- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Να θυμάσαι κ. Δυστυχίδη μου - αν συνεχίσεις να φωνάζεις αυτό που φωνάζεις και συνεχίσεις στον δρόμο που είσαι - εγώ στο εύχομαι γιατί είσαι επίμονος - πως πάντα θα φτάνεις από εκεί που ξεκίνησες. Αν ξεκίνησες από βράχο, θα φτάσεις στον ίδιο βράχο. Αν ξεκίνησες από χώμα, θα φτάσεις στο ίδιο χώμα. Αν για οποιοδήποτε λόγο ξεκίνησες από βράχο και έφτασες σε κάτι που δεν είναι βράχος, τότε να ξέρεις πως κάτι δεν πάει καλά. Μπορεί να πήρες λάθος δρόμο ή μπορεί να μην έχεις φτάσει ακόμη. Τότε να αναρρωτηθείς, να προβληματιστείς. Ο Εσωτερισμός δεν είναι το κάτι άλλο. Είναι το κάτι ίδιο διαφορετικής όμως ποιότητας.
Μόλις συμπληρώσεις λοιπόν τον κύκλο, θα δεις πως άλλος ένας καινούργιος κύκλος ξεκινάει. Και ξανά μανά απ' την αρχή. Και ξανά μανά ο βράχος δεν θα σου φαίνεται βράχος και ξανά μανά το χώμα δεν θα σου φαίνεται χώμα. Τώρα νομίζεις πως η συνείδησή σου πετάει σε άλλους τόπους. Αυτό δεν είναι Εσωτερισμός. Ο βράχος δεν είναι βράχος για σένα και νομίζεις πως επειδή συμβαίνει αυτό, ανακάλυψες χρυσάφι. Να θυμάσαι ΥΠΗΡΕΤΗ, το χρυσάφι θα εμφανισθεί εμπρός σου, μόλις ο βράχος ξαναγίνει βράχος.
Μην συσσωρεύεις γνώση. Η γνώση είναι απέραντη. Δεν θα σου φτάσει η ζωή σου να την μαζέψεις ολόκληρη και θα χάσεις την ζωή σου μελετώντας τα Ακασικά Αρχεία και την Καμπάλα και ότι άλλη γραφή έρχεται στο φως της πολυμάθειας. Καλό είναι να έχεις πληροφορίες, καλό είναι να διαβάζεις, αλλά δεν είναι αυτός ο δρόμος. [ Παρεπιπτόντως, ποιος σου είπε πως δεν γνωρίζω τα Ακασικά Αρχεία ; ] Λοιπόν, ΥΠΗΡΕΤΗ, για σένα είναι πάρα πολύ δύσκολο τώρα πια. Γιατί ήδη έχεις αφιερώσει μερικά χρόνια της ζωής σου μελετώντας βιβλία και σοφούς. Και ήδη ο βράχος δεν σου φαίνεται πως είναι βράχος. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ Σ' ΑΥΤΟ! Στην πραγματικότητα ο βράχος είναι βράχος. Η συνείδηση είναι συνείδηση και όχι φαντασία που σε κάνει να πετάς από 'δω κι από 'κει. Η ουσία των πραγμάτων δεν αλλάζει. Να το θυμάσαι αυτό ΥΠΗΡΕΤΗ.
Να μιλάς απλά, ανθρώπινα. Να μπορεί να σε καταλαβαίνει και ο πιο αγράμματος άνθρωπος. Η Αλήθεια φωλιάζει στην απλότητα. Όσο πιο απλός είναι ο λόγος σου, τόσο πιο πολύ θα φτάνει στις καρδιές των ανθρώπων, τόσο πιο πολύ θα αγγίζει τις ψυχές τους, τόσο πιο πολύ θα παίρνει δύναμη και θα γίνεται ακατανίκητος. Όσο μπερδεύεις τα νοήματα, όσο μπουρδουκλώνεις την σκέψη σου, τόσο απομακρύνεσαι από τους ανθρώπους.
Μην μιλάς για τα υπερφυσικά σου βιώματα. O κόσμος θα σε χλευάσει, θα σε κοροϊδέψει, θα σε πει τρελό. Μάθε την τέχνη του καμουφλάζ. Να ξέρεις να καμουφλάρεσαι καλά, να εμφανίζεσαι μονάχα σε όσους ξέρεις πως σε αγαπούν γι' αυτό που είσαι και σε πιστεύουν γι' αυτό που είσαι. Στους υπόλοιπους, μην δείχνεσαι, μην επιδεικνύεσαι, μην φανερώνεσαι. Θα σε σταυρώσουν, θα σε ποτίσουν με χολή. Μοιραία θα πέσεις θύμα μιας ανόητης κοκορομαχίας να αποδείξεις κάτι που το έχεις νιώσει μονάχα εσύ. Να είσαι συνειδητά πονηρός. Ο φωτισμένος άνθρωπος δεν φαίνεται στους άλλους πως είναι φωτισμένος, δεν φαίνεται στους υπόλοιπους πως είναι διαφορετικός. Δεν μιλάει διαφορετικά από τους υπόλοιπους, είναι έξυπνος και ξέρει πως αν μιλήσει θα έχει την ίδια τύχη με τον Ιησού, με τον Ηράκλειτο ή με τον Πυθαγόρα.
Μην χρησιμοποιείς ανθρώπινο λόγο για τα θεϊκά πράγματα. Δεν φτάνει. Είναι πολύ πολύ μικρός. Είναι στενόχωρος και δεν μπορεί να χωρέσει την ελευθερία τους. Το θεϊκό δεν μπορεί να ειπωθεί με τον ανθρώπινο κώδικα επικοινωνίας. Δεν μπορεί να διδαχθεί με λόγο, να γραφτεί σε κείμενο, να γίνει λέξεις ή σύμβολα, να γίνει ανθρώπινη γνώση. Το αιώνιο δεν μπορείς να το χωρέσεις σε μια πρόταση. Μην ματαιοπονείς.
Μην κατονομάζεις. Το όνομα που δίνεις σήμερα, αύριο δεν θα είναι το ίδιο. Κι εσύ θα παραμένεις έγκλειστος στην ονοματολογία του. Κι όλο θα πολεμάς, κι όλο θα παλεύεις γι' αυτό. Αυτό που είναι τώρα, σε ένα δευτερόλεπτο θα αλλάξει.
Edited by - zip on 11/01/2010 21:40:21
quote:
alfa-omegaΓιατί δεν με διαβάζεις προσεχτικά ?
Γιατί δεν χρειάζεται. Έτσι ή αλλιώς, το μυαλό σου είναι σαν κουβάρι και στην ουσία δεν λες απολύτως τίποτε.
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ θα σου εξηγήσω εν καιρώ γιατί ξέρω ότι έχεις απορίες
.
Αλλα εγώ έχω σύστημα.
Πάντως δε μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να καταστρέψουμε κάτι που μας διαφοροποιεί(τη προσωπικότητα) και γιατί δεν αντικαθιστάται με κάτι άλλο.
Νοείται ευτυχία δίχως ποικιλία?
νοείται ευτυχία δίχως διαφορετικότητα?
Θα πολεμήσω για να βρω τη μέση κατάσταση.. Δεν μπορεί αυτός ο κόσμος να δημιουργήθηκε για να δουλεύει λάθος.. πρέπει να υπάρχει τρόπος να κάνουμε αυτο το σύστημα σωστό.. ώστε να παράγει ευτυχία.. εκτός κ αν το σύστημα δεν γίνεται να διορθωθεί.. οπότε άντε γειά..
"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα
quote:quote:
Γιατί δεν χρειάζεται. Έτσι ή αλλιώς, το μυαλό σου είναι σαν κουβάρι και στην ουσία δεν λες απολύτως τίποτε.
"ἐγὼ ὅσους ἐὰν φιλῶ, ἐλέγχω καὶ παιδεύω"
Είπα ότι νομίζεις ότι έχεις διαμορφώσει πλήρη προσωπικότητα .
Είπα ότι δεν έχεις βιωματικές εμπειρίες του υπερφυσικού κόσμου
Είπα ότι έχεις διαμορφώσει αλαζονικό χαρακτήρα .
Είπα ότι δεν έχεις βρει την ψυχή σου .
Είναι αρκετά .
Μάθε την Ελληνική γλώσσα, μάθε ορθογραφία και εμπλούτισε το λεξιλόγιό σου. Μονάχα έτσι θα αποκτήσεις ισχυρό λόγο. Η Ελληνική γλώσσα είναι ο πιο ολοκληρωμένος κώδικας επικοινωνίας και η δύναμή της είναι τεράστια. Μάθε να την χρησιμοποιείς σωστά. Να λες ότι πρέπει, όπου πρέπει και όταν πρέπει, για όσο πρέπει. Μελέτησε τις λέξεις της και τα νοήματά της. Η κάθε λέξη στην ελληνική γραμματεία είναι πολυσήμαντη κι από πίσω της κρύβει έναν ολόκληρο Αστρικό κόσμο. Γίνε λογοτεχνίτης. Με αυτόν τον τρόπο τα παραδείγματά σου θα γίνουν καθολικά και θα ισχύουν στο σύνολο των περιπτώσεων που επιλέγεις να τα χρησιμοποιήσεις. Με αυτόν τον τρόπο η μεταφορές σου θα γίνουν πιο ζωντανές και θα φτάνουν κατ' ευθείαν στον προορισμό τους χωρίς περιττές στάσεις και παρακάμψεις.
Αν κάποιος δεν σε καταλαβαίνει, αναζήτησε την αιτία σε σένα, όχι σ' αυτόν. Εσύ πρέπει να κατέβεις - είναι πιο εύκολο για σένα - παρά να ανέβει αυτός. Μην ξεχνάς πως τα παιδιά μαθαίνουν πρώτα αριθμητική πρωτού να μάθουν να επιλύουν διαφορικές εξισώσεις. Αν κάποιος απορεί με αυτά που λες, έλεγξε πρώτα αυτά που λες, πως τα λες και πότε του τα λες. Σε έναν κοιμισμένο δεν μπορείς να πεις και πολλά παρά μόνο "Ξύπνα!". Σε έναν διψασμένο δεν μπορείς να πεις και πολλά παρά μόνο "Πιες!" και σε έναν πεινασμένο, "Φάε!".
Να ανήκεις στον κόσμο. Μάθε να πλησιάζεις τους ανθρώπους κι όχι να απομακρύνεσαι από αυτούς θεωρώντας τον εαυτό σου διαφορετικό ή ... κάπως. Αν ανήκεις στον κόσμο, ο κόσμος θα σε αγκαλιάσει, θα σε φροντίσει και θα σε περιθάλψει όταν χρειαστεί. Αν απομονωθείς, ούτε ο Θεός θα γυρίσει να σε κοιτάξει και θα πεθάνεις έρημος και μόνος.
Edited by - zip on 12/01/2010 08:04:10
quote:quote:quote:
zip
Γιατί δεν χρειάζεται. Έτσι ή αλλιώς, το μυαλό σου είναι σαν κουβάρι και στην ουσία δεν λες απολύτως τίποτε."ἐγὼ ὅσους ἐὰν φιλῶ, ἐλέγχω καὶ παιδεύω"
Είπα ότι νομίζεις ότι έχεις διαμορφώσει πλήρη προσωπικότητα .
Που το στηρίζω:
Μία πλήρης προσωπικότητα σέβεται τον συνάνθρωπό της , (μία άλλη προσωπικότητα ) όσο αμαθείς και αν είναι .
Ποτέ δεν βρίζει .
Όταν το πράττει ποτέ δεν δικαιολογεί την πράξη και καταφεύγει στο επιχείρημα ενσυνείδητος θυμός .
Είπα ότι δεν έχεις βιωματικές εμπειρίες του υπερφυσικού κόσμου
Το επιχείρημα ,ότι τα βιώματα είναι προσωπική υπόθεση, είναι ρηχό.
Μία προσωπικότητα δεν ανήκει στο ίδιο το άτομο.
Δεν έχεις εμβαθύνει στην εσωτερική επιστήμη, για αυτό το γράφεις .
Είπα ότι έχεις διαμορφώσει αλαζονικό χαρακτήρα .
Σε θέματα γνώσης παραδέχεσαι ως έμπιστα τα άτομα ,μόνο εκείνα τα οποία έχουνε απόλυτη εξωστρέφεια ,ακόμη και αν αυτή δομείται επάνω σε επιστημονικά δεδομένα ,αυτά όταν είναι εξωτερικά (στηρίζονται στις 5 αισθήσεις ) είναι ρηχά .
Δεν μπορείς να δεις πίσω από τα αίτια , περιγράφεις τα αποτελέσματα των αιτίων με ορθολογιστικό τρόπο και νομίζεις ότι ξέρεις.
Ο εσωτερισμός , δεν είναι ορθολογισμός .
Χρησιμοποιεί τον ορθολογισμό ως εργαλείο του μυαλού.
Είπα ότι δεν έχεις βρει την ψυχή σου .
Η προσοχή της ανθρώπινης προσωπικότητας σε κάποια ενσάρκωση αρχίζει να δείχνει το ενδιαφέρον της για τα θέματα της Ψυχής και ο άνθρωπος τότε αρχίζει να διανύει της Ατραπό της Δοκιμασίας.
Πρώτα ασχολείται με το ατίθασο φυσικό σώμα , δηλαδή αρχίζει να διώχνει ή να κυριαρχεί κυρίως στα ένστικτά του.
Να δομεί τον χαρακτήρα του με ορθές και θετικές ιδιότητες .
Έπειτα αρχίζει να προσπαθεί να ελέγξει το συναισθηματικό σώμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να σταθεί ανάμεσα στα συναισθηματικά ζεύγη των αντιθέτων. Αρχίζει να καταλαβαίνει ότι οι διαφόρων ειδών γοητείες του είναι εμπόδιο. Ο έλεγχος επιτυγχάνεται από το νοητικό πεδίο. Ο άνθρωπος θα πρέπει να καταλάβει ότι πρωταρχικά είναι διανοητικός τύπος ανθρώπου, γιατί θα πρέπει να πάρει συνειδητά θέση στο νοητικό πεδίο για να ελέγξει τις (εκατοντάδες) επιθυμίες του. Αυτή είναι η Ατραπός της Μαθητείας.
Έπειτα θα πρέπει να πάρει συνειδητά θέση επί του αθάνατου Εγώ, ή της Ψυχής προκειμένου να ελέγξει το διανοητικό άλογο ή τον κατώτερο συγκεκριμένο νου. Αυτή είναι περίοδος (κάπως προχωρημένης) μαθητείας. ……
Υπάρχει ένα συγκεκριμένο μάντραμ που αναφέρεται σχετικά με τα παραπάνω.
Εγώ είμαι η Ψυχή.
Εγώ είμαι το Θείο Φως.
Εγώ είμαι Αγάπη.
Εγώ είμαι Θέληση.
Εγώ είμαι καθορισμένο Σχέδιο.
Αυτά τα λόγια για εσένα ,για την προσωπικότητά σου είναι άχρηστα, μπούρδες .
Θα πρέπει κάποιος να σου αποδείξει ότι είναι η ψυχή ,το θείο φως ,η αγάπη, η θέληση ,το καθορισμένο σχέδιο ,διότι λειτουργεί η διάνοιά σου αποκλειστικά μόνο με τον ορθολογιστικό τρόπο .
Ότι είναι πέρα από την προσωπικότητα , θέλει βίωμα ,βιώματα και δεν τα έχει αγόρι γλυκό ,αυτά η προσωπικότητα ,που νομίζεις ότι είναι δική σου .
Επίσης η προσωπικότητά σου αντιδρά έντονα ,αλλεργικά ,όταν αναφέρει κάποιος τον έλεγχο της προσωπικότητας από την ψυχή .
Δεν γνωρίζεις την ψυχή και αντιδράς άτσαλα ,φοβισμένα .
Ότι είσαι είναι η προσωπικότητα που διαμόρφωσες .
Απέχεις από την ψυχή σου.
Είναι αρκετά .
Ένα από τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε μια προσωπικότητα η οποία κυβερνάται από πολλά εγώ είναι το εξής.
Μια ομάδα από εγώ οργανώνει ένα «μαγνητικό κέντρο» που έχει σχέση με την επιστήμη. Αυτή η ομάδα από εγώ, ασπάζεται τυφλά ένα δόγμα και ανταποκρίνεται σε αυτό με μια καθορισμένη σκέψη, με ένα καθορισμένο συναίσθημα και με μια καθορισμένη συμπεριφορά ανάλογα βέβαια με το πώς έχει καλλιεργηθεί.
Αυτή η ομάδα από τα εγώ, εκφράζεται μέσα από την προσωπικότητα σαν ένας άνθρωπος υλιστής που αντιμάχεται το οτιδήποτε πνευματικό και λέει …«εμείς η επιστήμονες κάνουμε εκείνο, εμείς η επιστήμονες κάνουμε το άλλο» και ότι δεν είναι επιστημονικό, είναι άξιο χλευασμού ..αυτό πάντα με το πώς έχει καλλιεργηθεί μια προσωπικότητα.
Μετά μια άλλη ομάδα από εγώ οργανώνει ένα «μαγνητικό κέντρο» που έχει σχέση με την αναζήτηση της αλήθειας σε εσωτερικό επίπεδο. Τότε το άτομο κάτω από αυτή την επιρροή αρχίζει να έχει την αυταπάτη του ότι ξέρει τον εαυτό του.
Μπορεί να χρησιμοποιεί την ευφυΐα του, την λογική του ,την εκπαιδεύσει του, αλλά όλα αυτά δεν είναι η αυταπόδειχτη συνείδηση που είναι πέρα από τους συλλογισμούς. Είναι κάποιο εγώ που κοιτά ή παρατηρεί.
Η «γνώση» της συνείδηση ανθίζει μέσα στην σιωπή του νου!!
Τα αξιοπερίεργο της όλης κατάστασης είναι ότι αυτού του είδους κοιμωμένου ανθρώπου που δεν έχει ένα μόνιμο κέντρο βαρύτητας αλλά διάφορα μαγνητικά κέντρα ..δεν μπορεί να διακρίνει το πώς αντιφάσκει από το ένα μαγνητικό κέντρο σε σχέση με το άλλο.
Το επιστημονικό μέρος λέει «όταν ο θάνατος χτυπήσει την πόρτα ..τότε παπαλα» «Αυτό που μένει είναι οι μνήμες για αυτά που κάναμε» και διάφορα παρόμοια πράγματα..!
Μετά όταν ο άνθρωπος κυβερνιέται από την άλλη ομάδα των εγώ λέει « εγώ έχω ολοκληρώσει την διαδικασία» και πολλά αλλά.
Μετά πάλι το άλλο μαγνητικό κέντρο.. αυτό το επιστημονικό λέει πως.. «αν κάποιος σας πει ότι γνωρίζει την αλήθεια και ότι έχει φτάσει, τρέξτε όσο πιο μακριά μπορείτε» και μετά το άλλο κέντρο λέει «εγώ έχω ολοκληρώσει!»
Αυτά είναι από τα λίγα αξιοπερίεργα φίλε alfa-omega ενός ανθρώπου που κοιμάται και ζει μηχανικά πιστεύοντας κάθε φορά μια ψευδής ύπαρξη μέσα από μια ομάδα εγώ που του παρουσιάζουν ένα ψεύτικο κέντρο του «είμαι».
Πολλοί θα νομίζουν ότι είμαι κακός και ότι βγάζω κάποιων εγωισμό! Θα σας πω πως.. αυτά τα παραδείγματα που ανέφερα είναι άξια προσοχής για όλους μας!!
Αυτός που νοιάζεται πραγματικά μαθαίνει..
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
zip To ταξίδι λοιπόν ξεκινάει από τον έναν & μοναδικό εαυτό - ο ψεύτικος - και αφού αυτός ο εαυτός διαπαστεί σε 16, σε 1016 και σε 16,116,116 εαυτούς, τελειώνει εκεί που ξεκίνησε. Στον έναν και μοναδικό.Μονάχα που αυτός - ο τελευταίος που είναι μαζί και πρώτος - έχει αλλάξει πια ποιότητα. Δεν είναι ο ψεύτικος ένας και μοναδικός αλλά είναι ο πραγματικός ένας και μοναδικός. Αυτός που ήταν από την πηγή του. Αυτή είναι η αναζήτηση της ρίζας μας, της πηγής και της ουσίας του κάθε ανθρώπου.
Το ταξίδι καλέ μου αρχίζει όταν ο άνθρωπος αποκτήσει την επίγνωση ότι κοιμάται ..ότι είναι μηχανικός.. ότι έχει ταυτιστεί με κάτι που δεν είναι!!
Τότε ξεκινά το πραγματικό ταξίδι ..όταν η συνείδηση αρχίζει να αποταυτιζεται από όλες τις ψευδείς εντυπώσεις. Με έναν μεταφορικό τρόπο ..αρχίζει να κινείται από την περιφέρεια προς το κέντρο της ουσίας του. Με αυτή την άγραφη ουσία ερχόμαστε ..δεν γεννηθήκαμε με κάποιο εγώ. Δεν γεννηθήκαμε με το εγώ του θυμού ή με το εγώ της λαγνείας.. αυτά αγαπητέ μου φίλε προκύψανε αργότερα.
Κάποιος που επιστρέφει στην πηγή επιστέφει στο αγνό, στο άσπιλο στο αμόλυντο σε αυτό που είναι πέρα από το πεπερασμένο, σε αυτό που είναι άγραφο. Δεν έχει θέλω ,δεν έχει επιθυμίες δεν έχει ανάγκες. Είναι ευδαιμονικό μέσα στην ιδία του την παρουσία. Αυτό λοιπών επισκιάζεται από τα εγώ και λόγω ταύτισης εκλαμβάνει ως «είμαι»κάτι που είναι ένα ψυχολογικό επιπρόσθετο. Δεν μπορεί να πει ΕΓΩ!!
Έγραψα 16 εγώ παραδειγματικά. θα μπορούσα να τα κάνω Ν.. η περιφέρεια ενός κύκλου εχει άπειρα σημεία, κάθε σημείο αυτού του κύκλου είναι κάποιο εγώ ,αλλά το σύνολο αυτών των εγώ δεν είναι παρά η περιφέρεια και όχι το κέντρο δηλ η ΟΥΣΙΑ.
ΛΕς
quote:
zipΑυτός που ήταν από την πηγή του. Αυτή είναι η αναζήτηση της ρίζας μας, της πηγής και της ουσίας του κάθε ανθρώπου.
Αυτή η πηγή φίλε μου είναι σιωπηλή. Και όταν μιλάμε για την σιωπηλή επίγνωση σου φαίνεται μπουρδα!!
ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΝΟΥ Ή Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΠΟΥΡΔΑ; ΔΩΣΕ Μας ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΆΝΘΡΩΠΟΣ.. ΟΠΩΣ ΛΕΣ.
Περιμένουμε την απάντηση σου και μετά θα σου σχολιάσω και τα υπόλοιπα που μου είπες για να δεις πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 12/01/2010 12:13:45
quote:
ζιπ Μην συσσωρεύεις γνώση. Η γνώση είναι απέραντη. Δεν θα σου φτάσει η ζωή σου να την μαζέψεις ολόκληρη και θα χάσεις την ζωή σου μελετώντας τα Ακασικά Αρχεία και την Καμπάλα και ότι άλλη γραφή έρχεται στο φως της πολυμάθειας.Καλό είναι να έχεις πληροφορίες, καλό είναι να διαβάζεις, αλλά δεν είναι αυτός ο δρόμος. [ Παρεπιπτόντως, ποιος σου είπε πως δεν γνωρίζω τα Ακασικά Αρχεία ; ] Λοιπόν, ΥΠΗΡΕΤΗ, για σένα είναι πάρα πολύ δύσκολο τώρα πια. Γιατί ήδη έχεις αφιερώσει μερικά χρόνια της ζωής σου μελετώντας βιβλία και σοφούς. Και ήδη ο βράχος δεν σου φαίνεται πως είναι βράχος.
ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ Σ' ΑΥΤΟ! Στην πραγματικότητα ο βράχος είναι βράχος. Η συνείδηση είναι συνείδηση και όχι φαντασία που σε κάνει να πετάς από 'δω κι από 'κει. Η ουσία των πραγμάτων δεν αλλάζει. Να το θυμάσαι αυτό ΥΠΗΡΕΤΗ.
Καλέ μου φίλε ..μετράς τον χρόνο με το οντολογικό σου σώμα ..από αυτό μπορεί κάποιος μπορεί να καταλάβει ότι πράγματι το εννοείς το «παπαλα μετά τον θάνατο»
Η συνείδηση καλέ μου δεν μετρά με αυτούς τους χρόνους. Και επίσης μπορεί να «μελετά» τα ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ όταν το σώμα κοιμάται. Σπατάλη είναι να κοιμάσαι κοιμώμενος!!!
Η «γνώση» που παίρνει η συνείδηση δεν είναι μέσα σε κάποιο βιβλίο.
quote:
Παρεπιπτόντως, ποιος σου είπε πως δεν γνωρίζω τα Ακασικά Αρχεία ;
Αγαπητέ φίλε δεν έχεις κάνει από αυτά που έχει δήλωση ποτέ σου αστρική προβολή και έχει πει μάλιστα πως όλα αυτά είναι τις φαντασίας του ανθρώπου και τώρα μου λες ότι γνωρίζεις για τα ακασικα αρχεία;
Για πες μας ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο;
Ο χριστός αναστήθηκε;
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 12/01/2010 12:26:53
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΚάποιος που επιστρέφει στην πηγή επιστέφει στο αγνό, στο άσπιλο στο αμόλυντο σε αυτό που είναι πέρα από το πεπερασμένο, σε αυτό που είναι άγραφο.
Δεν διαφωνώ. Επιστρέφει σε όλα αυτά που λες, αλλά δεν μπορεί να μείνει εκεί και να ζήσει. Για να ζήσει, θα πρέπει να επιστρέψει πάλι στην επιφάνεια.
ΥΠΗΡΕΤΗ, μίλησες και έδωσες ένα σχεδιάγραμμα της ανθρωπότητας. Η φράση "Σχεδιάγραμμα της ανθρωπότητας", είναι μια βαρύγδουπη έκφραση που δεν φτάνει εύκολα στον απλό κόσμο. Παρά τούτο και παρά του ότι σου είχα απαντήσει πως η ανθρωπότητα δεν χρειάζεται τα δικά σου σχεδιαγράμματα γιατί έχει δικά της, η οπτική του εσωτερικού και εξωτερικού κύκλου είναι σωστή. Ο κοινός άνθρωπος ζει στον εξωτερικό κύκλο και μπορεί να φτάσει στον εσώτερο, στο κέντρο δηλ. στην πηγή. Όμως, δεν μπορεί να μείνει για πολύ εκεί ούτε μπορεί να ζήσει εκεί, όπως δεν μπορεί να ζήσει κάποιος στον βυθό, να μείνει κάποιος στον βυθό και να γίνει ψάρι. Η παρουσία ενός ανθρώπου στον τόπο της πηγής του, στον τόπο όπου συμβαίνουν όλα αυτά που λες - στο αγνό, στο άσπιλο στο αμόλυντο σε αυτό που είναι πέρα από το πεπερασμένο, σε αυτό που είναι άγραφο - δεν μπορεί να διαρκέσει πολύ. Χρονικά εννοώ. Θα πρέπει πάλι να επιστρέψει στην επιφάνεια. Γιατί ο άνθρωπος δεν είναι πλασμένος για τον βυθό αλλά για την επιφάνεια. Όμως, αν επισκεφτεί αυτό το μέρος, αποκτάει την γνώση αυτού του μέρους. Πήγε δηλ. στον βυθό, πήγε στην πηγή του, πήγε σ' όλα αυτά που λες, τα είδε, τα γνώριζε, τα έζησε, τα βίωσε, απέκτησε την γνώση τους, απέκτησε δηλ. την συν-είδηση τους και επιστρέφει πάλι από εκεί που ξεκίνησε, στην επιφάνεια δηλ. μετουσιωμένος, δηλ. με διαφορετική ποιότητα πια στην ουσία του. Γι' αυτό σου λέω πως το ταξίδι ξεκινάει και τελειώνει στο ίδιο σημείο. Από την επιφάνεια ξεκίνησε, στην επιφάνεια επιστρέφει. Από τον εξωτερικό κύκλο ξεκίνησε, στον εξωτερικό κύκλο επιστρέφει. Αν παραμείνει στον εσωτερικό κύκλο, θα πεθάνει. Αν παραμείνει στον βυθό, θα πνιγεί.
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΔεν έχει θέλω ,δεν έχει επιθυμίες δεν έχει ανάγκες. Είναι ευδαιμονικό μέσα στην ιδία του την παρουσία. Αυτό λοιπών επισκιάζεται από τα εγώ και λόγω ταύτισης εκλαμβάνει ως «είμαι»κάτι που είναι ένα ψυχολογικό επιπρόσθετο. Δεν μπορεί να πει ΕΓΩ!!
Αν δεν μπορεί να πει "εγώ", τότε γιατί μιλάει ; Καταλαβαίνω βρε χρυσέ μου άνθρωπε τι λες, καταλαβαίνω απόλυτα, σε διαβεβαιώ, αλλά πρόσεξε : Γράφεις, αναφερόμενος στον εαυτό σου, στο γ' ενικό. Λες "ο ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ κάνει αυτό, ο ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ λέει εκείνο". Ποιος είναι ο ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ; (δεν εννοώ το nickname, έτσι ;) Ποιος είναι ; Δεν είσαι εσύ που γράφεις ; Άλλος είναι ; Δηλ. εσύ μιλάς, εσύ γράφεις εξ' ονόματος άλλου ; Κάποιου ξένου σε σένα ; Τότε ποιος είναι αυτός που γράφει ; που πληκτρολογεί αυτές τις γραμμές ; Αυτός, ακόμη κι αν δεν είναι ο ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ, έχει και τούτος ένα "εγώ". Ασχέτως, αν δεν το λέει. Ασχέτως αν δεν το γράφει.
Τι θέλω να σου πω με αυτό ; Πως επικοινωνείς με τους συνανθρώπους σου ; Υποθέτω θα πηγαίνεις π.χ στο super market. E, τι λες στην κοπέλα στο ταμείο ; "ο Τάδε αγόρασε αυτά και ο Τάδε πρέπει να τα πληρώσει τώρα" ; Θέλω να σου πω δηλ. πως όταν επικοινωνείς με τους συνανθρώπους σου, επικοινωνείς ΠΑΝΤΑ με ένα σου "εγώ". Αν δεν υπάρχει κανένα "εγώ", ε, δεν μπορείς να επικοινωνήσεις. Δεν θα υπάρχει δηλ. κάποιος ούτε να μιλάει, ούτε να περπατάει, ούτε να πληρώνει τα ψώνια στο super market. Το θέμα είναι αυτός ο οποίος μιλάει, αυτός ο οποίος περπατάει στον δρόμο και αυτός ο οποίος πληρώνει τα ψώνια στο super market, να τα κάνει όλα τούτα συνειδητά. Αν τα κάνει συνειδητά, τότε γιατί να μην μπορεί να πει "εγώ αγόρασα αυτά και εγώ πρέπει να τα πληρώσω" ; Δεν είναι κακό δηλ. ούτε είναι ντροπή, ούτε - σε διαβεβαιώ γι' αυτό - υπάρχει κανένας φόβος να το κάνει.
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑυτή η πηγή φίλε μου είναι σιωπηλή. Και όταν μιλάμε για την σιωπηλή επίγνωση σου φαίνεται μπουρδα!!
ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΝΟΥ Ή Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΠΟΥΡΔΑ; ΔΩΣΕ Μας ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΆΝΘΡΩΠΟΣ.. ΟΠΩΣ ΛΕΣ.
Ποτέ δεν είπα πως η σιωπή του νου είναι μπούρδα. Κι αν το είπα - που δεν νομίζω, μπορείς να με διαψεύσεις αν το βρεις πουθενά γραμμένο από μένα - με συγχωρείς. Παρά τούτο, η σιωπή του νου είναι μια φράση που την καταλαβαίνουμε εσύ κι εγώ, πιθανόν και οι περισσότεροι που ασχολούνται με τον Εσωτερισμό, δεν παύει όμως να είναι μια φράση συμβολική.
Την ΔΙΑΘΗΚΗ θα τη βρούν οι επισκεπτες στα Ελληνικά και στα Αγγλικά στο διαδύκτιο
http://myfamily2.bulldoghome.com
Yiandrew
webmaster@uk-human-rights.org