- ΕΓΧΡΩΜΑ ΟΝΕΙΡΑ ???? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Τα δικά μου Όνειρα δεν ειναι έτσι. Είναι συνήθως ασπρόμαυρα, δεν διακρίνω ευκολα πρόσωπα κ δεν ειναι 3D (τριων διαστάσεων). Πως να το πω... ειναι σαν κινούμενα σχέδια με προταγωνιστή συνήθως εμένα. Δεν θυμάμαι ποτέ χρώματα εκτός απο το κόκκινο το οποίο σπανια έρχετε λίγο στο νού μου. Επείσης δεν έχω παρούσιάσει ΠΟΤΕ το εξείς σύμπτωμα: "ΑΧ ΗΤΑΝ ΟΝΕΙΡΌ??????" κ μου φαίνεται αστείο να μπερδέψω ενα όνειρο με την πραγματικότητα γιατι ΠΑΝΤΑ ξέρω οτι ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ.
Ελπιζω να τα ανέλησα καλα. Σας παρακαλώ πολύ πείτε μου αν ζείτε κ εσείς κατι παρόμοιο. Πείτε μου επείσης αν ονειρεύεστε κ φυσάει αέρας, τον νιωθετε ??? οταν καίει μια φωτία ζεστένεστε ???
***ΓΙΩΡΓΟΣ***
Ποτε θα γυρισεις;;;
Εχεις να ενωσεις και τα θεματα που αφορουν την πτωση του αεροσκαφους!!!
Βαρεθηκα να τρεχω απο δω κι απο κει για να παρακολουθω τις αποψεις!!!
aa
και αυτο ειναι δεν ειναι παντα ευχαριστο.με εχουν αποκεφαλισει,με εχουν ριξει απο γκρεμο,με εχουν πυροβολησει,με εχουν μαχαιρωσει.
.........
πολλες φορες ερχομαι αντιμετωπος με κατι παραξενα πλασματα,σαν αυτο που εχω στην υπογραφη μου.
τα ονειρα σου ειναι ασπρομαυρα?????? αυτο δεν το εχω ξανακουσει.
μηπως θα μπορουσες να περιγραψεις καποιο ονειρο?

quote:
Α, βρε Αμαλια!!!
Ποτε θα γυρισεις;;;
Εχεις να ενωσεις και τα θεματα που αφορουν την πτωση του αεροσκαφους!!!
Βαρεθηκα να τρεχω απο δω κι απο κει για να παρακολουθω τις αποψεις!!!
--Aχ, Αμαλιακι..τι σε περιμενει μετα τα Ορη και τα νερα.)...ΜΕΤΑΦΟΡΑΘΕΜΑΤΟΣΠΛΙΖ!!!!
--
...εγχρωμα ονειρα;
υπαρχουν//ομως δεν φανταζομαι να σχετιζονται με την θεματολογια "τα αστρα"..
Παραυτα θα ηταν καλυτερα να ψαξουμε "σε ποιο απο τα σωματα του ανθρωπου αντιστοιχουν τα...ζωντανα ονειρα..."![]()
Atma..multicolor

cprtght@tm@2005
πες μου ποιον θαχεις να τα λες...
Από όσα τουλάχιστον γνωρίζω, χωρίς όμως να είμαι και ειδική επάνω στο θέμα, όνειρα βλέπουμε πολύ περισσότερα΄, απ΄ όσα θυμόμαστε...
Θυμόμαστε συνήθως αυτά που βλέπουμε την στιγμή που ξυπνάμε, ή και κάποια άλλα, που βλέπουμε κατά την διάρκεια της νύχτας, αλλά, χωρίς να το αντιληφθούμε, κάτι μας έχει ενοχλήσει..., δηλαδή μισοξυπνήσει...
Μέσα όμως, στον βαθύ ύπνο, δεν το καταλαβαίνουμε και συνεχίζουμε να κοιμόμασθε..., αφού αυτή η ενόχληση, δεν συνεχίστηκε... ![]()
Αυτά στα αναφέρω, για να σου πω, πως δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, πως ποτέ δεν βλέπεις, και κάποια πιο ζωντανά...
Παρ΄ όλα αυτά όμως, οι ψυχολόγοι λένε, πως τα άτομα, που βλέπουν όνειρα έγχρωμα... και μάλιστα με έντονα χτώματα, είναι άτομα που διαθέτουν μεγάλη φαντασία...
Όσα δε άτομα, δεν βλέπουν όνειρα με χρώματα, είναι άτομα, που δεν διαθέτουν φαντασία...
Βέβαια, υπάρχουν πάρα πολλές κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται τα όνειρά μας, αλλά σε πολύ γενικές γραμμές, γύρω από το θέμα των χρωμάτων ισχύουν αυτά. ![]()
![]()
![]()
φιλικά...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Πείτε μου επείσης αν ονειρεύεστε κ φυσάει αέρας, τον νιωθετε ??? οταν καίει μια φωτία ζεστένεστε ???
Εγώ θυμάμαι όνειρο που έβλεπα πως είχε πιάσει φωτιά και ζεσταινόμουν.
Επίσης όνειρο με σεισμό, που ένιωθα πως κουνιόμουν! ![]()
Για τον αέρα, δεν μπορώ να πω σαφώς, αν και μου φαίνεται πως όταν βλέπω πως πετάω, πρέπει να τον νιώθω. Δεν είμαι όμως σίγουρη.
Πάντως, θέτεις ενδιαφέροντα ερωτήματα.
Τη θέαση ασπρόμαυρων ονείρων την έχω κι εγώ υπόψην μου.
Προσωπικά βλέπω συνήθως έγχρωμα, ή όνειρα για τα οποία δεν έχω κάνει κάποια χρωματική αξιολόγηση.
Το θέμα αυτό μεταφέρεται στην ενότητα .-= Η ΨΥΧΗ =-. από την ενότητα
.-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.
Ευχαριστούμε επίσης την ΑΤΜΑ για την ειδοποίηση ![]()
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Αγαπητέ MachineHead,
Χωρίς να είμαι κι εγώ ειδική θα συμφωνήσω με όσα λέει η Isidora.Τώρα όσων αφορά για το αν νιώθουμε κάτι που ονειρευόμαστε,πιστεύω ότι τις περισσότερες φορές συμβαίνει ανάλογα με το περιβάλον και το πως κοιμόμαστε.Για να σου δώσω να καταλάβεις θυμάμαι μια φορά που ονειρευόμουν πως ήμουν σε ένα δωμάτιο κλεισμένη χωρίς να μπορώ να ανασάνω ελεύθερα γιατι υποτίθεται πως στο δωμάτιο τελείωνε το οξυγώνο.Ξύπνησα απο τον πανικό μου και κατάλαβα πως τα σκεπάσματά μου είχαν πέσει στο πρόσωπό μου και με εμπόδοζαν να ανασάνω.
Έχω ακούσει και για κάτι πειράματα που έκαναν κάποιοι επιστήμονες. Έβαλαν έναν άνθρωπο να κοιμηθεί σε ένα δωμάτιο μέσα στο οποίο μύριζε άρωμα λουλουδιών. Ξυπνώντας ο άνθρωπος τους είπε ότι ονειρευόταν πως περπατούσε σε ένα μεγάλο λιβάδι με λουλούδια.
If in the dark, you lose your friends, hold my hand and have no fear...Cause I will be there...
ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΕΓΧΡΩΜΑ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ????
ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ
!!!!!!!

"Κονξ Ομ Πανξ"
Είχα ακούσει να λένε για ασπρόμαυρα όνειρα, αλλά μου φαινόταν τόσο περίεργο... Τα δικά μου όνειρα είναι πάντα με χρώμα και μάλιστα όταν είναι ωραία είναι πολύ πιο ζωντανά τα χρώματα από την πραγματικότητα.
Όταν πάλι είναι άσχημα είναι πιο σκοτεινά, αλλά πάντα έγχρωμα και συνήθως συνοδεύονται από αρκετά συναισθήματα.
Μου έχει τύχει να κλαίω στον ύπνο μου και να ξυπνάω με δάκρυα, όπως και να γελάω. Πάντως το χειρότερο ζωντανό όνειρο που είδα ήταν η έκρηξη μιας πυρηνικής, όπου ένιωσα όλο τον πόνο και το ρούφηγμα από το ωστικό κύμα. Και φυσικά ξύπνησα και ένιωθα μουδιασμένη ολόκληρη.

"Κονξ Ομ Πανξ"
Προσωπικά βλέπω τόσο έγχρωμα όσο και ασπρόμαυρα όνειρα.
Άλλες κατηγορίες ονείρων (προφητικά, προβλεπτικά κλπ.) δεν ξέρω τι χρώμα μπορεί να έχουν γιατί δεν έχω δει.
Επίσης από όσο γνωρίζω σύμφωνα με τη Φυσική δεν υπάρχει χρώμα στη Φύση, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι εκπομπές φωτονίων τις οποίες ο εγκέφαλος μας λαμβάνοντας τες, τις αποκωδικοποιεί και τους δίνει χαρακτηρισμό χρώματος.
Έτσι έχουμε αντίληψη και ασπρόμαυρων εικόνων και έγχρωμων.
Κατά τον ίδιο τρόπο προφανώς και η αναπαραγωγή εικόνων από το υποσυνείδητο μπορεί να δημιουργήσει είτε ασπρόμαυρα είτε έγχρωμα όνειρα.
Η Ελπίδα πεθαίνει προτελευταία. Τελευταία πεθαίνει η Προσπάθεια.
Δεν έχω δει ποτέ εφιάλτη στη ζωή μου (ή τουλάχιστον δεν θυμάμαι να έχω δει ποτέ),και πραγματικά θα ήθελα να δω ένα κάποια μερα, απλά και μόνο για την εμπειρία.
"Η μεγαλύτερή μας έκπληξη είναι ο ίδιος μας ο εαυτός..."
Τα ονειρα απο οσο γνωριζω ειναι παντα ασπρομαυρα,τα χρωματα τα βαζεις εσυ.Οταν κοιμομαστε ανοιγει το υποσυνειδητο και ανενοχλητο μας δειχνει,δεν μας τα δειχνει ομως εγχρωμα,τα χρωματα τα βαζουμε κατα καποιο τροπο εμεις για να ξεχωριζουμε και να διαχωριζουμε αυτα που βλεπουμε.Για παραδειγμα,αν δεις φωτια,θα τη δεις κοκκινη γιατι ετσι τη γνωριζεις,το υποσυνειδητο δεν δρα βαση λογικης,καμια φορα θα σας εχει τυχει να ξερετε οτι ειστε με καποιον γνωστο σας,να μη βλεπετε το προσωπο του αλλα να γνωριζετε οτι ειστε με αυτον.καπως ετσι ειναι,τα χαρακτηριστικα και τα ''προσθετα'' τα βαζουμε εμεις ασυνειδητα.
Αυτη ειναι η ταπεινη μου γνωμη,ελπιζω να μην σας κουρασα
ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ
Για το ασπρομαυρο πρωτη φορα το ακουω... παντα εγχρωμα τα εβλεπα... και 3d :D
Πρώτη φορά ακούω για ασπρόμαυρα...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Αυτό που άκουσα πρόσφατα από κάποιον είναι ότι έγχρωμα βλεπουν μόνο οι γυναίκες και ασπρόμαυρα οι άντρες! Μούφα!
Βρε MachineHead, σοβαρά δεν έχει τύχει ποτέ να μπερδέψεις όνειρο με πραγματικότητα...? απίστευτο μου φαίνεται...
Χάνεις!!!
Όποιος στο φως ζεστάθηκε, είδε κι έζησε στο φως...
όποιος στο φως τυφλώθηκε, αξιώθηκε αιώνιο σκοτάδι...
Εδω και 1,5 μήνα (λίγο πριν κανω το post) έχω ξεκινήσει να γράφω τα όνειρα μου για άλλο σκοπο βέβαια αλλα υπέθεσα οτι μπορεί να με βοηθήσει και σε αυτό. Τελικά είχα αποτελέσματα :) Μερικά χρώματα εχουν αρχίσει να αχνο-φένονται. Μπλε, Πορτοκαλι... τα θυμάμαι :) Πάντως δεν εχω καταφέρει δυστηχώς ακόμη να δω ένα "ΖΩΝΤΑΝΟ" ονείρο όπως ομως είπατε εσείς...
"Η Ελπίδα πεθαίνει προτελευταία. Τελευταία πεθαίνει η Προσπάθεια"
***ΓΙΩΡΓΟΣ***