλε μου δεν μπορεις.
Οσο για τους Αγγλους,αυτο που εκαναν το 55 ηταν το ποιο λιγο που εκαναν στην μεχρι τωρα ιστορια τους σαν καταχτητες του νησιου.
Σε καποιαν αλλη περιοδο Αγγλοκρατιας ποιο παλια μας πουλησαν στους τουρκους.και εκεινη την περιοδο περασαμε τα καστια απο τους τουρκους.
Οταν υπογραφτηκαν τα δεκα σημεια απο τον Μακαριο η αγγλια ηταν μια απο τις τρεις χωρες που πιεζαν τον Μακαριο για να υπογραψει.
Αυτα ειναι μερικα παραδειγματα.Υπαρχουν και αλλα παρα πολλα που μπορεις να βρεις μελετωντας την ιστορια.
Και οταν μιλησα για τυφλους φιλε μου δεν απευθυνομουν αποκλειστικα σε εσενα αλλα σε ολους τους ελληνες που μιλουν κατηγορουν και γραφουν για το νησι χωρις να ξερουν ακριβως πωσ ειναι τα πραγματα στο νησι.
Και οταν μιλαω για τυφλους σιγουρα δεν απευθυνομαι σε αυτους που δεν εχουν καλη οραση αλλα σε αυτους που εθελοτυφλουν η σε αυτους που μιλουν χωρις να γνωριζουν.
(Σκοπος μου δεν ειναι να ερθω σε αντιπαραθεση με κανενα μελος αλλα να ξεκαθαρισω καποια πραγματα.
Ουτε και θελω να παρεξηγηθω με καποιο μελος.)
quote:
Στο θέμα όμως του συγκεκριμένου topic θα ήθελα απλώς να πω, πως όσο και οι δύο πλεύρες περαμένουν προσκολύμένες στο παρελθόν δεν πρόκειται ποτέ να βρούμε λύσεις που θα ικανοποιουν τόσο την Ελλάδα, όσο και την Τουρκία, ώστε να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε αρμονικά.
Φίλε sleepspring θέλω να πιστεύω πως ούτε δογματικός είμαι, ούτε φανατικός, σκοπός της παρέμβασής μου ήταν απλά να αναφέρω την γνώμη σε ένα θέμα που με απασχολεί.
Είναι αλήθεια ότι το παρελθόν διδάσκει πολλά πράγματα , αλλά άς δούμε την πραγματική βάση του θέματος για την Κύπρο.
Όποιο πρόβλημα υπήρχε ανάμεσα σε Ελλήνοκύπριους και Τουρκοκύπριους αφορούσε την Κύπρο και τους κατοίκους της.
Η εισβολή της Τουρκίας και η κατοχή του Βόρειου τμήματος του νησιού αποτελεί παράνομη πράξη όσο παράνομο είναι και το ψευδοκράτος που έστησε η Τουρκία . Το γεγονός της παρανομίας συνεχίζεται με τους έποικους που έφερε η Τουρκία .
Σήμερα ακούμε τις φωνές διαμαρτυρίας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να ενώνονται.Όσες διαφορές κι`αν έχουν τους ενώνει το ότι είναι Κύπριοι.
Αν θέλουμε να μας διδάξει η ιστορία ,τότε θα δούμε και το θέμα των Μουσουλμάνων της Θράκης να εξελίσεται ανάλογα . Κάποτε οι Μουσουλμάνοι αυτοί έλεγαν ότι είναι Έλληνες αλλά με άλλο θρήσκευμα.
Αργότερα δηλώνουν Τούρκοι που καταπιέζονται απο το βάναυσο Ελληνικό κράτος. Η Τουρκία απο την πλευρά της λέει ότι δέν ανέχεται τα παιδιά της να υποφέρουν και μάλιστα σε παραδοσιακά Τουρκικό έδαφος.
Διδασκόμενοι απο την ιστορία είναι εύλογο να μαντεύουμε την συνέχεια.
Το ίδιο σενάριο παίζεται και με τους Σκοπιανούς που θέλουν να ιδρύσουν το κράτος της Μακεδονίας και με τους Αλβανούς με την "Τσαμουριά". Αυτούς τους έχει διδάξει η ιστορία ότι δημιουργώντας τεχνητή ένταση ,και χρησιμοποιώντας το επιχείρημα των καταπιεσμένων μειονοτήτων μπορούν να αιτιολογηθούν στρατιωτικές επεμβάσεις .
Το λιγότερο είναι να σύρεται η Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για θέματα αδιαπραγμάτευτα απο νομική ιστορική και απο χίλιες άλλες πλευρές.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Η Κύπρος ήδη έγινε μέση ανατολή με την εισβολή και την στρατιωτική κατοχή .Τον ρόλο των Παλαιστινίων τον παίζουν οι Κύπριοι.
Η εισβολή δέν έγινε όμως με τουρκική πρωτοβουλία, αλλά με αγγλική και ΝΑΤΟική απόφαση.
Ακούστηκαν αφηγήσεις Κυπρίων που έζησαν τα γεγονότα που αναφέρουν ότι οι αξιωματικοί των Τούρκων που εισέβαλαν δέν ήταν Τούρκοι αλλά έμοιαζαν καταπληκτικά με Ευρωπαίους. Επειδή ξέρω ότι το μάτι των Κυπρίων είναι "κοφτερό" θα παρακαλούσα τους Κύπριους συνομιλητές μας να μας πούν αν γνωρίζουν κάτι σχετικό.
ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΦΑΓΙΑΖΟΥΝ ΚΥΠΡΙΟΥΣ.
ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΕΑΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ??
ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΑΦΗ.ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΙΡΑΝ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.ΕΑΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ??ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΦΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ.ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΔΑΓΚΩΣΕΙ.
ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΤΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΚΟΠΙΑ.
ΕΓΩ ΖΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΣΥ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.
Η ΟΛΗ ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΗΕΙΣΒΟΛΗΣ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ.ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΟΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ.
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΗ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΤΙΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ
<<ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ>>
ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΕΝΛΟΓΟ ΒΙΒΙΛΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΡΩΝΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΑΓΓΛΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΓΙΝΕ ΧΑΜΟΣ.
ΤΩΡΑ ΣΙΩΠΗΣΕ ΚΑΠΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
Είναι όμως η πρώτη φορά που οι νεοέλληνες ξεχνούν ; Θυμίζω ότι τον τραγικό εκείνον Ιούλιο του 1974, την ίδια στιγμή που τα στρατεύματα του ΑΤΤΙΛΑ έσφαζαν, βίαζαν , λεηλατούσαν και μια χούφτα γεναίων ανδρών έχυναν το αίμα τους χωρίς καμιά βοήθεια από την Πατρίδα, την ίδια στιγμή, ο όχλος πανηγύριζε στις λεωφόρους της Αθήνας, ο νέος κυβερνήτης ( ο νεκροθάφτης της Κύπρου Καραμανλής ) δήλωνε ότι «η Κύπρος είναι μακριά» (!) και ακόμη o Φακελος παραμένει κλειστός....
Λίγοι – ακόμα και σήμερα – γνωρίζουν τις επικές μάχες των ανδρών μας στο νησί του Ευαγόρα, τότε... Πόσοι γνωρίζουν για το Λοχαγό Σταυριανάκο που επιτέθηκε στα Τουρκικά στρατεύματα και σκοτώθηκε τραγουδώντας το «σκέπασε μανα σκέπασε, γαλανομάτα κόρη...», ποιός γνωρίζει τη θυσία του Αντσυνταγματάρχη Πυροβολικού Χατζηδάκη, ποιός γνωρίζει για τις τρομερές μάχες στο ύψωμα του Αγίου Ιλαρίωνος... Κανείς δεν θυμάται και δεν τιμά στο «ελληνικό» κράτος τους ήρωες εκείνους... αφού αυτοί που μας κυβερνούν έχουν άλλους «κοινωνικούς» ήρωες για να τιμούν.... Ας ρωτήσει κάποιος ένα ελληνόπουλο, αν γνωρίζει έστω και τα ονόματα του Αυξεντίου, του Καραολή, του Αρχηγού-Διγενή....
Η «ισχυρή Ελλάδα» (σύνθημα προεκλογικό του πρωθυπουργού των Ιμίων !!!) δέχεται καθημερινώς δεκάδες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της, αλλά εμείς σιωπούμε και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η «ελληνοτουρκική φιλία»... Και μας λένε ότι θριαμβεύσαμε στο Κυπριακό, επειδή ο Ραούφ Ντεκτάς για να διασκεδάσει τις αντιδράσεις εναντίον του από μερίδα Τουρκοκυπρίων, άφησε ελεύθερη τη διακίνηση στα κατεχόμενα και έτσι οι Έλληνες μπορούν να είναι εθνικά υπερήφανοι γιατί μπόρεσαν να δούν τους τάφους των γονιών τους σαν επισκέπτες και κάποιοι να αγοράσουν τη φωτογραφία της μάνας τους από τα κατεχόμενα πατρικά τους σπίτια ! Και για όλα αυτά πρέπει να είμαστε υπαρήφανοι....Σα δε ντρεπόμαστε !
Κάποιοι πολιτικάντηδες και εργολάβοι της «ελληνοτουρκικής φιλίας» ιεροσυλούν στους τάφους των ηρώων μας. Είναι αυτοί που μιλούσαν γαι «μορατόριουμ» και για Γκρίζες Ζώνες στο Αιγαίο. Είναι αυτοί που δεν τόλμησαν να παρουσιαστούν καν στις κηδείες των αξιωματικών που έπεσαν στα Ίμια. Είναι αυτοί που απαγορεύουν ακόμη και συνθήματα υπέρ του Γρίβα στην Εθνική Φρουρά ( ο θρυλικός Διγενής και η ΕΟΚΑ για τους σημερινούς προσκυνημένους, αποτελούν παραδείγματα προς αποφυγή). Είναι αυτοί με τα βραβεία «Ιπεκτσί».
Είναι αυτοί που βουλιάζουν στο τέλμα του εφικτού και του εφήμερου !
Edited by - ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ on 20/08/2003 22:13:23
ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ (ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ)ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΡΧΟΤΑΝ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ.
ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΝΕΑΡΑ ΠΑΙΔΙΑ?
ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΙΨΗ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΥΠΡΙΟΣ.
ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΤΥΛΛΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΑΧΕΣ.
ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΓΕΝΗ ΣΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΕΟΚΑ Β.
ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 55-59 ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΕΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΙΛΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΟΛΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΕΔΩ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
Δυστυχώς έτσι είναι. Όμως ο Αρχηγός - Διγενής , αυτό το γέννημα και θρέμμα της Μεγαλονήσου με την ατσαλένια θέληση, αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της Ζωής του για την Κύπρο μας -για την ΕΝΩΣΗ και είναι ο μόνος που είχε την τιμή να του απονέμει η Ελλάδα τον τίτλο «Άξιο Τέκνο της Πατρίδος»... Αν βέβαια ήταν από το γνωστό "χώρο" θα έβλεπες το όνομά του σε δεκάδες οδούς και πλατείες... Τώρα τα ελληνόπουλα "πρέπει" να έχουν "άλλα" παραδείγματα !
Συγχαρητήρια για το ΤΟΠΙΚ - «Κύπρος».
«Οι πραγματικοί Έλληνες αμύνονται υπέρ ιερών και οσίων με έναν σκοπό. Την Πατρίδα να μην παραδώσωσι ελάσσω. Είναι εκείνοι οι οποίοι αυτή την στιγμή αγωνίζονται "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι"... Υπάρχουν όμως και οι άλλοι, οι οποίοι μένουν αδιάφοροι εις τον Αγώνα του Έθνους. Είναι οι "ουδέτεροι". Γι αυτούς η Πατρίς εκτείνεται μεταξύ τσέπης και κοιλιάς. Ως θεόν, αναγνωρίζουν τον Θεό του Χρήματος.»
Γ.Γρίβας – εφημερίδα των Χιτών – 2 Ιουνίου 1947

Edited by - ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ on 21/08/2003 00:04:05
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΟΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗ
ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΟ.
ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΝΑ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΦΙΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ.Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΟΥ
ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ,ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ
ΤΟΥ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ.ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ
ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
ΣΗΜΕΡΑ,ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΝΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟ
ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ
ΒΑΦΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ,ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΩ ΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ
ΑΥΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ
ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΔΕ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΑΠΟ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΒΟΣΚΟΣ.
ΕΓΙΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ
ΑΝΕΜΕΛΟΙ ΚΑΙ ΗΡΕΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΡΑΦΟΥΝ Ο,ΤΙ
ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ.
(...)
“ - “ Ο δείνα σε πρόσβαλε”. Τον ευγνωμονώ που δεν με έδειρε. - “Μα σε έδειρε κιόλας”. Τον ευγνωμονώ που δεν με τραυμάτισε”. - “Μα και σε τραυμάτισε”. Τον ευγνωμονώ που δεν με σκότωσε. Πότε έμαθε, λοιπόν, κι από ποιόν ότι ο άνθρωπος είναι ζώο ήμερο, ότι αγαπάει τον πλησίον του, ότι η ίδια η αδικία προκαλεί μεγάλη ζημιά σ’ αυτόν που την διαπράττει.” Διατριβές Δ/ε, 8-10.
“ - “Βλέπω, τους σωστούς κι ενάρετους ανθρώπους να χάνονται από την πείνα και το κρύο.” Αυτούς, όμως, που δεν είναι σωστοί κι ενάρετοι, δεν τους βλέπεις να χάνονται από την τρυφηλότητα, την αλαζονεία και την ακαλαισθησία; - “Είναι, όμως, ατιμωτικό να συντηρείσαι από άλλον”. Και ποιος άλλος, δυστυχισμένε, παρά μόνο ο κόσμος συντηρείται από μόνος του; Όποιος λοιπόν κατηγορεί την πρόνοια ότι φαύλοι δεν τιμωρούνται, ότι έχουν δύναμη και πλούτο, κάνει το ίδιο, σαν να έλεγε, σε περίπτωση που αυτοί είχαν τυφλωθεί, ότι δεν τιμωρούνταν, επειδή τα νύχια τους έχουν υγεία.” (Από τα απομνημονεύματα του Επίκτητου).
“Αν κάποιος έχει κατανοήσει την οργάνωση του κόσμου, αν έχει διδαχτεί ότι το μέγιστο, το σπουδαιότερο και το καθολικότερο όλων είναι το σύστημα που αποτελείται από τον Θεό και τους ανθρώπους, ότι από τον Θεό ρίχτηκαν οι σπόροι που δημιούργησαν, όχι μόνο τον πατέρα ή τον παππού του, αλλά κάθε τι που γεννιέται κι αναπτύσσεται πάνω στην γη και, ιδιαίτερα, τα λογικά όντα που, μόνο αυτά από την φύση τους κοινωνούν του Θεού, συνδεδεμένα με αυτό δια της λογικής, τότε γιατί να μην ονομάζει τον εαυτό του πολίτη του κόσμου; Γιατί να μην τον ονομάζει τέκνο του Θεού;” ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ, Διατριβές, Α/θ,3-6.
Και να φανταστείτε δεν είχαν τότε πολυθρόνες οι Έλληνες.
Που καθόταν άραγε ο Σωκράτης και ο Επίκτητος όταν μας συμβούλευαν τα παραπάνω;
Ιδού η απορία.

ΤΗΝ ΟΡΘΟΣΤΑΣΙΑ ΟΥΔΕΙΣ...
υπηρξε ενας ανθρωπος,που δεν εμεινε δευτερολεπτο στην πολυθρονα του,που αγωνιστηκε για ενα οραμα,γνωριζε πως δεν υπαρχουν περιθωρια εφυσιχασμου,γνωριζε πως απο αυτον διακυβευονταν το μελλον μιας χωρας,ενος λαου και δεν εκανε πισω-δεν ξεχασε-εμεινε ορθιος στις πιεσεις ,εμεινε στην καρδια μας και στις μνημες μας.
γιαννο κρανιδιωτη, σε ευχαριστουμε που τα εβαλες ενας εναντια σε πολλους και βγηκες νικητης,δεν σε ξεχνουμε![]()
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας