ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Αίολος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
19/02/2012, 19:01:35
Μια και μίλησες για το Μακεδονικό, Μυρμιδόνα, θυμήθηκα πως στα φυλλάδια που κάναμε στην εισαγωγική σειρά, στο κεφάλαιο για τον Αριστοτέλη έγραφε..." Ο Αριστοτέλης δεν ήταν αγνός Έλληνας, αλλά Μακεδόνας".
Το σημείο αυτό , αρκετά αργότερα το εξαφανίσαμε και αυτό γιατί μας δημιούργησε θέμα ένας απόστρατος αξιωματικός. Εγώ τότε δεν γνώριζα απολύτως τίποτα για το θέμα. Άσχετα όμως με την δική μας παρέμβαση στα φυλλάδια, αυτό που προανέφερα ήταν από τις διδασκαλίες του Λιβράγκα. Αυτό λέει πολλά...
Για ποια σεμινάρια μιλάς όμως Μυρμιδόνα? Ήσουν και εσύ μέλος της ΝΑ?

πρώην αρχηγός ΝΑ Θεσσαλονίκης

19/02/2012, 19:45:23
quote:
Για ποια σεμινάρια μιλάς όμως Μυρμιδόνα? Ήσουν και εσύ μέλος της ΝΑ?

Γαρατζώτη Γιάννη το είχα πει στην αρχή, δεν το είδες μου φαίνεται!

quote:
"Γεια σε όλους σας, καλώς σας βρήκα.Έχω βρεθεί σε δυο τρία σεμινάρια της Νέας Ακρόπολης.Πίστευα ότι ασχολούνται με τους αρχαίους Έλληνες,δεν είναι έτσι όμως.Η αλήθεια είναι ότι το περιβάλλων είναι ευχάριστο στο χώρο τους.
Έχω ένα φίλο εκεί, που είχαμε χαθεί κάτι χρόνια. Βρεθήκαμε, με προσκάλεσε και πήγα.Σε όσα πρόλαβα και διάβασα βλέπω διάφορες γνώμες. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα φόρουμ και μπορούμε να πληροφορηθούμε."

Θα επισημάνω επίσης κάτι που είχα πει στην αρχή! Ευτυχώς που υπάρχουν τα φόρουμ και αυτοί που πέρασαν από εκεί και μπορούν να μας εξηγήσουν κάνα δυο πράγματα, ώστε να μην χάνουμε το χρόνο μας. Όταν κάποιος σε προσκαλεί στο χώρο του, οφείλει να είναι ξεκάθαρος μαζί μου και να σε σέβεται.Όχι να πηγαίνω νομίζοντας ότι θα ακούσω για το αρχαιοελληνικό πνεύμα, ανταυτού να μου μιλούν για σανσκριτικούς ορισμούς και αύρες.Όχι ότι δεν έχουν ενδιαφέρω αυτά, εγώ προσωπικά θα συνεχίζω να ερευνώ γι'αυτά.Η ειλικρίνεια όμως είναι αρετή μεγάλη και αν δεν την έχει κάποιος, ας ονομάζει αλλιώς τα σεμινάρια ώστε να μην παραπλανά τον κόσμο ή να μην προσκαλεί κόσμο έχοντας σκοτεινούς σκοπούς.Ο Σωκράτης πέθανε για αυτά που έπρεπε να ειπωθούν όχι για αυτά που έπρεπε να κρυφτούν!

Edited by - Μυρμιδόνας on 19/02/2012 20:50:20

20/02/2012, 06:08:58
Συνεχίζοντας στο θέμα μας, θέλω να συμπληρώσω πως οι κινήσεις που προωθούν την ιδέα της Νέας Εποχής, για να πετύχουν τον σκοπό της ινδουιστικής φιλοσοφίας χρησιμοποιούν την συγκέντρωση, τον διαλογισμό και τις διάφορες τεχνικές της Γιόγκα.
Όλα αυτά όμως τα έχουν προσαρμόσει στην υπάρχουσα κατάσταση της Δύσης.
Μερικές φορές μάλιστα, τα έχουν αποσυνδέσει από την ινδουιστική φιλοσοφία και τα έχουν συνδέσει με την δυτική νοοτροπία και αυτό γιατί έχει παρατηρηθεί πως ο δυτικός άνθρωπος δεν είναι εύκολος στο να δεχτεί όλη την ανατολική φιλοσοφία για τον θεό, τον άνθρωπο και την λύτρωση.
Αντίθετα μάλιστα, τον απασχολούν το άγχος και οι σκληρές κοινωνικές συνθήκες.
Γι αυτό το λόγο οι τεχνικές της γιόγκα έχουν προσαρμοσθεί στην απόκτηση νοητικών ικανοτήτων και εσωτερικής γαλήνης και ηρεμίας. Λειτουργούν δηλ. σαν μια θεραπευτική αγωγή δια της οποίας επιτυγχάνει κανείς εσωτερική ανασυγκρότηση με επιστημονικό τρόπο.
Για το λόγο αυτό πολλοί πληρώνουν τεράστια ποσά για την απόκτηση των γνώσεων ή πάρα πολύ χρόνο "εθελοντικής" εργασίας και ο σαρκασμός είναι πως σιγά-σιγά υιοθετούν και όλες τις διδασκαλίες της ινδουιστικής φιλοσοφίας.
Αυτό γίνεται γιατί στους διδασκάλους των τεχνικών της γιόγκα είναι βαθειά ριζωμένη η πίστη στον Βράχμα και στη διδασκαλία του κάρμα. Βέβαια πολλοί ακολουθούν τις κινήσεις αυτές, γιατί επάνω τους οι γνώσεις αυτές εξασκούν μια μεγάλη μαγεία εξ αιτίας του ότι παρουσιάζουν ένα νέο τρόπο ζωής.
Έτσι και η περιέργεια για μια άλλη άποψη γύρω από τα θέματα του θεού και ο εγωισμός που δεν αφήνει τον άνθρωπο να ικανοποιηθεί από τα παραδεδομένα και αναζητά νέους, καλύτερους τρόπους λύτρωσης και απόκτησης μίας ανώτερης γνώσης που δεν είναι για τους πολλούς, είναι μερικές από τις αιτίες για να υιοθετήσει κάποιος τις ινδουιστικές φιλοσοφικές αντιλήψεις.
Το σίγουρο είναι πως οι κινήσεις της νέας εποχής είναι ενταγμένες μέσα στο γενικό κλίμα της εμπορευματοποίησης και του μάρκετινγκ της αγοράς.
Είναι χαρακτηριστικό επίσης πως πολλές από αυτές τις κινήσεις υποστηρίζουν πως... δεν επιθυμούν να αλλάξουν την θρησκεία κανενός, αλλά μόνο να τον κάνουν ένα καλύτερο χριστιανό ή έναν καλύτερο μουσουλμάνο κ.τ.λ.

20/02/2012, 06:58:16
Μυρμιδόνα, έτσι είναι τα πράγματα, όπως τα λες. Και εμένα, το βασικό πρόβλημα που έχω με την ΝΑ είναι ακριβώς αυτό. Δεν συμφωνώ με το να αντιμετωπίζουν τον κόσμο σαν να είναι νήπια και να του παρουσιάζουν είτε μισές αλήθειες, είτε εντελώς διαστρεβλωμένα τα πράγματα, απ ότι πραγματικά τα πιστεύουν. Το αστείο είναι πως και αυτοί έχουν το αντίστροφο πρόβλημα με εμένα, δεν συμφωνούν δηλαδή , να βγάζω τις "αλήθειες" τους προς τα έξω.
Αν έχεις προσέξει, μπορεί να έχουν πει πολλά εναντίον μου αλλά όχι όμως για κάποιο συγκεκριμένο ψέμα που να υποτίθεται πως λέω.
Αντίθετα μάλιστα, έχουν βγει πολλοί "αγανακτισμένοι πολίτες", σε διάφορα φόρουμ και έχουν πει ένα σωρό ψέματα εναντίον μου, όπως αυτά που είχαν ειπωθεί στο φόρουμ πριν χρόνια και τα σχολίασα τώρα τελευταία.

Κανείς δεν μπορεί να λέει ψέματα για πολύ καιρό σε πολλούς ανθρώπους.
Έρχεται κάποτε η στιγμή που όλα ξεσκεπάζονται...
Ξέρω πως αυτό δεν το πιστεύουν στη ΝΑ και αυτό επειδή όπως έλεγε ο Λιβράγκα..."την Ιστορία την γράφουν οι δυνατοί. Οι αδύνατοι, ούτε μια αυθεντική σελίδα δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν..." και γι αυτό συνεχίζουν να λειτουργούν , έτσι όπως λειτουργούν...

Χρειάζεται να κάνουν μια μεγάλη υπέρβαση για να μπορέσουν να κατανοήσουν τον Άνθρωπο έξω από την Νέα Ακρόπολη.
Αυτό όμως δεν τους το επιτρέπουν οι βαθιά ριζωμένες πίστεις τους από τα λόγια του Λιβράγκα.
Πως είναι δυνατό, να δει κάτι θετικό κάποιο μέλος της ΝΑ,στον "έξω κόσμο", όταν διαρκώς ηχεί στα αυτιά του..."ένας κόσμος που δεν υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι, είναι ένας κόσμος που κανένας δεν μαθαίνει τίποτα" Λιβράγκα Σπόροι Φωτός.

20/02/2012, 13:23:20
Έτσι εξηγείτε, που χάθηκε ο φίλος μου ξαφνικά.Γ.Γιάννη εσύ απ' ότι κατάλαβα θεωρείς επικίνδυνο τον οργανισμό Νέα Ακρόπολη, είπες επίσης ότι κέρδισες το δικαστήριο.Γιατί συνεχίζουν και δρουν;;;
Εκτός αν συνεργάζονται με μασονικές στοές όπως ειπώθηκε από κάποιους σε προηγούμενες σελίδες στο θέμα.

20/02/2012, 13:47:05
quote:
Μυρμιδόνα, έτσι είναι τα πράγματα, όπως τα λες. Και εμένα, το βασικό πρόβλημα που έχω με την ΝΑ είναι ακριβώς αυτό. Δεν συμφωνώ με το να αντιμετωπίζουν τον κόσμο σαν να είναι νήπια και να του παρουσιάζουν είτε μισές αλήθειες, είτε εντελώς διαστρεβλωμένα τα πράγματα, απ ότι πραγματικά τα πιστεύουν.

Θα σαν περάσω κάτι πολύ ενδιαφέρον απαντώντας ταυτόχρονα σε αυτό που απαντάς Γ.Γιάννη.

"Πολλές φορές καλούνται άνθρωποι να συμμετέχουν (να "μυηθούν"; ) σε μια τέτοια ομάδα, προφανώς για να πάρουν κάποια διδασκαλία, χωρίς όμως να ξέρουν ποια ακριβώς είναι αυτή, διότι είναι μυστική, γεγονός που είναι παράδοξο ή ευτράπελο. Είναι σαν να θέλεις να περάσεις σε μια σχολή στα πανεπιστήμιο, αλλά να μην ξέρεις -ή να μη σου λέει' τι θα διδαχθείς σε αυτήν. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, αυτό θα ήταν κάτι άκυρο, κι όμως εδώ αυτές οι ομάδες αντλούν κύρος από αυτό το γεγονός. Είναι πολύ παράξενο και αυτό από μόνο του θα έπρεπε να βάζει σε σκέψεις τους ενδιαφερόμενους. Το "δεν σου λέμε τι είναι αυτό που θα μάθεις, μέχρι να μας αποδείξεις ότι είσαι άξιος να το μάθεις", είναι μια τεχνική με πολλές ερμηνείες και πολλές πιθανότητες κατάληξης ως προς τον σκοπό της. Το παραπάνω, είναι δικαιωμένος μόνο στις "συντεχνίες". Ίσως γι' αυτό, κάποιες από τις οργανώσεις να ξεκίνησαν ως συντεχνίες και μπορεί να είναι ακόμη, κατά κάποιο τρόπο." συνεχίζεται.......

"Του συγγραφέα Παντελή Γιαννουλάκη"

http://www.antidogma.gr/2009/02/secret-societies/

Edited by - Μυρμιδόνας on 20/02/2012 13:47:21

20/02/2012, 13:47:52
quote:
Μυρμιδόνας

Θα επισημάνω επίσης κάτι που είχα πει στην αρχή! Ευτυχώς που υπάρχουν τα φόρουμ και αυτοί που πέρασαν από εκεί και μπορούν να μας εξηγήσουν κάνα δυο πράγματα, ώστε να μην χάνουμε το χρόνο μας. Όταν κάποιος σε προσκαλεί στο χώρο του, οφείλει να είναι ξεκάθαρος μαζί μου και να σε σέβεται.Όχι να πηγαίνω νομίζοντας ότι θα ακούσω για το αρχαιοελληνικό πνεύμα, ανταυτού να μου μιλούν για σανσκριτικούς ορισμούς και αύρες.Όχι ότι δεν έχουν ενδιαφέρω αυτά, εγώ προσωπικά θα συνεχίζω να ερευνώ γι'αυτά.Η ειλικρίνεια όμως είναι αρετή μεγάλη και αν δεν την έχει κάποιος, ας ονομάζει αλλιώς τα σεμινάρια ώστε να μην παραπλανά τον κόσμο ή να μην προσκαλεί κόσμο έχοντας σκοτεινούς σκοπούς.Ο Σωκράτης πέθανε για αυτά που έπρεπε να ειπωθούν όχι για αυτά που έπρεπε να κρυφτούν!

Πολύ σωστά αυτά που λες Μυρμιδόνα, και πολύ σωστή η στάση που κρατάς. Είναι προφανές ότι επειδή μερικοί καπηλεύονται την αλήθεια για να στηρίξουν τα ψέματά τους, δεν θα πάψουμε εμείς να αναζητούμε την αλήθεια.
20/02/2012, 13:51:24
Από αυτά τα τελευταία που διαβάζω, αντιλαμβάνομαι ότι ο Λιβράγκα ήταν ένας άνθρωπος με φασιστικές τάσεις.
Κρίμα που πολλοί καλοπροαίρετοι πέφτουν στα δίκτυα τρελών, για τους σπόρους αλήθειας που βρίσκουν εκεί.
Κρίμα που μερικοί στο βωμό της αναγνώρισης και της εξουσίας ή και της "παρέας", πετάνε όλα τα αληθινά ιδανικά τους...
Αυτά.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 20/02/2012 13:54:21

20/02/2012, 14:16:08
https://mail.google.com/mail/?shva=1#drafts/1359aa583b322100

"Σύμφωνα με την άλλη άποψη, όμως, η Γνώση που απλώς προσφέρεται σε λίγους μυημένους, μέσα από ξερά τυπικά και μυητικές κλίμακες, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι μια χρήσιμη γνώση. Οι λίγοι μυημένοι δέχονται αυτήν την Γνώση σαν έτοιμη και αναμασημένη τροφή, την οποία οι ίδιοι δεν μπορούν να επεξεργαστούν, και το μόνο που μπορεί να τους επιφέρει είναι η μετατροπή τους σε πειθήνια όργανα των καθοδηγητών τους.

Υπάρχει μια ιστορία σύμφωνα με την άποψη αυτή, που αναφέρεται σε έναν επιτυχημένο ζαχαροπλάστη και σ΄ έναν παραδοσιακό αρτοποιό μάστορα. Ο πρώτος χρησιμοποιούσε έτοιμα εμπορικά πακέτα στην δουλειά του, έβαζε την πλάτη μπροστά όταν πρόσθετε διάφορα συστατικά και αρώματα, κι όλο καυχιόταν για τα μυστικά του. Ο δεύτερος δούλευε με πρωτογενή υλικά – αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, αυγά – τα οποία διάλεγε μόνος του, και ακολουθούσε την σοφή του τέχνη έτσι όπως είχε προκύψει μέσα από την δική του εμπειρία. Αν κάποια στιγμή συζητούσες και με τους δύο για το πώς φτιάχνουν τα προϊόντα τους, ο πρώτος θα σου απαντούσε με κρυψίνοια πως «αυτά είναι μυστικά της δουλειάς», κι αν τον πίεζες περισσότερο το πολύ να πρόσθετε αδιάφορα πως «έτσι απλώς πρέπει να συμβαίνει για να γίνεται η δουλειά». Ο δεύτερος, όμως, αν τον ρωτούσες, θα σου απαντούσε με χαρά και μεράκι για όλη την πορεία της δουλειάς του, για τους κανόνες και τα συστατικά που χρησιμοποίησε, και την χαρά της δημιουργίας."

Εμένα μου δίνουν στην Ν.Α την εντύπωση , του "αργόσχολου". Βέβαια ο καθένας όπως αρέσκεται, δεν τίθεται θέμα!

Είναι ολοφάνερα μεσαιωνικά τα χαρακτηριστικά της Ν.Α Γ.Γιάννη!

Edited by - Μυρμιδόνας on 20/02/2012 14:16:40

20/02/2012, 14:32:48
quote:
Πολύ σωστά αυτά που λες Μυρμιδόνα, και πολύ σωστή η στάση που κρατάς. Είναι προφανές ότι επειδή μερικοί καπηλεύονται την αλήθεια για να στηρίξουν τα ψέματά τους, δεν θα πάψουμε εμείς να αναζητούμε την αλήθεια.

Φαίνεται Dr, αν μου επιτρέπεις να σε ονομάζω για συντομία, ο καθένας μας έχει να μάθει πολλά πράγματα γι'αυτό και την πατάει, όπως καλή ώρα εγώ. Αν δεν περνούσα από εκεί, δεν θα μπορούσα να αντιληφθώ αυτήν την πλευρά τον πραγμάτων μένοντας ρομαντικά στον ελληνικό πολιτισμό. Γι' αυτό λέω ευτυχώς που ενημερωνόμαστε εδώ, γιατί θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα για έμενα.Ίσως απαντάω και στο ερώτημα που έθεσα παραπάνω στον Γ.Γιάννη.

Edited by - Μυρμιδόνας on 20/02/2012 14:41:37