- αποδείξεις για την ύπαρξη θεού/ών; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Πως σου φαίνεται ο Χριστός τώρα; Δεν δείχνει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πιο λογικός;
quote:
Παραμυθάκια για μικρά παιδιά...Και πολύ μικρά, μάλιστα....
Παραμυθάκια για μικρά παιδιά, είναι η Βίβλος (με όλα τα παρελκόμενα), η οποία και χρήζει αναθεώρησης, για κάθε μεγάλη ανακάλυψη της Επιστήμης.
quote:
Εδώ, ήρθε ο Χριστός,γράψαν γι αυτον και τον αμφισβητούν, γίνονται θαύματα και δεν το πιστεύουν, αυτή την απιθανότητα, που γράφεις,πως να την πιστέψει κανείς;
Ήρθε ο Χριστός, αλλά ήρθε και ο Απολλώνιος Τυνανέας....Αυτός δεν έκανε θαύματα;;;;
Απλώς, αυτά που δεν μπορεί να εξηγήσει η Θρησκεία (ή δεν θέλει να εξηγήσει), τότε τα θεωρεί ως θαύματα. Σε αντίθεση με την Επιστήμη, που ψάχνει διαρκώς (και ίσως γι'αυτό και ενοχλεί).....
"Φύσις κρύπτεσθαι φιλεί", Ηράκλειτος
quote:
Πως σου φαίνεται ο Χριστός τώρα; Δεν δείχνει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πιο λογικός;
Ο ίδιος ο Ιησούς μου φαίνεται τελείως παρανοϊκός, όπως φάνηκε και στους γιατρούς που έγραψαν γι'αυτόν.
Η ιστορία του μου φαίνεται ότι είναι λογική μόνον για ανθρώπους που αντί για μυαλό έχουν τυρί έμενταλ με τρύπες, καλή ώρα σαν και σένα ή το μηρυκαστικό της ΟΟΔΕ

macedon
Η Βίβλος,δεν έχει ποτέ βγει λάθος...Ακόμη και αρχαιολογικά...
Αυτά με τους...Σείριους και τα άλλα παράλογα παραμυθάκια, πως να τα δεχτείς;
Κοίταξε, για τον Απόλλωνα τον Τυαννέα, το μόνο που έχω να πω είναι ότι ο κόσμος, προτίμησε να ακολουθήσει το ορίτζιναλ,τον Χριστό, απο τον ...ιμμιτασιόν Απολλωνα....Άσε που ήταν πολύ βαρετά γραμμένο...
Αντιγραφή σκέτη...Τι περιμένεις,κατα παραγγελίαν παραμυθάκια, δεν έχουν νόημα, είναι μόνο εμπορικά....
Και περαν αυτού,τι να συγκρίνεις;Ένα άτομο, με καλό μάνατζερ,όπως ο Απολλωνας, με ένα Θεό και εκατομμύρια μάρτυρες σαν Αυτόν,να κάνουν τη γή νέα, να συγκλονίζουν με την στάση ζωής των;....
Κι ο νοών νοήτω...
Μακεδών, μόλις βγεις απ το το γήπεδο,έλα να τα πούμε...
quote:
φέρε μου ένα πράγμα που λέει η Βιβλος και κατέρριψε η επιστήμη
Η έκλειψη ηλίου στη σταύρωση του Ιησού ενώ ήταν πανσέληνος. Δε γίνονται εκλείψεις όταν έχουμε Πανσέληνο.
Η δημιουργία πρώτα της γης και μετά του ήλιου στη Γένεση.
Ενα ζήτησες, δύο σου έφερα

macedon
αφού δεν έχει τα συγκεκριμενα δεδομένα για να αποφανθεί...Δεν δέχεται ότι έγινε έκλειψη, δεν σημαίνει ότι δεν έγινε έκλειψη, ώς έκτακτο κι όχι κανονικό φαινόμενο...
Η δημιουργία της γης και του ήλιου,δεν ειναι άσχετες μετα;ξύ τους, όπως θέλεις εσύ του ηλίου να προηγείται...Η επιστήμη, πλέον, δέχεται και αυτό..Φέρε στοιχεία, ποιός επιστήμονας τα καταρρίπτει και πότε το είπε....
Λέμε, για πράγματα, που ο χριστιανισμός λέει ότι ισχύει το άλφα και ισχύει το βήτα....
Πόσο λιανά να στο κάνω;Κάτι που να μην ισχύει, για τωρα, όχι πριν δυο χιλιάδες χρονια....Αγιασμός, που λέγαμε, ψέμα ή αλήθεια,ασχέτως πως γινεται;
Κανένα τέτοιο παράδειγμα, έχεις;
quote:
Δεν δέχεται ότι έγινε έκλειψη, δεν σημαίνει ότι δεν έγινε έκλειψη, ώς έκτακτο κι όχι κανονικό φαινόμενο
Τι θα πεί έκτακτο και κανονικό φαινόμενο; Σκοτείνιασε ο τόπος για τρεις ώρες, ναι ή όχι;
Για να γίνει αυτό είτε κάτι μπήκε μπροστά στον ήλιο κι έκατσε ακίνητο για τρεις ώρες και μετά έφυγε, είτε ο ήλιος έσβησε για τρεις ώρες και μετά άναψε πάλι.
Οποιοδήποτε από τα παραπάνω, όχι η επιστήμη δεν τα δέχεται, αλλά ούτε ένα ηλίθιο παιδί του νηπιαγωγείου δεν μπορεί να τα δεχτεί. Μην κοιτάς που τα δέχεσαι εσύ. Εσύ είσαι άλλη κατηγορία ![]()
![]()
quote:
Η δημιουργία της γης και του ήλιου,δεν ειναι άσχετες μετα;ξύ τους, όπως θέλεις εσύ του ηλίου να προηγείται...Η επιστήμη, πλέον, δέχεται και αυτό
Δηλαδή βρε αγράμματε, δέχεται η επιστήμη ότι πρώτα έγινε η γη και μετά ο ήλιος;
quote:
Φέρε στοιχεία, ποιός επιστήμονας τα καταρρίπτει και πότε το είπε....
ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ. Πρώτα γίνεται το αστέρι και μετά οι πλανήτες βρε τραχανά.

macedon
quote:quote:
Εδώ, ήρθε ο ΧριστόςΣιγά μην ήρθε κι ο Μπατμαν...
macedon
Σαν ...δεν ντρέπεσαι!!
Με .....την βοήθεια του Κυρίου θα έρθει και μάλιστα παρέα με τον Spiderman......
Και πήτε μου.....η επιστήμη κατέρριψε τη θεωρία ....του "κρίνου" ;
Σοβαρά τώρα βρε trexagireve έβγαλες άχρηστους και ηλίθιους (και αυτούς) τους επιστήμονες που έφτασαν σε αυτά τα συμπεράσματα ύστερα από μελέτες και παρατηρήσεις ετών ;
Δηλαδή όταν βλέπουν κάτι με τα μάτια τους , όταν αναλύουν και ερμηνεύουν ένα φαινόμενο με βάση τη συσσωρευμένη γνώση πολλών ετών .....με μια κουβέντα σου .... τους έβγαλες παραμυθάδες...
Τι να πω.......ευλόγησον
δεν καταλαβαίνεις τι γράφω...Μιλάμε για θεική επέμβαση, γιατι
έχουμε την σταύρωση του Χριστού,Υιου του Θεούμ εσύ ζητάς αποδείξεις αναμενομένων γεγονότων;Θα μας τρελάνεις;
quote:
Αυτά με τους...Σείριους και τα άλλα παράλογα παραμυθάκια, πως να τα δεχτείς;
Μα αυτό είναι το θέμα....Εγώ ΔΕΝ τα δέχομαι, γιατί ΔΕΝ στηρίζονται σε στέρεες επιστημονικές βάσεις, δηλαδή ΔΕΝ έχουν αποδειχθεί. Θα σου έκανα και εγώ αναφορά στην έκλειψη και πανσέληνο την ίδια ημέρα.
Πραγματικά, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Είναι όχι απλά αδύνατο, αλλά ΑΔΥΝΑΤΟ...Και αν κάποιος άνθρωπος πιστεύει πως μπορεί και να έγινε, εγώ μπορώ σε μια σελίδα εξισώσεις του Newton και του Kepler, να δείξω ότι κάτι τέτοιο είναι ΑΔΥΝΑΤΟ.
Βλέπεις ότι η Επιστήμη, μπορεί και καταρρίπτει ισχυρισμούς της Θρησκείας, απλώς επειδή δεν λειτουργεί με το συναίσθημα του φόβου, δεν μπορεί και να επιβληθεί.
Σκέψου όμως και την άλλη παράμετρο. Πως όταν οι Αρχαίοι μας πρόγονοι, δημιουργούσαν γνώση, μ' επιστημονικό ορθολογισμό, οι πρόγονοι του Χριστιανισμού, περιπλανιόντουσαν και έψαχναν για το που θα μείνουνε....Επομένως, όταν οι ίδιοι οι Αρχαίοι Έλληνες, μέσω των Ορφικών Ύμνων, παρουσιάζουν την Θεωρία του Καρυδιού για την Δημιουργία του Σύμπαντος, θεωρία που πρόσφατα υιοθετήθηκε από την Επιστήμη, ως Big Bang, τότε μπορείς να πεις με βεβαιότητα ότι η Γένεσις, είναι ένα "παραμυθάκι για μικρά παιδιά"....
"Φύσις κρύπτεσθαι φιλεί", Ηράκλειτος